Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 873
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 575
През 2003 работих в една от големите фирми за database, в смисъл в софийския й офис. Техният хелп деск беше в Индия, а програмата беше една тежка гемия, една грешка да направиш и трябва да те консултират индийците. Сигурно свалих 5 кила, докато се напъвах да им разбера английския  Crazy Със сигурност българи биха се справили 100 пъти по-добре с тези консултации...

# 1 576

Ако си я изпратила по и-мейл като прикачен файл - няма проблем, всеки ще види само това, което си изпратила до него.

Да по и-мейл,но през джобса го пращам

Ами просто промени опцията в джобс-а така, че СВ-то ти да не е достъпно за всеки и го изпращай само на който прецениш.  Peace

# 1 577
През 2003 работих в една от големите фирми за database, в смисъл в софийския й офис. Техният хелп деск беше в Индия, а програмата беше една тежка гемия, една грешка да направиш и трябва да те консултират индийците. Сигурно свалих 5 кила, докато се напъвах да им разбера английския  Crazy Със сигурност българи биха се справили 100 пъти по-добре с тези консултации...
Олеле, като чуя английски и индийци-настръхвам!!! Shocked
Можем да продължим на ЛС, ако имаш желание.
Апропо, някои фирми, които искат качествено обслужване, са се пооттеглили от Меката на аутсорсинга, Индия. Точно заради индийците.

Трамелче-дано си права, дано.

# 1 578
  • България-Швейцария
Мека е, защото пък там хептЕн без пари им излиза.
Ако си тръгнат предсрочно, единствената причина ще е, че сме им станали прекалено скъпи.

# 1 579
  • Пловдив
Да повторя питането си за анонимните обяви - може ли някой да ме осветли защо се пускат такива?

# 1 580
  • Ямбол
Да повторя питането си за анонимните обяви - може ли някой да ме осветли защо се пускат такива?
Аз имам няколко предположения, но те са си само мои, без да съм напълно сигурна в никое от тях, но пък са си логични:

- някои работодатели или подчинени, заети със задачата обява в джобс, са на много ниско ниво по отношение на Интернет и компютри, аз поне познавам много такива. Но все пак успяват да публикуват обява, която обаче е с доста пропуски и липса на някои неща просто от невнимание и незнание.

- някои работодатели може би искат дискретно да събират молби и да не се разбира, че търсят служители

- много вероятно и основната причина, поради която аз не отговарям на такива обяви, е, че събират данни или просто после ти заливат мейла със спам. А някои дори прибягват до измама, имаше такава тема - пращаш пари за не знам какви документи или за обучение и после нищо. Или пращаш СМС за да те включат еди си къде и т.н.

# 1 581
Много благодаря на всички за отговорите и съветите  Hug Винаги съм казвал ,че тази тема е една от най-полезните във форума.

И на Герчо благодаря за вчерашната лекция,такова мотивационно писмо спретнах после ,много се съмнявам ,че ще си позволят да не ми се обадят от отдел ЧР. Hug

# 1 582
  • до една звездичка
Ако си я изпратила по и-мейл като прикачен файл - няма проблем, всеки ще види само това, което си изпратила до него.
Аз пък не разбирам... Как така си "правиш" СВ-то за специфична длъжност?
То си е чисто и просто трудова биография, какво има да му променяш според различна длъжност Thinking
За мотивационно писмо - да, разбирам, ама СВ? newsm78
Ами например, когато става дума за различен тип длъжности, а ти имаш разностранен трудов стаж/опит можеш така да оформиш СВ-то, че да наблегнеш на необходимото за съответната длъжност. Или пък ако си "прекалено квалифициран" можеш да си спестиш това-онова, особено ако не ти го пише в  трудовата книжка.
"Наблягането" се прави в мотивационното писмо.
Това е и неговата цел, всъщност. Peace

# 1 583
  • София

А някои фирми толкова са се компрометирали на пазара на труда, че вече ги е срам да си кажат кои са.

# 1 584
  • България-Швейцария
Преправянето на CV, за да пасва на длъжността, за която се кандидатства не е патент само при започване на работа.
И при конкурси за проекти се практикува, поне 5 варианта CV имам на моя шеф в компютъра си.

# 1 585
  • Пловдив
Lilqna, Дилянка - благодаря за предположенията, но нито едно не е вярно поне за случая, за който се сещам. Имаше някаква по-висша идея, която не можах да схвана  Mr. Green

# 1 586
Аз пък не разбирам... Как така си "правиш" СВ-то за специфична длъжност?
То си е чисто и просто трудова биография, какво има да му променяш според различна длъжност Thinking
За мотивационно писмо - да, разбирам, ама СВ? newsm78
Ами например, когато става дума за различен тип длъжности, а ти имаш разностранен трудов стаж/опит можеш така да оформиш СВ-то, че да наблегнеш на необходимото за съответната длъжност. Или пък ако си "прекалено квалифициран" можеш да си спестиш това-онова, особено ако не ти го пише в  трудовата книжка.
"Наблягането" се прави в мотивационното писмо.
Това е и неговата цел, всъщност. Peace
И не само в мотивационното писмо!
За някои длъжности искат само автобиография. Тогава как ще наблегнеш?
Ако си прекалено квалифицирана, а иакш да стигнеш до интервю какво правиш?
Ако на ЧР спецаилистите им е писнало да четат едни и същи мотивационни писма и изобщо не ги поглеждат или прочитат само първото изречение?
За да обясня по-ясно какво имам предвид ще ти посоча даденото в т.3 в този линк:
http://www.novavizia.com/198.html

# 1 587
  • София, Лагера
Зависи какво имаш предвид. Ако говорим просто за анонимка - не знам, никога не съм разбирала мотивите им.
Ако говорим за агенция-посредник, която не желае да упомене името на работодателя в обявата си, има други причини. Ако например фирмата-поръчител е решила да се отърве от гл. счетоводител, за тях е по-добре да си намерят такъв, преди да освободят стария. Ако стария види обявата... т.н.
Вариант 2: Ако се търси шеф на отдел, а служителите биха могли да не са съгласно с това (те да считат, че са подходящи да оглавят отдела) също анонимността е от полза.

# 1 588
  • Belgium
Ноеми а как човек да прецени, че иска да кандидатства за това място, щом формулировката е безкрайно размита от типа на: Нашият клиент е голяма мултинационална компания бла-бла

Не можеш да напишеш и мотивационно писмо, защото работодателят е тайна и т.н.

Ясно е че си имат причини, но и кандидатите за работа си имат права. Ето днес мярнах точно подобна обява през HR агенция и по други канали се осведомих кой е клиентът - оказа се че така наречената мултинационална компания е с офис от 5 човека в България и изобщо не търси, това което пише в обявата.

# 1 589
  • София, Лагера
Лу, като пише "голяма мултинационална компания", и ти в писмото си пишеш "голяма мултинационална компания"  Laughing.

А това, че офиса в БГ им е 5 човека не прави компанията по-малко мултинационална.

Когато са некоректни агенциите, сами вредят на себе си, най-малкото компрометират името си и си губят времето с интервюта на неподходящи кандидати! Именно затова нямат сметка да го правят!

Общи условия

Активация на акаунт