БОЛНА ЛИ Е БРЕМЕННАТА ЖЕНА?

• 8 468
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
Ами и аз като се замисля, може би е така  Mr. Green

Затова гледам да не го мисля, а и за мрънкането си права - имаме нужда от потушаване на напрежението  Grinning

# 136
 Joy Припомнихте ми защо не ми се бремее пак ooooh!

# 137
  • Пловдив
Честно да си кажа  не искам да бременея вече....Аз съм от тези със съпътстващи заболявания, което е проблем както за мен , така и за бебето. Оставям настрана неразположенията, но страха дали ще успея да износя и родя здраво дете и аз да остана добре май ще са ми в повече отново Sick

# 138
Не знам болна ли е бременната жена, ама аз до 7-мия месец се чувствах като болна.
Хайде, зверските отоци, зверските болки в ходилата, гърба и кръста, повръщането, тежестта ги оставям настрана - бели кахъри, както казвате.
И ако някоя ме обвини, че съм лигла, само защото видиш ли тя е карала лека бременност и не знае какво е да нямаш силичка да станеш от леглото, определено ми иде да  #2gunfire
Контракциите - подготвителни са в края на бременността, останалите не ги намирам за нормални, както при мен се получиха от 4-тия месец.
Аз не съм от тези, които е трябвало нон-стоп да лежат, влизала съм два пъти в болница през бременността, но не за задържане, но бременността може и да не е болестно състояние, но на мен определено ми докара бая болежки (гореспоменатите както казах ги изключвам - те са бели каръхи, както казвате):
Проблеми с бъбреците, каквито не съм имала преди, а те от своя страна - прееклампсия, което за щастие се овладя с лекарства;
инслулинова резистентност, а тя от своя страна - завишено количество околоплодна вода и опасност от преждевременно раждане;
влошена анемия (таласемия, която трудно се повлиява от нещо за разлика от типичните желязодефицитни анемии при бременните) - съответно много нисък хемоглобин и ужасна отпадналост през почти цялата бременност.
проблем с щитовидната жлеза - това може би съм го имала отпреди, но сега ми го откриха;

Та аз се чувствам болна през по-голямата част от времето, едва напоследък взе да ми е по-добре, може би благодарение на това, че откривайки един по един проблемите, провокирани от бременността, ми се назначаваше съответното лечение и взе да ми просветва".
Та понякога самият майчин организъм да се разболее в следствие на бременността. Така че моля ви, не се отнасяйте с ирония и пренебрежение към тези неща, защото не ви е дошло до главата. В такива случаи мисля, че бременна е равно на болна.

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 11:57 от Kikonka

# 139
  • Пловдив
Kikonka , разбирам те напълно  Hug HugИмам повечето болести изброени от теб.Част от тях преди бременността , а други провокирани от нея. Знам какво ти е , защото и аз бях така.На мен обаче ми просветна на 4 ден от секциото .

# 140
Aнели , благодаря ти много за разбирането   bouquet
Просто се дразня, като чувам постоянно "бременната жена не е болна". Защото понякога за съжаление е точно обратното Sad
За "просветването" - жалко, че при теб чак след раждането се е получило, на мен от 8- мия месец взе да ми става по-добре въпреки тежестта, ама пак е на моменти - 2 дни добре, 2-3 дни зле, ама пак съм благодарна, че преди и толкова нямаше Sad - чиниите с голям зор миех, толкова нямах сили за нищо.
След раждането се притеснявам да не ми е пак много зле, ако падне още хемоглобина, уж, говорят за кръвопреливане, ама да видим.

# 141
  • Пловдив
Kikonka , надявам се  с раждането нещата да се оправят. При мен просветването трая около месец и после пак същата история. И до днес съм като парцал  Cry.

# 142
Ами не е болна ,но това не пречи понякога да се чувства като болна.
С предишната бременност нищо не разбрах ,само дето ми натежа корема най-накрая.
Нито гадене ,нито повръщане,нямах болки-нищо.Апетитът ми беше чудесен.
Но сега е друго,точно бях се почувствала малко по-добре ,симптомите ме връхлетяха отново.
Нямат край киселините и стомашните неразположения,после-защо не съм наддавала.
Отделно спазми,контракции,болки и всички екстри Confused

# 143
  • Stuck in a moment
болен й е мозъкът на бременната  Laughing
Като се върна назад, често си мисля , че хормоните през цялото време са ми били двигател, а не здравият разум. На моменти си мисля, че съм била леко луда.

# 144
здравейте, и аз си мислех, че си е глезотия да се оплаква човек - при първата бременност всичко мина леко, само накрая се пообъркаха нещата, но се овладяха с бързо секцио. Философски приех че щом всичко е свършило добре и имам здрава дъщеря значи всичко е наред. Обаче сега втория път не е точно така - окза се че е истина и повръщането и безсънието и за капак контракции от края на петия месец. Пак реших, че и това се случва и мога да продължа да работя - почти месец и полвина от 8,30 до 19,30 къде с почивка, къде без, и съответно при се оказа, че лекарствата не действата така както трябва и трябва да вляза в болница. На третата система взех да се замислям дали не е истина, че човек трябва да си почива повече - и дали част от проблемите ми не са от това че упорствах да призная, че организма ми се променя и мога да стоя часове наред без почивка в офиса, но не мога да го заставя да приеме това без проблеми.
Истината е, че при всеки и всеки път е различно. Не мисля, че бременната жена е болна - просто състоянието й е много различно от характерното за нея и е по-добре да се съобрази с това.
Аз също при първата бременност не се спрях и колегите ме вземаха на подбив, че ще родя някъде на път, но този път ме достраша да отида дори на море, въпреки че много ми се искаше.

# 145
Не мисля, че бременната жена е болна, просто състоянието е особено. Аз нямам особени оплаквания, освен че непрекуснато ми се спи и имам запек.Дано така да продължава, че като чета и се плаша:)

# 146
  • София
КатяАБВ, аз това имам предвид като казвам "болна". Не че боледува в истинския смисъл на думата, но тялото се напряга до максимум... Колко мами досега споделиха за болки, неразположения, разваляне на зъби и т.н. Пълнеене - отслабване, вариации в кръвното налягане, това имам предвид под болест.  (оставям радостта и сълзите на щастие настрани, това е нормално)
Просто някои жени (като мен) не усещат това "боледуване". Открай време се казва трудна и бременна - бреме - товар....
Адреналинът при раждането също, кръвозагубата. И всичко това край няма.

Но пожелавам на всички нас да "боледуваме" от тази сладка "болест" Laughing Laughing Laughing

По- скоро е близко до болест в истинския смисъл на думата. Има много хора, които надебеляват, спазват диети, влюбват се, или скачат с парашут, имат обилен месечен цикъл, развалят им се зъбите, варира им кръвното... и не са болни.
Разликата на бременна жена с тях е именно във факта, че носи чуждо тяло в тялото си. В този момент нейното тяло се държи като приемник, а ембриона - като паразит - по всички правила, за които можем да се сетим.

От уикипедия:

Паразитът е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. За разлика от хищниците паразитите не убиват организмите, които използват за храна.

Терминът произлиза от гр. parassitos - някой, който се храни от чужда трапеза.

С термина "паразити" се означават само еукариотни организми, въпреки че патогенните бактерии и вирусите също водят паразитен начин на живот.

Според начина на пребиваване [редактиране]

* Временни - влизат в контакт с гостоприемника, само за да се нахранят, след което се отстраняват. Типичен пример са южноамериканските кръвосмучещи прилепи.
    * Постоянни - използват гостоприемника не само като източник на храна, но и като постоянна среда за обитаване. Такива са глистите, тениите, крастните кърлежи и др.

Според мястото на пребиваване [редактиране]

* Ектопаразити - паразитират върху повърхността на тялото на гостоприемника, като използват различни приспособления за прикрепване. Такива са бълхите, кърлежите, въшките и др.
    * Ендопаразити - обитават вътрешността на тялото на гостоприемника. Паразитират:

...

Паразитози [редактиране]

Паразитози се наричат болестните състояния, които паразитите причиняват в организма на гостоприемника.

# 147
Хм....явно моят мъж излиза към ектопаразитите Mr. Green hahaha

Иначе гинекологът ми казваше - "Тези, дето разправят, че бременността била най-естественото състояние на жената - ряпа да ядат! Почти няма болест, която така да натоварва и изтощава женския организъм като бременността. Тези, които я карат лесно, просто са по-издържливи." Tired

# 148
Съдейки по себе си, не, не е болна. Ни най-малко дори. С двете си бременности се чувствах прекрасно.. Но... както и всичко останало, не е zа всички така, zа съжаление. Явно съм от иzдържливите  Wink . Та мога да гледам само от собствената си камбанария в случа.
Но все пак, каквото и да е, примера с параzитите на КатиАБВ ми се струва.. как да кажа.. малко пресилен и не на място.

# 149
Ами със всеки е различно.
Лично аз през първата ми бременност се чувствах перфектно.  До 6-я месец /когато ми пролича леко корема/ често забравях, че съм бременна. Правихме сватба, ходихме на сватбено пътешествие - 20 часа в едната посока пътуване с автобус, скачах от яхта /колко ми е бил акъла е друг въпрос/, качвах се на съоръжения от увеселителен парк, нито веднъж не повърнах, само един единствен път ми се пригади в 7-я месец посред нощ, но не беше нищо особено. Та в крайна сметка се чувствах и държах като напълно нормален небременен човек.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт