Епилепсия-тема7

• 49 981
  • 644
  •   1
Отговори
# 135
  • гр.Гоце Делчев
Миро и Поли за високата температура препоръчват  белтъка от яйце да се маже под мишничките и на ходилата пробвай за всеки случай ,ако не ти помогне,няма да ти навреди.Аз като бях пролетната ваканция в Смолян моя внук беше с температура и една майка ме посъветва да пробвам и мисля ,че имаше ефект.Давах му също и хексалгин и от него също доста спада температурата.Бубе аз също съм доволна от доктор Литвиненко той ни е лекуващ лекар.Затова ти препоръчвам като дойдете в България да се консултираш с него.Успех Hug

# 136
Хайде още един  глас за д-р Литвиненко Peace и ние сме при него за сега съм доволна
днес пъпките си промениха вида явно ще започнат да завехват
цяла нощ имахме температура,сутринта  и на обяд пак
милото много се измъчи кога ще му се види края незнам

# 137
И ние се бяхме опъпчили по коледа.Беше като далматинец дъщерята.Къде ли нямаше пъпки....И много висока температура естествено.Добре че бяхме сложили Синактен,че тя както си прави пристъпи от темп.,щяхме в чудо да се видим.удържахме фронта до едно положение,но....Шарката мина и замина,а пристъпите се върнаха!Д-р Христова е добър специалист според мен,но не е господ все пак.Случват се и грешки.Дано само са поправими!

# 138
Момичета няма кво да се заблуждаваме Литвиненко е един от най-добрите детски невролози,аз съм му много благодарна много е направил за нас.Той е директен и не спестява нищо и някои може да не го харесват,но и ние трябва да се поставяме на тяхно място и да ги разбираме в дадени моменти а не да им се сърдим,ако не могат да ни помогнат в даден момент. Peace
Миро и Поли аз на моя син я смъквах температурата нурофен през устата свещичка в дупето и го мазах оцет вътре в оцета бях сложила една кафена лъжичка сода.но незнам дали е подходящо за шарка но на моя син това му помогна.От Турция бях си поръчала свещички съставката им е парацетамол плюс фенобербитал казват се ПАРАНОКС те също са много ефикасни противогърчови.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 19:21 от emа-диди

# 139
  • Варна
Аз също съм много доволна от Литвиненко. До сега какво ми е казал е станало и си държи на това което ми е казал преди 10 месеца, наистина нищо не спестява, но и така трябва да е.

# 140
здравейте племенникът ми е на 3г. и е с епилепсия роди се  във Велико Търново сега ходят в Плевен при др.Дачева ако има майки които са ходили при нея нека споделят своите впечатления.предварително ви благодаря

# 141
Миро и Поли за високата температура препоръчват  белтъка от яйце да се маже под мишничките и на ходилата пробвай за всеки случай ,ако не ти помогне,няма да ти навреди.Аз като бях пролетната ваканция в Смолян моя внук беше с температура и една майка ме посъветва да пробвам и мисля ,че имаше ефект.Давах му също и хексалгин и от него също доста спада температурата.Бубе аз също съм доволна от доктор Литвиненко той ни е лекуващ лекар.Затова ти препоръчвам като дойдете в България да се консултираш с него.Успех Hug
Това е моята област май  Blush...не знам за яйце, но трябва да е студено.След два фибрилни гърча, за много висока Т (над 39,5) детето се увива както е с дрехите със студени кърпи/пелени, а дрехите поддържат студенината и разхлаждат.В никакъв случаи не се прави на голо, може ефекта да е обратен!Температура се задържа/сваля най вече чело, слепоочия, мишници и от вътрешната страна на бедрата.Но най - важното е да сме спокойни (трудно е много), но детето дори и в безсъзнание усеща какво ни е. Peace Иначе като ефективни температурно понижаващи препоръчвам "Хиксалгин" или свещички, тези двете имат най-бързо действие при много висока Т.. Hug

# 142
lepa4ka нашето лечение започна първоначално от Плевен,но за тази докторка не съм чувала въобще.Ние бяхме при д-р Маринова за нея има добри отзиви преглежда на кабинет в Авис Медика но лично на нас не можа да овладее пристъпите.Сега сме при д-р Литвиненко в София,както казват и другите мами той е един от най добрите детски невролози.Овладя пристъпите  на моето дете за което съм му благодарна.
Защо не разкажеш повечко за твоя племенник.

# 143
lepa4ka,надявам се да се включи някое майче.
Аз до колкото съм запозната д-р Дачева е млад и амбициозен специалист в областа на детската неврология.
Но да знете ,че за всеки случай е различно,понякога и неизвестни лекари могат да помогнат или обратното известни ,но при вас да не се получи! Sad

# 144
~Бубето~,

Хубаво, че личния ви лекар ви е пратил за ЕЕГ, но той/тя от тук нататък ще ви насочи към невролог вероятно. Ти сигурно си ги знаеш тези неща, но май е добре да се поразтърсиш за детски невролози-епилептолози там около вас и да ги обсъдите с личния си лекар като му занесете ЕЕГ-то. Нещо като тези 2-3 места в София, където ходят много деца с епилепсия, а не при произволен невролог в кварталната поликлиника. Разбира се, няма гаранция, че това е печелившата стратегия, но е препоръчваната от различните асоциации за епилепсия.

Като казах "асоциации", да кажа че аз като човек, който обича да си пъха носа в чуждите работи, вчера разглеждах German League Against Epilepsy, но хем хич ме няма с езика, хем май сайта не е наред. Та на подобни места ще откриеш къде са ви епилептолозите.

Открих и German Epilepsy Museum, Kork. Сайта е на няколко езика, ето го на руски. Интересно е.

Весели празници на всички!

# 145
здражеите моми4ета и аз да се вклу4а вьв вашата теми4кадобре 4е я има за да мойем да си споделяме  Peaceсега наи накрая имам вазмойноста да благодария на един 4овек които е неотль4но до мен и много ми помага от самото на4ало тожа е VAN4ETO благодаря ти мила за тожа 4е ми даваш сили и кораж и мьдри савети  Hug Hug Hugоби4ам те много мили4ка дано все така да си с мен и да ми помагаш а аз знам 4е не сьм единстжена ти помага6 на вси4ки най страхотния 4овек които познажам  bouquet Heart Eyes

# 146
Юле ,мила ,това мога това правя и съм щастлива ,че до някъде ,не само аз ,а и много благородни хора в този труден  момент са до вас!
Целувки за малкия смел Лъв - Фил! Heart Eyes

# 147
юле прекрасно знаем каква благодарност чустваш към този прекрасен човек Ванчето ние също много сме и благодарни за всичко което е направила и прави за нас че е с нас,защото на повечето от форума момичета които се сблъскват с тези тежки болести и са много объркани и притеснени Ванчето се изправя и подава на всяка една първа ръка,както и на мен.За което и се прекланям и незнам какво щях да правя без нея в тежките моменти когато е била винаги до мен.Мога да и кажа:
                                                                  Благодаря!!! newsm51  love001

# 148
И на мен Vanq 66 веднага подаде ръка, благодаря   bouquet
 Нещо ни ми се публикуваха постовете, но накрая се оказах с две публикации... newsm78

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 11:47 от ~Бубето~

# 149
~Бубето~,

Хубаво, че личния ви лекар ви е пратил за ЕЕГ, но той/тя от тук нататък ще ви насочи към невролог вероятно. Ти сигурно си ги знаеш тези неща, но май е добре да се поразтърсиш за детски невролози-епилептолози там около вас и да ги обсъдите с личния си лекар като му занесете ЕЕГ-то. Нещо като тези 2-3 места в София, където ходят много деца с епилепсия, а не при произволен невролог в кварталната поликлиника. Разбира се, няма гаранция, че това е печелившата стратегия, но е препоръчваната от различните асоциации за епилепсия.

Като казах "асоциации", да кажа че аз като човек, който обича да си пъха носа в чуждите работи, вчера разглеждах German League Against Epilepsy, но хем хич ме няма с езика, хем май сайта не е наред. Та на подобни места ще откриеш къде са ви епилептолозите.

Открих и German Epilepsy Museum, Kork. Сайта е на няколко езика, ето го на руски. Интересно е.

Весели празници на всички!

Разбира се, че поискам консултация с детски невролог и по възможност невролог-епилептолог.
В петък ни разчетоха в детската клиника ЕЕГ-то, но чакам до ден - два резултата да пристигне при личния лекар и да решим какво ще правим.

Единия от дадените линкове нещо не мога да го отворя...

За доктор Христова, не знам какво да кажа... До миналата седмица бях много доволна от нейното лечение, все пак пристъпите на мигрена доста намаляха.
Но пък ако не е забелязала епилепсията. Тук личният лекар ни насочи към ново ЕЕГ, след като видя тези, които тя е правила, веднага след като ги видя ме попита, дали детето има епилепсия, аз се изненадах, зачудих се за каква епилепсия ми говори, но тогава не се притесних, спокойно си изчаках деня за новото ЕЕГ от миналата седмица. Лекарят който разчете ЕЕГ-то ме попита защо са му изписвали ривотрил в България и няколко пъти ме попита дали детето няма припадъци.
Пак стана дълъг поста ми, но тук мога спокойно да изпиша мислите си, извинете ме още веднъж.

Поздрави, весели празници на вас   bouquet
Ние тук, за съжаление, не празнуваме.

Общи условия

Активация на акаунт