Деца с увреден слух-7

• 40 541
  • 369
  •   1
Отговори
# 285
Elisana
Ако четеш английски, ще ти изпратя един материал за оценка на чуването в домашна обстановка. има го в сайта на Фонак. Не можах да намеря къде беше, за да дам линк. Иска се и регистрация. Между другото е пояснено, че бебета под 5 месеца не реагират на тихи звуци. Има и таблици - сигурно като тези, които са ти дали.
А на мене не ми дадоха newsm78

Да , чета английски и ще  ти бъда благодарна за всякакъв материал по въпроса   bouquet.
Ще погледна и в сайта .
Иначе това, което ми дадоха от фирмата е един лист, на което е описано по точки примерно по колко часа носи детето апаратите, реакции на слаби, средни, силни звуци, заболявания евентуално ако е имало детето/свързани с носа, гърлото или ушите най-вече/, звуци или думи, които казва детето, проблеми със апаратите, ей такива неща.И се попълват съответните точки.

# 286
Здравейте, момичета.
Преди няколко дни ви се похвалих, сега да се оплача.
Установих, че дните в които има реакция от СА са много по-малко от тези в които няма. От два дни изобщо не ги търпи на ушите си. Аз ги слагам през няколко дни на моите уши и ми се струва, че се чува по същия начин, а тя даже има дни в които не реагира дори и на много силни звуци, на такива на които реагира без СА. Сякаш и запушват ушите. Все гледам да и ги слагам, когато не и се спи, не е гладна, а защо така се получава - незнам.
Пишете с какви звуци да я пробвам, аз се изчерпвам с дайрета, дрънкалки, пискащи гумени играчки, пискането на микровълновата, пляскане с ръце.
Поздрави на всички  Hug

# 287
Ако това ще те успокои - и ние сме така. В началото реагираше повече. Сега почти всеки път не иска да му го слагам. Има едно протрито местенце в една от вдлъбнатинките наушната мида, може и затова да е. Растат и зъби. Интересното е, ча след като му го сложа, не го маха. Но се прави, че не чува / или пък не чува?? /

# 288
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малкия Тома да е жив и здрав и много много щастлив.  bouquet newsm59 newsm38 nbirthday  bigdance2 Tada

# 289
Здравейте!
Честит рожден ден на Тома! Да е много здрав, много хубаво детство и само радости за мами и тати!

Аз за съжаление не мога да взема отношение за слуховите апарати .... Нямаме почти никакъв опит  Sad

Елина след последната настройка има вече лек напредък, започна да казва повече думи, някои по-ясни, други не. Много сме доволни от центъра на Таня Димитрова. Сутрин се разделяме дълго с Елинка, а на обед не може да си тръгне от игра. Таня има много креативни идеи, изисля много интересни игри за децата.

Явно много хора са на моренце, пуснете снимичици да погледаме! Че ние сме в София   Sad

# 290
  • Враца
Честит рожден ден Тома.   bouquet Да растеш все така добричък и да бъдеш гордостта мама ,тати и най -вече на бати Йоанчо...  Wink .Лони желая ви на всички много здраве и късмет...  Hug
Днес даваха по БТВ д.р Зеленска със дечицата от трагедията в Ямбол.Една сълза не съмч проронила след имплнатцията на Криси ..стремях се да съм силна,но като ги видях с превръзките разциврих се като ученичка.мислех ,че съм превъзмогнала този момент на болка,на май не е така..остава си завинаги..

# 291
Здравейте и аз гледах предаването по БТВ и аз плаках много гледах Марти да не ме вижда обаче въпреки всичко ме видя и ми вика кой удали.

# 292
Здравейте и от мен. Марги аз също го гледах, и също като теб плакох. Оказа се, че и аз не съм го превъзмогнала, въпреки, че малката вече е добре и дори говори повече от връстниците си при това правилно...болката в гърдите е огромна, като че ли никога няма да го преодолея. Познавам родителите и близките на децата, обадиха ми се преди няколко месеца. Срещнах се с тях и се опитах да им помогна....дано да съм успяла!!! Днес в моята служба рeших ме да съберем по 10 лв. за помогнем с каквото можем, и ако успеем да съберем средства за рехабилитацията поне за няколко месеца....ще сме постигнали нещо.

Лони да ти е жив и здрав рожденика и да ви радва много  bouquet

# 293
Здравейте!
Аз слушах предаването по радиото, че отивах на работа тогава.
Много е хубаво, че се намерат хора, които да помагат. Времената са трудни, но сърцата на хората са отворени, това е хубавото в тази толкова тежка ситуация за семейството.

# 294
Благодаря ви за пожеланията за Тома!  bouquet
За какъв случай става въпрос? Изобщо не съм гледала телевизия скоро...

# 295
Днес в предаването тази сутрин даваха 2 деца дето на 28 май при голямата катастрофа край Ямбол почина баща им който е глухоням и майката също е глухоняма децата също но те имат остатъчен слух и сега са ги имплантирали и двечките.

# 296
  • Плевен/София
       Честит празник на Рафи! Желая ти здрава и силна година, много радост с децата, и да пишеш по-често Simple Smile!

# 297
  • Плевен/София
    Честит празник и на теб, Силве! Всеки ден по една нова думичка от Мая!

# 298
     Благодаря ти,Гале HugДано...това ще е най-прекрасният ми подарък...
 Момичета не съм писала скоро,но в момента се подготвяме  за пътуване до Швейцария,където ще направим консултация и евентуално ако преценят настройки на Мая.В нас е пълен хаос,документи,багажи...Иначе тя е добре,опитва се да повтаря нови думички,къде ясно,къде не,но не ме разбира какво и говоря.И това много ме притеснява.Дано само нещата да се опра-вят.По този повод в петък отидох до ВМА да си взема скенера на Мая и успяха да ме изкарат извън релси.Д-р Асенова търси,търси и накрая ми каза,че го няма,била съм го взела преди,не съм си спомняла,едва ли не съм го взела и съм забравила...защото иначе няма къде да отиде,на всички деца се пазили нещата и то горе при тях.Но пък можело и да е в архива.Ей такива едни,
накрая отидох долу в архива и се оказа,че е там и ми го дадоха.Това ужасно ме вбеси.Видяхме се с доц.Цветков,пита как сме,говори ли вече,къде правим настройките.Д-р Асенова пак"какво искаш,какво очакваш,минало е само една година,трябва време да се научи"...аз ако правех там настройките сигурно още щях да чакам да се научи да чува,но това е друга тема.
Видях дечицата от Ямбол там,те са просто прекрасни,обядваха,после се гониха по коридора,дано се оправят и имат късмет

# 299
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СИЛВИ И СВЕТЛЕТО,МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ,МОМИЧЕТА,ВАШИТЕ ЖЕЛАНИЯ СА НАШИ ПОЖЕЛАНИЯ!
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

Общи условия

Активация на акаунт