Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 308
  • 293
  •   1
Отговори
# 30
ние нямаме запек,но също се будим на всяко акане,буди се когато иска да пръдне ooooh! абе почти на всичко се буди,иначе на мен доки ми каза да бутам коремчето,ако е твърдо,значи тогава има запек,понякога се случвало просто така да си се запичат и да не могат да се изакат,повече водичка и масажче на коремчето помагало Peace

# 31
Ние преди малко ходихме да ни четат молитвата и малко се разходихме. Докато попа ни четеше бебка ревеше  Mr. Green . Огласи църквата. После заспа и даже попа я носи зад олтара и каза, че е герой задето не е плакала. Аз вчера говорих с него и той каза да донеса бутилка червено вино и една питка, която трябва аз да омеся или поне да я помачкам. Иначе молитвата струва 5 лева.

За огромно мое съжаление се наложи да купя биберон на бебка - смуче си палеца  Crossing Arms .

БОДЛИВКА, на външен вид питката беше страхотна. Втаса идеално  Flutter , но за вкуса не гарантирам  Embarassed . По-точно за опичането понеже за пръв път пекох в новата фурна на вентилатор и не съм сигурна. Клисарката беше видимо изненадана като казах, че съм я правила аз и каза, че мирише много хубаво  Laughing .

...
Да питам тези,на които бебоците са имали запек,ние вчера му помогнахме с термометъра,но днес пак не може горкото и само се напъва и тъкмо се унесе и това напъване го събужда,от самосебе си ли ще се справи с този запек или пак да му помагам  newsm78
...
Моята бебка не се справя сама и от време на време й помагаме. При нея термометъра не върши работа. Затова действаме със сапунче. Действа безотказно  Peace

# 32
 ooooh! благодаря ви   bouquet значи пак ще го мъчим с термометъра горкото,дано скоро му свикне коремчето на милото и да се наъчи да ака сам ,ние сме така на всяко пръцкане се будим,уж давам еспумизан и трябва да му помага за газовете,но уви , а като вземе да се напъва става червен като домат и надува гайдата  Laughing,мъча го с вода,но все едно отрова  пие,а като беше по-малък я пиеше с кеф,какво му стана  newsm78

# 33
Аз два дни да не вляза и после не мога да ви изчета, дори и нова тема сте заформили. Mr. Green
Христос Воскресе!!!
Ние вчера бяхме в Западен парк, много приятно беше докато не заваля. Но е пълно с хора и алейките са много приятни.
Значи, с кола ако се идва от Люлин се паркира малко след централния вход, има една отбивка в дясно и там вече се търсят места. А ако се идва от центъра, аз лично завивам преди пакрка отдясно по пътя към Захарна фабрика и минавам под моста, след което съм направо в парка. Ама как го обясних, дано да става ясно  Crazy
За срещата Зелено човече, пиши ме и мен, дано този път да успея но ще съм освен с Лора и с Боби.

Аз да ви се похваля, откакто Лора стана на 2 месеца вечер спи много спокойно, но е залепена за мен. И сутрин се буди към 9-9.30. Голяма поспаланка е Laughing и коликите, още си ги има, но вече отшумяват. Ако не ставах рано да подготвям Боби за градината спокойно можехме да си спим двете.
Гледам за диети си говорите, а аз да питам кърмещите мами не отслабвате ли докато кърмите? Аз и първият път, и сега отслабвам именно докато кърмя. А си хапвам добре, не се лишавам от нищо, но явно доста енергия изразходвам с това кърмене. За протокола, сега съм 62 кг. , а влязох в болницата на 70, е имам още около 7 за сваляне и ще съм на толкова, колкото като забременях.

Я да ви питам, вашите бебета превъзбуждат ли се като имате гости или сте на оживено място с много хора? Моята бебка, после реве и е една такава неспокойна, а уж по време на гостито е спокойна и си спинка.

# 34
Христос Воскресе!

Честито и на празнуващите месечинки и други поводи!

Мамите родили февруари-после какво следва след този болничен,подава ли се документ в НОИ за майчинството,или всичко си върви по служебен път.. newsm78

Ето малко снимки от нас: http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11723889

Бодливке, тази декларация, която са ти казали, трява да я подадеш при работодателя ти, той се оправя после. И да те питам, на снимките, дето си пуснала, каката ви има много хубаво комплектме за спане, откъде го взехте? Както и това на малката?

Ние празниците ги изкарахме супер, защото си бяхме сами, без помощници наоколо имам предвид де, иначе в събота имахме на три пъти гости, а аз дори успях и козунак да направя - много съм доволна от резултата, тъй като ми е за първи път, но стана истински козунак.

Аз да се присъединя към полудяващите майки на две деца... Най-вече в моментите на будуване на малкия, които тези дни са доста. Особено ме тормози факта, че на баткото му се караме повечко от обикновено, а осъзнавам, че не бива. А пък при него ревността се изразява в това да се прави на глух и да ми прави напук. Сега въведох една система с магнитчета, които събира, за да прави любимите си неща - тв, компютър и да гледа youtube през телефона ми.

Нагаина, супер си "монтирала" шала и бебето, браво. Аз нямам такива аксесоари, така че няма как да последвам примера ти Simple Smile

В къщи още не разнасям Ники в слинг, но и това ще стане, ако продължава да е така със спането, както тези дни - през деня спи само в столчето за кола или в мен  Mr. Green Е, не реве по време на будуването, но просто не спи и като поседи сам да се хили на играчките 20 мин и иска компания. А като му се приспи и не може да заспи, почва да мрънкоти и заспива по-трудно. Но пък нощно време е супер - от 21.00-22.00 докъм 4.30-5.00 мама е свободна Simple Smile

Sia, , аз също не съм пазила диета - нито първия път с Гого, нито сега - да, свалям си кг докато кърмя Simple Smile Но от първата бременност така и не успях да сваля едни 4 кг, които си ми останаха. Аз мисля да почна пак на йога да ходя като мине още малко време от операцията и това ще ми е цялото усилие за килограмите - не съм по диетите и фитнеса, но пък разходки и йога става.

# 35
  • София
Зеленко, и ние имаме същия проблем с тати. Ако е заспала малката, няма проблем, но ако е будна....на таткото нервите не му издържат. Но поне сега знае, че не си клатя краката по цял ден Laughing Ще предам на приятелката си твойте благодарности за одеалото. Радвам се, че бях полезна.

И мойта убавица киха, дори установихме, че не харесва едия одеколон на тати, та ще го сменяваме

И ние май сме на път да махнем яденето в 5.30, ще пробвам за сега с вода, че така или иначе изяжда само 30 грама мляко

nani1983, и ние го имаме този проблем. Тормози детето да суче

окич, и аз забелязвам адекватни усмивки от страна на Светланка, дори и на таткото вече му го демонстрирахме

Мери, защо ти трябва акта за раждане за болницата?

За нощния сън: малката спи от 20 до 02 часа, после е през три часа

За акането: ние също го имахме този проблем когато навърши месец. Педито каза, че е в рамките на нормалното понякога да ака веднъж на два-три дена. Въпроса да не е редовна с такъв режим. Само веднъж го правихме номера с термометъра и оттогава няма проблем. Смених и АМ с Аптамил, но тогава пък се продрискахме, та сега отново сме на Фризолак и кърма. От Розовия Хип устата ни става снежно бяла, три дена си играх да й чистя устата, та и той отпадна от менюто ни.

# 36
  • София
Честито Воскресение, много здраве, любов и щастие! Ех, че било хубаво да има празници!!! Само дето времето летииии и от днес тати пак е на работа и на нас много ни липсва... От сега точа зъби за майските празници!!!
Белла благодарим за темата!   bouquet
Айрис, пиши как е минал прегледа ти днес! Значи и ти си от Люлин, а? Супер!!! Ние сме в 5ти, и обикновенно сме в училищния двор на 97 СОУ, но често слизаме надолу и към 4ти или към Кооп. пазар... Мен 96 то ми е супер близо (15 мин макс от вкъщи), тъй че може и там да се помотаем някой ден. Пък и dyma идва към Люлин (мила, чакам те да звъннеш когато си тука, ще ми е супер да се видим). Тя и зеленкото и elwing са в Люлин, тъй че живот и здраве, да се пооправи още малко временцето (май сряда и четвъртък ги дават сланчеви), ще може да си заформяме квартални срещички!!!
oki4, мерси много , че си сложила Стели в рамка!   bouquet
Ангела е прекрасна, пу-пу!!!
Никита, честита количка!
Инкогнито,честит рожден ден и на половинката ти! Весело празнуване!
БОДЛИВКА, много са ви хубави снимките Simple Smile
Честито на всички с месечинки! Да са ви живи и здрави бебоците, да ви слушкат, да спинкат и папкат и никакви колики!
Аз днес бях на контролен в ТК - слава Богу, всичко е ОК. Чакам само петък и резултатите от микробиологията! Иначе, Стела много обича разходките и обикновенно спинка през цялото време! Много, много ми е кеф да сме навън, само дето още не съм посмяла да излезна без мъж ми - преди асансьора имаме едни стръмни и ужасни 8 стълби и засега още не мога да се оправям с количката...  ooooh! явно, ще съм на вариант, излизаме, пък после все ще чакам да мине някой съсед, да ми помогне.
А, и да ви кажа, аз лично гледам да използвам моментите, когато бебка спинка и лягам и аз - не ми пука за никаква домакинска работа и т.н.
Прекрасен ден на всички!

# 37
  • София
Привет!
Белла, мерси за темата Hug
Айрис, стискаме палци!  Peace А ти само такова течение ли имаше или и Т, болки?  Rolling Eyes Че аз имах кафеникаво зацапване, което продължи доста дълго, а на прегледа д-рът ме гледа само на ехограф - да види дали се е събрала матката и погледна шева Rolling Eyes Сега остава и аз да имам някаква инфекция  Tired
Роня77, и аз съм така понякога - не успявам да го укротя по никакъв начни, а вземе ли го някой друг - млъква за минутка. Чудя се дали не искат разннообразие  newsm78 Crazy
Сза, и при нас положението е сложно с баткото. Уж не ревнува, но прави повече бели именно, за да му обръщам повече внимание. И аз не искам да му се карам заради Алекс, но понякога се налага. Много е деликатно положението с две деца  ooooh! Пък да не говорим, че ми липсва общуването с него. Вярно е, че ние бяхме почти патологично неразделни, та може би от една страна е добре, но все пак.. .Сега няма начин да му обръщам толкова внимание. И хем на мен ми е мъчно, хем и той страда по някакъв начин.  Rolling Eyes
Завиждам на майките с кротки и спяши  бебета.
За срещата - и ние имаме желание, но дали ще се състои при кофти време?  Rolling Eyes
Роси, успех и на теб за прегледа!  Peace За мини-люлински срещи съм също навита.  Simple Smile 
Да се похваля - преведоха ми 600лв помощ за второ дете  Simple Smile

# 38
Nagaina, Рая също през деня спи по-спокойно, но нощта ми е проблем. Още повече, че тя си спи при нас - гушкам си я често, а последните 2 нощи не я оставям изобщо в леглото и, защото от това пънене и сумтене скачам на 2 мин. Нощес спа 3-4 часа върху гърдата, от която сука докато заспа и после си извъртя главата и спа върху нея. ooooh! Ама след това си пъшкаше на сън до сутринта. Дали са отшумяваши колики се чудя? Защото тя си пръцка през цялото време/стомахчето и работи добре/, а и си пълни памперсите без никакъв проблем, т.е. при нас запек няма. Tired

За чая от маточина - тук го дават за увеличаване на кърмата.
Във форума пък прочетох следното мнение:"Откърмих двете си деца с помощта на билка, която изобщо не е известна като лактогонна, но е известна като действаща на нервната система.- маточина. Три пъти на ден, половин час преди ядене- по една чаша (250 g) чай от запарена маточина. Било важно да се бере преди цъфтежа. Ама ако няма друга- от аптеката- пък когато е брана. "

Зеленко, ние също купуваме екстра върджин зехтин - мъж ми чете всички етикети и взима от този, който не е рафиниран. За готвене обаче купувам по-евтин, защото иначе е доста сериозно перо от семейния бюджет. Peace

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 14:46 от Tony_st

# 39
  • София
Здравейте и от нас! Честит Великден на всички!

Белла,   bouquet

Ние днес бяхме на консултация - звяра е станал 4720г и 56см, добре се развиваме каза доки.
Утре пък аз ще ходя на контролен преглед. По принцип се чувствам добре, но и при мен лохиите не са свършили напълно. Обилно течах до към 15 ден и от тогава само зацапване с по 1-2 дена почивка. Тъкмо си помисля, че са свършили и айде пак се почне. Много досадна работа...

Гледам за някакъв нощен сън си говорите - при нас няма такова животно Sad Яде си човекът на 3 часа и това е, няма ден, няма нощ. Най-много през нощта да изкара 4 часа вместо 3, но задължително на разсъмване си наваксва  Crazy
Ние все още сме на смесено хранене, даже успявам за някои хранения да е само на кърма, но в повечето случаи се цедя и дават от шише. Така се оказа, че ми е по-спокойно някак си. Като не знам колко яде и все си мисля, че е гладен, а да се осланям само на неговите знаци не става, той не знае кога да спре. Ако го оставя, може и 150 мл да изпие, но после повръща по 1 час. Кърмя го само рано сутрин - към 5-6ч, защото по това време мноого ми се спи и нямам сили да ставам да му приготвям АМ.

Айдее, пак е гладен звяра...
Лек ден на всички.

# 40
Момичета кога трябва да получа първата вноска майчинство? Вие получавате ли вече?

# 41
  • София
Работодателите трябва да са платили осигуровките и болничния да е занесен в НОИ. След това обикновено до 10 дена изплащат

# 42
Здравейте и от нас!

Аз чета редовно, но не помня от кога не съм писала  Embarassed

Благодаря, че ни има вече на 1 страница на Бела и на Окич  Hug

Също така, ние сме от отбора на "фаталните". Днес бяхме на чиста молитва - проспа я.

Все още успявам да кърмя, това са най-хубавите моменти, но имам въпрос: от два дни човечето суче има няма 5-7 минутки и край - така до след 2.5 - 3 часа. Спи спокойно, почти всеки памперс е наакан. Притесненията са ми да не ми намалее кърмата така. Аз не се доизцеждам, засега не са ми ставали твърди или напрегнати гърдите. Първия месец качи кило.

Tony_st - и нашия Саши тази нощ беше много неспокоен - въртеше се, сумпетеше, проплакваше. За пръв път такова нещо - до сега нощем е супер спокоен. Ще видим как ще е днес.

Той като цяло е кротко бебе, до към 17-18  Crazy Тогава започва неговото Александър шоу. Иначе банята го успокояваше, до преди два дни. Ей, няма такъв рев в коритото и после гол - почти до захласване. Гушкам го гол, едвам го обличаме. По този повод не мога да стигна до бодитата, които се обличат през глава. Запасих се с още с копчета отпред.

И последно - опитвам се да му давам водо и чай против колики - много се задавя от шишето. Смених няколко марки и сега ползваме едни нови Tommy Tuppee. Много добре имитират гърда, но пак се задавя.

Стана дълго, но сега ми падна   bouquet

Хубав ден с много бебешки усмивки  Hug

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 16:01 от heli_heli

# 43
На моето момче вечерното шоу му започва някъде към 22ч.и приключва около 24ч. Това го прави от няколко дни,обаче като наближи 24ч. мама прави млякото,сменя го и той изтощен спинка до към 4ч. та с татито сме доволни.
Аз в петък съм на контролен преглед,дано всичко е ок.На мен някъде до 20-я ден ми течаха лохии и спряха,обаче вчера пак имаше някъкво зацапване което продължава и днес,дано е нормално.
 EmbarassedВсе забравям да благодаря на оки4 за снимчицата в рамка на моя бебо-БЛАГОДАРЯ!!!  bouquet
БЕЛЛА и на теб Hug

# 44
Elwing, на мен също ми липсва ужасно много общуването с Гого, но дори и когато имам време и се опитвам да сме заедно двамата и да си говорим и играем, той ме отхвърля някак - по свой начин, разбира се. Това ми докарва доста самообвинения... Дано намеря начин.

Кога ти платиха 600-те лв? Аз също ги чакам, но все още нищо... А акта за раждане как ти го връщат, знаеш ли? Че мъжът ми забравил да попита като подаде документите и сега се чудя...

Heli_heli, нормално е с времето бебето да заяква и да суче по-бързо. Ако е спокоен, значи се е наял. Ако се притесняваш, премери го, за да си сигурна че наддава.

Общи условия

Активация на акаунт