Вече се отчаях в търсенето на работа

• 142 753
  • 1 837
  •   1
Отговори
# 1 785
Аз мисля, че когато става въпрос за пряко подчинение - трябва самия управител или лице да си води интервюто. Хората са различни - един човек може да работи идеално с друг и в същото време трети да не може с втория...Пък и подобни проучвания и интервюта са осъществими само в големи фирми.

# 1 786
Благодаря ти viliko,

Аз точно това имах предвид под ангажимент - че съм казала, че ще се обадя допълнително за среща. Предложението ти е добро, мен ме избиваше на по-заядливи реплики, но нещо яка нерва ме тресе напоседък та чак мозъка ми се замъглява Twisted Evil

# 1 787
Благодаря ти viliko,

Аз точно това имах предвид под ангажимент - че съм казала, че ще се обадя допълнително за среща. Предложението ти е добро, мен ме избиваше на по-заядливи реплики, но нещо яка нерва ме тресе напоседък та чак мозъка ми се замъглява Twisted Evil

hahaha да, знам - и аз като съм напрегната или изнервена - изплювам едни такива заядливки...
Момичета, освен в jobs - къде другаде търсите обяви?

# 1 788
  • София /Абсурдистан
Ето тук http://www.jobtiger.bg/searchJob/?ln=2&region=64 ама не разчитай кой знае колко ...

# 1 789
в pozvanete.bg излизат вчерашните обяви за днешните трябва да пратиш смс Wink

# 1 790
Ето тук http://www.jobtiger.bg/searchJob/?ln=2&region=64 ама не разчитай кой знае колко ...
фффффффффф, тук търсят само специалисти с по две висши...дори за продавач  Joy

# 1 791
  • Перник
Обявите в джобс, а и самият сайт, ми изглеждат най-истински. В останалите сайтове за работа, повечето обяви са доста ... хм, "криминални".

# 1 792
  • София
Ляля, все пак не си ли малко крайна?  Peace

Но пък и не можем да ги отричаме и така категорично. Аз мисля, че самите хора, които ходят по интервюта за работа, рано или късно ще им покажат, че не може да се подхожда към всички с готови формулировки. И малко по малко те ще си променят методите. Ако вече и не са започнали да го правят.

Ами много съм крайна даже  Peace Mr. Green Съэчувствам на хората търсещи си работа и виждам, че желание за работа имат, но въпросните ЧР са ненужна спънка към процеса на назначаване. А тъпото е, че им е дадена абсолютна свобода на преценка на кандидатите щото те си имат и лични интереси - не само служебни.  Wink За променянето на методите съм скептична щот те тва са го учили Н брой години.  Mr. Green  И все пак надежда сигурно има.  Laughing

# 1 793
  • Belgium
Не виждам защо трябва да се плюе безогледно по професията ЧР.

Както във всяка професия и при тях има и добри, и лоши представители.

Все едно ако набират само преките началници, за което те нямат време, те няма да се ръководят от лични интереси. И тогава ще има плюене, само че този път по преките началници.

# 1 794
  • Бургас

Защото много се вживяват.
Спомням си когато бях студентка работех по-непретенциозна работа за да се издържам. Веднъж кандидатствах в известна верига хипермаркети. Работата се състоеше в това да се изкарва стока от склада и да се  реди по рафтовете. Не можете да си представите какви безумни въпроси ми задаваха, абсолютно всички "типични" въпроси: Как се виждате след 5 години, Кажете едно ваше лошо качество... и всички подобни въпроси преписани от някое чуждо ръководство по HR. По едно време даже си помислих да не е станала някаква грешка и да кандидатствам за някоя управленска длъжност, но не. И тъй като се откриваше нов магазин се назначиха много хора. Ами повечето от тях бяха или студенти, които е ясно че няма да се задържат дълго или хора без образование, които не могат да си намерят друга работа. Е, питам се тогава за чий се правеха на толкова интересни???

# 1 795
  • Belgium
Темата по принцип е за обмяна на опит, поне аз така си мисля.

Имаше отделна тема, Клю-то, където биваха оплювани ЧР-тата, но я затвориха.

И какво, нито един не е попадал на надут пряк началник, който го е интервюирал така ли?

# 1 796
  • до една звездичка
...Защото много се вживяват. ... какви безумни въпроси ми задаваха, абсолютно всички "типични" въпроси: Как се виждате след 5 години, Кажете едно ваше лошо качество... и всички подобни въпроси преписани от някое чуждо ръководство по HR. По едно време даже си помислих да не е станала някаква грешка и да кандидатствам за някоя управленска длъжност, но не.

Наистина ли мислиш, че за управленска длъжност биха ти задавали подобни въпроси? hahaha hahaha hahaha

# 1 797
И какво, нито един не е попадал на надут пряк началник, който го е интервюирал така ли?

Иначе аз за ЧР-тата си имам мнение и то е, че са големи паразити. Поне повечето от тях.

# 1 798
  • Belgium
Аз имам и добър, и лош опит с ЧР.

Обаче ми е непонятно, как плюенето на тази длъжност, ще помогне на хората да си намерят работа? Какъвто мисля, че е замисълът на темата. Може и да греша  Thinking

# 1 799
Поне като отидат на интервю да знаят какво да очакват. Ако пък попаднат на свестен ЧР, то това е добре дошло за тях.

Общи условия

Активация на акаунт