Отзиви за антидепресанта Феварин ?

• 13 760
  • 6
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Някой пил ли е този антидепресант ? Ще започвам да го пия (преминавайки плавно от друго лекарство на новото) и исках да попитам за отзиви ?

# 1
Здравей аз го пия вече 3 та  година и съм доволна не че съм пила друго за да направя сравнение пробвах със сероксат но само 5 дни ипак минах на феварин 100 мг. Пила съм го с известни прекъсвания защото качих 20 кг. и на своя глава реших да го спирам но точно след 3 месеца започват наново кошмарните симптоми и така сега пак си го пия. Незнам какви са точно твоите оплаквания но аз го пия по малко по различна причина от обикновенното за което се изписва лекарството. Получавам ужасно разстройство на нервна почва което не иска да се спре с нищо и така се докарах до антидепресанти но още като ги спра се започва задушаване сърцебиене кръвно 95/90 и така след 1 седмица ме удря в корема и така дъм вече от 3 години  #Crazy
Малко се проточи отговора ми но дано съм ти била полезна
Успех с лечението Hug макар че вече се съмнявам че има такова просто човек привиква към тези хапчета и май ще се мъкнем с тях доживот колкото и да го отричат лекарите

# 2
  • Пловдив
Благодаря ти   bouquet

А мисля си за спирането. Мамка му, нали уж затова се пият лекарства, за да си добре, а не като ги спреш и пак да си зле.  Sad

Стискам палци на всички, и на теб desileta, да сте добре и без хапчета!

И ще се радвам някой друг да сподели впечатления.

# 3
  • Пловдив
Допълвам темата с впечатления от Феварин, в момента правя преход към него (половин таблетка от Ципралекс с тенденция към спиране и половин Феварин с тенденция увеличаване). Нарасна ми трввожността, безсъние, сърцебиене, гастритът ми се обостри Sad
Според лекарката е защото още няма насищане от новото лекарство (Феварин). Мен ме притеснява друго- с хапчета съм ок, но намалям ли дозата, става ми тревожно пак. Така се чувствам непълноценна, инвалид. Мога ли като другите хора да имам деца, мога ли да изкарам една бременност без лекарства, а следродилната депресия без лекарства Sad

# 4
Можеш. Можеш всичко. Само трябва да си повярваш, че можеш и без лекарства. Когато наистина си повярваш, ще дойде времето да намалиш и спреш лекарствата, без да се върнат симптомите.

# 5
  • Пловдив
Засега искам да се похваля, слава Богу, доста добре ми влияе лекарството. И препоръка към всички, ако ви е изписан антидепресант, не спирайте или променяйте приема по своя преценка, а само по лекарска.

# 6
Ами аз пиех като по-малък Феварин,имах ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство).Тогава ме извади,после дълги години бях супер,не съм имал никакви проблеми....до преди няколко дни.Изпаднах в страхотна депресия-като по учебник.Всичко стана,защото трябваше да избера между две възможности за работа,бях под напрежение заради обстоятелствата и не издържах.Сега като се замисля-признаците на ниски нива на серотонин са били налице дълго преди това,ама кой да знае-агресия,лошо настроение и т.н.Сега пак пия Феварин и още няколко,та започвам бавно да излизам от кризата-ще видим занапред как ще е.И наистина-не си спирайте лекарствата самоволно,те лекуват проблеми,с които наистина човек не може сам да се справи.

Общи условия

Активация на акаунт