Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 831
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 620
Почнах да си търся сериозно работа. Дали някъде има форум или обсъждане на обявите за работа, подобна на тази тема, но в някой друг форум?
Изпратих 3 CV-та. 1 час след като изпратих първата ме поканиха на интервю. Но работата не е за мен. Счетоводител в счетоводна къща. Аз знам само общо счетоводство и определено не съм наясно с тънкостите.
В банките май плащат малко. И се чудя какви обяви да гледам.

# 1 621
Миналият четвъртък бях на интервю за работа,която искам безумно много.Смея да твърдя,че мина много добре,оставих си биографията  и ми казаха,че другата седмица ще има отново интервю и ще ми се обадят.Но още нищо,обявата е пусната в джобс бг ,не е махната. Rolling Eyes Имам в приятелите ми във фейсбук човекът,който проведе интервюто дал да не го питам какво става или нещо подобно,защото ще полудея иначе. Confused
Много ме е яд,искам тази работа. Cry

# 1 622
Такива хора защо си подават въобще СВ-тата не ми ясно.
[/quote]
Едната е студентка по право, втората - по политология.
Идеална работа да студентка - почасова, на смени, с възможност да си променя графика в зависимост от лекциите, близо до университета... И що за причина - "забавих се, докато си вадя карта за градския транспорт"! ooooh!
А после - нямало шанс за младите...
[/quote][/i][/size][/size][/size]
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

хмм, поне са се обадили... Simple Smile
не ги оправдам, но все пак се радвам на отношението им. за разлика от нас - хората, които сме на 30+ и сме свикнали да бъдем винаги изрядни и точни, каквото и да ни струва това, днешните 20-годишни гледат "по-леко" на живота, по-позитивни са като цяло. момичето поне е било достатъчно искрено да сподели каква е причината за неявяването. такъв служител поне няма да те излъже, а и наивността не е пречка за "отговорната позиция" рецепционист Wink
може би повечето хора тук няма да се съгласят с мен, но от позицията на човек, който иска да си смени работата и кандидатства и понякога се явява на интервюта вече 6 месеца (дори ми беше предложена работа на 2 места, но с унизително ниска заплата след поредните 10 тура по изпитване и събеседване с кого ли не  Shocked), съвсем искрено се възхищавам на реакцията на момичето с градския транспорт - в крайна сметка, работодателите и ЧР просто прекалиха с изискванията си... Търси се "свръхчовека"...      
 bowuu

хайде, моля ви се, всички са хора като нас! в повечето случаи дори ви интервюира човек с много по-ниска от вашата квалификация, за IQ-то му да не говорим...  Crossing Arms

# 1 623
  • София
Успех на всички, които са на интервю!!!

И аз днес съм на интервю, но в обявата не е написано много с подробности. Ще отида да видя за какво става на въпрос.
Миналата събота пак бях на интервю и ми казаха, че до 30.09 ще провеждат интервюта, така искам да ми се обадят за второ, но..../както temenuga17 казва търси се свръх човека  newsm12 /.

И аз през март бях одобрена за работа в една доста голяма компания, но не приех, защото не можаха да ми обяснят точно как ще са дежурствата през почивните дни само ме мотаха и отклоняваха въпроса ми, обещаваха ми че след 1 месец ще бъда на другата длъжност, но нямаше как да ми го гарантират ЧР.

А да знаете как тичам през обедните си почивки на интервюта, направо сили нямам. Добре, че шефката ми все я няма тогава/тя е толкова готина, но тази криза и нямаме почти никаква работа.

# 1 624
  • Belgium
Почнах да си търся сериозно работа. Дали някъде има форум или обсъждане на обявите за работа, подобна на тази тема, но в някой друг форум?
Изпратих 3 CV-та. 1 час след като изпратих първата ме поканиха на интервю. Но работата не е за мен. Счетоводител в счетоводна къща. Аз знам само общо счетоводство и определено не съм наясно с тънкостите.

Погледни в bgrabotodatel.com

# 1 625

И във форумите на karieri.bg

# 1 626

И във форумите на karieri.bg

Ако приемеш насериозно всичко, написано в тези форуми, няма да посмееш да кандидатстваш в никоя фирма.

# 1 627

В счетоводна къща ще те научат на всичко. Но работата е изцеждаща. Ако имаш желание да се занимаваш точно със счетоводство, това е пътят.
В банките счеводство няма, поне не и в обичайния му вид. Зависи за каква точно позиция кандидастваш, има области, в които почти няма специалисти. Мъжът ми от месеци търси мениджър за финансов одит, малко по специфична област, и в общи линии почти няма подходящи.

# 1 628
Ако приемеш насериозно всичко, написано в тези форуми, няма да посмееш да кандидатстваш в никоя фирма.

Има нещо такова, но вв общи линии е ясно кое е истина, кое не; трябва да се чете избирателно.

# 1 629
  • Belgium
Естествено че се чете избирателно, но има доста добра информация.

За една от фирмите, в която съм работила, бяха писали реални отзиви, мои бивши колеги и това би било полезно на всеки кандидатстващ. Човек може сам да прецени кои мнения звучат реално и кои са откровена лъжа.

# 1 630
Миналият четвъртък бях на интервю за работа,която искам безумно много.Смея да твърдя,че мина много добре,оставих си биографията  и ми казаха,че другата седмица ще има отново интервю и ще ми се обадят.Но още нищо,обявата е пусната в джобс бг ,не е махната. Rolling Eyes Имам в приятелите ми във фейсбук човекът,който проведе интервюто дал да не го питам какво става или нещо подобно,защото ще полудея иначе. Confused
Много ме е яд,искам тази работа. Cry

Откачам вече. Confused
Да правя ли нещо или да се примиря?

# 1 631
  • Belgium
Мелиса, нищо не ти пречи да го попиташ внимателно.

Друг въпрос е дали ще ти отговори честно.

# 1 632
Питай го, щом е толкова важно. Все пак щом ти е във френдс на фейсбук, имате поне общи познати или нещо подобно, нали?

# 1 633
Ами аз си го добавих,имаме общи познати,да.
А какво мога да му пиша?  bouquet

# 1 634
Разбира се, че е добре да му пишеш. Пишеш кога си била на интервю и в прав текст питаш има ли развитие по твоята кандидатура за конкурса за еди какво си, тъй като позицията е много интересна за теб, благодариш предварително за отговора и това е. Можеш да попиташ и дали им е необходима още някаква информация за теб - примерно препоръки от предишни работодатели.

Общи условия

Активация на акаунт