Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 821
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 650
  • Belgium
Мелиса, затрудняваш ме, аз съм съвсем извън ситуацията.

Но примерно нещо от сорта: "Здравей, бих искала да те попитам дали има някакво движение по набирането на фейсконтрол за клуб Х, за което кандидатствах миналата седмица. Извинявам се, че те притеснявам, но бих искала да знам как вървят нещата, за да мога да си организирам времето."

Това е ако не ти е близък. Ако ти е по-близък, питаш по-неформално  Laughing

# 1 651
Знам,мерси много за помощта.  bouquet
По-неформално бих искала да питам. Party

# 1 652
  • ул. "Мечтание"
Това: "извинявам се за притеснението" ми звучи много... не знам как, ама по-добре без него.

# 1 653
Аз искам да е малко по-неформално  и непринудено. 
 Hug

# 1 654
  • Belgium
Е, че тогава е най-лесно  Laughing

"Здрасти, Жорка (Борка, и т.н.), какво стана с мястото за фейсконтрол, че ми е легнало на сърцето/сън не ме лови/ много се кефя на такава работа? Дай някакво вътрешно инфо, ако имаш  Laughing"

# 1 655
Аз искам да е малко по-неформално  и непринудено.  
 Hug

Абе според мен Лу добре ти го е написала. По-неформално все пак ще граничи според мен ептен с фамилиарничене. Винаги е добре да запазиш малко дистанция. Но знам ли пък... в заведения... май не ми е много познато като среда и начин на общуване.

Не ти се бъркам, но тази работа  newsm78 ... какво се изисква за нея?

P.s. Опа! Да се редактирам значи. Лу добре ти го е написала първия път.  Laughing Ха стига бе хора, чак толкова ли неглеже да го раздава?  Laughing

# 1 656
 Laughing

Да видим,ако събера двете предложения..."Здравей,извинявай,че те притеснявам,но да те питам какво стана с мястото за фейсконтрол,защото миналата седмица бях на интервю"

# 1 657
  • Belgium
Стефче, аз дадох двете крайности  Laughing

То е ясно, че зависи колко ти е близък. Ако ми е близък аз го карам неформално.

Ако не - съм свикнала на строго официално изразяване, що се отнася до работни отношения.

Но самият факт, че ще го пита във Фейсбук, сочи че нещата са неформални.

# 1 658
Мелиса, стига рЕди дума върху дума, ами просто му задай въпроса в първия вариант на Лу. Самата употреба на "ти" не е ли достатъчно непринудено нещо?

Иначе колкото по-малко думи ползваш и по-проста речта по-хубаво. Между другото... доста по-трудно е отколкото да ползваш много приказки. Wink

Да бе, може да е така, Лу, аз не се подигравам или нещо. Просто ми стана смешно. А объркването ми идва от там, че все си представям някакви костюмари, HR-и, а момичето всъщност кандидатства за нещо дето на мен ич не ми е ясно какво е.

Мелиса, да не се обидиш сега!

# 1 659
stefka.k ,няма да се обидя.  bouquet
Май ще напиша възможно най-простото "Здравей,извинявай,че те притеснявам,но да те питам какво стана с мястото за фейсконтрол,защото миналата седмица бях на интервю"

Мерси много за помощта,утре по обяд ще го пратя и дано получа някакъв отговор. Hug

# 1 660
Ами, хайде стискаме палчета тогава...
Аз следя в джобс само, тези, които сте пуснали не съм ги разглеждала.

# 1 661
здравейте,
Аз също се включвам в неравната битка за работа HugСледя обявите в джобс, пускам св и нищо.  newsm78 От цялата тая работа не ми е ясно защо не канят кандидат, който изцяло отговаря на изискванията им, просто няма логика... #Cussing out

Последна редакция: пт, 02 окт 2009, 19:46 от _KIARA_

# 1 662
  • Перник
............... От цялата тая работа не ми е ясно защо не канят кандидат, който изцяло отгоря на изискванията им, просто няма логика... #Cussing out
И аз това се чудя Rolling Eyes Дали изобщо се преглеждат всички СВ-та? Ако получат 200-300-400, колко ли реално се разглеждат Rolling Eyes

# 1 663
  • ул. "Мечтание"
Аз понякога имам чувството, че викат първия, който им попадне, особено за длъжности "без изисквания".

# 1 664
Една от причините е, че може да има изисквания, които не могат да бъдат написани в обявата - например пол и възраст. Човек си мисли, че отговаря на изискванията, но не е наясно какви са всички изисквания. Другия момент е, че не е важно само какво пише в CV-то, но и как го пише. Избягвайте попълване на форми от типа на CV-то в джобса, по-добре си направете добре форматирани, подредени и отличаващи се документи (нямам предвид да са в розово например  Mr. Green).

Общи условия

Активация на акаунт