Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 796
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 150
Аз се убеждавам вече , че повечето фирми явно не искат да дават заплати , защото все предлагат 350 - 400 , а осигуровки на минимална . За мен това не е нормално !!!

# 151
  • Варна
Почти навсякъде се осигурява на минималната, а защо? Защото сме смотана държава и това се допуска законово. Това е, да не са луди да дават повече пари, при положение, че може да си ги спестят. Заплатите са паднали драстично и сега, държавната работа изведнъж стана високоплатена, сигурна и защитена. Поне си знаеш отпуската и правата.

# 152
Наистина е така момичета! Почти навсякъде предлагат осигуровки на минималната раб. заплата, а това е толкова несигурно вече! Нямаш никаква защита , ако те съкратят, ако пак...  Wink се наложи да излезеш по майчинство, а пък за пенсиониране и очаквана пенсия и дума не може да става...! Ето аз например установих, че по ДЗПО не са ми превеждали сума от 6 месеца... , защо го наложиха като задължително за нас по младите , и кой ги контролира...??? newsm78
P. S. Между другото, днес съм на две интервюта!!! Peace

# 153
  • Пловдив
Има две теми в Клюкарника:

Черен списък на нелоялните работодатели - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=265847.0 
Бял списък - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=283439.0

# 154
  • София
pina_preslav, успех днес на интервютата!  Hug

# 155
Благодаря! Но ако и двете работи ми допаднат, трябва да избирам  Thinking и сигурно ще ми е много трудно! Едната е наблизо за по- малко пари, а  до другата ще трябва дъ пътувам ... с градски транспорт... , но  заплатата е хубава!  ooooh! Ще видя къде какво ще стане и ще преценя!!!
Това е като няма- няма, ама ей така като излязат две неща - и да се чудиш...  newsm78

# 156
Честито...каквото и да избереш, поне ще е нещо.
А аз от днес съм без работа....щото шефовете не знаеха какво искат и какъв точно човек търсят.
Подлъгаха ме, пък после..ми ние си намерихме друг човек...и айде.....!!!!  #2gunfire

# 157
  • София
Присъединявам се към темата, защото е актуална и за мен. Почти загубих надежда вече ... на мен ми се обадиха само от две места за интервю - на едното ми казаха, че ме извикали от любопитство - как толкова квалифициран кадър кандидатствал за ниска позиция?! Просто искали да ме видят. От другото място чакам да решат дали им харесвам. Пуснала съм СВто си на 50 места поне. Положението е трагично. На едно място започнах само за седмица - предложиха ми 680 лева, аз приех и много бях доволна дори. Дойде момента да подпиша договор и се оказа, че аз не съм "разбрала" ама заплата е 340 лева. Е, тръгнах си. Тези пари не ми покриват само пътя и храната до там. Какво става?! #Cussing out

# 158
  • Варна
Какво става ли? Ами използват обстановката и се подиграват. Сега съм на 440лв, СО на 300 (разбира се), обаче има осигурена храна и поемат транспорта. Но "администратор", то какво излиза за какво съм учила, инвестирала в себе си?!! Да раздавам ключове...
Успех на всички! Мен даже не ме викат..

# 159
  • София
И на мен това ми е проблема - че и в СВто, и в трудовата ми книжка на последните три места съм била на мениджърска позиция.
И сега, как да кандидатствам за секретарка или продавачка?
Аз нямам нищо против да работя каквото и да е, ама като ми видят СВто работодателите казват, че съм "прекалено квалифицирана за позицията". Sad

# 160
  • Варна
Те и на мен така ми казаха за хотела, ама нали съм в неплатена от 4-5 месеца, вече не ми пука.

# 161
И аз се сблъсках с това, разглеждат CV-то....погледнат ме от глава до пети и:
"Но вие бихте могли да кандидаствате за по-висока позиция"
Е, добре де.... ами дайте я тази ПОЗИЦИЯ !!!!!!!!!!
От де да я намеря  Confused Всякаква работа и аз приемам, иначе сметки, кредите, дете.....

# 162
  • Пловдив
Истината е, че има жестока дискриминация спрямо българските жени като цяло.
Ако си млада и нямаш деца, значи скоро може да забременееш, затова не те вземат.
Ако си млада и имаш деца, то те най-вероятно са малки, значи много ще отсъстваш, затова не те вземат.
Ако си над 45 г. и най-вероятно няма да раждаш повече, то тогава си прекалено възрастна, затова не те вземат.
От друга страна явно идеалната кандидатка е 23-24 годишна, неомъжена, с две висши и 5 години опит, без никакви планове за деца и семейство.

Много точно. Какво ще кажете, скъпи работодатели, а  Mr. Green Коя за вас е идеалната служителка ???

Наскоро гледах в jobs.bg, набираха продавач на самолетни билети от една фирма, търсеха хора за Пловдив и за София.  За Пловдив заплатата беше с 200 лв по-ниска. Вижте как страхотно се пригаждат към цената на труда в съответния регион. Защо шефът не си спести 200 лв да купи подарък на някоя от любовниците си. Сори че съм груба, обаче съм много, много ядосана.  #Cussing out

# 163
здравейте,не изчетох темата, но скоро ще го направя и вероятно ще ви следя. Смятам да не пропилявам тази ваканция в обикаляне на книжарници и четене на романи, а да използвам времето докато децата са при родит. ми, за да си търся работа. С икон.образование съм, не съм работила досега и смятам, че ще ми е мн.трудно да убедя някой работодател да ме наеме.
Желая ви успехи.

# 164
Наскоро гледах в jobs.bg, набираха продавач на самолетни билети от една фирма, търсеха хора за Пловдив и за София.  За Пловдив заплатата беше с 200 лв по-ниска. Вижте как страхотно се пригаждат към цената на труда в съответния регион. Защо шефът не си спести 200 лв да купи подарък на някоя от любовниците си. Сори че съм груба, обаче съм много, много ядосана.  #Cussing out

То поначало в Пловдив заплатите са  по-ниски от София - това всеки го знае. Наистина в София имат хората много повече разходи - за транспорт например, обаче и причината често е в обмяната на информация между работодателите - "Ти колко им плащаш на тойте? Ааа? Ми аз защо да се набутвам да давам повече?". Пък после колко било престъпно да попиташ друг човек колко взема.

Общи условия

Активация на акаунт