БОЛНА ЛИ Е БРЕМЕННАТА ЖЕНА?

• 8 480
  • 155
  •   1
Отговори
# 30
Мами, не ме разбирайте погрешно. Не смятам, че съм изпаднала в депресия независимо, че още в началото на 6 месец се разделихме с таткото на бебо - тогава и контракциите ми зачестиха и започнаха да заплашват да изгонят бебо рано, рано. Макар и докторите и майка ми да казват, че всичко е дошло от нервите ми с него докато бяхме заедно пък и до сега, аз смятам, че не съм се предала и не съм се отчаяла. Ама като гледам повечето мами така добре им понася бременността ooooh! А, при мен какво ли не ми се случи от негативизмите на БРЕМЕнността. Embarassed Та си виках всичко ли трябва да ми се струпа точно сега? Стисках и до сега не съм се оплаквала, само защото знам, че края си заслужава и нямам тъпрение да си гушна бебо. baby_neutral Blush
Ама болестно състояние си е това моето- казвам ви- не е патологично, слава Бого, защото се оправя след 9 месеца  Joy
Благодаря за отзивите ви  bouquet

# 31
Мила,въпреки че и моята бременност не беше от най-леките-не смятам че е болест.В твоя случай-временно неразположение.
Силно се надявам оттук,нататък да изкараш най-леката бременност и да й се насладиш максимално,а на финала най-прекрасното бебче.

# 32
Пример на 11 септември в Америка 50 бременни загубват мъжете си, но и те, и бебетата са здрави. А лека бременност според мен няма,най малкото издуваш се като плондер и на курорт, и в болница, този корем все си го носиш с теб и тежи. А повечето болежки са стандартни и много бременни ги имат. Но като родиш и си възтановиш формата и се забравя лошото.

# 33
Явно доста ти се е насъбрало - и физически и психически. Hug Опитай се да мислиш положително (много тривиално звучи, но наистина малките радости - като един хубав филм или книга, понякога могат да те направят много щастлив). Пазарувай за бебето и се отдай на пролетното настроение.
Иначе за протокола имах лека бременност от физическа гледна точка (до последно ходех на работа), която съсипах със страхове че нещо ще се случи не както трябва.
Дано от тук нататък нямаш повече никакви проблеми. Пожелавам ти едно здраво и красиво бебче на финала.

# 34
  • от Луната
Както всички до сега и аз ще кажа, че всяка бременност е различна. Аз първо прокървих, след това вирусна пневмония в 3 месец, после  контракции, а за болките в ставите, подуването на крака, киселините, запушения нос и т.н. направо не искам да си спомням ooooh!, но въпреки всичко това беше един от най-прекрасните периоди в моя живот. Всички ме глезеха иа аз си се намързелувах на воля Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Пожелавам ти леко раждане и здраво бебе. Всичко останало се забравя и както една мама е писал в предишен пост после ще викаш " ох, само да минат коликите, веднъж да порастнат тия зъби........ и т.н." Crazy В момента в който родиш започваш да живееш само за малкото същество, а всичко останало минава на заден план. С мъжа ми често се шегуваме, че откак станахме родители нашия живот свърши, вече живеем за детето и нашия режим е изцяло съобразен с нейния Mr. Green. Но пък сме и много щастливи Wink

# 35
  • кв.Изток
А, защо докторите издават болничен лист, ако не е болна? Wink Laughing

# 36
Не е болна...просто е дебела. Стискай зъби мамче,още малко ти е останало и после ще държиш най-голямото щастие в ръцете си.  Peace

# 37
  • Пловдив
Не,не е болна.Но наистина,ако бременността е тежка и по-проблемна,едва ли е много далечно сравнението с болест.Поне знаеш приблизителната дата на свършването и'.   Joy

# 38
Зависи от бременността.За мен щом се стигне до лекарства(още повече антибиотици) значи си е болест.Аз имах лека бременност и дори не я усетих как мина,за мен не беше болест.В твоя случай май е по-различно.
Успех ти желая от сега нататък и леко раждане!!!

# 39
  • София
със сигурност има и тежки бременности....дори по от твоята.....
аз за моя радост карах леко и безпроблемно.....

# 40
Милата.....
А че е болест бременността, болест е. Всеки нормален доктор ще каже ,че  бременността натоварва женския организъм до максимум. Кой каквото и да казва, геройство си е да износиш дете ......  Бременността е прекрасна, но това, че било най-нормалното състояние на жената, за мен си е чиста глупост. Организмът е адски натоварен в този период, нищо , че на повечето майки не им личи (слава Богу, де)

# 41
  • софия
Не смятам,че е болест.Просто има жени,които по-тежко изживяват това си
временно състояние.И по-трудно се примиряват с ,,екстрите"съпроводени с него.
Аз също повръщах много в началото,и при мене започнаха потготвителните
контракции раничко сега вече са и доста болезнени.Но не се възприемам като
болна жена.По-скоро съм една щастливка,която скоро живот и здраве ще
стане мама.И всичките тези неудобства се преживяват много по-лесно
като се замисля за бебчо.

# 42
Не, не е болна ако се чувства добре.
След като мога да ходя на работа, да вдигам детето, да ставам посред нощ да я успокоявам, да обикалям градинките с часове, значи не съм болна.  Peace
Не коментирам болките в гърба, в корема понякога, ниското кръвно, и неразположението, това за мен са нормални неща за мен.
Има жени, при които бременноста протича тежко, за тях сигурно се приема като болест, след като пият лекарства и лежът по болниците Sad

# 43
Има известни дискомфорти , но не е като болна! Естестено не става въпрос за усложнения, а за протичането на една нормална бременност.
Първият път имах лека бременност и леко раждане, тогава може би страха от неизвестното повече ме караше да се притеснявайм за някой неща.
Сега да чукна на дърво също имам лека бременност и се надявам така да я завърша с едно безпроблемно раждане отново.  Praynig
Но дори, когато се налага да се лежи по болниците и да се следи от близо една бременност не трябва да се приема като болест , а по-скоро като временно неразположение, за което каузата си заслужава.  Peace
Важна е също и психическата нагласа , може би как се възприема самата бременна в този период.  Peace

# 44
Бремеността си е диагноза...мдааааа.... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт