Епилепсия-тема7

• 50 379
  • 644
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
dilqra така е всеки така ще ти казва "не се знае" и на нас така ни викаха, не могат да ти кажат защото ако сгрешат-нали трябва да си вържат гащите, пък и щом се развивате нормално това е най-хубавото, просто трябва да се уличи точното лекарство и доза.

# 301
  • гр.Гоце Делчев
Ванче стискаме палци Петя да се представи добре утре на матурата.dilqra добре дошла при нас.Сияна е права ,че докторите на всички казват така.Аз също съм на мнение ,че доктор Литвиненко е най добрия.

# 302
Диляра за тази клиника май пишеше по едно време мама Ани в предишната тема,а относно Литвиненко той не е от хората които говори или обеснява но по-добре да каже не се знае отколкото празни надежди,и ако е за нещо сигорен веднага ще ти го каже много е директен.Мога да ти кажа че аз също много съм доволна от него благодарение на него сина ми една година не е получавал пристъпи.Но не ме питай колко  медикамента сме сменили и на мен така са ми казвали това трябва да пробваме,онова трябва да пробваме,но аз бях сагласна с всичко само и само да спрат проклетите гърчове защото не издържах детето ми да изпада в безсъзнание и да се гърчи по 6-7 пъти на ден,достигали сме и 17 пристъпа и така сменихмме 6-7 медикамента докато намерихме точните лекарства и точчните дози в момента пием 3 медикамента.Воля и търпение миличка,успех ти желая! Peace

# 303
Танитка аз вече ти казах мнението си.
Не е задължително да е в лед.Важното в тези жеги да е на хладно може и в термос или хладилна чанта.Нашия е пътувал с автобус в хладилника.Пренасянето му до автобуса и от автобуса до в къщи е бил без охлаждащ съд.Все пак ампулите не могат да се загреят толкова бързо при положение че са били на студено.

dilqra ,добре дошла при нас.С каквото можем ще помагаме.
Търпение д -р Литвиненко да нагоди подходящото  ликарство.А и това е много хубаво че сте добре с развитието.
Успех!

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 01:30 от kevi_geri

# 304
танита,лекарството се съхранява на темп.от2до8 градуса.трябва да е на студено в хладилник или хладилна чанта.е ако ще се пренася някъде за кратко може и без,но ако става въпрос за часове път е задължително.н нас ни го донесоха от Турция.Там в аптеката са го опаковали във ал.фолио и със охладители.Но хората ни го донесоха още същия ден,докато не са се размразили охладителите.И веднага го сложихме в хладилника.Аз за това го и поръчах още януари докато е студено времето.Най-добре да пътува лекарството в хладилна чанта.Има и такива мини хладилниции,които се захранват от запалката на колата.Е вие ще решите как да постъпите.

# 305
благодаря ви много за окуражителните думи

# 306
Здравейте,

Днес сина ми нещо не е добре - тиковете му зачестиха, ту му е горещо, ту го боли глава. Премерих му кръвното 110/80. Кръвното при дете има ли някакво отношение към епилепсията?

Говорите си за лекарства, аз нямам опит за това как се пренасят и не мога да помогна с мнение.

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 11:19 от ~Бубето~

# 307
Здравейте на всички. И аз да се оплача малко тук, че няма къде иначе - от скоро Илиян започна много странно да примигва с очите. Обикновенно след събуждане по 1 или 2 серии от по 10-тина примигвания. С другите части от тялото по това време не прави нищо. Сигурно са пристъпи, ама кажете и вие??? Записах час за д-р Литвиненко за 26-ти май дали да не го потърся по-скоро или не е много късно за тогава? ooooh! сигурно пак ще правим ЕЕГ, незнам, а той е много чувствителен на пипане по главата и само докато му поставят джаджите за ЕЕГ-то и вече е в неистов рев и немога да го успокоя.... много се притеснявам аз самата от това изследване, но сигурно ще трябва.... а, утре ще ходим на логопед да видим дали има причина да не иска да яде с лъжица или няма - казаха ми че логопедите давали насоки за упражнения ако има проблем с езика или лицевите мускули. Някой да е чувал нещо подобно? И после в четвъртък сме на преглед при Чавдаров в болницата за ДЦП и изобщо незнам с това натоварване на детето как ще му е... newsm78 затова ако оставя Литвиненко за другата седмица ще е по-добре.
Е, доста се пооплаках, но да се и похваля - днес ходихме до Банско с малкия, че таткото имаше работа и много добре се представи - спа и на отиване и на връщане по 40 мин. и е кротувал в колата (той много обича да се вози), но пък времето там не беше хубаво и стояхме малко навън.

# 308
Момичета, Д-р Литвиненко къде преглежда? Моля ви, дайте ми негови координати.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 309
Бубе, преглежда в поликлиниката към педиатрията, което е на ул. Найден Геров 3 или 2 не си спомням точно в една двуетажна сграда бяла със сини ленти. Другото място е в МЦ Детско здраве, което е на ул Ами Буе 27-29, но там преглежда само платено. Ако искаш телефони кажи кои ще ти пратя на лични.

# 310
здравейте може ли някои да ми каже как да си набавя сабрил мои познати ходиха до Турция но не можаха да намерят опитвам се тук в Интернет да видя но има само една фирма от Украйна а там ми казват най рано до 2 че може и 3 седмици а гърчовете ни много се засилиха говорих с литвиненко той каза да го намеря и тогава да му се обадя иначе имам час за 16 другия месец до тогава ако не намеря не знам как ще сме сега правим по 4 5 серии от по 20 и нагоре за тогава нямам идея колко ще се качат ако някои има някаква идея как мога да си го набавя по бързо моля

# 311
Да се включа и аз с подробности от днешната ни консултация.
 И така, продължаваме с КОнвулекса още 6м, но увеличихме дозировката с малко, когато ще направим ново ЕЕГ.Делиганева се притеснява от мястото където се намира въз. огнище, било кофти място (не разбрах защо) и според нея, ако след 6м. ЕЕГ покаже, че огнището е още там, ще трябва да прибавим нов медикамент! Rolling Eyes

пп. да добавя само (преди време го видях на листа от днес) пише, че сме с "Идиопатична епилепсия", тя Ванчето ми  обясни що е то! Peace

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 23:37 от nikiki

# 312
Хубаво че е Ванчето да обеснява иначе за къде сме,и на мен много неща ми е обяснила и все още обеснява да е жива и здрава,талисманчто ни е тя. Hug Hug Hug

# 313
iva i,мойта дъщеря има такива премигвания с очите.Ние мислехме че не е нещо страшно,но се оказаха пристъпи.Това се установява само при ЕЕГ-то.Нашите така ги засякоха. Дано при вас е различно и да си останеш само със страха. Praynig

# 314
Днес взех епикризата на Криста с диагноза : Епилепсия гранд мал........Много криво ми стана.Еми как да не, кажете ми?От как Крис направи гърча миналата година август, не съм спряла да треперя, не съм спирала да подбутвам личната да ни прати на изследвания, а Криси вечно зле...и след една година в която непрестанно ми бе повтаряно, че "НИщо й няма"  Crazy решиха да го впишат в епикризата й.
Тя Ванче ( Heart Eyes) ще ме бие, ама как бе душа, как аз да повярвам в нещо при условие, че цяла година всички лекари през които минахме ми повтарят , че е добре детето, как нищо й няма и едва ли не АЗ съм луда/въобразявала съм си. ...... #Cussing out.......................Още ми е каша в главата...объркан ми е целия свят! : Защо ли?Заради некомпетентността на лекарите... Cry..Първо беше "Клепсиелата" виновна - убихме я, после третата сливица - махнахме я...а сега ме е яд на себе си, че не съм искала да стана мед.лице, да ги разбирам нещата, така поне щях да знам какво да правя с детето си и нямаше да им вярвам сляпо една година...............! Sad

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 20:40 от nikiki

Общи условия

Активация на акаунт