Съпруги на военнослужещи

• 54 280
  • 713
  •   1
Отговори
# 555
dmaria, никой не говори, че заплатите са ниски, не знам това къде го прочете.
Но с изказванията си остави съвсем друго впечатление от това, което явно си искала да кажеш.
Не знам точно в тази криза кой размита за бивши военни, но и много зависи от специализацията им.

# 556
Цитат
баща ми  беше генерал от БА , генерален директор на голямо обединение

....та какво казваш за кацата с мед, кой точно е бъркал в нея.....

Съпругът ми е в БА от 10 г. и не е офицер ( далеч не всички са офицери и не взимат чак такива заплати за сведение на генералските щерки). Не сме ползвали никакви социални придобивки ( плащам си детската градина, плащам си почивките, живея по квартири). Освен това съм се местила 100 пъти с целия си багаж, трудно ми е да започна работа, трудно ми е да си намеря детска градина и често си сменям личния лекар. За това, как съм си отглеждала детето докато той е бил по занятия и курсове с месеци изобщо няма да коментирам.

....всъщност освен да се похвалиш за какво друго влезе в тази тема, нали мъжът ти вече не е военнослужещ....

# 557
  • София
Цитат

Съпругът ми е в БА от 10 г. и не е офицер ( далеч не всички са офицери и не взимат чак такива заплати за сведение на генералските щерки). Не сме ползвали никакви социални придобивки ( плащам си детската градина, плащам си почивките, живея по квартири). Освен това съм се местила 100 пъти с целия си багаж, трудно ми е да започна работа, трудно ми е да си намеря детска градина и често си сменям личния лекар. За това, как съм си отглеждала детето докато той е бил по занятия и курсове с месеци изобщо няма да коментирам.

....всъщност освен да се похвалиш за какво друго влезе в тази тема, нали мъжът ти вече не е военнослужещ....
Къде пък прочете, че някой е бъркал в 8кацата с меда, а придобивките са от офицерските години  на бившия ми и  на брат ми, т.е. това съм видяла. А за безплатните детски градини научих от тук , така, че иронията ти е излишна. Именно заради старшинките  , народа има има лошо мнение за БА и с9лага и офицерите в кюпа до старшинките. Искаш ли да ти разкажа пък за тях  в далечния гарнизонс го видях, войници строят на вилите на страшинките, а офицерите си помагат един друг. Така, че в армията  онова за пъдаря , които стои по-високо от царя работи на 100%

# 558
  • софия
Ха, добро утро!
Спорове са излишни, винаги и навсякъде е имало..и от едните и от другите.

dmaria, права си , който не му харесва да се маха! Затова те подкрепям.
Но за момента смятам също, че за заплата над 1000 лв( офицерска) в тази криза си е добре- знаеш си 8 часа раб.ден, отпуска  и т.н. Друго е, че за София е малка тази заплата, а за едно по- малко градче си е супер. Няма да продължавам, че ще обърнем темата София- провинция.
Слънчев ден!  bouquet

# 559
dmaria, войници отдавна няма в БА.
Добре, че бяха те едно време, та изпонастроиха панелките за без пари, та сега има къде да се свира народа.
Брат ми служеше в строителни войски, та знам какво му беше.
За разлика от твоя, щото едва ли баща ти би допуснал синът му да иде в КЕЧ-а.
Но явно недоволството ти към военните въобще идва от бившият ти, ама каква вина имат другите мъже, та ги слагаш под общ знаменател.
И грам от това, което ти си облажила покрай баща си, нямаме ние, нито пък децата ни. Та чак си и недоволна  ooooh!
Съвсем по друг начин стои въпроса с доставчиците на армията (по едно време яйцата се водеха по ведомост 50ст. бр.), ама там такива като баща ти бъркат в кацата, а не редовия военнослужещ.
Няма да е лошо да се спреш вече, че ставаш смешна.
По-добре се обади на бившия и му се накарай, отколкото да се орезилваш във форума.

# 560
  • Разпиляна във въображението
Брей какъв спор се е завихрил. Моя като ми разказва какъв е бил живота му във Велико Търново, аз лично няма да го изтърпя, ама хич. И то пет години Stop

На фона на орязването на много превилегии смятам, че е нормално да ги накарат да си плащат осигуровките, обаче причината поради която го правят според мен е абсолютно глупава и най-малкото смешна, но кой ли ме пита.

# 561
Винаги и навсякъде ще има хора, които ги мързи да работят и такива, които си скъсват задника от работа.
Мога много да говоря и за двата вида, но просто не виждам смисъл.
Не ми се коментира там, където е съпруга ми какви хора има....и страшно много ми се иска дори 1-2ма от тях да ги изгонят и да видя как точно ще работят някъде другаде - с клатене на крака, чудене какво да отнесеш, гледане на ТВ и др. подобни.
За съжаление армията е пълна и с боклуци, протежета на този и онзи, които не знаят за какво са живи и хал хабер си нямат от работа. За това се гради подобно впечатление за армията и то донякъде е основателно.

# 562
Мирама, твоя сдобили се с нов телефон?

# 563
Мирама, твоя сдобили се с нов телефон?

Оооо, не, не, не...))) Само това ми липсва в къщи, той и без това е постоянно с телефона на ухото. )

# 564
Не ми се коментира там, където е съпруга ми какви хора има....и страшно много ми се иска дори 1-2ма от тях да ги изгонят и да видя как точно ще работят някъде другаде - с клатене на крака, чудене какво да отнесеш, гледане на ТВ и др. подобни.
За съжаление армията е пълна и с боклуци, протежета на този и онзи, които не знаят за какво са живи и хал хабер си нямат от работа. За това се гради подобно впечатление за армията и то донякъде е основателно.
  Това аз ли го написах  Rolling Eyes

Пък и мъжа ми далеч не взима 1000 лева. 100 лв по- малко сериозно ще ударят бюджета ни....

# 565
Май бонуса, който им го даваха към заплатите ще се изпари. Доколкото разбрах и в Плевен ще има пушене на цигари. Моя точно навъртя 3 месеца и малко без да пуши Laughing

# 566
dmaria,къде ги видя тези привилегии ?
Градината си я плащам като поп.Апартамент на изплащане,кредит към банка.
За тези лагери,който спомена от теб чувам.
По времето на бащата ти  ,ако е имало привилегии и са бъркали в кацата с меда ваша работа.
Но посочените от теб неща направо са смешни.
А това,че те местят от град в град и трудно намираш работа и градина.Никъде не си го споменала
Аман от такива като теб,който си мислят че са компетентни по всички въпроси.

# 567
Цитат

Къде пък прочете, че някой е бъркал в 8кацата с меда, а придобивките са от офицерските години  на бившия ми и  на брат ми, т.е. това съм видяла. А за безплатните детски градини научих от тук , така, че иронията ти е излишна. Именно заради старшинките  , народа има има лошо мнение за БА и с9лага и офицерите в кюпа до старшинките. Искаш ли да ти разкажа пък за тях  в далечния гарнизонс го видях, войници строят на вилите на страшинките, а офицерите си помагат един друг. Така, че в армията  онова за пъдаря , които стои по-високо от царя работи на 100%

А аз искаш ли да ти разказа,колко парички си искат генералите за разни нещица.Мога да цитирам суми,който вярвай ми не са малко.Може би и баща ти е бил един от тях.Но това забрави да споменеш.

# 568
Момичетааа,какво стана с темата,то в Афганистан се е стреляло по малко,какви са тези стрелби,вярно че положението никак не е розово, но чак до такива ... нямам думи.

# 569
Май бонуса, който им го даваха към заплатите ще се изпари. Доколкото разбрах и в Плевен ще има пушене на цигари. Моя точно навъртя 3 месеца и малко без да пуши Laughing

То това беше снощи в 18ч пред ДНА.

Общи условия

Активация на акаунт