Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 857
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 590
  • България-Швейцария
Освен това, което е написала Лу, доста хора (вкл. и аз) се пазят точно от такъв тип компании, които за да избегнат ефекта 'старо куче' на всеки 5 години сменят мениджмънта, че и по-голямата част от персонала.
Тъкмо си се доказал и с тенденция да започнеш да се изкачваш нагоре по стълбичката и изненада, имаш възможност да се пробваш отначало на друго място - ами не, мерси, то така може и до пенсия да се откара в категория 'експертен персонал без ръководни функции'.

# 1 591
  • Belgium
Ноеми, аз много добре я познавам компанията, но мисълта ми беше, че ако не бях разбрала за какво става въпрос щях да си загубя времето, а и времето на агенцията да се виждаме за интервю и т.н.

Че искат нещо различно от обявеното пак разбрах по "втория начин".

А да напиша мотивационно писмо от типа на "Цял живот съм мечтала да работя в мултинационална компания.." ми е просто смешно   Joy Joy

# 1 592
Аз за мотивационните писма да питам. Защо трябва да се пишат като така или иначе е ясно, че вътре е пълно с клишета? Истината е само една - искам да работя при вас, защото имам нужда от пари, защото съм преценил/а, че за момента отговаряте на изискванията ми, защото в момента друг избор нямам...

Всеки път когато съм питала това в тази или подобна тема се намират поне 3 души да ме заядат в стил "Ти какво искаш сега?". Ами нищо. Просто искам да знам как куртоазно да изпиша това, което току-що казах.

И искам да знам като така или иначе е ясно, че са клише, защо изобщо все още се изискват мотивационни писма? Въпросът ми е към пишещите тук HR-и.

# 1 593
  • София, Лагера
А да спомена така, без контекст:
Когато започнах работа в предната ми фирма, бяхме 57 души. Напуснах 2008, офисът вече беше над 500. Всички хора са кандидатствали по обява. Има и "препоръчани", но и те си минаваха каналния ред - тестове и интервюта.
В последствие напуснах. Намерих си друга работа - по обява в "кариери". Без връзки, никого не познавах. Работата ми е мениджърска.
Така че не се отчайвате, ако наистина сте подходящи, имате необходимите качества (е, и малко късмет), нещата се нареждат!  Hug

# 1 594
  • София, Лагера
Ноеми, аз много добре я познавам компанията, но мисълта ми беше, че ако не бях разбрала за какво става въпрос щях да си загубя времето, а и времето на агенцията да се виждаме за интервю и т.н.

Че искат нещо различно от обявеното пак разбрах по "втория начин".

А да напиша мотивационно писмо от типа на "Цял живот съм мечтала да работя в мултинационална компания.." ми е просто смешно   Joy Joy

И аз се шегувах за мултинационалната компания, Лу  Wink Laughing

За губенето на времето - наистина тъпо, нямам какво да кажа просто. А защо се пускат фиктивни обяви - също не разбирам.

# 1 595
  • София, Лагера
Аз за мотивационните писма да питам. Защо трябва да се пишат като така или иначе е ясно, че вътре е пълно с клишета? Истината е само една - искам да работя при вас, защото имам нужда от пари, защото съм преценил/а, че за момента отговаряте на изискванията ми, защото в момента друг избор нямам...
Моето мнение - не мисля, че мотивационните писма са необходими за не особено високи позиции. Аз не изисквам такива от кандидатите си. Изисквала съм за висшите позиции, но за там те са важни наистина! Там клишетата не вървят! Хората на високите нива знаят какво искат, защо го искат и имат представа защо го заслужават. Също така са наясно какво се очаква от тях и могат да преценят дали могат да го дадат.

Стефи, ако това, което споменаваш (удебелила съм го в постинга ти) е единственото, което очакваш от работата си...   Rolling Eyes

# 1 596
Стефи, ако това, което споменаваш (удебелила съм го в постинга ти) е единственото, което очакваш от работата си...   Rolling Eyes

Не, не, аз работя, не си търся работа. Но мисълта ми е за отчаяния човек, постоял няколко месеца без работа това е мотивът. И как този мотив да се напише в мотивационното писмо. Но пък това, която казваш, че на практика за по-ниски позиции не се изисква... е добре. Аз смятах, че едва ли не е закон.

# 1 597

Всеки път когато съм питала това в тази или подобна тема се намират поне 3 души да ме заядат в стил "Ти какво искаш сега?". Ами нищо. Просто искам да знам как куртоазно да изпиша това, което току-що казах.

И искам да знам като така или иначе е ясно, че са клише, защо изобщо все още се изискват мотивационни писма? Въпросът ми е към пишещите тук HR-и.
Подкрепям...
На мен пък като ми е трудно да се ИЗхваля...как да го сътворНА това мотивационно, много ми е неприятно.
Аз понаглеждам обявите и бих казала, че дори за по-ниски позиции го искат  Crossing Arms

# 1 598

Стефи, ако това, което споменаваш (удебелила съм го в постинга ти) е единственото, което очакваш от работата си...   Rolling Eyes

Абе едва ли,но идва един момент, в който наистина започването на работа е по финансови инетерес-само и единствено...или пък нямаш друг избор...

На мен пък не ми е трудно да се изхваля,знам че това е начина да се продам. Аз лично съм срещала за съвсем обикновени позиции да се изисква мотивационно писмо.

# 1 599
Оф и на мен са ми много неприятни мотивационните писма  Tired "имам желание за работа в млад и динамичен екип бла блаааааа " Последният път като го сътворих това,се оказа,че всички в екипа ми бяха над 50те  Mr. Green

# 1 600
  • Перник
... Моето мнение - не мисля, че мотивационните писма са необходими за не особено високи позиции...

Смятам, че така е правилно. И имам пресен опит в това отношение. Преди месец мъжът ми напусна работа /напоследък почти не им плащаха/. Шофьор на камион е. Та подобаващо изчетох всички обяви за шофьори и във всичките се изискваше мотивационно писмо Rolling Eyes Е, кажете ми един човек, който през целия си живот е зад волана, от къде ще знае как се пише мотивационно писмо и какво изобщо представлява то. Ми аз му го написах. Пусках документите на доста обяви и от никъде не му се обадиха. А СВ-то му е перфектно - стаж - колкото искаш, чиста книжка и т.н.
Утре ще започва работа, но не по обява. Наш близък ни каза, че има свободно място.
Между другото и в обявите за продавачки се изисква мотивационно писмо Rolling Eyes

п.п. От няколко дни темата стана актуална, отново и я следя с интерес. И аз вече съм с впечатление, че нямаш ли някой познат, нищо няма да стане.

# 1 601
За шофьор на камион естествено, че е тъпо да се иска мотивационно писмо.

Наистина е досадно писането на писмото, но пък може  да ти осигури интервю, ако направи впечатление на HR-а. Най-лесно се пише мотивацонно писмо, като четеш обявата и се ръководиш от нея - в реда, в който са написани изискванията, пишеш какво можеш или си правил. Трябва да се избягват клишетата, защото като HR-a получи 20 мотивационни писма, 18 от които започват с "Искам да кандидатствам, защото това е областта, в която искам да се развивам", явно няма много да се впечатли. Писмото трябва да даде отговор на въпроса "Защо пък да те каним на интервю, като имаме още 50 кандидати с твоята квалификация?"

# 1 602
  • София, Лагера
Имайте предвид, че много от обявите не са пуснати от специалист по ЧР. Т.е. някой си мениджър решил да състави обява, попреписал оттук-оттам каквото намери в нета, видял, че се искат мот. писма и - айде!  Laughing (за жалост е тъжно, не е смешно)

То ако видите и самите обяви какви послания носят, съвсем кахърна работа. ooooh!

(чао засега, влизам в интервюта, ще осъществя и изненадам някоя невярваща в обявите девойка) Wink

# 1 603
На мен друго ми е странно,обявите за търговски представители- почти никъде не се упоменава в каква сфера ще си изобщо.Едно е да си представител на дъвки,друго е на запалки ,трето на млечни,козметика и така... Е как да кандидатствам?!

# 1 604
  • София, Лагера
Да споделя, че се ядосах #Cussing out. След като в понеделник организирах 4 интервюта за рецепционистки, така едната сега се обади да каже, че се отказва (30 мин преди интервюто), а друга също се обади и каза, че "отишла да си вземе карта за градски транспорт и много се забавила", та затова нямало да дойде.... Странно дали някой ден и тези момичета ще се оплакват по форумите, че не им е даден шанс - от ЧРи или от съдбата...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт