Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 311
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Привет и от нас Hug

Зеленко, и при нас всеки ден е различен за храненето. Снощи Косьо заспа в 20:00 часа и се събуди към 03:00 и после към 07:00, та и аз с нетърпение го чаках още в 02:00, че гърдите ми щяха да екслодират Laughing
Нашата кака вече е без памперс от един месец и си става през нощта да се изпишка. Баща й е при нея, но тя задължително трябва да ме събуди и да ми се похвали, че е пишкала в гърнето, та и благодарение на нея няма начин да се успя hahaha

Хайде да се оправя времето, че следобедите ако не излезем навън ми се минават толкова бавно... ooooh!, а и дечковците се уморяват повече и спят по-добре Peace

Целувки от нас  bouquet

# 61
SZA, за акта трябва да се отиде в деловодството на общината и да се вземе. Трябва да са ви дали номерче, срещу което да си го получите Peace [/b]
Значи не се взима от там, където сме подали, така ли? Защото нашата социална служба не е в сградата на общината (става дума за Триадица), а на съвсем различно място...  newsm78

tedsan, сподели за цаката. С Ники нямам проблем с вечерното заспиване, но през деня не ще да си спи в леглото ама хич.

# 62
Привет!

Polly-Wolly , това е била майка ми с количката, че ние нали бяхме в Пирогов с Никол на контр. преглед  Grinning После към 16ч. излезнах аз със София, но ходихме на консултация в 3-та градска и чак след това в парка.Жалко, че сме се разминали. София тоз път е наддала по-малко, 500гр., но пък 2.5 см е пораснала.Док. каза, че е съвсем нормално, щом е само на кърма и да не се притеснявам.А и тя няма никакви признаци на глад  Simple SmileТа сега сме 4.250 и 54см.

За акта за раждане аз съвсем забравих, че трябва да си го взимам/иначе и нашите парички дойдоха, заедно с детските/Ама не са ми давали никакво картонче, нищо не казаха...утре ще взема да отида да питам.

Веселина
, ето я количката http://picasaweb.google.bg/vvalkova/16?authkey=Gv1sRgCMKAtd7k0I- … 26856684301166482  , не знам защо излезна толкова малка снимката в предния пост.

Да ви кажа, че ние вече мислим за море  Laughing - изпадна ни една супер изгодна оферта за Варна за юни месец и май тогава ще ходим.Бебка ще е на около 4 месеца някъде, точно на тази възраст заведохме и каката на море и вс. беше ОК, та мисля да се пробваме и сега.

tedsan , не каза каква ви е цаката за вечерното реване?

Нагаина, слингът ни е от памучен, но доста разтеглив плат, някакво ластично трико е. И аз не винаги уцелвам колко точно да го стегна, понякога София се нерви вътре и не мога да я наглася, но явно си трябва опит.

# 63
Nagaina, аз за топлото го осъзнах преди 2 вечери след банята и рева от 15 мин. върху циците ми без да суче, та като проветрих и тя се успокои и се наяде добре. Уф... аз днес изпих 2 чая от маточина, да видм тази нощ как ще е... Следобед след първия чай и двете спахме 2 часа. Пу-пу и нощес да е така.

Elg, дано вашите колики отминат - при Рая точно около 50-тия ден беше втория пик на коликите.

heli_heli, ми при вас може да е инцидентно - дано, че е много тъжно да гледаш мъчещо се бебче на сън... Sad

cvetka-koketka, супер резултати!!! Peace

И моите 250 лв. са преведени - днес ги изтеглих. Сега мисля какво да купим на Рая, че нали са "много". Money

# 64
Значи не се взима от там, където сме подали, така ли? Защото нашата социална служба не е в сградата на общината (става дума за Триадица), а на съвсем различно място...  newsm78

Ох, чакай, че нещо се обърках Embarassed . Разбрах какво питаш. Ами не мога да се сетя как се казва точно отделът, от който получихме акта. Мъжът ми също не се сеща Rolling Eyes . Но е в самата община. Надали в различните общини е различно. Аз отидох и попитах на място. Извинявай, че те заблудих, от деловодство се взима след като подадеш документите за детски и еднократна помощ (тогава ти взимат оригиналния акт за раждане на детето и го връщат след около 3 седмици).
Никита, кога подадохте документите за помощ Rolling Eyes ? Моята дебитна карта още е празна, милата Crazy

# 65
Polly-Wolly, ще те излъжа, че не си спомням точно, може би към средата на март да е било някъде.Казаха, че ги изплащат м/у 17-ти и 23-ти, както и детските всъщност.

# 66
  • София
СЗА, при нас трябва да се вземе от същото място, където сме подали документите. Но още не са ни го върнали, защото аз все не мога да ходя да го взема, а на мъжа ми не го дават без личната ми карта, която той все забравя да вземе като излиза  Confused
Поли-Уоли, ние подадохме документи на 10.03. , преводът е осъществен на 16.04. Струва ми се прилично време, с баткото ги получих след 2 месеца  Crazy
И моето зверче спи неспокойно и пъшка много  ooooh! , биберон също не ползва, което много ме затруднява.
Васида, за мен максимата е друга - Спойкойно бебе = спокойна мама, а не обратното.  Wink Hug

# 67
 Peace
"Съвсем накратко ще предам същността на метода на д-р Карп. Според него бебешкият плач през първите три месеца, или т. нар колики, не се дължат толкова на газовете и болките в червата, а  поради общата незрялост на развитието им. Той смята, че е открил "успокоителен рефлекс", който според него се задейства през последните седмици в утробата на майката, за да предпази плода от прекомерно движение и заемане на неблагоприятна позиция.

След раждането този успокоителен рефлекс може да се задейства, като се приложат петте правила:

-- повиване (не бабешкото повиване за изправяне на крачетата, а прибиране на ръчичките плътно до тялото на детенцето и ограничаване на неговите движения)
-- носене на ръце в странично положение или по корем
-- силен бял шум ( прахосмукачка, сешоар, всякакъв еднообразен шум)
-- люшкане
-- сукане"

това е принципът. Аз повивам след банята, суче за вечеря и после я слагам в шезлонга с бибка в устата. Ако все още е неспокойна й пускам сушоара за 10 минутки и имам 5 часа вечерно спокойствие

# 68
ние тази вечер сме ужасни, в 8.30 се изкъпахме и един рев,ту се онася,ту се стряска,чак сега малко задряма и то станало пак време да яде  ooooh!
Nagaina, аз за топлото го осъзнах преди 2 вечери след банята и рева от 15 мин. върху циците ми без да суче, та като проветрих и тя се успокои и се наяде добре.
ох и Крис така прави като яде,захапва с такава ярост шишето и пуска с рев,плюе и се дере,чак жал ме хваща,а знам че е гладен,но нищо не иска и на гърдаата не се успокоява  Rolling Eyes
Сега му направих разредено чайче от маточина и му дадох да пие преди да заспи,но нещо за жялост не му хареса,смятам като се събуди в 3 да успея да го залъжа с него , да ми стискате палци да стане и да спинка детето,че вече хващам гората  Mr. Green
Тедсан и аз така правя,без шума на сешоара,понякога спи,понякога е много нервен

# 69
Днес пак добре се поразходихме 3ч.не успя да завали.

Взех и последния болничен от педиатърката,ама нещо много голям ми се вижда,58дни?! Нали е изравнителен  Rolling Eyes (за родилите преди термин,в моя случай 10 дни) ?Уф,дано не ме върнат за поправка,че е голяма разправия.

Бодливке ама Ади много прилича на теб  Hug

Хе-хе,все по-често ми го казват. Wink А аз се сещам за вица,дето мъжа солидно почерпен казва"Жена,това дете не е от тебе" Joy

СZA питаш за завивките и чаршафите, ако правилно съм те разбрала.И двете са още от каката(еднакъв десен са).Жълтия е от магазина на мебели Дибо(ул. “Цар Симеон” 217
(на ъгъла с Константин Величков) и беше комплект+ обиколник,а зеления не помня от къде е.
На Ади този с калинките е от Пакостник(не онлайн магазина,а този в Овча купел).

За бибите да кажа,че едва сега по празниците бях по-настоятелна и взе че започна да ги цока(не всеки път обаче).Когато е нахранена и просто си мрънка защото и се спи,като и дам бибата и откъртва за секунди. baby_neutral Ако е нервна или неспокойна,ги изстрелва на половин метър като тапи. Laughing Имам две биби,една на Нуби(каката много ги харесваше до 6м,после си намери палеца-та до сега понякога). Tired Другата е авентска,подарък от у-щето на 9 месеца,нея повече я харесва,по мек е силикона. При всички положения мисля че е по-добре да цока биба,отколкото палеца.Имам и резервен вариянт(тежката артилерия така да се каже) след време,горчив лак Даум ексзол. Twisted Evil
Умишлено не съм и давала биба преди първия месец,за да не се бърка а и защо да си задоволява сукателния рефлекс на бибата,като аз съм на разположение и може да суче. Peace Когато обаче усетя че се унася с цица в уста,директно и прекъсвам идилията. Mr. Green

Тony_st в този линк за чая открих страшно интересни неща,благодаря! Hug М/у другото той ме подсети за Рицинус комунис,вземала съм го докато се опитвах да кърмя каката..
Добре че ми написа как точно се казва тази декларация,че днес като звънях на наш'та счетоводителка,пак ми се озъби нещо ама и аз на нея.Трябвало още 15 дни след раждането да съм я преставила декларацията,ама иначе не знае как се казва тоя документ! ooooh! И на всичко отгоре аз ще трябва да си я търся по книжарниците.9 мес.я търпях,ама сега накрая ще и пратя проверка от НОИ,писна ми да ми бави болничните. Naughty

BiliBili честита ви люлка и на вас!Много е занимателна наистина,а ти ме подсети и аз да направя клипче на Ади,че ей сега ще стане 10 кг.и няма да можем да и се радваме на люлката. Simple Smile

cvetka-koketka браво на големия мъж,добре растете! Peace
Не си представям как ще изгледжа Ади,ако качва 1.5-2кг. на месец въпреки че сигурно бих се радвала,ама тя и сега ми тежи достатъчно. Tired

Лека и спокойна вечер на мами и бебоци!Утре го дават да вали,тъй че някои ще се люлеят,докато други ще чистим къщата..  Tired

Еее,пак стана ферман!Ама такaва съм си аз,обстоятелствeна!  Laughing

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 00:43 от БОДЛИВКА

# 70
Тони, тъкмо в темата ми в кърмаческия това разказвах - какъв ад е след баня и как реве и не може да суче, а е гладен и търси пак реве и т.н. Не ми е хрумвало да е от топлото, малко ме съмнява, защото го връщаме в стаята, просто адски се изнервя точно от момента, в който го вдигнем да го изплакнем, преди това и гладен да е не реве изобщо, водата го успокоява, но вдигна ли го и се започва рве, който нито по време на обличането успявам да успокоя, нито след това и кърменето направо пропада. От 8 без нещо баня и кърмене после, е ревал и сукал на пресекулки до 10. Иска ми се да го успокоя след банята преди да го кърмя, но не успявам, а и не смея и да протакам много като е изгладнял, ама то пак става оле мале.

В крайна сметка заспа изтощен, в 12 сука хубаво полузаспал, откърти стабилно, но другото чудо - мятането - го събуди в последствие  ooooh! Сега съм го повила, приспала, ще го сложа пак, дано поспи. Утре ще пробвам техниката на тедсан.

Айде ляга, че то никое време стана, като гледам половин час да спи и му е време да яде Tired

# 71
Добро утро Hug
Времето е повече от отвратително  Crossing Arms
Бодливке моя 3 болничен е за 57 дни (9 дена преди термин), тъй че споко.  Peace Тя сестрата и на мен нещо ми обяснява тогава, колко всъщност бил нормалния болничен, пък прибавяли дните, ако е по-рано раждането, а вадели, ако преносиш, май нещо такова беше, ама нали съм си малоумна, не си дадох зор да го запомня.
А Борката вчера вечерта към 8ч след Пентаксима беше един рев, едно чудо, ама заспа към 9.30, верно, че се буди 3 пъти нощес да си търси вълшебната цица,ама като цяло мина добре.

# 72
  • София
Здравейте и от нас. Днес сме на лекар, да видим колко е порастнал Калин, че вече има доста омалели дрешки  Joy За съжаление времето е гадно от сутринта, вали, май няма да можем да откраднем някой друг час навън както успяхме вчера сутринта...

БОДЛИВКА, събраха ми се очите от вашата люлка - какви неща измислят хората  #Crazy Благородно завиждам, че я имате, а и че имате място, където да я поставите... В момента усърдно търся място за кутията-камионче за играчки, която искат да ни подарят, а тя е голяма колкото кашон от хартия  ooooh!
За болничния, моят последният е шестдесет и няколко дни  Whistling А от работа ми казаха направо сега да си попълня останалите документи, че да не се разкарвам после (там някакви молби и декларации за след болничните). Да си призная, че датите ги оставих празни, защото не можах да се ориентирам и помолих да ми ги попълнят от УЧР... Иначе доколкото разбрах декларациите ги има на сайта на НОИ, а и в счетоводната тема, но на мен ми ги пратиха от работа, а една колежка даже и ми ги разпечата, че нямаме принтер у дома, изчака ме да ги попълня и ги взе да ги предаде в УЧР - абе златни са ми колежките, пожелавам ги на всеки  Hug

Като казах "колежките" и се сетих, може ли да споделите следващия модел столче за кола (изправеното) от кога се ползва? Пише на столчето над 9 месеца, това значи ли, че до 9 месеца ползваме това, дето е сега като кошница малко  newsm78 Уф, как се изказах  Embarassed

Люлински мами, я да преговорим кой къде се разхожда. Ние трамбоваме по улиците - гледам да е между блоковете, че да няма коли да мирише: обикаляме 10-ти, 8-ми, 9-ти и от скоро - 7-ми микрорайон. Разочаровах се от "градинката" около църквата срещу Кооперативния пазар - ми то една алейчица само, не е никаква градинка, а и тази алея е с ужасна настилка, много друса... Западният парк ни е на около 30 минути, но мъж ми мааалко се притеснява да ходим сами там, защото влизаме откъм мостчето - в дивата му страна.... Упражнението "с Калин на заведение" работи само във версия "на мама в ръчичките": спре ли количката, Негово величество се буди и по-лошо - мрънка.... Как е при вас newsm78

Nagaina, аз нали не съм добре с топлообмена още от отдавна, та едвам издържам вечерната сауна при къпане, хем не топлим особено много (наш Калинко май е най-леко облеченото дете, което засичам из градинките, добре, че на срещата видях Илийчо, Рая, Яна и другите бебчета как са облечени, та ми поолекна). В момента, в който облечем Калин, отварям вратата към коридора и от кухнята идва хладен въздух... Докато се сборим с капките и се е понормализирало положението  Whistling

ВТОРА ОБЩА СОФИЙСКА СРЕЩА: 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч.   АКО НЕ ВАЛИ!!!    зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна, Sia + Лора + Боби, Елвинг
ПРОМОЦИЯ: Който желае, може да получи мандаринка (в кофичка от кисело мляко, защото ми свършиха саксиите  Embarassed ), но трябва да каже предварително, за да знам колко да донеса на срещата. Отгледани са собственоръчко от семка и в момента са високи около една педя. Сандъчето, в което ги гледах, им е вече малко, а нямам място за по-голямо  Embarassed .

# 73
Добро утро от нас

Взех и последния болничен от педиатърката,ама нещо много голям ми се вижда,58дни?! Нали е изравнителен  Rolling Eyes (за родилите преди термин,в моя случай 10 дни) ?Уф,дано не ме върнат за поправка,че е голяма разправия.

Бодливка - аз родих 11 дни преди термин и имам 59 дни - така, че всичко е на ред. Когато изтекат се подава декларацията, която е дадена по-горе.

Русана - аз доколкото разбрах ти пиеш чай от маточина, не бебето.

И тук времето е ужасно - мрачно и студено.... от два дни не сме излизали, а Никола обича разходките.
Зеленко - аз сядам с количката на заведение, но продължавам да я бутам и така той не усеща че е спряла. Но това при нас се е случвало само 3 пъти, защото за мен разходка означава вървене. Хем той доволен, хем аз спортувам... че имам да свалям килца. 

# 74
добро утро мами,вчера беше за разходки,но днес май няма да има ooooh! имам един въпрос (разбира се тъп,но не знам) коликите един път ли се появяват?т.е. като отминат има ли вероятност пак да се появят?

Общи условия

Активация на акаунт