ПЛЕВЕН - 95

• 16 170
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Някой няма ли да ходи към музея след около час - два? Или градската?

# 196
И аз точно Инфанрикс слагах на Кари.

# 197
Добро утро,момичета. Дайте съвет на една неопитна мама Simple Smile Малката събира гурлички на едното оченце,не знам дали е конюнктивит,но не ми прилича. С какво да и чистя очето?  Hug

# 198
zruncho, нека я види лекар за всеки случай. Иначе - капки Тобрадекс, но те са си за сигурен конюктивит.

Дикси, аз отивам на работа след половин час, ако ти е скучно, може да пием по 1 кафе в Градстака или там някъде. Wink

# 199
Или се опитай с малко физиологичен разтвор на марличка да почистиш внимателно оченцето.
Аз мисля да сляза по центъра,но ще бъде най-рано след 2часа.Дикси,искаш ли ме? newsm78

# 200
Ние ще излизаме сигурно след час и нещо-два.
На вън си печеше хубаво слънчице, а сега се скри и се поразвали времето. Кофти. ((

# 201
Добър ден!
И ние ще излизаме с Марио само, че на двора Mr. Green
Зрънчо,честито бебче и добре се завърнала в къщи  bouquet
Опитай както ти е казала Константина с физиологичен разтвор,може и с преварена вода или кърма на памуче,с него минаваш само един път и то  от вън на вътре

# 202
  • плевен
Добро утро.
Нади не се ли разболяхте от Варицела или аз не съм разбрала. Май цялата група ще я изкара. Марио цяла седмица е вкъщи защото като го заведох във вторник и след половин час ми се обадиха да го взема че кашлял и Хеито щяло да ги глоби. Не е вдигал никаква температура,само чат пат се обаждаше да кашля,но реших да не го водя,че да не се влоши.
Абе момичета знаете ли,че юни няма да има прием в градините заради тази заповед на кмета първокласниците да стоят до м.септември. Поне в Чучулига ще е така. Директорката каза,че само за Марио и още 1-2 деца ще направи компромис.
Кмета е забравил май да помисли за децата,които сега ще ги изписват от яслата.

# 203
  • Плевен
Зрънчо,аз съм го чистила с кърма или с преварена вода.Отвътре навън се чисти.
Ние слагахме пентаксим. Много се чудя за Превенар, но нашата педиатърка каза след една годинка,ако ще слагаме.
Иначе изгледах доста гадни филмчета за последствия от ваксини. Sad

# 204
Дивиана,ако не си слага преди противоменингитна ваксина,сега не ти трябва Пентаксим,а Тетраксима се обезмисля,защото здравната каса отпуска безклетъчна полиомиелитна. Така ,че вземи само ДТК, аз съм слагала Инфанрикс.
Нади, слагали са й х.инфлуенца в Канада. Ще говоря с личната дали може да се сложи Инфанрикс сега.
Аз също съм против добавянето на нови ваксини, както и съм на мнение, че не всички ваксини трябва да са задължителни, ама никой не ме пита мен.

# 205
Слагането на ваксини е като слагането на предпазен колан в колата. Всеки казва животът си е мой, откъде на къде тъпите шапки ще ме глобяват, но ако не дай си Боже нещата се объркат всичко се извърта на 180⁰. "На мен това няма да ми се случи" е твърдение, което преди години ме държа 4 месеца в ортопедията. Няма връзка с предпазния колан.

# 206
Зрънчо, и на сина ми оченцето беше така. Капахме капки за конюнктивит, но не се оправи! И кърма съм капала, и физиологичен разтвор и пак сутрин си имаше гурлички! На него му помогнаха масажчетата, лекичко се натиска от вътрешния ъгъл на окото към външния. Само че, моля те, не го прави, без да си се консултирала с лекар! Не, че е сложно,ама е хубаво да ти го покаже специалист! В най-лошия случай, ще го израсте!

Все пак нека и лекар се изкаже!

Ваксините- слагахме Пентаксим и не сме имали проблеми за щастие! Ама нашето педи не ни обясни нищо(както винаги)!

Да се похваля-големият ми мъж е наддал 800гр последния месец! И вече е 8800гр, а аз се чудя защо ми тежи толкова!

И последно,че се заплеснах - кое да въведа първо-глутен или месо? newsm78

# 207
АниДани подписът ти при мен не се чете и не мога да се сетя колко ти е голямо детенцето  Embarassed Принципно зеленчуковото пюре и кашите било то без или с глутен са преди месното захранване. Но добавянето на определена храна в менюто на бебето му дава различни полезности и някак глутен с месо не са в противоборство или конкуренция. Едното добавя белтъци, а другото протеини и желязо, най-общо казано. Има доста теми обаче със съвети за захранването дали да е ранно или късно, просто приеми нечий за твоя начин на хранене и давай смело.

# 208
АниДани, месото се въвежда преди глутена, но твоят малък сладур може да поизчака и с двете неща още месец-два, всъщност ти си решаваш де.  Peace
Ако държиш да си стриктна се прави така - един вид месо въвеждаш цяла седмица, после правиш пауза от една седмица и после въвеждаш втори вид месо. Аз туй не го спазвах, но въведох месото на девет навършени месеца тъй или иначе. Според всички най-нови изследвания желязата се удвоява най-добре  от кърмата, а не от храната, ако кърмиш поне три пъти на ден - не бързай  Peace
Глутен се въвежда в следният ред - просо - овес - ръж - ечемик - пшеница - като можеш да си редуваш нещо глутеново с нещо неглутеново - елда, ориз, царевица...
Най-добрият момент за въвеждане на глутен е 8-9 месец, защото той не трябва да се вкарва рано, но и не трябва да се закъснява с него /аз закъснях и не ме бърка/. Така че може на седем навършени месеца да въвеждаш месо и после постепенно и глутен.

Аз карах през просото, не спазвах много реда, освен това давам да опитва от общата храна, но тя така или иначе до осем месеца включително беше само на кърма...
Да го намачкаш онзи бонбон от мен, много е готин.

# 209
Слагането на ваксини е като слагането на предпазен колан в колата.
За някои от ваксините е така. Полиото, например, но инактивираната такава не капковата, аз не бих пропуснала да сложа. Но има други, без които спокойно могат да минат децата /мое мнение/.
В Канада бяха изненадани, че бебето /2.5 месеца/ има сложена хепатитна ваксина и ме питаха да не сме рисков контингент, та затова да е поставяна... Crazy При тях не присъства/ше/ в имунизационния календар.

Общи условия

Активация на акаунт