Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 817
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 680
Аз с включвам...търсим работа за половинката...  Tired След като беше освободен без предизвестие, тъй като било време на криза  Outta Joint Неговата област е малко специфична - мода ..... Пуска CV-та, в понеделник е на интервю (единственото, на което има отговор от 1 месец насам). Не съм много обнадеждена  Tired

Успех на всички търсещи!

# 1 681
Аз с включвам...търсим работа за половинката...  Tired След като беше освободен без предизвестие, тъй като било време на криза  Outta Joint Неговата област е малко специфична - мода ..... Пуска CV-та, в понеделник е на интервю (единственото, на което има отговор от 1 месец насам). Не съм много обнадеждена  Tired

Успех на всички търсещи!

Виж нещо интересно http://www.jobs.bg/f767050

# 1 682
Едно време ходих на интервю от агенция за персонал в сладкарници (последния ден от седмицата  Mr. Green) и ми казаха, че ще се взима комисион от 1-та заплата...Така или иначе не започнах там, но...споделям, че преди го е имало това. Не знаех, че е незаконно...благодаря!
Аз съм чувала за плащане с месец назад, но за задържане, като "депозит"- не. Може би застраховане за материални щети наистина, ако се е случвало някой да отмъкне лекарства.

# 1 683
http://www.novavizia.com/710.html
Ето един блог, който много уважавам.
Статията е топ 10 на най-големите клишета за работа. И ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Но това е реалността.

# 1 684
Хайде момичета, кураж и успех тази седмица. Praynig Peace Praynig

# 1 685
Статията е топ 10 на най-големите клишета за работа. И ако не беше тъжно, щеше да е смешно. Но това е реалността.

Клишетата са се наложили неслучайно. В повечето случаи името на фирмата + конкретната позиция говори достатъчно за работата.
Почти няма такава, в която да се рбаоти самостоятелно ( а пък ако има за такива позиции просто не се пускат обяви), та рбаотата в екип си е реално изискване в 99% от случаите. И т.н. Ясно е, че не всички в екипа са мотивирани. Работа обаче на мениджъра е да си намира мотивирани хора, да мотивира вече намерените и да се отърве от тези, които не се поддават на обработка.

# 1 686
За екипната работа съм съгласна - нормално е, човек все пак е социално животно.
По-скоро ми направи впечатление тълкуването на клишетата, които могат да се избегнат с малко фантазия.

Иначе и аз като мениджър знам що е то мотивация на персонала. Все пак винаги, когато пускам обява за свободна позиция се старая да е написана максимално ясно и точно без излишни клишета. Ясно е, че не винаги могат да се избегнат, но все пак......

Малко офтопик, но мъжо е без работа от три месеца, защото шефа му намери заместник, който е съгласен да работи същата работа и време за сумата от 160 лв!!!
Та търся му работа от тогава, и той търси, и по интервюта ходи.....и едно голямо нищо. Е не е ядрен физик, а шофьор, но все пак. На последната среща му казали, че освен него има още 300 човека и ако не е съгласен да работи 31 дни без почивка за 300 лв бруто, няма проблеми - има желаещи.....
Ние сме в областен град и наистина има много безработни с ниска квалификация, но такава подигравка с хората просто ми се струва недопустима.

Успех на всички!

# 1 687
  • София, Лагера
Здравейте, момичета!
Наваксах с четенето на темата и ми се прииска да споделя.

Фукла, не съм съгласна, че не е добре СВто да е стандартно, напротив! Така по-лесно се чете. На теб може твоя формат да ти се струва по-красив и лесен, но не забравяй, че аз гледам 30-40 СВта и различната форма по-скоро пречи. Според моите преподаватели в университета СВто извън стандарта е "проява на лош вкус". Wink

Еделия, по закон нямам право да пусна обява, в която да искам служителят да е определен пол, ако дейността може да бъде извършвана и от двата пола. Може да ме осъдят. За да не настава полемика по темата, по-добре проверете в Закона за защита от дискриминация  Peace

Platinum, да ти задържат заплатата не е нормално!!! Shocked Кажи ми по кой член те назначават (на лични)!  Дори и си намериш работа през агенция, то първата заплата се взима от работодателя.

Ох, като чета Златенце... момичета, не може да ви освободят просто така!!! Търсете си правата! Никой не може да те накара да се махнеш без обезщетение! Ако не познавате КТ, то си има юристи, или поне го прочетете сами, там си пише!

# 1 688
  • София, Лагера

Хм, кое е реалността? Колко опит имаш, за да можеш да прецениш?
Да, наистина е неприятен факта, че по разни причини фирмите направо копират чужди обяви без да мислят.
НО! Ако ще кандидатствате в сериозна фирма, там обявата се структурирана така че да бъде ясна и да отразява в максимална степен естеството на работата и колектива.
От това, което казваш, единствено мога да си направя извода, че не си кандидатствала в сериозна фирма.

Относно самия блог - и стила, и съдържанието са словесна диария! Моля да ме извините за израза! Wink Мога да разнищя всяко едно от твърденията на автора, но надали има смисъл.

Съжалявам за мъжа ти, дано успее да се намери работа по-бързо!  Peace

# 1 689
  • Belgium
Ноеми, аз от чисто любопитство да попитам, защо се задава въпроса "Кое животно бихте искали да бъдете?" на интервю за работа. Това за мен е тотално безумие  hahaha

Нова визия няма да ги коментирам, че познавам, този който ги списва.

# 1 690
  • София, Лагера
Ноеми, аз от чисто любопитство да попитам, защо се задава въпроса "Кое животно бихте искали да бъдете?" на интервю за работа. Това за мен е тотално безумие  hahaha

Нова визия няма да ги коментирам, че познавам, този който ги списва.
Съвсем откровено бих ти казала - не знам!  Joy Знам, че човекът, който изважда такъв въпрос от контекста не е психолог, а щом като не е, независимо какво му кажеш, той няма как да го разтълкува.  Rolling Eyes Виж, ако е зададен в психометричен тест е друго!  Wink

# 1 691
Отказах предложението. Първо е незаконно, второ - не мога да работя за хора, са които новопостъпилите по презумция са крадливци.

# 1 692
Здравейте, момичета!
Наваксах с четенето на темата и ми се прииска да споделя.

Фукла, не съм съгласна, че не е добре СВто да е стандартно, напротив! Така по-лесно се чете. На теб може твоя формат да ти се струва по-красив и лесен, но не забравяй, че аз гледам 30-40 СВта и различната форма по-скоро пречи. Според моите преподаватели в университета СВто извън стандарта е "проява на лош вкус". Wink

Повечето преподаватели в университета са виждали СВ само на картинка. Аз не говоря за "моя" формат, а за опитът ми от над десетгодишните ми занимания с подбор на персонал.

# 1 693

Еделия, по закон нямам право да пусна обява, в която да искам служителят да е определен пол, ако дейността може да бъде извършвана и от двата пола. Може да ме осъдят. За да не настава полемика по темата, по-добре проверете в Закона за защита от дискриминация  Peace

Място за полемика няма, щото и аз казах същото  Wink
Зная че е незаконно, но просто изразих мнението си, че в някои моменти е доста тъпо, предвид че се губи времето на двойно повече хора. Но, това че на мен не ми харесва, не е причина да се промени закона, така че, всъщност няма значение как ми се струва, съобразявам се с правилата, и толкова - казах го, защото някой преди мен беше споменал, че работодателите не искали да уточняват какъв човек точно търсят, и затова не се обаждали на голяма част от хората - та, затова казах, че, не че не искат, ами не могат - нямат право, иначе аз лично с удоволствие бих уточнявала, че търся жена, а не просто някой, независимо мъж или жена. Така няма да кандидатстват напр. 10 мъже, които да се надяват на обаждане... т.е. пак ги дискриминирам отвсякъде, но по-елегантно явно  Mr. Green

# 1 694

Добре де... но тогава просто разсъждавайки логично ако по една обява в jobs.bg кандидатстват едновременно 50 човека (а може би понякога и повече хора кандидатстват) и всички надлежно са си изпратили CV-тaта... нима всички се преглеждат? Не е ли мъничко вярно, че все пак се заглеждат в по-различното CV? То просто привлича погледа.

Нямам предвид да си нашариш автобиографията с маргаритки, а просто спазвайки общоприетите стандарти горе-долу, да внесеш и собствено оформление все пак. Например някои хора допускат като хедер да им се мъдри "Европейски формат автобиография". Все ми се струва, че това трябва да се маха например. Инак малко ми изглежда като...какво е това? - ами това е европейски формат автобиография. Не, не е така, това е автобиографията на Иван примерно.

Искам да кажа, че хората малко се пощурват да спазат толкова точно стандартите, та чак не помислят, че някои неща изглеждат малко абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт