Отговори
# 45
Някои пишат че веднага ги изписвали

На мен ми правиха серклаж през септември там. Има болници наистина, които изписват в същия ден, но в Тина Киркова не е така. И, според мен, по-добре. Иначе отделението беше прясно ремонтирано, към всяка стая имаше баня. Сестрите, с някои изключения, са ок.

Храната обаче е много зле - така че се запаси наистина.

Иначе серклажът е кратка операция с пълна упойка. Мен ме наболяваше обаче цяло денонощие след него - въпреки че бях на системи със спазмолитици.

# 46
  • Русе
колко време се лежи

# 47

Не мога точно да ти кажа, защото аз уцелих едни празници и ме оставиха 5 дни след серклажа. Иначе едва ли ще те държат повече от 2-3 дни след операцията. Зависи и как ще се чустваш де и дали ще имаш кървене, контракции и т.н.

А защо не ти направят серклажа в Русе - той не е толкова сложна манипулация?

# 48
  • Русе
защото доктора който ме следи е в софия и работи в първа АГ
Надявах се веднага да ме изпишат и да не лежа в болница но ще видим какво ще се разберем с доктора

# 49
  • София - Рим и обратно
tani_07 това да ти е проблема Rolling Eyes. Не мисля, че ще ти е по добре, ако хукнеш веднага да се прибираш и се случи да има неприятности след манипулацията. Какво ще правиш? Естествено, не ти го пожелавам ,но се чудя на смелостта ти. Инвазивна процедура си е все пак. Никой не те държи насила или защото му е кеф да си там.

# 50
  • Русе
права си че никой неме държи на сила ,но аз имам роднини там и няма да пътувам веднага просто болницата ме депресира

# 51
  • София - Рим и обратно
Е, незнам, ти си знаеш най добре.
Аз лично бих предпочела да се подепресирам няколко дни, отколкото да имам други проблеми Rolling Eyes

# 52
  • Русе
права си но се надявам да няма проблеми като се има предвид че съм добре и бебчо е добре и го правим само за по голяма сигурност
Но все пак ще видим и доктора какво ще каже

# 53
Здравейте момичета,

Бих искала да споделя своето прясно мнение от отношението и поведението на "специалистите" от въпросното отделение в бившата Тина Киркова (ТК). Два дни преди Велик ден получих зацапване и се обадих на д-р Панова (шефка на патологичното отделение в ТК), на която се спрях да следи бременността ми. Тя ми каза да започна да пия утрогестан и нош па на 8 часа и ако се появи кръв да отида в спешния кабинет на болницата (без преглед). Да но лекарствата не помогнаха и на връх Велик ден през нощта получих кървене и влезнах по спешност в ТК. Докторът, който ме прегледа беше млад и доста неопитен, защото само ме прегледа констатирайки, че има кървене (което си знаех и сама), а на въпросът ми за това как е бебето, той ми отговори, че не знае и това може да се установи едва след празниците като се върнела д-р Панова и ме погледне на нейния видеозон, тоест едва след два дни. Назначи ми същото лечение, което беше дала и Панова, само където нош пато трябваше да ми го бият на инжекции и да ми се сложи система. След като получих неадекватни и неточни отговори аз казах на сестрата, че смятам да отида на друго място, на което да ми кажат поне какво се случва с плода (по това време бях в края на 11 г. с.), но тя ме увери, че допълнително пътуване до Токуда би било шок за матката, която има нужда от спешно лечение в момента и най-правилното е това, което ми е било предписано.
И така настаниха ме в патологията на 6 етаж на ТК, сестрите бяха кисели, че ги събудих в 5 часа сутринта, но нямаше как. Настаниха ме сама в стая без санитарен възел, т.к. отделението било пълно и щели да ме преместят едва след като някой бъде изписан, което явно щеше да е след 2 дни (след празниците). Попитах ги къде мога да ходя до тоалетна поне и ми беше обяснено, че тя е в другия край на коридора, там си и беше: мръсна, гадна и нечиста тоалетна, в която нямаше вода и имаше всякакъв вид нечистотии. Едва дочаках до 9 часа, за да звънна на Панова и обясня каква е станало, както и да и кажа, че аз там още два дни няма как да остана. А тя ми казва "ами мила то има ВИП стаи", при което аз веднага пожелах да бъда преместена, а тя: "Ама да не кажеш после, че ние сме те принудили да си вземеш ВИП стая?". Преместиха ме и във ВИП стаята определено беше по-добре, поне си имаш нормална тоалетна. Отношението на повечето сестри беше под всякаква критика, кисели и несговорчиви, даже веднъж ме бяха пропуснали за инжекция, та ходих сама да им кажа, че е време да ми я поставят. Храната също е много зле и определено не е за нормални хора, та камоли за бременни, но на мен ми носеха от вкъщи.
Минаха заветните два дни празници и Панова трябваше да е вече на работа. Да, но тя така и не се появи до 16,00 часа да ме види, наложи се да кажа на сестрата, че искам да разбера как е плодът и че ако Панова е там искам да ме види. Малко след това ме извикаха в манипулационна зала, където беше въпросната "докторка", гледа ме на видеозон и каза, че всичко с плода е наред, след което ме попита: "Ние теб те бяхме приели с леко отлепване на плацентата, нали?", при което аз казах че не знам, никой не ми беше определил, какъвто и да било вид диагноза. Казах и че няма кървене вече и попитах дали се налага да седя още, тя ми отговори, че ще ме погледне и в четвъртък (на видеозон) и ако всичко е наред ще ме изпишат, така и стана. Изписаха ме и ми дадоха болничен до края на месеца, през който да лежа. Аз така и правя досега, но за съжаление преди 1 седмица пак получих кръвотечение (в 14 г.с.), обадих се на Панова и тя отново без да ме прегледа (въпреки, че беше на работа) ми каза да започна отново да пия утрогестан и нош па. Тогава осъзнах, че нещо не е наред и че трябва да ме види и друг доктор, позната ме свърза с д-р Дуковски, т.к. имаше много добри отзиви от нейна приятелка за него, че бил добър и съвестен доктор. Е, бях преди няколко дни при доктора, който щателно ме разпитва и преглежда, след прегледа установи наличие на малък миомен (субмукозен) възел в матката, който е причината за моите кръвоизливи. Беше шокиран от отношението и изяло погрешното лечение, което ми е било назначено в ТК от Панова. Прегледа всички нейни снимки от видеозон и на една от първите още ми показа едно тъмно петно в близост до сакчето, като каза: "Ето тук се вижда миомата също".
Надявам се от тук нататък под наблюдението на д-р Дуковски всичко да е наред, той поне ми вдъхва доверие и солидни познания в областта на гинекологията.

# 54
  • София - Рим и обратно
На тая болница трябва да й слагат катинара, когато има празници и почивни дни #Cussing out Видеозонът не работи, лекари няма, даже и ксероксът им не работи, за да си вземе човек документите, преди да избяга #Crazy.
Хора, ако ви се случат инциденти по време на празници, просто не си губете ценно време да ходите на това място! Помощ няма да получите. Директно съм Токуда, Майчин дом и където и да е другаде!

# 55
Моите наблюдения са почти същите,като в добавка искам да допълня,че много си зависи на кой доктор ще попадндеш,защото има и читави,но като цяло повече може да се разчита на акушерките и то не тези от Патологията.

# 56
Значи нищо не се е променило в това отделение за една година. Трагедия! Имам чувството, че всички пациентки се "лекуват" по един и същи начин. Никой не те преглежда в действителност, в болница си, а няма лекар, към когото да се обърнеш. Да не казвам голяма дума, но си мисля, че целта е само да се точат пари от клинични пътеки, пък който оцелее - оцелее.

# 57
  • София
По това, което чета.......не за година, а за последните три години, по мои лични наблюдения, нещата не са се променили, поне не и в Патологията на ТК Crossing Arms
Ако имаш лекар- лошо, ако нямаш лекар- пак лошо. В първия случай не те и поглеждат, защото си пациентка на еди кой си, знаят,ч е му плащаш и не си помръдват напразно пръста..... Във втория случай- просто разчиташ на случайността и милостинята на съдбата. Това е!

# 58
По това, което чета.......не за година, а за последните три години, по мои лични наблюдения, нещата не са се променили, поне не и в Патологията на ТК Crossing Arms
Ако имаш лекар- лошо, ако нямаш лекар- пак лошо. В първия случай не те и поглеждат, защото си пациентка на еди кой си, знаят,ч е му плащаш и не си помръдват напразно пръста..... Във втория случай- просто разчиташ на случайността и милостинята на съдбата. Това е!

Направо за последните 4 години... не само по празници, и в почивни дни не трябва да попада човек там. Или да е роден с голям късмет, който мойто бебе за жалост нямаше Cry

# 59
  • Русе
Здравейте момичета,сношти най-после се завърнах от въпросната болница в която изкарах 3 дълги дни.Още като отидох ми казаха че няма свободни места и ще ме настанят в една стая а после ще ме местят,аз направо им казах че искам ВИП стая но първо ми казаха че няма свободна и аз им казах че тогава няма да лежа ,но явно моя доктор се беше разбрал с шефката и ми намериха ВИП стая и даже ми позволиха съпруга ми през деня да седи при мен.Така по лесно минаха тези дни.Иначе процедурата мина добре ,на следващия ден гледаха бебчо и казаха че е добре,нямам болки но все още имам едно леко розово зацапване на моменти надявам се че не е проблем.Аз лично нямах проблеми със санитарките и сестрите ,даже ми се сториха много мили .Та това е в името на бебчо издържах и сега само се моля вече всичко да е наред до края на бременноста

Общи условия

Активация на акаунт