Отговори
# 210
Аз твърдо съм за 7,5 годишна възраст на училище, ако до тогава не стане задължително обучението за 6 - годишните. Теорията ми е , че няма къде да бърза, пък и Дени сега е втора група, докато изкара 4 - та, ще стане на 7,5 г.
Клеми, Ники да не е трета група бе, как ти дават право на избор, при нас от набора зависи, 2005 г са си втора, не правят изключения newsm78

Има цял живот пред нея да учи, нека се наиграе, тя и без това само иска да учи и смята, искам да я възпра малко Mr. Green

# 211
  • София
Нямам идея коя група е, в нашата градина са с имена...Не съм питала какво може или не, но ние сме в ОДЗ, така че за предучилищна ще я местя в училище...не знам. Според мен ще е добре от 6,5 да тръгне.  Rolling Eyes Имам една година за мислене. А тя е от 3 години в ОДЗ-то и вече тотално й е писнало. Той малкия вече направи година и половина почти там, какво да говорим за нея. Скучно й е.

# 212
Ами щом имаш избор, решението си е ваше, ние сме твърдо за над 7 години. Майката на Митко цял живот е била начална учителка и също препоръчва от 7 години, казва, че има голяма разлика между децата на 6 и 7 г Peace

# 213
  • София
Аз незнам дали да се казвам,че нали съм с момче(пък те все по-назад вървят от момичетата) та и аз твърдо 7,5г
А за Лъчезара ще решим дали на 6,5 или на 7,5 за нея има време Simple Smile
На Светльо определено не му е писнало в градината,че не помня от кога не е ходил(май вече станаха 2месеца)
Сега с нови сили ще започне от Октомври,а догодина лятото(живот и здраве) пак ще си е ваканция Simple Smile

# 214
Всъщност и на Дени няма как да й е омръзнало, миналата година е ходила общо 1 месец за цялата година, а по - миналата година- още по - рядко Mr. Green

И тази година едва ли ще преходи, но да видим, засега ходи с огромно желание, даже няма търпение да почнат танците и английският:)

# 215
  • София
Е, Мими, как да й омръзне за 1 месец...а Никол ходи твърдо 3 години.... ooooh! ooooh! ooooh!
Не знам, тя много иска да учи, да смени обстановката...вчера след първо показване написа името си, "мама", "тати" и "Дани", но не знае още азбуката...обаче имам една година да я науча на това. После в предучилищната още малко да я ошлайфат, да "прочете". А да я дърба още цели 2 години в градина ми се струва направо престъпление спрямо детето/едната предучилищна всъщност/!

# 216
Ами давай я тогава, че ще се справи, нямам съмнение Peace
Просто за себе си мисля, че е добре да поиграят още една година децата, а ще учат цял живот после....

Иначе Дени събира до 10 и до 100 по кръгли десетици и чете 4 буквени думи, но мен ми се иска да задържи малко, не искам да прибързвам

# 217
Като ви гледам колко сте напред Мартичка трябва да тръгне на 8.5 Simple Smile.
На нея не й е омръзнала градината, но по приницип не й се ходи там.
Снощи ме метна, че едно дете я е набило и днес учителката казва, че я е пипнало с пръст само.
Луда работа.

# 218
  • София
Гале нали не вярваш ,че госпожата ще си признае "Да, наби я,докато аз гледах" ooooh!
По-добре вярвай на Марти и се опитай да я научиш как да разрешава проблемите си Peace

# 219
  • София
Не чете, за съжаление.  Rolling Eyes
Надявам се да научи първо азбуката...

# 220
Ами точно това е, че и Марти доста си измисля и не знам на кой да вярвам.
Снощи я питах къде я е ударило детето и тя каза "навсякъде".
А това дете каквото и да му правят само реве и въобще идея не й идва да се отбранява или да удари.

# 221
Да, Гале, по - добре разпитвай по - подробно. Дени вчера ми обясни, че не й дали закуска и аз сутринта говорих с госпожите, обясниха ми, че някои деца не искали да закусват. Понеже Дени не се е обадила, че иска изрично закуска и те преценили, че не е гладна, а тя винаги казва , че не е гладна Sad

Помолих ги да са по - настоятелни следващият път Close

# 222
Браво на тях "те преценили, че не е гладна". И сигурно хич не им е хрумнало, че стеснителните деца няма да си поискат.
Аз питах няколко пъти Марти, снощи - тя си повтаря навсякъде. Вие какво съветвате децата ако ги удрят.
Аз досега я карах да ходи да се оплаче, защото знам че няма да се отбранява.

# 223
  • София
Ами всъщност до скоро ние бяхме "биещата" страна...и обяснявахме да не удря. Ама после взеха нея да я бият и баща й й каза че не иска такива неща да чува и ако някой я удари да се оправя сама с него, не да му се оплаква. Снощи я взехме в надрано от пръчка, точно до окото - "Митко я ударил", а е можел окото да й извади. Какво да кажем в случая, там е била госпожата, но са 20 деца, как да ги опази и аз не знам. Аз трудно опазвам две.  Rolling Eyes Знам, че това й е работата, ама е трудно.
Нашите редовно си искат допълнително, не е имало случай да не ядат, освен ако не им харесва. И пак се връщат умряли от глад.

# 224
Освен това не мислех, че дават закуските избирателно, мислех си, че е нормално всички да са на масата, а не да питам кой иска Sick

Клеми, Ники винаги е била много оправна, браво на нея:) Дени е станала много срамежлива, сутринта й купих бутилка с вода, че я е срам да иска вода, наскоро започна да се отпуска и да пишка там, и това не правеше, в чудо се видях.....

Общи условия

Активация на акаунт