Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 297
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте момичета и честит празник!!!
много обичам Великден - нали е три дни, та успявам на всички да честитя Mr. Green
Направихме страхотна тричасова разходак в това слънчево и приятно време, през която Борис спа мнооого дълбоко Laughing
Сега да се включа по темите....
По отношение на спокойните и неспокойните бебета. Моят Борис ще го окачествя по скоро като спокойно бебе / на фона на разказите на другите/. Но това коеото съм забелязалае, че много усеща емоциите в къщи и определено е спокоен най-вече когато аз съм спокойна. Няколко вечери след като бях нервна и не можа да се успокои и да заспи както обикновенно се постарах повече вечер поне да не се разстройвам  за щяло и не щяло. Според мен това и ефекта, който дава чаят от маточина - когато майката е спокойна, и бебето й е такова. така че , мили майки, опитайте се да дадете спокойствие на своите деца / особено май това се отнася до кърмещите майки.
Инкогнито, защо казваш "Съжаление" за биберона - аз се благославям затова, че Борис смуче биберон - така го успокоява - в тежките моменти на колики, глад и всякакво раздразнение...не виждам да му пречи на яденето от гърдатат - само на кърма сме, даже като че ли си упражнява сукателните способности с него, така че - споко, не се ядосвай и не съжалявай за биберона / аз без него за никъде не съм/.
Аз много го мисля това нощно хранене - и при нас не се получава - яде си през 3-4 часа нощем и това е. Чудя се дали го пробвам с чайове  newsm78 в крайна сметка не ме затруднява чак толкова, но ако за неговото стомахче ще е по добре, съм склонна да опитам.
Не съм сигурна обаче, че ще се получи Rolling Eyes а и тази нощ му бях много благодарна, че така ми се бяха напълнили гърдите Whistling
heli heli не се притеснявай за кърменето - и ноя Борис в началото се наяждаше за 5-10 минути, успокоих се когато установих че с това яденен качва килограми - явно му е достатъчно.Сега яде повече - по 15 , даже и 20 мин.  Mr. Green
Проблем с обличането след баня и при нас се появи, но като че ли го преодоляваме - не бързам да гго обличам и гледам да му говоря спокойно и да не бързам да го обличам - затопляме добре стаята и го обличаме и мажем с кремове бавно като задължително някой му говори,а ако имаме късмет да захапе и биберон, положението е овладяно Peace
кикоимери, не знам защо за ката за раждане виниш ТК, акта го издава общината по твоя настоящ адрес, а као нямаш такъв - в община Красна поляна, така че провери в общината и ги помоли да побързат с акта, няма да ти откажата. Почти навсякъде ги изговят много бързо.
Зеленко, как успявате така да намалите колиефа, аз пробвах в петък и си докарахме първия ден на великден цял ден рев  от колики и цял ден на ръце, добре че бяхме много ръце. та не си и помислям да ги намалям вече. не знам кога ще се осмеля пак да се пробвам - може би покрай някой друг празник Mr. Green
Ели, чакаме отизиви за молитвата  bouquet
А сега май стана време и мама да си легне Mr. Green

# 46
Бебетата явно са много хитри и един метод на успокоение никога не проработва втори път, или поне не последователно. Пробвах да го сложа пак в шала и разбира се орева света, не му беше удобно и само го разстроих, не знам явно не можах да му улуча същата поза като преди, а то колкото и просто да изглежда, има хиляди варианти да го "завъртя". В този ред на мисли - Никита (хаха копвам го тоя метод от СЗА), можеш ли първо да ми кажеш твоя слинг от каква материя е - плътна ли е, а разтеглива? В предната тема писах, че мама ми направи такъв слинг шал, но нещо материята ли беше кофти, какво, но хич не успях да го наглася, постоянно увисваше, не беше достатъчно стегнат, а докато се мъча да го регулирам и малкия просто издивя.

А сега за сефте е заспал в столчето от колата, почти 3 часа ще станат, пу-пу, колко работа успях да си свърша, не е истина.

Тони
, и Дарко така заспива точно - на гърдата и после си лежи на нея, хич и не го бутам, че поне му е най-сладкия сън, но пак се събужда много често да си цокне малко. А това е от няколко дена и започвам да го свързва с това, че от тогава е голяма жега вечер и май му е топло, т.е. със сигурност му е топло, особено като го гушкам, чак се поизпотява и сега се чудя дали да не го пробвам с водичка тази вечер, макар, че той може би затова се буди често - утолява си жаждата с кърма newsm78

# 47
# 48
  • София
Здравейте пак от нас. Благодаря за уточненията за зехтина. Покрай Дюкан-а от януари миналата година у дома нямаме олио (откак забременях купуваме краве масло, но готвя без олио така или иначе) и ми се щеше да взема зехтин само за салати - продължавам да готвя без олио и без фиксове, бульони (купени) и прочие отрови....

За нощното хранене да си кажа и аз, ама ако обещаете да не ми се смеете. Наш Калинко си се буди нощем на всеки 4 часа и ме е страх, че ако има по-дълги паузи, гърдите ми ще се пръснат, понякога едвам го изчаквам да се събуди  Embarassed

vasida, Колийф-а го намалихме от 6 пъти дневно до сутрин и вечер много постепенно в рамките на 2-3 седмици, и то стана по-скоро непреднамерено. От днес вече започвам да намалявам броя на капките - тази седмица ще давам по 3, другата - по 2, после по 1 и така ще спре. Ако те интересува, ще ти препиша по дни как съм давала, защото си записвам.

НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ (ОКОНчАТЕЛНО, КОЙТО ДОЙДЕ - ДОЙДЕ): 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч.   АКО НЕ ВАЛИ!!!    зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна, Sia + Лора + Боби, Елвинг

# 49
здравейте мамчета  bouquet
Белла  Hug за темичката
Честити месечинки на Борето, Теодора и на Ангела
Дез мерси за инфото. Аз още не съм се събрала и явно затова доки каза след 6м.
Тони и ние от 3-4 нощи сме така. И аз вече не давам капки, а само хомеопатичните хапченца. Като заспи в 22-23ч до 4-5ч си е в креватчето и после я взимам при нас на спалнята.
Мери- нашият акто беше готов след 15 дни. Община Младост сме ние
Бодливке ама Ади много прилича на теб  Hug
Роня- я по- спокойно Hug Кой ако не ти ще имаш майчински инстинкт.
Зеленкото- Елия седи при всеки. Е търси ме с очички. За срещата- не ни приши, че незнам къде ще сме. Вие като се уточните и ако мога ще дойда.
Нани и аз така, 57кг и си седя на тях откакто родих. Аз искам само 4-5кг да валя, но уви.
Сия- на Елия много и харесва да е сред хора (заразлика от майка и Rolling Eyes)
Роси- аз имам 8 стърби нагоре до асансьора. Качвам първо количката  после бебка.

за молитвата- шоу голямо. Добре че попа ни е семеен приятел. Та ние нали сме с график на 4 часа и трябваше да ядем в 10ч, да но и в 10ч ни почваше молитвата. Бяхме си помъкнали манджата и се наложи попа да ни почака да си хапнем.
Иначе мина много добре, Елия се кокореше и озърташе. За съжеление нямам снимки. Незнам защо, но на нас нито пари ни взеха, нито нрябваше да нося нещо в църквата освен цвете. Е ние оставихме 10лв пред иконата.

Днес е лудница в нас- свеки разчиства кухнята, че утре майстора я почва.

Хайде лек следобяд.  bouquet

# 50
Здравейте момичета и честит празник!!!

Инкогнито, защо казваш "Съжаление" за биберона - аз се благославям затова, че Борис смуче биберон - така го успокоява - в тежките моменти на колики, глад и всякакво раздразнение...не виждам да му пречи на яденето от гърдатат - само на кърма сме, даже като че ли си упражнява сукателните способности с него, така че - споко, не се ядосвай и не съжалявай за биберона / аз без него за никъде не съм/.

На същото мнение съм! И нас много ни успокоява бибата,без нея сме за никъде.

# 51
Да се разпишем в новата тема  Grinning

Ние пак сме в период на по-силни колики и от два дни все ревем и сме кисели  ooooh!
На всичкото отгоре и аз се разболях  Tired Още не е чак толкова тежко положението и се надявам да го спра до това ниво  Tired

Виждам усително обсъждате свалянето на килата. Аз имам толкова много да свалям, че без сериозна диета няма да се размина  Rolling Eyes Но сега не мога. А от кърменето не съм забелязала да свалям нещо  Rolling Eyes
За сега просто съм ограничила почти до минимум сладките неща. не мога да издържам и 1-2 пъти седмично си позволявам някое лакомство  Blush

Бодливке, много ви е готина люлката. Аз бях взела една на Фишер Прайз, но от по-малките. Но нещо не можах да й намеря място в къщи и я продадох. Караме само с шезлонга. Не, че иска много да стои и в него, де  Tired

Никита, честита ви количка. Много малка снимчица си дала. Нищо не се вижда от нея  Laughing

Ох, тези дни го дават да е гадно времето. Ще взема да де възползвам и да се поразходя с колата до Вис Виталис и Джъмбо  Embarassed Ако някоя от младоските мами й се ходи, може да ходим заедно на пазар  Wink

За плащанвията от НОИ, аз вече си получих еднократната помощ и са ми изплатили и част от последния болничен, който дори не съм занесла още в работата  Peace Абе за сега са много точни, пу-пу  Grinning

# 52
Веси, аз тъкмо си мислех да предложа някакво мероприятие за дъждовните дни - аз съм "за" Peace
пиши на лични или се обади да се разберем нещо, че нещо вкъщи не ме свърта Mr. Green

# 53
абе майчета как си слагате снимки на профила,аз или съм тъпа или...нещо не мога да схвана как става,пробвах но без успех newsm78

# 54
Да се пуфаля с моя мъж днес след консултацията - слончето тежи деца точно ....6 килца  #Crazy наддал е 1 400кг за 1 месец и е пораснал с 3 см. , та вече е 57 см. Боднаха му и Пентаскима, прорева веднъж, даже повече вряска, докато му мереха обиколката на тимбарата Grinning

# 55
Нагаина, Ники също напоследък заспива основно в столчето за кола (когато сме у дома), в леглото си хич не ще да спи. А, не разбрах кой метод си копнала от мен, но ако ти върши работа Simple Smile Писах ти и в темата в Кърмаческиа - какво става, продължавате ли така?

Cvetka-koketka, браво на вас, супер резултат.

Аз пък да се оплача, че Ники ама хич не ще биберон. И Гого не искаше, но чат-пат съм го залъгвала докато не започна да си го издърпва с ръката и да го хвърля през леглото (значи около 5-6 месеца). Но Ники съм успяла общо два пъти да го излъжа. Не че държа на биберона, но и аз съм човек, понякога искам да ми слезе от циците и да си посмуче бибата вместо това Mr. Green А, започна и ръцете да си смуче ...

# 56
belabu, не съм сигурна, че става за смесенохранещите, а че не е подходяща (според мен) за изцялокърмещите Peace . Според Дюкан, очевидно е подходяща (трета олекотена фаза, разбира се), но в темата за режима се препоръчва да се захрани бебока първо, да не е изцяло на кърма. Не знам, всеки преценява за себе си Simple Smile . Аз лично ако спазвам режим, то далеч няма да е баш- Дюкан. По- скоро ще "ползвам" някои основни принципи Peace

...После сме в градинката, няма ли някой от квартала да дойде?Асвалтът вече е ОК, количките сами вървят!...

Днес бяхме до към 16:00 там, ама не те мернах. Но мисля, че мернах количката. Буташе я една руса жена с къса коса Grinning

oki4, моите, за съжаление си останаха ужасТно големи и то още след първата бременност Confused. Дано при теб не е така

SZA, за акта трябва да се отиде в деловодството на общината и да се вземе. Трябва да са ви дали номерче, срещу което да си го получите Peace

# 57
Еийййй да се похваля - имаме си люлка и бебчето я обожава - сега не мога да я откъсна от люлката - ето клипче обаче почва от средата на клипчето http://www.youtube.com/watch?v=Fg2VC0sG7eE&feature=channel_page

# 58
Честити месечинки на бебоците  Hug
Цвети, браво на Борката как добре расте  Hug
Аз пък да се оплача, че Ники ама хич не ще биберон. И Гого не искаше, но чат-пат съм го залъгвала докато не започна да си го издърпва с ръката и да го хвърля през леглото (значи около 5-6 месеца). Но Ники съм успяла общо два пъти да го излъжа. Не че държа на биберона, но и аз съм човек, понякога искам да ми слезе от циците и да си посмуче бибата вместо това Mr. Green А, започна и ръцете да си смуче ...
И Мария не искаше залъгалка, а много настървено си смучеше ръката и педи каза да упорстваме да я научим. Пробвахме силиконови с различни форми (Авент и Нук) и миналата неделя и взехме каучукова Нук и се оказа, че това е нашата, която бебка хареса. Така, че просто смени биберона, пробвай с друга форма и материал.
Да ви се оплача, днес ми е много крив ден. Първо от счетоводството ми звъннаха, че 3тия болничен ми е объркан и трябва да го нося да ми го оправят, а после като сложих да изварявам вода я забравих, че малката се събуди от гръмотевиците навън, взех да я успокоявам, прибирах прането от терасата и в кухнята влязох след час и водата беше извряла,а тенджерата загоряла яко...

# 59
Здрасти

Аз намерих цаката на вечерното реване и да не дръпна дявола за опашката и сега вечер е тихо у дома. Сравнително  Peace

Роси кв, като ходите в двора на 97-мо училище дрънни един телефон. Може и ние да се включим. Ние живеем точно до двора му. За люлинска среща съм навита, дано се класирам ако е наблизо. Яни е пешеходец и не може да ходи много надалеч.

Калина вече се заглежда и много й харесва да следи Яна с поглед. Нямам търпение просто- искам да си играят двете и да не ми се налага да разказвам по картинки приказката за Червената шапчица по 10 пъти на ден.
За диета - иска ми се, но не ми стиска. Не съм убедена, че няма да навредя на мен или Ина. Пък и килата сами си текат надолу. Щом спра кърменето и се подлагам веднагически. А сега започвам спорт.

Исках и друго д пиша, но акълът ми е изтекъл с кърмата

Общи условия

Активация на акаунт