Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 288
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от нас  Hug
Ние днес ставаме на един месец и сме много щастливи. Кокетче, благодаря, че си се сетила за нас  Hug
Да почерпя виртуално за повода ни.

Искам да попитам мамите раждали в ТК, след колко дни им беше готов Акта на за раждането на рожбите?

Хубав ден от нас  Hug  bouquet Simple Smile

# 16
Привет мами! wavey

Изпразнувахме празника и сега сме отново на линия. (Линия-каква хубава дума,аз май вървя към окръжност.. Confused)
Днес вали-не вали,трябва да се занесем с Ади до педито,че е време за изравнителния болниен. Тъкмо ще сефтосам дъждобрана.
Мамите родили февруари-после какво следва след този болничен,подава ли се документ в НОИ за майчинството,или всичко си върви по служебен път.. newsm78
Мери на мен ми казаха че ще е готов след 20 дни,(отиде мъжа ми след още няколко) и беше готов акта. Peace

Tony_st не мога да помогна със съвет за това неспокойно спане.. Rolling Eyes Защо не пробваш чая от маточина,и аз знам че има успокояващ ефект.

Момичета имам предложение на кърмещите мами с незаспиващи бебета. А именно чай от маточина. Днес си направих един такъв и Яна днес много спокойно си спи почти цял ден Mr. Green А вчера не мигна през деня newsm78

Не мога да се включа в разговора за ревливите и неспокойни бебета,защото нито каката е била такава,нито Ади сега/пу-пу/.

За кихането-кихаме си често.Като капя физ.разтвор в нослето,като кихне и сополките по-лесно излизат.

Честито на всички бебчета с месечинка! mamma

Инкогнито,честит рожден ден и на половинката ти!Да се пуфалиш после станала ли е питката. Wink
Никита,честита ти количка-със здраве да си я ползвате и лека и безаварийна! Sunglasses

И Адриана се сдоби с подарък по празниците,много е доволна,чак заспива от кеф.

Да е жив и здрав продавалника Laughing ,че от 300лв.нова я взех на половин цена! Whistling

Ето малко снимки от нас: http://www.martenichki.snimka.bg/album.php?album_id=358535&pid=11723889

# 17
Честито на всички с месечинки!Да са здрави и по-малко ревливи!
На мен това с реването вече ми е болна тема.Полудявам,когато се оплача и получа насреща" Ами те момчетата са така-повече колики,по-ревливи по-....."! Аз верно ,че си бях поръчала на щъркела спокойна девойка,а получих ревлив разбойник...
И още нещо-вече съм убедена ,че няма такова нещо като майчински инстинкт(поне при мен).Мъжът ми го успокоява за секунди,майка ми също добре се справя,а аз съм пълна скръб!Като изключим кърменето и смяната на памперса,май с нищо друго не се справям Cry
Дъждобрана го пробвахме вече 2 пъти ,с нашия късмет нацелваме дъжда безотказно в момента ,в който се отдалечим на 300 метра от къщи.

# 18
Добро утро Hug
АААА майчета така като раздавате тези торти съвсем ми отиде диетата Crossing Arms
Да са ви живи здрави бебоченцата.
 Бодливка много са ти сладки принцеските , а на люлката и на мен ми се иска да полегна Mr. Green

Да уточня че чая майката го пие не бебето.

Ох ние тръгваме пак към заимовата ама днес сме с голямото колело. Сигурно вече съм станала атракцията на градинката. Вчера ако знаете как тичах с количката и се опитвах да спра джипа с акумулатор на който Боян искаше да се качи ама нещо не успя да го кара, та аз въртях кормилото и бутах количка и подтичквах Crazy
 Ох юркат ме вече да излизаме Tired

# 19
БОДЛИВКА, благодаря. И аз прочтох за чая на Шу, днес ще го пробвам да видим - дано има ефект...че това пънене много ме тормози... Sad

След болничния, на мен от работа ми изпратиха да попълня една молба-декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание на чл.50, ал.1 и 51 от КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни и мъжа ми да я върне там - явно те ще я подадат в НОИ. Дано нямаш пак проблеми с шевката ти по този случай.

Ади има стахотен подарък - много сладко спи... Simple Smile

Мери, и нашият акт за раждане беше готов след 20-тина дни и таткото си го прибра от общината.

# 20
  • София
Здравейте и от нас. Ето, зачеквам не-бебешка тема  Mr. Green Ползвате ли зехтин за подправка на салати? Как се подбира, какво му се гледа, вие каква марка сте избрали?

Покрай празниците с неудоволствие установихме, че Калин се бунтува като остане само с тати, а мен ме няма в стаята - как е при вас  newsm78

Мацките с намерение за диета, нали не кърмите, бре  newsm78 Мислете за бебетата си най-първо. НЯМА БЕЗВРЕДНА ДИЕТА ЗА КЪРМАчКИ, ПО-ТОчНО ЗА БЕБЕТАТА ИМ. При отслабването се отделят токсини и част от тях отиват В КЪРМАТА!!! И за Дюкан се отнася. Ползване на подсладител, много малко въглехидрати, без мазнини, вкл. ядки и т.н. - това са нещата, които според мен са проблем дори и за трета олекотена фаза, уж за бременни и кърмачки.

Глафира, Господ здраве да ти дава и на теб, и на приятелката ти за номера с одеалото - направо се родих  Hug

Белла, Калин киха по няколко пъти на ден.

Тони_ст, Калин спи учудващо добре напоследък (да не го урочасам). Капките още не сме спрели, но вече даваме само сутрин и вечер и от днес почваме да намаляваме, за да ги спрем.

kikoimery, актът за раждане беше готов 2 седмици след вземането на данните за него.

НОВО ПРЕДЛОЖЕНИЕ (ОКОНчАТЕЛНО, КОЙТО ДОЙДЕ - ДОЙДЕ): 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч. зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна

# 21
Привет и от нас в новата тема. Белла - поздравления - много ми е приятно да гледам първата страница - всичките мартенчета са страхотни.

Честити месечинки на всички които празнуват днес - да са здрави и винаги усмихнати.
ЧРД на половинката на Инкогнито и на всички с поводи за празници.

Бебе Никола взе че стана голямо момче - от три дни си махна нощното хранене и сега след като се нахрани в 21,30 ч. следващото му ядене е сутринта в 05,30 ч. В началото се притесних, че е малък за такава голяма пауза, но пък от друга страна от три дни не е повръщал. Явно стомахчето му си почива. Сега обаче следва другото притеснение - ние сме само на кърма, дали няма да намалее? Май ще трябва през нощта да се цедя...
Никола обича много разходките - спи през цялото време и нищо не го смущава - ни ревящи бебета, ни камиони.
За кихането - и Никола киха - обикновенно като го съблека преди банята.

имах още да пиша, ама Никола се събуди ..... по-късно пак

# 22
Добро утро иот нас!
Честити месечинки на бебоците,а и на техните родители!
Моето синче нали е на смесено хранене,та забелязвам че нещо почва да го мързи да сучи.Някой с подобен проблем имали,и как се справяте с него?
За рева-Илко не плаче много,обаче като сменяме памперса направо вдига блока във въздуха.
Да се похваля за килограмите.Не се бях мерила от деня преди раждането тогава бях 67кг,вчера малко ме беше страх да се кача на кантара,но се пристраших,и о чудо 57кг Party.Питам аз "този кантар верен ли е",а девер ми отговаря"100%".Още 7кг и ще съм си като преди да забременея Party
Хайде че бебо иска папу........

# 23
  • София
Добро утро!
Белла, мерси за темичката!
Честити месечинка на Борис, Ангела и Теодора   bouquet
Честити четирисет дни на навършващите ги!  bouquet
За Дюконовата диета си имат тема- много зарибяваща, особено като им разгледаш албумчето "преди и след" yes
Аз немога таквиз диети да спазвам- или гладувам по цял ден или се хапвам помалко. Много тъпо. А от днес пак ще започвам без сладко и тесто- да видим този път докога ще е.
Зехтин взимам екстра върджин. Правя си преценка да не е от тези в БГ произведени и напоследък взимам Ybbaraцената му и в лева е около 12, а иначе- Rodon си е класика.
Вече мога с ръка на сърце, без да преувеличавам, да си кажа че Мария отговаря на усмивките ми и се интересува от играчките, които й закачам. Laughing Очаквам с нетърпение да започне да се смее с глас и да гука звучно.
Да попитам пак- знаете ли ареолите на гърдите, които така се увеличиха от бременността, дали завинага си остават такива  Embarassed

# 24
Тони, и моят син е така Sad В чудо се виждам вече, много неспокойно спи. Дори вече няма разлика дали ще спи в леглото, или при мен, макар, че заспива толкова леко, че дори не мога и да си помисля да го прехвърля в леглото, без да се ококори. А като е в мен постоянно маха с ръце а сън и шава, и успявам да го гушна по-силно и по-бързо да се успокои, и лошото е, че суче вечер на час-два най-много. Иначе през деня спи по-добре, не знам от разходките ли, но понякога има големи проблясъци със съня и дори при местене не помръдва. Но и аз не знам как да го успокоявам нощем SadЧая от маточина ми помагаше като бях бременна, но прозетох, че е забранен за бременни и го спрях веднага. Подозирам, че може и за кърмачки да не е подходящ.

Дано да е период някакъв...другите бебета спят по цяла нощ, а това милото хич Cry Иначе не реве и не ми прави проблеми, просто не спи спокойно

# 25
Привет и от нас!

Аз току-що си направих чай от маточина /а защо да не е подходящ, нали успокоява  newsm78 /, но го смесих и с лактогонния, та да видим.

Да си похваля доброто детенце - вчера, нали ви писах, че направи дневна пауза от 7 часа, прекарана почти изцяло в сън/ от 16ч. до 23ч./, събуди се само да яде и пак откърти, даже не и бях сменяла памперса/за срамотите/, ама не ми се щеше да я разбуждам, не се и къпахме, естествено. После обаче яде в 3.00 и после в 6.00 и така през 3 часа и сега пак си спи. Игати спокойствието е, чак не мога да повярвам и не зная на какво се дължи.

Nagaina , защо не пробваш в слинг, ако имаш, ама от тези, тип шал, които са.Като е леко пристегнато с него бебето, надали ще се стряска толкова.Аз София и сега така я приспах, като не може много да маха с ръце и така по-малко се стряска.Даже така с нея успях да направя и закуска на каката и чай...

Ох, събужда се нещо, ама сигурно щото я оставих в шезлонга.

Довиждане за сега, че трябва да водя Никол в Пирогов на контролен преглед.После сме в градинката, няма ли някой от квартала да дойде?Асвалтът вече е ОК, количките сами вървят!  Laughing

А, да ви питам, за срещата, това нали е входът от към Сливница - там има ли къде да се паркира?  newsm78 Може и да сколасам да дойда, ама от сега не знам.

# 26
Здравейте!
Честито за всички поводи - погачи, молитви, рожденни дни и т.н.

Аз отивам да чета , че съм изпуснала цяла тема, дори май две  ooooh!!

# 27
Питах за акта тъй като дадохме данните на 14-ти миналия месец и още не е готов и съм се ядосала. Трябва да го занесем в 3-та Градска, където лекуваха Ангела за да я изпишат и да вземем епикризата, която съответно да дадем на педиатърката за да е наясно и да знае какви ваксини да и се слагат. Ама наистина съм се ядосала. Ще отида да им вдигна един скандал на тия в ТК. #2gunfire

# 28
  • Ловеч
Христос Воскресе, че не съм се включвала отдавна.
Честито на бебоците с месечинки и на всички с повод за празнуване.
Това миризливото кафяво течение при мен се оказа сигнал за проблем - прословутата ми вече инфекция на матката. Сега я тече някакво розовко - я го няма. Стискайте палци, че днес съм на лекар - дано да е отминало.
Сисилота- иди на един контролен преглед да те видят, аз добре че отидох - още повече че и ти си секцио.
Никита - количката е чудесна, със здраве да я ползвате. И на мен синьото ми е любим цвят, може би затова само момченца ми е писано да си гледам. Нашата количка имаше дефект - двете задни колелета скърцаха, ама взех че я смазах онзи ден и сега не се чува.
Вчера нашето зверче ни направи диви и щастливи - голям рев, от 5 до 11 вечерта/с малки промеждутъци/, за сметка на това пък взе да мрънка в 5сутринта - та ми се събират 5часа сън без прекъсване, то си е повод за празнуване  Laughing . Мъжа ми се събуди и ме пита: Какво си се ухилила? - Как няма да се ухиля - като почти съм се наспала.
Дано да вземе да спи това дете, че с този режим от 3 до 6.30 сутринта разиграване не ми се нрави хич. Пък и мъжа вече тръгна на работа - много ми е съвестно да не спи и той.
Дез - права си, много са ни хубави децата. Искам да благодаря за снимката на Косьо и рамката, който си е направил труда - да си признае   bouquet. Само ще помоля да внесете малко корекции - роди се е 3280гр, 52см. Сестрата се объркала, като ми казала мерките първоначално.  

# 29
И аз се възхищавам на спящите бебоци през ноща,кажете моля ви как става това чудо  Praynig Praynig Praynig
имаше ли рев докато свикне,вода ли им давате като се събудят в 3  newsm78,аз пробвах един път и му дадох вода и нямаше такъв рев 2 часа ,после го нахраних и заспа.Не ми се вярва и да отвикне сам да се буди,може 30мл да е,но трябва да се отчете.Иначе ние една вечер спим без да се напъваме и стряскаме,друга само ревем,абе чудо  Laughing
Да питам тези,на които бебоците са имали запек,ние вчера му помогнахме с термометъра,но днес пак не може горкото и само се напъва и тъкмо се унесе и това напъване го събужда,от самосебе си ли ще се справи с този запек или пак да му помагам  newsm78
Чая от маточина вие ли го пиете или направо на децата?
Яд ме е , че производителите не са сложили от тези белите шумове на легла и шезлонги,като се знае че успокояват бебетата,ние само с това се приспиваме,а като му пусна тези лигавите от леглото и такъв вой наддава,много го стряскат,искам легло с шум на сушилня  Mr. Green

Честито на всички месечинки   bouquet
забравих още нещо   Mr. Green- кога почнахте с масажите

Общи условия

Активация на акаунт