ПЛЕВЕН - 95

• 16 170
  • 290
  •   1
Отговори
# 210
Ами не зная от кога, че преди Кирчо не ме интересувало, но и при нас вече е инжекцион полиомиелитната. И всъщност препоръката на педито да му купим една с пет съставки бе предимно за да избегнем двете бодения наведнъж заради разделението при безплатните ваксини. Освен рекламата, че е по-по в реакцията от другите. Но някак би било доста невероятно организмът на толкова малко дете да не реагира въобще поради простата причина, че ваксините всъщност са си лека доза зараза...и т.н.
Дещо аз пък четох най-най- новите наръчници на кандидат астронавти и там пишеше че с предимство са всички кърмени бебета до година и половина. Laughing Laughing Laughing

# 211
Ето още за захранващите.

Трябва ли така да организирам нещата, че глутена да го въведа до края на 9-ия месец?
Няма причина да се отлага след 9 м. и да се ограничава избора на зърнените храни.
Ако месото се въведе на 8 м., а глутенът средата на 8 м., следващото месо може да се включи след като глутеновата храна е предлагана няколко дни. По същата логика вместо месо може да се даде нов зеленчук или плод и захранването продължава, паралелно с предпазливото въвеждане на глутен.

Ето и един съвет от мен как да използвате търсачката за захранването - отиваш на Експертно търсене - от там на По потребител задаваш Косе Босе, на търсене пишеш какво те интересува - например елда, глутен, пилешко, царевица и бля бля.. Задаваш да даде резултатите като мнения, а не като теми и пускаш да търси - много добра подборка излиза - тази Косе Босе обяснява за това кое как се приготвя, за да се извлекат полезните вещества, кога и как и защо се въвежда, какъв е реда на въвеждане, кое какво съдръжа и т.н.

Друг вариант да четете за захранването - в Кърмаческия има теми Примерна схема на захранване. Аз например правя нещо средно между Педагогическо захранване и постепенно късно захранване - опитвам се да спазвам някакъв ред, но и давам от нашата храна, като не замествам хранения - давам по стотина грама пюре и по стотина грама каша - останалото е кърмене на поискване.

В началото гледаш като теле в железници и изглежда супер сложно, но всъщност е мн лесно. Аз по този начин не съм давала почти пари за пюрета и каши - правя си ги сама, елементарно е, даже не знам и на кухня дали ще записвам

Номадке  Laughing а за корен квадратен чете ли?

# 212
AniDani,както е писала и ДеЩоВиди,месото се въвежда преди глутена.
Едно уточнение само-просото не съдържа глутен.
Глутен се въвежда не по-късно от 8-9 месец.Отлагането му без причина е опасно и непоносимостта към глутен може да се отключи 9-24 месеца след захранването с него.А не веднага-както е при други храни.Захранва се много внимателно с него-всеки ден в малки количества през първия месец от въвеждането.

За ваксините-педиатъра ми каза да си избера сама и аз избрах Пентаксим.
Решила съм като направи 2 години да сложа и Превенар.

За конюнктивит капах в очите кърма и се оправи за 2-3 дни.

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 13:09 от erota

# 213
Търсих за бананите до сега из форума и попаднах на един пост на Косе Босе,че до годинката млякото трябва да е 600-950мл на ден.Само не мога да си обясня как става тази магия?Че съм в грешка аз,то е ясно,но как и мога ли да я поправя?Та Хриси няма и 600мл мляко на ден newsm78

# 214
Аз пуснах мухата за разходка, но времето ме възспря  Grinning
Та излизахме само в квартала.

Зрънчо, може би не е конюнктивит, а запушено слъзно каналче. Прави се масажче, но трябва да ти покаже педиатъра как се прави.

Аз въведох първо месото, после глутен, но не помня кога. Със сигурност и двете бяха след 6-я месец.

# 215
Константина, снахата не ми изглежда недохранена. Малко излишно ми се струва вторачването. Щом си е весела, наддава и харесва Кирил всичко е наред  Wink

# 216
erota, аз въведох глутен чак към 1г и не виждам нищо опасно в по-късното въвеждане в менюто.
Както вече са казали, първо месо, после глутен. ))

И ние ще излизаме след обед, че с този дъжд решихме да посвършим малко друга работа. )))
Иначе ми дойде едно чудно пакетче от Англия, с обувки за Калина и малко боклучета за мен, много съм доволна. ))))

# 217
erota, аз въведох глутен чак към 1г и не виждам нищо опасно в по-късното въвеждане в менюто.
Дано и да не видиш.
Цьолиакията е много сериозно заболяване,има достатъчно информация в нета.
Константина,каквото и да си говорим млякото е най-важната храна до първата година на детето.
Единият вариант е да даваш по-малко пюре и каша,за да може да пие мляко след тях.
Другият вариант е да добавяш АМ към пюрето и кашата,за да достигнеш поне минималните 600 мл.
1 лъжичка АМ=30 мл и така си смяташ колко лъжички общо ти трябват за деня.
Симона след 1 г.3 месеца кърмене въобще не иска АМ и го добавям в кашите и плодовото пюре-общо за деня 16 лъжички АМ=480 мл мляко.
След 1 година нормата е 500 мл.
Можеш да купуваш безмлечни каши и да ги правиш с нейното мляко.
В плодово пюре 125 гр. слагам 2-3 мер.лъж. АМ и добавям 1-2 ч.л. вода,да стане гъста кашичка и го смесвам с пюрето.
В зеленчуково пюре също можеш да слагаш сухо АМ или разтворено с много малка вода.
Единствено в месно пюре не се слага мляко,защото не е добра комбинация.

# 218
erota, изчела съм достатъчно много материал за захранването, а и трябваше да се съобразявам с това, че Калина се роди недоносена.
Така че смятам преценката си за правилна да въведа глутен в тази възраст.

# 219
Четейки искренно се учудвам как е оцеляла цивилизацията толкова хиляди години...

Моята баба, нечела книгите от поредицата "Бебето от х до у" е отгледала 7, а другата - 3. Предполагам не е и подозирала, че има нещо наречено глутен...

Интересно ми е ако спре тока, нета, а детето пусне книгата "Бебето от х до у" на някое тайно място как ще продължи живота?!

# 220
Мирама,както съм писала и по-горе безпричинното му отлагане след 9 месеца не е основателно.
При деца с проблеми,алергии и т.н. се отлага,както е във вашият случай.

И аз се чудя навремето как са живяли без АБКМ,лактозна непоносимост и алергия към глутен,но истината е че днес се срещат много често.Виждала съм дете с такъв проблем,което не може да яде нищо,а майка му и баща му се чудят всеки месец откъде да намерят 500-600 лева за лечебна храна.

# 221
Помощ! Търся нещо, ама и аз не знам как да го нарека на български за да го потърся в някой БГ сайт  Crazy
Ето такова:
http://www.dooyoo.de/kinderwagen/lascal-kiddy-board/
http://www.pushchairs.co.uk/images/kiddyboard/kiddyboard_01.jpg

Ако някой е виждал и знае нещо ще съм му много благодарна  Hug

П.П. Разбрах - казва се степенка за возене на второ дете, но я намирам само като част от оборудването на колички, а така самостоятелно да се продава не намерих....... Tired
А как се зарибих сега и искам да открия някъде да купя.
Митко ще си умре от кеф да се вози така  Laughing

Последна редакция: сб, 25 апр 2009, 15:49 от Дикси

# 222
Дикси, в ибей има няколко такива (говоря за английския), ето ги,

http://shop.ebay.co.uk/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=Kiddy … ee-All-Categories

Не ме бърка да ти поръчам, но не знам дали са подходящи за всяка количка, предполагам, че са.

ftall, erota, за мен истината е че днешното поколение е много алергизирано (имам предвид хората в детеродна възраст (колкото и кофти да звучи думичката) между 25-35г). Съответно това с пълна сила се отразява и на децата, които се раждат в момента. Начинът ни на живот се е променил, храненето (или по-точно храненето с качествена храна), замърсяването. Всичкото това тъпчене на храните с какви ли не пестициди, торове, генното модифициране. Няма как да не се отрази.

# 223
Едно време са ядяли само храна собствено производство, не са имали толкова замърсители, кърмили са дълго...и още куп предпоставки за добър живот! Сега просто като се замисля какво ядем ние и децата ни,направо ми се гади! Sick

Номадка, оправих линийката, на 8 месеца сме.

ДеЩо, чета Примерсните схеми,ама то много мат'реал! Бавно,бавно напредвам! Иначе знам с кое месо дазапочна, колко време да го давам, с кое да въведа глутена...обаче четох, че не трябва да се закъснява с глутена и мислех първо него. Обаче после прочетох, че се въвежда първо месото и затова допитах до вас! Hug Благодаря!

Ми, май ще изчакам още месец за месото и на 9,5 месеца ще вкарам глутена. Милсите ли, че е добре? Забравих да спомена, че аз съм много алергична! Sad Дани не е проявявал досега алергии,амазахранвам много внимателно и предпазливо!

Константина,какво четеш за банана? Аз давам почти всеки ден.Много го обича!!! Беше ме страх преди заради хистамина, но педи ми каза,че няма проблем!

Днес се заплесвам да пиша! Embarassed

# 224
Мира, нищо не отбирам от ибей. Цените как  да разбера?

Общи условия

Активация на акаунт