96 Разпетипетъчно-Великденска Американска Яйчено-Козуначена

• 14 435
  • 303
  •   1
Отговори
# 135
  • САЩ

Инак аз превеждам от ден 1,непрестанно,всяко тяхно изречение на бг и после му отговарям,навик ми е до степен че наскоро на един колега тук му преведох едни таблици на  бг,той гледааааааааааа Whistling

Като се замисля май и аз така превеждам, но по скоро по навик и без да е точно с цел и за сега дребния повтаря. Ама да се готвят значи колегите ми и те да учат български в скоро време  hahaha

# 136
  • usa
После, под "преразказване" на преживяванията, не става въпрос да се докарват понятията едно към едно, но да може все пак да каже, какво са правили - чели са, каква игра са играли, на кого са се скарали, защото не е слушал и пр, да се четат книги за училище на втория език.

аз нали съм на друг етап на развитие, в съзнанието ми изникна как миналата седмица албена търсеше помощ по сайънс и трябваше да и обяснявам за някакви седименти, видове вулкани, слоеве на земята и как се `гънат` в структурата на вулкана и прочие и си представих как всички тези термини трябва да ги превеждам на български. няма как да стане, аз не ги и знам...

# 137
После, под "преразказване" на преживяванията, не става въпрос да се докарват понятията едно към едно, но да може все пак да каже, какво са правили - чели са, каква игра са играли, на кого са се скарали, защото не е слушал и пр, да се четат книги за училище на втория език.

аз нали съм на друг етап на развитие, в съзнанието ми изникна как миналата седмица албена търсеше помощ по сайънс и трябваше да и обяснявам за някакви седименти, видове вулкани, слоеве на земята и как се `гънат` в структурата на вулкана и прочие и си представих как всички тези термини трябва да ги превеждам на български. няма как да стане, аз не ги и знам...

Е, няма начин за по-големите деца си трябват учебници на български според мен. Както повечето ученици от езиковите като тръгнат да кандидатстват с химия и биология в БГ - хващат си учебника на български и си го минават пак, иначе всичко знаят само на английски.

# 138
  • usa
въпросче. ще рефинансираме и изпращат инспектор за оценка на къщата. някой знае ли какво точно гледат тези лица? ясно, че не мога да сменя за седмица две гнусния мокет, но нужно ли е да се напъвам например да изскубя плевелите от нещастните ми флауър бедс?

# 139
миз, според инспектора е. гледат най - общо състоянието на къщата, дали наистина е в тия размери, има ли неща, които са пред разпадане, състояние на кухни, бани, и т.н. общата спретнатост на къщата е желателна, но не решаваща. целта, в крайна сметка е оценка на къщата и съотносимостта й с подобни имоти в същия район.

# 140
миз, нямам ли4ен опит, но от разни тв предавания, препоръ4ват вси4ко да е презентабъл, стаите да напомнят  на хотелски, в смисъл неутрални цветове, 4исти от клътър, подредени, градинките спретнати...това ка4ва цената.
------------
Аз съм забелязала, 4е Ейдж, у4и определена дума, на който език е по-лесна. Нау4и сокс, кой знае кога ще каже 4орапи.
------------

Вики, Елла е много пораснала, снимката е супер Heart Eyes

# 141
И при мен консултацията е безплатна в специализирана клиника с доктор. Аз ще си махам под брадичката и отстрани на лицето, пред ушите. Може пък да питам как стоят нещата за вежди. Що пък не тъй и тъй ще съм там  Mr. Green

Благодаря, Хитруша! Моята гинеколожка има такава услуга в офиса си, може би един ден бих се навила.

# 142
момичета, един въпрос имам Simple Smile : с едногодишна посетителска виза М ентрис, може ли да се влезе и излезе 2 пъти от сащ в рамките на 2-3 месеца?

# 143
  • САЩ
Според мен може стига да е в рамките на тази година. "М" е за multiple entries ако не се лъжа.

# 144
момичета, един въпрос имам Simple Smile : с едногодишна посетителска виза М ентрис, може ли да се влезе и излезе 2 пъти от сащ в рамките на 2-3 месеца?

Може, щом е с М. Майка ми е с 10годишна, но предполагам, че е същото. Най-забавното беше, че при второто влизане митничарят я попитал защо влиза и излиза толкова често, при положение че първия път са й сложили печат за 6 месеца, който към момента на второто влизане е бил още валиден. Тя му се е сопнала, че си има работа и задължения, не може да седи 6 месеца в САЩ  Laughing. Явно го е убедила, че не е кандидат-емигрант.

# 145
Пикси ,ирка ,бенс   мерси  Heart Eyes
Порасна ми детето ,щом почна да ме пита дали може да кара колата хаха ,и като и кажа че още е малка и трябва да порастне колкото мен  се надига на пръсти със високо вдигнати ръце и ми казва "ето виж мамо аз съм голяма вече" .  Laughing

бенс вчера гедах половината от Twilight и се сетих за теб ,толкова ми стана интересно ама го почнах в 2 посреднощ и не устоях ,нямам търпение Елла да легне и да си го догледам днес,обаче голям симпатяга твоя човек. Wink
-----------
Някой гледа ли контровършъл шоуто на Опра миналата седмица в която сексоложката каза кога и как да се говори на децата за с.е.к.с  (пиша го нарочно така за да не изникне в гугъл търсачката  Wink)  ,хубаво че тя каза че м-у 8-10 години е уместно да се повдигне въпроса и да се кажат нещата с истинските им имена...това добре,обаче също каза че най хубавия подарък който може да направи една майка за дъщеря си е да говори с нея около 16тата и година и да и обясни за самозадоволяването и в.и.б.р.а.торите,това щяло да откаже девойката от ранен с.е.к.с . Rolling Eyes

# 146
  • Boston, MA
Пикси ,ирка ,бенс   мерси  Heart Eyes
Порасна ми детето ,щом почна да ме пита дали може да кара колата хаха ,и като и кажа че още е малка и трябва да порастне колкото мен  се надига на пръсти със високо вдигнати ръце и ми казва "ето виж мамо аз съм голяма вече" .  Laughing

бенс вчера гедах половината от Twilight и се сетих за теб ,толкова ми стана интересно ама го почнах в 2 посреднощ и не устоях ,нямам търпение Елла да легне и да си го догледам днес,обаче голям симпатяга твоя човек. Wink
-----------
Някой гледа ли контровършъл шоуто на Опра миналата седмица в която сексоложката каза кога и как да се говори на децата за с.е.к.с  (пиша го нарочно така за да не изникне в гугъл търсачката  Wink)  ,хубаво че тя каза че м-у 8-10 години е уместно да се повдигне въпроса и да се кажат нещата с истинските им имена...това добре,обаче също каза че най хубавия подарък който може да направи една майка за дъщеря си е да говори с нея около 16тата и година и да и обясни за самозадоволяването и в.и.б.р.а.торите,това щяло да откаже девойката от ранен с.е.к.с . Rolling Eyes

Вики, добре си дошла обратно. Ела наистина много е пораснала.

16 години, според мен, е късно, та късно за този разговор. 8-10 по-може. Ама аз мислех, че по-рано дори можем да ги подготвяме децата...

# 147
,хубаво че тя каза че м-у 8-10 години е уместно да се повдигне въпроса и да се кажат нещата с истинските им имена...това добре,обаче също каза че най хубавия подарък който може да направи една майка за дъщеря си е да говори с нея около 16тата и година и да и обясни за самозадоволяването и в.и.б.р.а.торите,това щяло да откаже девойката от ранен с.е.к.с . Rolling Eyes

Вики поздравления и от мен за аватара. Да наминаваш по-често, как е новата къща?

Не знам за това запознаване на 8-10 години за какво точно става въпрос. Надявам се все пак нещата не пряко свързани с половия акт, но касаещи половото развитие, да се разясняват по-рано. На мен лично ми дойде на 9  Rolling Eyes и не бях много наясно със ситуацията.

# 148
Вики, моята иска да пие "кафенце"  Laughing Laughing Разбирай - да пие мляко в чаша от кафе, тези с капачка отгоре Simple Smile

Ние бяхме коментирали за тези неща преди известно време за с.е.к.с, както каза и Клеърет, аз съм от тези щастливки на 9 години, тъй че за мен 16 особено в сегашно време е абсурдно късно.
Майка ми започна разговори по деликатните теми като бях на 4-5. Не с всички подробности разбира се.
Аз съм почитател на теорията- на час по лъжичка. С Калин говорим всяка година около рождения му ден, като започнахме като беше на 4. Имам една много хубава книжка по въпроса, всяка година добавяме нова и нова информация, която е подходяща за възрастта му.
Според мен е особено важно с децата точно на тази възраст, когато са извън къщи голяма част от деня, но още не са достатъчно осъзнати за да могат да се справят сами с подобна информация " изпаднала случайно" от някъде, да се обясни в общи линии за какво става въпрос. Особено за разните п.е.д.о.ф.и.л.и и прочее, за това какво е нормално и не и КОГА и как е нормално и т.н.
Има достатъчно много информация, която е полезна за децата на тази възраст без да се налага да се влиза в подробности.
За съжаление ( или не) в момента,  в който стъпят в училище вече разчитаме на тяхната преценка за ситуациите,  в които попадат и аз искам да съм сигурна, че съм дала на децата си най-доброто оръжие, което мога- информираността.

Бенс, и аз го гледах филма и ми хареса. Не е велико чудо на кинематографията, дори историята на моменти доста издиша, но за сметка на това не може да се отрече химията която имаше във филма заради тези двамата Wink ДОри го гледах втори път  Laughing
Може пък да се навия да прочета и книгите за да видя какво става накрая.  Peace

# 149
  • У дома
Гледах Опра с моя син и той беше безкрайно отвратен. От друга страна в училище по цял се обяснява с приятелката си кой е по- по горджъс и секси, та много отдалеко съм захванала и тази тема. Иначе предаването ми дойде нанагорно. Явно съм старомодна.

Общи условия

Активация на акаунт