Навън разхожда се със часове малко МАРТенско дете!

• 13 298
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Добро утро, мами!
Добре, че времето се оправи, че да тръгваме пак по разходки (така хем каката ме ядосва по-малко, хем малката спинка и хапва по-добре). Дано и през почивните дни е така, че да включим и таткото.
Веселина, какъв е този номер с прахосмукачката, че и ние имахме проблем с ваденето на сополките (сега уж е по-добре).
Може ли някой още веднъж да разясни каква е тази декларация за майчинство и в какъв срок се подава, защото не зная дали от сяетоводството ще ме подсетят. Благодаря предварително.

# 211
  • Варна
И исках да питам има ли и други хръкльовци, които не са стигнали до хрема, нямат сополки и са със същата "диагноза". Не, че него това ще го спаси от хрема де, ама аз да си питам.
Mомченцето ми е така, откакто се е родил. Педиатърката го нарече "кърмаческа хрема". Според нея малкият връща кърма, дори и да не му изтича нищо от устичката и на това се дължи постоянното наличие на "сополки". Каза по-често да пръскам Нисита-та и да чакам да отмине. Между другото, в МД ли ходите на детска консултация?

# 212
Добро утро  Hug
Аз да ви се похваля - вчера изкарахме от 12.20 до 17.20 разходка  Peace Е, имахме едночасова почивка у свекърва ми за миене на дупе и кърмене, ама иначе бяхме в парка. Ама разходка ви казвам, не съм седнала за 2 минути някъде. И нали съм се позаседяла - излезнаха ми мазоли на краката  ooooh! Crazy Днес пак е хубаво времето и мнооооого се надявам малкия ми гад да е пак спокоен като вчера и да се разходим и днес така хубаво, че през почивните дни пак го дават дъждовно. Писна ми от това време Crossing Arms Един ден хубаво, на следващия ще ни удави...
Слънце   bouquet Като ги видях тия коктейлчета, ходих и си врътнах един грейпфрут на фреш  Party

# 213
  • под кривата круша
[Между другото, в МД ли ходите на детска консултация?
Не, но си мислех, че е добра идея да търся второ мнение там. Д-р Юдова и д-р Димова и бебешките акушерки бяха страхотни, а съм чувала много хубави неща и за д-р Хариева, която не успях да видя.

# 214
Здравейте милички.Тъкмо се връщам от кафенце с майките от градината на баткото и най накрая си оставих време за компа. Не съм писала от цяла вечност защото и много много не сме си стояли в къщи. Бях решила първо да ви изчета и после да пиша ама от 2 дни немога да наваксам затова ще пиша сега а пък после ще се довключвам. Ние да чукам на дърво сме доста добре. Коликите се вижда че са нафинала а снощи като заспа в 10ч се събуди сутринта в 6ч Shocked неможах да повярвам ама нали днес имаме месечинка и на мама голямото момче вече е пораснало. В тази връзка днес ще направим отпечатъка на краченце и ръчичка на Ивко че този подарък ни го подариха след 1-вия месец и затова ще го направим на 2-рия.
 Иначе Иво е много послушно бебче и вече така се смее и гука че направо ми се пълнят очите и той порасва а сякаш вчера родих. Разпознава ни с баща му абсолютно а на батко си най много се смее ама и той седи при него пее му песнички от градината прави му физиономии, много са сладки.

Иво също ака по един път на ден.В периодите когато бяхме само на Инфакол беше адски запечен сега го давам само вечер и положението е по добре иначе сме само на кърма и засега се движи много добре.

Толкова съжалявам че тук неможе да се събираме като вас. Не че няма с кого да се разхождам ама ми се щеше и аз така да се събирам с мами от форума.

На мен ми изплатиха вече всичко.Еднократната помощ дойде на картата на която ми идват детските. Сумите се изплащат на 20то число.

Оки4 мерси за честитото Hug
 Сега се връщам назад да ви чета и после пак ще се включа.

# 215
Ехххх,страхотно време ей,много се радвам грабвам малкото зверченце и тръгвам че не ме свърта в къщ,иначе да ви се оплача от няколко дена сме се уредили с едни колики ooooh! малееее,тъкмо викам няма да ни хванат ама на Crossing Arms>Набързо се заредих с чайчета против колики и капки и сега сме на мастичка както татко и вика,защото чая и мирише на мастика и метакса  Laughing.Е това е от нас ааа забравих днес сме на контролен преглед ще пиша как е минал като се приберем целувки на всички и един прекрасен и усмихнат ден мамчета!!!

# 216
Веселина, какъв е този номер с прахосмукачката, че и ние имахме проблем с ваденето на сополките (сега уж е по-добре).

Ей го това чудо на техниката  Laughing
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1960
Аз, като я купувах беше по-евтина  newsm78 Но си заслужава парите  Peace Хремите минават много по-бързо, като се изчисти първо хубаво носа с нея и тогава се капват капките  Grinning

На мен ми се размина пазара в гадното време  Tired Мъж им каза, че са страхотни задръствания навсякъде покрай тази Енергийна среща и аз се отказах да се бутам. Та ще го направя другата седмица  Peace
Така, че офертата за пазар към младоските мами си остава  Grinning
Аз трябва задължително да купя някое и друго боди и някакви гащеризончета. Явно и този месец е дръпнала на височика, защото вече всичко до 3мес определено й е късо. А нещата за 3-6мес от каката са си съвсем лятни.

Ние другата седмица и до Горна Баня ще ходим на преглед. Нещо в нета не мога да намеря редовен тел.номер на тази клиника  newsm78 Всичките дето ги дават са грешни или не съществуват. Педи каза да ходим директно без да се обаждаме и май така и ще стане накрая  Rolling Eyes

Хайде аз отивам да спретна някоя бърза манджа и да ходим навън   chef  Grinning

# 217
  • София
Здравейте и от нас.

glafira
, и аз се обосновах за ЕГН-то  Embarassed

Цитат
ЕГН-тата след 2000 г. вкл. са с 40, добавено към месеца - да не се бъркат с тези от миналия век  Whistling

ВТОРА ОБЩА СОФИЙСКА СРЕЩА: 25.04.2009 Г.: СЪБОТА: В ЗАПАДНИЯ ПАРК, ЦЕНТРАЛЕН ВХОД, 14 ч.   АКО НЕ ВАЛИ!!!    зелено човече + Калин; Росикв + Стела + Тати; Тони_ст + Рая + Тати, Дърта маймуна, Sia + Лора + Боби, Елвинг, Айрис, Вероники + цялото семейство
ПРОМОЦИЯ: Който желае, може да получи мандаринка (в кофичка от кисело мляко, защото ми свършиха саксиите  Embarassed ), но трябва да каже предварително, за да знам колко да донеса на срещата. Отгледани са собственоръчко от семка и в момента са високи около една педя. Сандъчето, в което ги гледах, им е вече малко, а нямам място за по-голямо  Embarassed .
Списък: Тони_ст

# 218
  • София
Здравейте миличките ми,
Аз тези дни въобще нямам време за форума!
Тедсън, Имам ти тел, мила, тъй че когато сме в 97 СОУ, ще ти звънна... И ние живеем точно до двора му (високия жълт блок точно до входа на училището, 538). То, тези дни малко гадно времето, ама другата седмица, живот и здраве, повечко разходки! Не мога да повярвам, че сме толкова близко една до друга!  newsm44
И аз искам Дюкан, ама първо ще спра да кърмя и тогава!  Peace
Теди на Дума - прекрасен си!  Heart Eyes
Есме, липсваше ни. Теодора е красавица голяма!   bouquet
Зелено човече - дано се прибере само пъпчето без операция! Радвам се, че Калин е вече по-добре след ваксината! Ние също ще слагаме тази + Превенара (по съвет на нашето педи). И аз искам мандаринка и обещавам добре да се грижа за нея!  Hug Нямам търпение да се видим утре!
Вили, dyma, много ми е мъчно, че няма да успеете да дойдете на срещата! Ще ви чакаме на следващата!
Мери, браво за добрите новини!  Hug Hug Hug
Вероники, честит един месец!!! И да те питам пак за секциото и нормалното раждане?
Оки4, честита ви втора месечинка! Мале, ние още една нямаме (е, утре е денят де! И по случая ще правя бисквитена торта, любимата на тати)   chef
Някой ще каже ли за тази декларация, и ако може да даде линк, от където се сваля?
Хубав ден на всички ви!!!

# 219
  • София
окич, и на мен са ми казвали, че 3в1 е много по-вредно от обикновеното кафе. Каза ми го АГ-то, после акуишерките в родилното и най-накрая педито. Каза, ако толкова не мога да се въздържа, да пия едно кафе с мляко и захар сутрин след кърмене. А аз нищо друго освен 3в1 не мога да пия Cry

Зеленко, не се сърди, не съм го видяла...  bouquet

Някой знае ли колко струва Превенара?

# 220
  • Варна
[Между другото, в МД ли ходите на детска консултация?
Не, но си мислех, че е добра идея да търся второ мнение там. Д-р Юдова и д-р Димова и бебешките акушерки бяха страхотни, а съм чувала много хубави неща и за д-р Хариева, която не успях да видя.
И двете ми момченца са при д-р Хариева и досега нямам никакви забележки. Много е мила и отзивчива и винаги е на разположение, нищо, че и тя е с бебе. Д-р Димова направи някои неуместни коментари, докато бях в болницата, както и някои пропуски по отношение на бебето, така че за нея не мога да се изкажа ласкаво.

# 221
Добро утро. Тая нощ спахме добре. От 22.00 та чак в 6.00 яде и сега спи.
baby moni, много се радвам, че Али е наддала, защото много се бях притеснила, а докторката каза, че за нея не е много. Тя в момента е 3800, а е на 1 месец и няколко дни, да не говорим, че е роди хубаво доносено бебе 3300. Но ние сега почваме да растемммм и ще ви настигнем всичкитееее ляляляля newsm44
Зеленко, много ме съблазняваш с тази мандаринка. Иска ми се и аз да дойда на срещата, ама да видим как ще е таткото, че то от него зависи.
Днес времето е хубаво и ще се препичаме на дворчето и ще се любуваме на цъфналите ни дръвчета.                                                                                                                                  

Честито на всички Месечинки, да са живи и здрави и да слушкат много с ушичките
Айде хубав ден на всички  Hug

# 222
 Привет!
Русана, еспумизан и Саб симплекс са едно и също нещо(симетикон),с различни търговски имена и малка разлика в концентрацията в полза на Саб,така че ако се запича от едното,вероятно ще се запича и от другото.Мен вече треска ме тресе-моя хубосник ,въпреки че му спрях симетикона,още не е възстановил нормална дефекация!Не знам ,така ли ще я караме-веднъж на 2 дни?!Много е малък още-само на 35 дни и е само на кърма.
За ваксините-Пентаксима е ефективен по отношение на 1 гад,способен да причини менингит,а Превенара-по отношение на друг,освен това децата в различните периоди от живота са различно податливи на инфекция с тях.Който може да си позволи и двете ваксини,ще е добре,макар че аз ще се въздържа от Превенара,ще ми се да се понатрупат още клинични данни за нея.

# 223
Привет!

Тази нощ се наспахме,не е за вярване...

Някой питаше за егн-то,та и аз да кажа. Blush От януари започва с 41,до септември(49)и после окт.,ное.,дек (50,51,52).Каката е деквмври и започва с 0552. Peace

Есме,хайде бе жена вече да си по-редовна в писането.Много ти е хубава щерката. Heart Eyes

Превенар няма да слагам(след всичко изчетено за него,мненията са доста противоречиви и реших да не дърпам дявола за опашката!).Превенар може да се сложи и в по-късна възраст(яслена,градинска) АКО има чести настинки и въобще боледувания,та засега няма да и товаря зорлем организъмчето.Каката ми е здрава,от бебе е със силна имунна система(пу-пу),в ясла и градина почти не е боледувала,винаги имаме пълен месец присъствие,много се надявам и Ади да е така! Praynig

Нещо се дерем в другата стая,та и без това мислех да пускам прахосмукачката-тамън! Twisted Evil
Айде хубав ден(обещават да е такъв),после ще палим и ние гумите..! Sunglasses

# 224
 Оле ronja77  много ти благодаря,че аз каквато съм  ooooh!.Тогава минавам на инфаколик и дано се оправим,не знам дали може да му помагам така с термометъра,да не би да свикне и после да не може да се изходи,а иначе е голям зор и от това напъване така повръща  ooooh!,педито ми каза,че няма проблем,но знам ли  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт