Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 762
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 105
и аз се отчаях в търсенето на работа . където и да отида на интервю предлагат осигуровки на минимална заплата , а заплата около 350 лева . имам висше образование , но за работа по специалността много рядко има обяви , а когато ги има се изисква 2-3 години стаж по специалността . Е как да го натрупам този стаж по специалността , като никой не наема хора без стаж по специалността .

# 106

Относно децата,научих се да предпочитам точно такива кандидати,защото точно те носят в себе си прословутата ОТГОВОРНОСТ.

Peace  И аз точно това обясних на моя шеф, след като се върнах от майчинство, мислейки си, че може да ми изсъхне работното място заради детето и бях много изненадана, когато ми каза "Знам". Така че, според мен работодателите също си дават сметка, че една майка би си гледала много по-съвестно работата, най-малкото, за да не остане без такава и защото има дете, което зависи от нея и ако се налага да работи, когато детето е болно, все ще намери вариант, все пак това не е всеки ден. Аз нямах нещастието да си търся работа след майчинството, но си мисля, че бих повдигнала въпроса на интервю, особено ако видя да пишат с големи букви "ДЕТЕ"  Shocked Бих подчертала, че това не ме прави по-малко способна и в този дух......

ИДЕЯ: Защо не направите отделна тема за предлагащи и търсещи работа, гледам има много и от двете страни, може пък форума да отговори на търсенията ви  Peace

# 107
Момичета, и аз вече съм се отчаяла наистина, и то най-вече защото дори не ми се обаждат за интервю  Sad
Изпращам си сивито само по обяви, на чиито изисквания отговарям от-до. Квалифицирана съм, имам и опит. Какъв е проблема, не мога да разбера?
От всичките около 20 места, на които кандидатствах, ми се обадиха само от една фирма за интервю, и на всичкото отгоре, интервюиращият ме закла с въпроса "имате ли деца??" Отговорих, че нямам, при което последва тежка-тежка въздишка и леко намръщване. Той нямал нищо против децата, проблемът бил, че съм омъжена, а нямам, и по неговата логика скоро съм щяла да имам  Sad. Чудя се, ако назначи жена с едно или две деца, каква му е гаранцията, че тя няма да има второ или трето?? Да не говорим колко болно ми стана, защото загубих бебчето си преди 2 месеца, макар че това е съвсем отделна тема..
Моя близка пък скоро беше на интервю, в което в прав текст и заявили, че не могат да я вземат, защото детето й е много малко (на 3 г. е) и щяло да й се налага да отсъства. Кажете ми, това нормално ли е според вас, значи нито да имаш деца, нито да нямаш - няма угодия за българския работодател и това е!! Ами хайде всички жени да спрем да раждаме, за да сме по-удобни за работодателите си.
За мен въпросът "имате ли деца" е дискриминационен, и не би трябвало да се задава при кандидатстване за работа. Седя и си мисля колко е нечестно всичко и в каква безизходица съм  Cry Според вас има ли шанс изобщо някой да ме вземе, на 27, омъжена и без деца?  Cry

# 108
Напълно те подкрепям, Шери!!! Peace Точно така стои въпроса и в Русе, а уж сме голям "европейски" град! От месец и половина съм без работа и съм се отчаяла вече! Пратила съм си CV- то на около 30 места, преди седмица "изтрих" детето и последната си работа (бях принудена да я работя 6 месеца, понеже синът ми -на 3г.  боледуваше много често)! Обаждаха ми се и като стане въпрос за раб. време и за дете и.....дотам -"ще помислим и ще ви се обадим"! А най- фрапиращото беше шефката на една фирма като я попитах има ли кой да ме замести при евентуално отсъствие, заради болничен, заради малкия ... с един тон  #Crazy, ама като започна: "ти да не си мислиш, че ще си караш болничните в нашата фирма, затова ли започваш работа?!?!" Направо онемях! Ама -казвам- тия неща се уточняват отначало, защото вече разбах, че всичко е наред и е ок до момента , в който не ми се наложи да изляза в болнични! Така, че напълно съм си правото да уточнявам тия детайли още в самото начало, иначе после ставам "неудобната" и ме съкращават или започват да се държат гадно с мен, докато не си тръгна сама... smile3518 ! Ами това е положението, няма работа за нас- МАЙКИТЕ С ДЕЦА!!!  smile3514  Извинявам се, малко дълго стана, но ... поне се оплаках!!!

# 109
pina_preslav благодаря ти. За съжаление, и аз говоря точно за Русе. Явно положението е особено трагично в нашия град..

# 110
Не е само в Русе момичета , за съжаление почти на всякъде е така . Ето аз нямам деца , не сме сключили брак с моя човек , имам образование , завършвам магистратура сега , а всеки предлага много ниска заплата , за работа не по специалността и осигуровки на минимална . А има и случаи с мои познати назначават ги за няколко месеца със срок на изпитване и като дойде време за постоянен ги освобождават .  Sad

# 111
Момичета, не се отчайвате! Работя след неуспешно търсене на работа  8 месеца. И то от jobs.bg,място от което никога не съм вярвала, че ще стане, стига да има един кандидат в по-изгодна позиция/без дете/ ще вземат него. Беше жена на интервюто и й казах най-искрено, че искам да ми даде шанс, защото мога да се справя с работата, говорехме си, че жената все е в неизгодна позиция- или й предстои да ражда, или е родила и с малко дете, или е "застаряваща". Тя се съгласи с мен, записа ме в един тефтер под 16-ти номер и супер учудващо за мен ми се обади. Проблем е, че безработните майки нямаме самочувствие, особено пък ако се касае за по-неквалифициран труд, сами си изтъкваме слабите места, а не знаем как да си изтъкнем силните. Успех! Вашата работа ще ви намери, но я търсете и вие. ако не ви потърсят,, значи работата не е била за вас.

# 112

Успех на всички търсещи работа,и бъдете по-мотивирани и готови да заслужите това,което ви се дава! Заявете желанието и готовността си да дадете всичко от себе си,за да получите,за да бъдете оценени!
Моля? Това, което ни се дава ли?  Laughing Пази Боже да попадна на работодател като теб!  Praynig

# 113
Моя приятелка си търси работа . Проблема е , че даже не и се обаждат за интервю ... Чуди се защо ги пускат тези обяви тогава .
Тя е с много добра визия , перфектен английски и добро образование ... Пуска CV-та , снимки
Дори за продавачка не и се обаждат  ooooh! / там изискванията са едва ли не като за директор на средно голям завод /
Това не е нормално просто .

# 114
В момента пазарът от към предлагане на работа наистина е свит.
Но не е и лесно работодател да си намери точните кадри  (и аз говоря за Русе). Била съм и от 2-те страни- изисква се мнооого търпение и упоритост.
В момента също се опитвам да си намеря "моите " хора...Дано успея  Hug

# 115
Ами аз имам предложение!!! Хайде да пуснем едно проучване кои майки са се почувствали "дискриминирани" по въпроса с детето и да направим петиция - за г- жа Масларова!!! А сега идват и избори... smile3503

# 116
И аз съм в същото положение. Вече два месеца си търся работа, пращам CV-та и до там. Март месец завърших висшето си образование и си мислех, че с диплома ще мога по-лесно да си намеря нещо. Но уви Cry Пък и специалността ми е мениджърска, а шефове рядко се търсят, още повече без опит. Не мечтая да бъда ШЕФ. Искам просто една нормална работа с почивни дни през уикенда. Толкова много ли искам. Thinking Въпреки всичко не се отказвам да пускам CV-та.....
http://peteto.wordpress.com

# 117
Леле-мале, като чета тази тема и още повече се разколебавам да си напусна хубавата и спокойна работа и да гоня Михаля  #Crazy

# 118
Не, не искаш много! Но не сме удобни, защото като искаме да си гледаме семействата през уикендите, да се разхождаме (лято е), а ни смятат за мързеливи, защото не искаме да работим събота и неделя... Така е, а по въпроса за предложението- май няма да има смисъл от него, защото като се замислих то май имаше някакъв закон за защита на майките с малки деца, но май никой работодател не го е чел!!! newsm78  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 119
  • София
И аз да се оплача, че не ми отговарят на CV-тата, а отговарям на условията, пък обявите ги подновяват през 2 седмици, значи никого не са назначили и още търсят хора...  newsm78 Обади ми се само един господин, отидох на интервю, одобри ме, много съм му допаднала и не знам си какво... обаче имало още 2 момичета за интервю след мен и след като се види с тях човека трябвало да иде до Германия за една седмица и като се върне щял вече да реши дали ще съм аз за работата, или не... И аз накрая най-учтиво го помолих да ми се обади дори и да е решил да не наема мен, просто за моя лична информация, за да знам да чакам ли или не... И господина: "Ама разбира се, иначе не е етично!" Е, не се обади...
И в духа на заформилата се дискусия - студентка съм, нямам деца, търся си нещо в административната дейност на половин ден и за малко пари, не съм претенциозна, но...
Желая успех на всички в търсенето на работа и още повече успех в намирането!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт