Фотография #36

• 25 188
  • 461
  •   1
Отговори
# 375
добре дошла Ели. Линка с твои снимки ли е? т.е да коментираме ли?

шоши, безмълвна съм за последните ти снимки Crazy
Да всичките снимки са мои, много бих искала да кометитрате за да се науча Rolling Eyesразчитам на критични коментари от ваша страна Laughing

# 376
eli, аз си мисля, че си много талантлива и лично нямам какво да споделя, за да те 'уча'. Много са ти хубави снимките, конкретно ще се изкажа малко по-късно във фликр.

# 377
Знам, че ставам нахална, но какво да се прави - искам да ставам все по-добра и по-добра!  Hug

Кокиченцанца

# 378
  • Анкх-Морпорк
Ели, добре дошла, много хубави неща показваш.
shehi, радвам се да те видя в отбора - но сега се присъединявам към съвета да си четеш книжката.
Там е описано кой режим за какво е подходящ, и обикновено слагат снимки за илюстрация на ефекта.
Сечил, кокиченцата стоят странно. Преди да щракнеш, мисли точно какво влиза в кадъра. От твоя селф личи, че работиш добре с фотошоп, ама това, че отстрани има украса, не е спасило снимката. За фокуса или не изчакваш да фокусира, или ръката ти мърда - внимавай, или си подпирай лакътя на нещо стабилно, когато снимаш.

Шоши, детето в житата е много красиво! Този блър отпред май се е получил от някой близък клас?
Като идея, изражение на детето, тоналност - всичко - много ми харесва.

# 379
  • София
шоши, снимката в житата е прекрасна Heart Eyes И пеперудите са много добри, но тази много ме впечетли.
ELI, снимките ти са много красиви!!! То и аз отскоро се уча, но не мога да правя такива снимки Laughing

А аз съм безнадежно затънала в опитите си за портрети. Надявам се, когато започне ваканцията най-после да мина на вълна пейзажни и макро... Ще съм благодарна за критики и съвети:

http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 00:31 от Лекси

# 380
От мен една маргаритка .

# 381
добре дошла Ели. Линка с твои снимки ли е? т.е да коментираме ли?

шоши, безмълвна съм за последните ти снимки Crazy
Да всичките снимки са мои, много бих искала да кометитрате за да се науча Rolling Eyesразчитам на критични коментари от ваша страна Laughing

Simple SmileSimple SmileSimple Smile
абе ти си се научила. Някои снимки са от 2007ма:) Пускай още, почти всички ми харесват.

Сечил, дясната половина в блър, много ми разфокусира погледа. Иначе снимката има потенциал.

Лекси, и двете ми харесват, цветната повече. Не обичам ч/б снимки на деца, но оценявам добрите такива:)
На мен пък никак не ми идват мераци за пейзажи и макро, обичам да снимам лица и деца:)Simple SmileSimple Smile Още повече, като не мога да снимам пейзажи като Рали и Слави, по добре да не се хабя:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 382
Благодяря ви много HugЩе ми и нитресно с вас, нищо не разбирам от термини и от скоро вече снимам с ръчните настройки на апарата, до сега всичко на автоматичен режим ConfusedЛюбимо ми е макрото, искам много да снимам хора, но се указва че е доста трудна работа, имам две деца които никога не мога да снимам като хоратаqсъщо така харесвам актовата фотография, но съжаление е доста трудно. Laughing

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 09:11 от *˙·٠•● ELI ●•٠·˙*

# 383
На 1ва страница има важна и интересна информация за терминологията. Ако искаш я погледни.
Снимай децата си все по-често и те снимките сами ще станат. За мен пък е много по-лесно са се снима човек, отколкото природа. Имам предвид, че твоите пейзажи са много красиви, не би трябвало да има проблем да уловиш емоцията на лицата на децата си. По -добре пусни снимка, в която се съмняваш, за да чуеш чуждо мнение и съвет.

# 384
Добро утро.  Simple Smile

Ето снощната ми хрумка:

Една снимка, обработена по идея на Слави:

И една горска Сияна:

Лекси, портретът на малката е разкошен.
Цвети защо е рошава?  Wink Ако идеята е, че сега става от сън, може би трябваше и завивки, пижамка, боси крачета, гушната възглавница или нещо подобно да допълват идеята. Simple Smile

ELI, хубави снимки показваш. С много снимане се научават и усвояват нещата, придобива се и усет. Ръчните настройки са много по-удобни, скоро ще свикнеш с тях.
Със снимането на деца е същото. Трябва ти практика най-вече. Затова не се отказвай, че е трудно, ами снимай и показвай. Лекси е чудесен пример за постоянство и желание за учене.  Simple Smile

# 385
 newsm78както вие казвате - членски внос за тоз месец и от мен ...Но нека не е внос а да го "пуснем" за гласуване ( за обсъждане) - http://www.flickr.com/photos/danisav/3550238917/   с Фотошоп не мога да си служа с разните слоеве така че ако някъде е изгоряло не мога да го махам... апарата ми е от март месесц и не снимам много (около 3300 снимки-повечето за Проби)- поради липсата на време най малкото - навън дори и ме е срам да снимам не си го обяснявам защо.Смятам , че всички погледи са вперени в мен и то осъдително...
 Четох как да поставям като вас малки снимки тук - но нищо не се получава - та... малко помощ и за това ... та поставям само линкове...
http://www.flickr.com/photos/danisav/3550208603/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/danisav/3468251565/in/photostream/

# 386
Ели, добре дошла.

Много интересно сее получила тази http://www.flickr.com/photos/38596416@N06/3548944584/
Разкажи, моля те как я фокусира  Praynig

# 387
Ели, много ме впечатли макрото ти. СУпер. Можеш ли да ми кажеш с какъв апарат и обективи снимаш, че се каня да си взимам нов фотоапарат от отдавна и се чудя и мая
(Слави Hug , 5д ли ми рекламираш? спонсори предлагаш ли?)

Фрий, хрумката е уникална! сподели обработката, моля те Hug

# 388
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз предполагам, че на D90 (в exif-а го пише), е  закачен AF Micro-NIKKOR 60mm f/2.8D, ама Ели да каже дали съм права  Simple Smile
Mardi имаше май такъв.

# 389
Я, не бях видяла летящата пчела на Ели, супер е! Висш пилотаж във фокусирането. И аз искам да знам как става този номер, при положение, че доста по-големи нехвърчащи обекти (деца) не винаги фокусирам.  Laughing

Това с въртележката снощи го сътворих за няколко минути. Лоис е споделила, че текстурата идва твърде силна, явно е така. Нощно време, когато доизкусурявам снимки, обработвам доста по-агресивно, а на другия ден като ги погледна, трия и наново.  Rolling Eyes
Та, Кали, във ФШ обърнах в черно-бяло с готовата опция от IMAGE Adjustment - и май избрах някакъв зелен филтър, там си играх малко с плъзгачите...После мисля, че имам два слоя смесени с мултиплай. Две текстури. Засилен контраст. Това е.

Мерси за коментарите.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт