96 Разпетипетъчно-Великденска Американска Яйчено-Козуначена

• 14 431
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
И според мен на 16 години е късно. Племенника ми е на толкова и има гадже, което е на 15. Въобще тукашните гаджосвания са много по-различни, от това, на което аз съм свикнала. Въпросното гадже, няма право да ходи на срещи(забраната е от родителите й), затова или племенника ми ходи у тях ,или тя идва при снаха ми. До тук добре, но двете ходят на пазар, помага с вечерята, стои там даже, когато племенника ми е на тренировки и му чисти стаята Crazy Аз гадже съм заавела у дома, когато съм решила, че е има смисъл, а не всяко едно...Та какво ли още има да видя като порасне детето Laughing

Викс, Тандури,
хубав е младежа, мда Sunglasses Повече във филма отколкото  в ежедневието, но на мен ми е по интересен като личност-доста интелигентен и зрял за възрастта си( изключвам шегата му, че не се къпе, с която още се спекулира из разни клюкарски списания и сайтове). Иначе за книгите, пак да повторя, не са шедьоври на литературата, имат си недостатъци, но са увлекателно написани и се четат бързо.

# 151
Оооо неее чакайте да разясня че явно не съм обяснила както трябва.
Сексоложката каза че всичко в детайли да се обясни м-у 8-10 години в подробности ,считай самият акт как точно стават нещата и прочее,без заобикалки и без измислени думи които заместват определените органи,взимат се  помагтелни схеми и картинки и се обяснява в детайли точно кое къде  и т..н.. Не се спира само до анатомията а се обяснява  самият акт и как се правят бебетата.
На 16 години обаче когато стане девойката майката би трябвало да има 2ри разговор с нея и да и обясни за това което казах по-горе  в предишния пост.Сексоложката настоява че ако  една майка обясни на дъщеря си  как да борави със виб.....ри  щяла да и спести ранен полов живот.И точно тук е контровършъла в случая ,защото много майки се надигнаха и отвратиха от мисълта че те трябва да разговарят с дъщерите си за подобни уреди и да ги учат как се ползват.

Иначе съм ЗА ранното обясняване на нещата защото те децата си ги научават тези неща в у-ще както и показаха в шоуто на Опра.И както казва Тандури (така и казаха в шоуто) смятам че трябва да се говори често и по лъжичка за да се спести неудобството  и на 2те страни когато настъпи момента за "големият" разговор.Защото масово го има този момент ,не говориш, криеш се,всичко е табу  и когато трябва вече да обясниш направо не знаеш от къде да започнеш и се получава един сконфузен разговор със много спестени подробности.
-----------------------
Мерси девойки  Heart Eyes,зачезнах че съм подхванала доста неща и все не стига това време  ooooh!
Клаирет ...добре сме в къщата ,най-накрая започнах леко да се чувствам като у дома си ,все още в квартала не съм обаче но и това ще стане. Simple Smile  

Тандури...душичка ,кафенце иска да пие значи   Heart Eyes  -да се надяваме че момента с гримовете ще се позабави че аз каквато съм била като малка ,само съм крадяла на майка ми гримовете и съм и носила високите обувки.Елла не се е светнала още колко фън е това Laughing

# 152
хубав е младежа, мда Sunglasses Повече във филма отколкото  в ежедневието
...
Иначе за книгите, пак да повторя, не са шедьоври на литературата, имат си недостатъци, но са увлекателно написани и се четат бързо.

Във филма, във филма... В ежедневието даже ми грознее на мен.
...
Вярно казва Бенсън. 3-те книги (без първата) за 7 дни ги прочетох.  Crazy

Бенс, аз имам специално фризьорско питане към теб. Какви ножици и машинка ще ми препоръчаш да си купя? Стрижа само мъже (домашните) с къси коси.

# 153
Ами Опра преследва рейтингс.  Аз като не гледам телевизия, така и ще пропусна тези ценни съвети на сексолози за mommy-daughter шмайбретър бондинг. 

# 154

Бенс, аз имам специално фризьорско питане към теб. Какви ножици и машинка ще ми препоръчаш да си купя? Стрижа само мъже (домашните) с къси коси.

Препоръчвам тази верига( има професионални неща, но магазините са достъпни за всички). Машинките са зад продавачките и касата. Най-добрата е  Oster, но и най-скъпи. Аз съм доволна от Wahl, не точно този модел. Хубаво е да си вземеш тримър, супер удобно е за около ушите и врата, Модели тук.
За ножица, от там не съм купувала, но каквато и да избереш, важното е нищо друго да не режеш с нея, само и единствено коса.
--------------

Вики, съгласна съм след разяснението Simple Smile

# 155
Ситуацията с обясненията не е ли конфузна, защото ние я правим такава? Ако на нас ни е неудобно да говорим и децата ще го усетят и на тях ще им стане. Нищо лошо не виждам в обясненията на 8-10 години, със сигурност няма да им хареса, но поне ще знаят, за какво става въпрос. Ами аз на 10 години още не знаех от къде излизат бебетата, не е ясно защо. Confused Със сигурност има период, в който не искат да го обсъждат с родителите, но те какво ли искат, когато са тийн. По-добре да го научат от родителите, отколкото от някой друг.
И честно казано и с другото съм съгласна. Все си мисля, че ако обществото престане да се срамува толкова от самозадоволяването, светът би бил по-малко объркан и с по-малко стресирани хора... Да не говорим, че има деца, които от 2-3 годишни инстинктивно знаят, как да го правят.

# 156
ТВ не гледам.Мнението ми е че с темата с-е-к-с и деца и "о въх как да им го кажа" се пооливат,биг дил да се обясни елементарна биологична функция. Не съм ползвала уред и не знам как та не бих могла да помогна,ако детето поиска да знае-ще прочета.Инак няма никаква нужда да ги учиш как сами да го правят,тя природата си знае.

*
Говорила съм с ния,нямаше драма. Знае имената на анатом.органи,знае в относителни подробности как се правят бебета и откъде излизат,отне 3 мин този разговор.
Горко на майка к има само ж2 подобони разговора с дъщеря си.Се-к-суална култура,за мен, се учи всеки ден,така както и другата култура Laughing
*
В моя мозък има доста други по-трудни теми (морал,етика,относителността на доброто и пр ),такива дето нямат буквално измерение като пенис-вагина-овулация-бебе и затова откровено не разбирам какъв е зора с "големия разговор"..

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 14:43 от anette1104

# 157
  • Boston, MA
Да - съгласна с Бис и Анет.

Лично съм запозната как от 4-5 годишни децата много добре инстинктивно се научават сами как да си доставят удоволствие. Не мисля, че е голяма работа, по-скоро на тази възраст трябва да ги научим, че тези неща се правят in privacy.

# 158
  • САЩ
Имам една много хубава книжка по въпроса, всяка година добавяме нова и нова информация, която е подходяща за възрастта му.

Tandoori може ли да кажеш заглавието на тази книжка. Ще ми е интересно да я прочета. Като се замисля май с мен никой не е говорил много много по тези въпроси. Когато ми дойде за първи път майка ми ми даде една книжка да се образовам и това беше. Всичко друго дето се казва от улицата съм го учила. Мале като се замисля доста съвестна съм била  Rolling Eyes

Това с кафенцето и при нас върви. Аз му слагам малко какао в млякото като се сети че иска да пие и той кафе и е сууууупер доволен  Laughing А иначе ние имаме навик събота и неделя след обед когато той стане от сън да ходим на барче на кафе и Алекс се научи и сега само докато отвори очи и пита ще ходим ли на барче. Ох, след време като проговори по добре и го питат какво е правил през уикенда, както тук имат навик все да се питат, и нашия ще разказва как е ходил на барче. Какви ли очи ще опули учителката му  hahaha

# 159
Бенс, мерси!   bouquet

Да - съгласна с Бис и Анет.

И аз!  Peace Много.

Получих мейл и току да го изтрия, решавайки, че е поредната спам-петиция, когато погледът ми попадна на това:

"...нашите политици искат да отменят българския език като задължителен за изучаване в българските училища. Той пак ще се изучава, но не като задължителен предмет! Това означава, че държавата ни няма да изисква от гражданите си да са грамотни спрямо официалния език в нея - българският!
Предложението за отмяна на задължителността в изучаването на български език е дело на Лютви Местан (чийто майчин език е турският) и е прието на 20 март 2009 година на първо четене - без възражение!!!
"

Това е линк към петицията.
http://www.bgpetition.com/knijoven-balgarski/index.html

Не знам колко е вярно всичко това. От както съм бременна не отварям български новинарски сайтове.
Но ако е вярно... не'ам думи...
Някой може ли да потвърди?

# 160
Ами да родителя прави разговора сконфузен защото никога не е говорил и изведнъж "бум".Сексоложката беше и на мнение че родителите се впускат да говорят само за механиката на самия акт и за лошите последици, а трябвало да се говори и за удоволствието и хубавите неща от това.За самозадоволяването  - ами   оказва се че  НЕ на всички им идва инстинктивно и определено не на 3-4 годишна възраст  ,най вече за момичетата.
Аз единствено имах проблем за уредите не за друго а защото не мисля че това ще допринесе за каквото и да било .Смятам че една тийн-ка по никакъв начин не търси удоволствието  в  с.е.к.са (поне не в началото) ,според мен ако го прави е 1.заради пиър прешър ,нали знаете съревнованието кой го е направил вече и кой не  2. заради любопитство 3. защото момчето много иска а тя не иска да го разочарова и той да я зареже. Според мен в повечето случаи е така,не във сичките но в повечето !

Хитруша  то в БГ кой ли родител е говорил тогава,аз лично нямах приятелки които са се похвалили че са имали такъв разговор.

Както и да е интересно ми беше да чуя вашата гледна точка Simple Smile
-------------
Кюбит и аз го получих този мейл .Интересно дали е вярно . Thinking

# 161
Честит Рожден Ден на Стелла_арс   bouquet

Кюбит мисля, че съм мяркала тема по въпроса в клюкарника, там сигурно има повече информация   Peace

# 162
Вики, голямо момиче станала Елла, много е хубава!

# 163
victoria ,bash.Ако не им иде отвътре значи няма и защо,а ако им дойде-природата си го е измислила.Няма да тръгна да уча зорлем дете да маструбира, за да го предпазя от нам-си-кво си,но ако се случва-лошо няма ако се спазва приличие.

# 164
  • САЩ
Някой може ли да ми даде лесна, бърза и вкусна рецепта за риба махи махи? Намирам много рецепти в нета, но ми се искаше нещо изпробвано, че за първи път ще правя такава риба. Може и на лични. Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт