Епилепсия-тема7

• 49 982
  • 644
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, тези проблеми с концентрацията от кое лекарство се провокират? Rolling Eyes Аз много съжалявам за случващото се като не Ви вярват че сте болни, това е ужасно неприятно #2gunfire. Майка ми е страдала от неуточнена болест на млади години и е имала замайване, прилошаване и залитане с голямо главоболие, но тогава и медицината е била друга и никой не и е вярвал, та много години се е мъчила и ми е разказвала колко е подтискащо. Тези заболявания са много "лъжливи", защото нямат видими симптоми. Пожелавам на всички късмет.   Hug

# 121
  • София
Проблемите с концентрацията идват от високите дози. А някои медикаменти по принцип си го имат като страничен ефект. За Ривотрил, Карбамазепин, Диазепам и Топамакс съм сигурна. Но сигурно има и много други. Аз обаче не съм запозната.

# 122
  • гр.Гоце Делчев
Ива и Миро и Поли много се радвам ,че имате добри новини,дано по-често да чуваме такива.Вероника възмущавам се от твоите близки ,че не те разбират.не мога да проумея какви са тези родители.Бъди силна и не се предавай. HugАз не искам да се хваля на по всякакъв начин гледам да повдигам самочуствието на дъщеря ми ,която е на 17 години .

# 123
Ами много жалко,че има такива хора които не стига ,че не ти помагат а и не ти вярват
Ние от 1.05 сме с варицела,много трудно я кара от три дена е с почти постоянна температура,има страшно много пъпки а и очите му се възпалиха
водих го днес на дежурен в ИСУЛ,но докато ни дойде редът стояхме в колата
дано вече спре да вдига и да не му излизат повече ,че е страшно

# 124
МИРО И ПОЛИ ,ние карахме варицела на 12 години и също бяхме с много пъпки и навсякъде,детската ни лекарка се уплаши,когато ни видя!
Дано вече са избили и температурата да е намаляла или да не вдига повече! Praynig

# 125
Здравейте,
прочетох само тази тема, старите не съм...
Ще ви разкажа за сина ми, ако ми помогнете с мнения, информация, подкрепа съм сигурна, че ще намеря от вас, ще ви бъда много благодарна.
Сина ми е на 9 години. От маалък имаше често повръщания с главоболие, оказа се, че има мигрена, и то тежка, когато има пристъп е с ужасно главоболие и повръщане. Лекува го доктор Христова, правиил сме 3 ЕЕГ та, две - бяха с лош резултат, последното - с добър. Правили сме и ЯМР - със заключение - в норма. Сина ми пиеше известно време Ривотрил - по схема, доктор Лилова му го изписа, защото каза, че действал добре при мигрена, наистина пристъпите му след приема на ривотрил  много се разредиха. Докторката никога не е споменавала пред нас, че той може да е болен от епилепсия.
Сина ми никога не е имал пристъпи.
Това е предисторията ни, какво ме накара да потърся вашата помощ. От няколко месеца не живеем в България, личният ни лекар тук знае за мигрената, видя и ЕЕГ тата, предложи ни да направим едно контролно. В петък го направихме, докато течеше изследването, аз видях как жената, която го прави постояннси сменяше изражението; минути след това го разчете и лекар - лоши резултати, лекарят смята, че сина ми е с епилепсия. Искат да направим и още едно изследване и след това ще назначат лечение.
Въпросът ми е, може ли да има епилепсия без да има припадъци?  За какви притеснителни черти в поведението му трябва да следя?
Признавам си, аз знам, че епилепсията засяга човешкия мозък, че е съпроводена с припадъци и че се контролира с лекарства и нищо друго.

# 126
  • гр.Гоце Делчев
Бубе здравей и добра дошла при нас.Доколкото знам има наистина има такъв вид епилепсия с повръщане и главоболие.В началото на тема 7 на 1 страница ще намериш повече сведения за епилепсията.В началото никой от нас не знае ,че и тя е много видове.Миро и Поли пожелавам ви по-леко да мине варицела.От стари хора знам ,че на вратата се маже мед и се казва да мине лека и медена.

# 127
  • Варна
Здравей ~Бубето~ добре дошла при нас, въпреки че повода е не хубав, тук наистина ще намериш опора и подкрепа от нас. Съжалявам от това което става с вас, мисля че имахме тук едно майче при което еег-то не беше хубаво и Д-р Литвиненко им беше казал че ще лекува епилепсия без пристъпи, но не си спомням точно как беше някъде из темите го има тоя пост. А за чертите в поведението му е много трудно да се каже, пристъпите може да се изявяват по различен начин, например-забиване на поглед в едно място, треперене, изключване за момент, потрепване на крайници, много са и при всеки може да е по различен начин, мисля че има значение и от вида на епилепсията. При нас пристъпите първо бяха потрепване като тик на лява ръка, после с очите, с устата и пак с лява ръка и мисля че и с лява крак, после бяха с двете ръце, имаше случай само с очите, и накрая правеше пристъпи с цялото тяло. Аз лично не съм доволна от Д-р Христова, ходила съм веднъж при нея и втори път няма да има. Христова ли не ви е споменавала че може да имате епилепсия?

# 128
 За всеки пациент ,най-добрия лекар е този ,който е помогнал на болния! Peace

# 129
пепи,на мен ми казаха една питка да я намажа с мед и да я сложа над леглото му-това съм направила,но ще намажа и вратата-то ако не помогне то поне няма да навреди
пза съжаление продължава да вдига и то виска температура-меря 37,7 и давам парацетамол след около 40 мин . я меря пак 38,6 направо изтръпнах  взех да го мажа с оцет и вода и пак я меря 38,5 обадих се на джурен казах им каъв ние проблема и ми казаха да дам хексалгин нищо че не било минало и един час след парацетамола,та сега пак я мерим да видим какво става
толкова ми е нервно и притеснено че няма накъде

# 130
Здравейте,
благодаря ви за отговорите.
Христова не ми е споменавала, че има епилепсия, нито че има съмнение, тя е правила и ЕЕГ тата в България.
Досега четох линковете от първата страница. Сега, попрочела мъничко, започвам да свързвам някои неща... Боби има един тик - отваря си рязко устата и очите, тикът ту се появява, ту изчезва, също така понякога не реагира, когато го викам, все едно се е "отнесъл някъде". Аз онзи ден след ЕЕГ то изобщо не споменах за тиковете и това "отнасяне", до днес не съм предполагала, че могат да имат връзка с епилепсията.
Не знам, общо взето съм много объркана... какво да мисля, какво да правя... А пък и при условие, че доктор Христова го наблюдава от 2006 година и да не предположи, че има епилепсия... Той проблеми с главоболие и повръщане има от двегодишен. Тикове от 06/07 година, но и за тях доктор Христова твърдеше, че ще отминат, че са временни.
Прочетох, че и хипоглекимията също имала връзка с епилепсията. Готвейки Боби за едно изследване на бъбреците в Токуда, той почти припадна на няколко пъти в ръцете ми, защото му бяха забранили да яде от предишния ден. Тогава д-р Христова беше там и го прегледа и веднага му сложиха система с нещо си. Съответно ми се скара, защо не съм казала, че има хипоглекимия, аз не знаех, това му се случваше за първи път...
Объркана съм, прочетох някои неща, изясниха ли ми се нещата, навързах ли ги за себе си по някакъв начин, не знам...
Благодаря ви, че сте тук и че ви има.
Извинявам се, май стана дълъг поста ми и объркан.

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 21:51 от ~Бубето~

# 131
~Бубето~ ,съвсем нормално е при проблеми със захарта (хипоглекимия) ,да получите припадък с губене на съзнание.И много често самия пристъп по характер с сходен със епилептичен пристъп! Sad
Желая ви ,да овлаете положението и всичко да върви по реда си! Hug

# 132
~Бубето~ Здравей от мен. Аз съм майката дето и лекуват детето от епилепсия по ЕЕГ без видими пристъпи. Аз смятам че д-р Литвиненко добре ни започна лечение, защото още след 40 дни ЕЕГ-то ни вече се беше подобрило, но при сина ми има и друг проблем - хидроцефалия и имплантирана клапа в главичката. Скоро разбрахме че клапата не е работила добре и бяхме на операция за ревизия. Силно се надявам и ЕЕГ-то ни да се подобри сега и да е било свързано с проблема с клапата, но диагнозата "епи" ни я треснаха и то Синдром на Уест. Наистина Илиян няма типичните пристъпи за този синдром, но има други неврологични проявления, като потрепване на ръчичка, заглеждане втренчено в точка, едни опъвания напред с двете ръце и др. Д-р Литвиненко казва че не са пристъпи, но ....

# 133
iva i, Vanq 66, благодаря ви, надявам се с дечицата ви всичко да е наред и скоро да се радвате на подобрение  bouquet
Прочетох положителни мнения за д-р Литвиненко, когато лятото се приберем ще потърся една консултация и с него.
Много ми се иска тук да грешат при поставяне на диагнозата. Днес записах час за шлаф ЕЕГ - сина ми ще влезне в болница за малко, ще го държат цяла нощ буден и ще му направят ЕЕГ на сутринта  докато спи, лошото е, че часът ни е чак за края на август. Чакам да получа тези дни сидито с ЕЕГ то и ще видим, какво ще предприеме личният ни лекар и какви лекарства ще пие сина ми.

# 134
~Бубето~ като мине изследването и ви предпишат лекарствата пиши какво и каква доза ви препоръчват. Тук има много хора, които ще ти помогнат с мнение. Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт