Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 854
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 605
  • На ръба..
Да споделя, че се ядосах #Cussing out. След като в понеделник организирах 4 интервюта за рецепционистки, така едната сега се обади да каже, че се отказва (30 мин преди интервюто), а друга също се обади и каза, че "отишла да си вземе карта за градски транспорт и много се забавила", та затова нямало да дойде.... Странно дали някой ден и тези момичета ще се оплакват по форумите, че не им е даден шанс - от ЧРи или от съдбата...  Rolling Eyes
Такива хора защо си подават въобще СВ-тата не ми ясно.

# 1 606
  • София, Лагера
Да споделя, че се ядосах #Cussing out. След като в понеделник организирах 4 интервюта за рецепционистки, така едната сега се обади да каже, че се отказва (30 мин преди интервюто), а друга също се обади и каза, че "отишла да си вземе карта за градски транспорт и много се забавила", та затова нямало да дойде.... Странно дали някой ден и тези момичета ще се оплакват по форумите, че не им е даден шанс - от ЧРи или от съдбата...  Rolling Eyes
Едната е студентка по право, втората - по политология.
Идеална работа да студентка - почасова, на смени, с възможност да си променя графика в зависимост от лекциите, близо до университета... И що за причина - "забавих се, докато си вадя карта за градския транспорт"! ooooh!
А после - нямало шанс за младите...

# 1 607
  • Пловдив
ЧР-ите/шефовете и т.н., които изискват мотивационно писмо е добре да са наясно, че си увеличават четенето с комбиниране на клишета. Особено ако в обявата не си дал много инфо за длъжността. Как да напиша мотивационно за длъжност, с която не съм запозната ? Всички се копират, много модерни станаха с тези писма. Та нали затова е интервюто- да разпиташ кандидата кое го мотивира (а опитният ЧР ще разбере и с малко въпроси).

# 1 608
  • Belgium
Ноеми, не се ядосвай, нали пишеш че си организирала 4 интервюта. Ако 2те са дошли си е 50% успеваемост  Laughing

# 1 609

И на мен не ми е ясно, но и аз съм имала такива случаи в 3-годишната ми кариера на рекрутър. Постоянно ми се случва разни хора да не се появят за интервю, или след като са одобрени някъде да си изключат телефона, докато не чакат други предложение. Толкова ли е трудно да се казва истината.
И все пак се старая да давам шанс на всички, защото както повечето дами от тук си спомнят, бях в затруднено положение и не можех да открия мечтаната работа около 2 месеца.
За мотивационните писма--аз се отказах да искам, след като няколко стотин пъти съм чела писма написани за други длъжности. Тогава просто си затварям очите (знам какво е да си отчаян в търсенето), но пък им давам съвет никога повече да не го правят.

# 1 610
Не дейте така,хора.

Аз преди малко си говорих с едно момиче,кани ме утре на интервю в 11,15. Ами аз от 10 съм на изпит, помолих я да го направим по-късно-ами... в 12. Как ще ида на изпита от 10 и ще ида и на интервю на другия край на града до 12-не знам,стискайте ми палци. И дано не ме разказва някъде по форумите,че видиш ли не мога да отида когато на тях им е удобно.

# 1 611
  • На ръба..
Едната е студентка по право, втората - по политология.
Идеална работа да студентка - почасова, на смени, с възможност да си променя графика в зависимост от лекциите, близо до университета... И що за причина - "забавих се, докато си вадя карта за градския транспорт"! ooooh!
А после - нямало шанс за младите...
Това, което предлагаш като условия са идеални за студенти /вкл. и аз/, за жалост не си във Варна. Не се ядосвай по-добре сега на интервю, отколкото да ги избереш и след три дена да ти каже - работата не ми допада. То е ясно, че са били несериозни..

# 1 612
  • На ръба..
Не дейте така,хора.

Аз преди малко си говорих с едно момиче,кани ме утре на интервю в 11,15. Ами аз от 10 съм на изпит, помолих я да го направим по-късно-ами... в 12. Как ще ида на изпита от 10 и ще ида и на интервю на другия край на града до 12-не знам,стискайте ми палци. И дано не ме разказва някъде по форумите,че видиш ли не мога да отида когато на тях им е удобно.
Кремена при теб е различно - на изпит си, това си основателна причина, не си тръгнала на шопинг и да се обадиш - сори, ама няма да успея нали  Wink

# 1 613
Така е. Човек трябва винаги да се опитва да погледне през очите на отсрещната страна. Поне ако иска да е спокоен, че не проявява безгранична нетърпимост.

Представяте ли си наистина и на хората, които се занимават с подобни неща какви пукници им създават ей такива пикли?

# 1 614
Хм, ми за какво ще й е карта за ГТ, като не работи, пък и на интервюто не идва? Шегувам се, разбира се...
Кремена успех И на изпита И на интервюто!!!
Ще следя темата  Sunglasses

# 1 615
Така е. Човек трябва винаги да се опитва да погледне през очите на отсрещната страна. Поне ако иска да е спокоен, че не проявява безгранична нетърпимост.

Представяте ли си наистина и на хората, които се занимават с подобни неща какви пукници им създават ей такива пикли?
Чак пък такива проблеми,все пак са ЧР-и и това е част от работата им  Shocked
Изобщо работата с хора предполага какви ли не неприятни ситуации

# 1 616
Това е по-малкото зло. По-добре още в началото да стане ясно, че канидидатът е ненадежден, отколкото след като е преминал през няколко етапа от подбора. Аз съм работила основно в агенции и винаги при представяне на кандидати през клиенти сърценто ми се е свивало, че някой може просдто да не се появи. Почти не се е случвало, все пак се оценяват кандидатите, а и те влагат време и усилия, но като се работи с хора, наистина никога нямаш 100 % сигурност и на най-надеждния кандидат какво ще му хрумне.

# 1 617
  • Пловдив
Зависи какво имаш предвид. Ако говорим просто за анонимка - не знам, никога не съм разбирала мотивите им.
Ако говорим за агенция-посредник, която не желае да упомене името на работодателя в обявата си, има други причини. Ако например фирмата-поръчител е решила да се отърве от гл. счетоводител, за тях е по-добре да си намерят такъв, преди да освободят стария. Ако стария види обявата... т.н.
Вариант 2: Ако се търси шеф на отдел, а служителите биха могли да не са съгласно с това (те да считат, че са подходящи да оглавят отдела) също анонимността е от полза.
Тези идеи ми се виждат принципно вероятни. В конкретния случай обаче - не е агенция, директно от работодател. Нямаше кого да сменят, нито някой от екипа, който би се изявил. Нямаше нищо за криене, според мен. Обявата беше от ЧР, та реших, че е някакъв друг вид трик - момичето имаше малко странни подходи, вероятно защото беше завършила и работила извън България.  newsm78

# 1 618
  • София, Лагера
Не дейте така,хора.

Кремена, като си на изпит - казваш веднага! Естествено, че ще се съобразят с твоето време!
Аз говоря за случай, в който приемат 4 дни предварително и 10 минути преди часа на интервюто се отказват  Rolling Eyes

# 1 619
  • София, Лагера
Зависи какво имаш предвид. Ако говорим просто за анонимка - не знам, никога не съм разбирала мотивите им.
Ако говорим за агенция-посредник, която не желае да упомене името на работодателя в обявата си, има други причини. Ако например фирмата-поръчител е решила да се отърве от гл. счетоводител, за тях е по-добре да си намерят такъв, преди да освободят стария. Ако стария види обявата... т.н.
Вариант 2: Ако се търси шеф на отдел, а служителите биха могли да не са съгласно с това (те да считат, че са подходящи да оглавят отдела) също анонимността е от полза.
Тези идеи ми се виждат принципно вероятни. В конкретния случай обаче - не е агенция, директно от работодател. Нямаше кого да сменят, нито някой от екипа, който би се изявил. Нямаше нищо за криене, според мен. Обявата беше от ЧР, та реших, че е някакъв друг вид трик - момичето имаше малко странни подходи, вероятно защото беше завършила и работила извън България.  newsm78
...тогава нямам обяснение  Confused Да не забравяме, че и ЧР са хора - всеки със своите особености.  Laughing

Кремена, успех, мила!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт