Свидно като писано яйце е за мама февруарското дете!

• 11 985
  • 300
  •   1
Отговори
# 45
Ауууу голема убавиня това първата страница , еи голем майстор си да знайш , сто години ша живейш  newsm47  smile3521
  Ний сме до Венци на Котето дето е с оня сваляческия поглед може и ние да намажем някоя мадама покрай него  Wink
 Аз да се отчета за днес. Водихме малкия дундьо на чичо ортопед. Прегледа при Стефанов беше за около 5-10 мин  Thinking каза че е много добре на ехографа го гледа перфектни били ставите да сме му позволявали да си прави каквото си иска да не го спираме  #Crazy ( то все едно не ни се е качил на главите вече ама нейсе ), било нормално да сяда щом можел. Ми да сяда ко да го правя, показа няколко упражнения дето вече си ги знаем и това. Каза 6-7 -ми месец да идем пак контролно.
 Ками, Лукрециана много хубави яйца. Ние ще боядисваме в събота, ама не аз ,а мама щото ми е на гости жената и аз гледам да я експлоатирам пълноценно  smile3508
 Гери и аз вадя вече 2 пъти снимки по 30 ст. за един ден ( нормална поръчка не експресна) от различни фотостудия. Май вече са по толкоз.  Money
 друго.....аааа мъжете .... е от моито мъж съм ви се оплаквала достатъчно ма като ви слушам вас май съм женена за всичките ви мъже. Та извода е ...тва мъжа е друго животно, няма какво да се направи ни се кара но се води.
Това е стига толкоз от нас  малкия се насука, а аз яхвам метлата да раздавам инструкции, че както може да се очаква не се сещаме да бармен нищо ако някои не ни иззръчка  box
 П.С. Зов за помощ към мамите счетоводителки. Мъжа ми нещо го разиграват по отношение на ония 15 дни който си взе при изписването на бебето. На него първоначално му ги дадоха без никакви разяснения. Многократно ги пита дали трябва да им даде някакви документи освен молба, и те не та не тия дни му се полагали. Е да ама днес счетоводителката му се обадила да му каже че тия 15 дни щели да му се приспаднат от полагаемата отпуска, нещо се била объркала овцата и сега нямало как.
 Та въпроса ми е има ли шанс тепърва да подава някакви документи и какви и наистина ли има такова ограничение за ползване на този отпуск до третия месец на детето. Ние ставаме на 3 след няколко дни  ooooh!

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 20:26 от PIS74f

# 46
фокси ти си най добрата  bouquet  bouquet  bouquet
момичета минавам на бързо защото аз днес много гоо закъсах хемороида ми кърви нечовешки,а лявата гърда ми се запуши и от снощи съм със страшни болки температура и цялата ми лява ръка е схваната под мишницата ме боли нечовешки ще полудея. гърдата пуска по малко но с много зор.викнах си майка ми защото и детето не мога да вдигна.
Яна моля те ако ми прочетеш поста дай някакъв съвет  bouquet
майка ми се обадила на докито и тя и казала да ми вземе ЛИМФОМИОЗОТ то е хомеопатично ooooh! и честно казано му нямам доверие.
аз за утре отпадам ако има среща няма как да бутам количката.ако някой друг е имал такъв проблем моля да сподели как се справи.лека вечер от мен

# 47
  • Sofia
Здравейте и от нас! Simple Smile
Ама мнооого хубава темичка! Много хубави колажи! Браво, Фокси! Страшна си, душо! Мерси!   bouquet Аз не спирам да се  чудя как намираш време...!?!? Hug

Да се отчета и аз, че вчера ви проглуших ушите да се оплаквам и тревожа. Снощи спрях да давам лекарства и днес сутринта - беж при педиатърката да го преслушва. Няма нищо в гърдичките, слава Богу! Praynig Признах си без бой какво съм му давала и тамън очаквах най-малкото укорителни погледи и се оказа, че тя жената е хомеопат също и е много за! doh Каза да не се притеснявам толкова и че дори да не му е точното лекарство, няма кой знае какво да му стане. Най-странното е, че цяла нощ малчо спа спокойно и не хърка  Shocked И днес не хърка, и сега спи и пак не хърка! newsm78 Очето му продължава да сълзи, но не много. А за обринатото дупе му купих на Веледа кремчето с невен и сега ще видим дали ще е по-добре. Важното е, че завяхва и не става по-зле... Не знам вече какво да мисля, но реших засега нищо повече да не давам. Днес е в по-добро настроение и само малко се понерви при докторката.
За да няма спокойствие обаче Wink, сега ми излиза хеееерпееес  Confused Имам си аз Зовиракс, защото съм винаги готов с херпесите и сега четох в онази страница, че може от кърмачки да се ползва май. Някой беше на тоя хал, нали може? Правилно ли съм разбрала?

Атмосферче, и Венци е нон-стоп с двата юмрука в устата си! Опитва се и двата да ги набута и почти успява  Laughing Така е от около седмица вече... Хм, надявам се да не са зъбите още, че коликите не са си отишли съвсем...

Ох, още неща имах да пиша, ама .... Пусти мозък изветрял! Simple Smile

Лека  и хубава нощ на всички! Hug

Аууу, Алхимиче Sad Много гадно... Имаше случаи със запушване, сигурна съм, че някое майче ще се включи компетентно! Стискам палци бързо да мине!!! Praynig

# 48
kamelllia19 Теди / хамелионче/ може да ти помогне предполагам поне със съвет за лекари, има й телефона във файла с личните данни, тя е от Сливен, аз раждах в Сливен, лекарите са добри, вие за постоянно или временно сте там
Като поотраснат бебките можем да спретнем една сливенско-ямболска срещичка Wink, че нали нашите кокони са на една дата родени, а пък Ники е с цели 2 дни по-голяма Mr. Green

За около 2 години ще сме тука. С Теди приказваме в скайп Flutter До темата с докторите още не сме стигнали, ще я питам като се видим с нея тези дни.
За срещата съм За!!! Hug

# 49
  • София
Днес няма край  Sad
Малката така се задави докато я храних след банята, че никакво тупане не помогна и накрая подбели очите и клюмна главата.  #Crazy
А аз чисто самичка - милото на работа, а майка ми още не беше дошла.
Не знам как не се панирах, обърнах я с надолу главата и яко блъскане и друсане и накрая задиша.. но нито проплака нито нищо, явно не разбра какво става
После милото ми вика що не съм се обадила на бърза помощ - въобще не ми мина през акъла, щях да си я млатя до последно...
Ох, направо още треперя като се сетя как беше станала морава вече, а тя все иска още да яде и само повръща и пак се дави.... Днес май ще спи при мен, то не че е гаранция някаква... Tired

Хайде стреснах ви едно хубаво, сега лека нощ - отивам да пийна 50гр концентрат  Confused

# 50
  • Пловдив
carbo ,ужас!!!Обаче ти се справила мъжката,както се казва  Peace

# 51
Карбо- голямата ми дъщеря беше много лакома и постоянно се даваше. Много помага като леко духнеш към лицето на бебка. Инстинктивно си поемат въздух. Но веднъж и аз я обръщах с главата надолу, беше ужасно,дано не се повтаря.
Лека нощ, отивам да приспивам Ники. Габче-жабче вече спи.

# 52
carbo ,колко си се уплашила,миличка!Важното е,че всичко вече е наред.

Понеже може да ви е интересно:

Между 4 и 7 месец, храносмилателната система на бебето започва да се развива много бързо. Тя започва да секретира повече имуноглобулин А, започва да пропуска избирателно веществата, които достигат до кръвоносната система. През този период започва и отделянето на слюнка, която не винаги е признак за поникването на зъбки - те понякога се появяват месеци по-късно. Нейната роля е да постави началото на храносмилателния процес и да започне да разгражда храните още в устата. Така тя подпомага смилането и усвояването им от организма.

Преди бебето да навърши 4 месеца, организмът му не може да се справи с потенциалните алергени и рискът от алергия е много по-висок. Според Световна здравна организация, захранването може да започне след навършени 4 месеца, но препоръчва да се изчака бебето да навърши 6 месеца.

Готово ли е детето за захранване?

Ето някои признаци, по които можете да разберете, дали детето ви е готово за захранване:

То може да седи само;
Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
"Иска си" от вашата храна (като издава звуци и гледа настойчиво, как се храните);
Отваря широко уста, когато ви вижда да отваряте уста по време на хранене, и ви имитира, как ядете;
Може да показва и да "си каже". Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)
Не забравйте обаче: целта ви е да започнете да давате на бебето храни, различни от кърма, не да го натъпчете с тях!

# 53
Alhimika,
Опитай със затопляне (може да използваш памперс напоен с топла вода, затопля се после в микровълновата за 5-10 секунди), нежен масаж и след това изцеждане, преди това, разбира се, кърмене колкото може повече. Пробвай да кърмиш в различни пози и винагидавай първо проблемната гърда докато мине проблема. Опитай да цедиш наведена напред с гърда натопена в леген с топла вода-така и гравитацията помага. Може да опиташ и компреса с морска сол-ако запушването е на повърхността ще помогне.
Цеденето - никой не може да го направи като теб, защото гърдите са твои и ти ги усещаш най-добре. Внимателно и ще избягваш да травмираш гърдата.
Нежен масаж докато кърмиш/цедиш.
Лецитин - сигурно си погледнала линка горе - 3-4 капсули дневно е ок според приетите за средни при проблеми дози.
Хладен компрес след изпразване на гърдата може да подейства успокоително на тъканите, ти ще прецениш как го чувстваш. Може да слагаш и намачкан зелев лист на проблемната гърда.
Ако имаш температура-посъветвай се с лекар, можеш да пиеш парацетамол или нурофен...
Виж и тези статии:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29197.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1594

# 54
  • пак там
Здравейте на всички! Страхотни колажи! Евала на маминката, дето ги е сътворила!

Аз набързо да се отпиша - бях на изпит, изкарах шестица и утре сутрин заминаваме за Гърция да меткаме пъпчето! Така че от мен весели празници и ще ви видя чак след Великден!  Mr. Green

# 55
Здравейте мили мами на февруарски беби!
И ние с моята почти тримесечна дъщеря се присъединяваме  към февруарската група.

# 56
Айде сладки сънища!

Рися,честито отличничке!Айде приятно изкарване в Гърция и да разказваш после.

mama_pettty ,добре дошла!

За нощната смяна

и нещо по-полезно

# 57
  • Пловдив
mama_pettty ,добре дошла   bouquet

# 58
Мерси. Grinning Много сте мили. Можете ли да ме светнете на модератора ли трябва да изпратя данните и на моята беба, за да бъде включена в списъка с рожденните дати?
PIS74f , най-вероятно счетоводителките от работата на съпруга ти не са дочели промените за отпуска по бащинство. Предполагам, че проблемът се състои в това, че парите за отпуска по бащинство се изплащат от НОИ, а молбата е един от документите, заедно с документ, удостоверяващ изписването. Сега го разиграват, защото няма как да му изплатят заплата, а и сроковете за НОИ май са ги пропуснали и без молба не може.
Не знам дали има решение на проблема. Предлагам да минеш през НОИ утре примерно, там има информационни гишета, на които можеш да си зададеш въпросите. Нищо не струва да попиташ.

Между другото , ако има мами от младост - софия, ще ми е приятно да се запознаем, тъй като няма с кого да се разхождам в квартала.

# 59
Яна благодаря ти   bouquetаз седя и се цедя под душа давам и да яде обаче гърдата пак я усещам пълна и много ме боли.утре ще си купя лецитин ако хомеопатичното не помогне Sad
mama_pettty,добре дошла в сектичката Heart Eyes ако икмаш желание разкажи повече за теб и принцесата Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт