Изтърсаците АПРИЛски са наред - с тях завършва празничният ред!

• 24 956
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета!
  Днес съм избесняла яко и искам да питам по компетемтните: Работодателя не ме осигурява на реалната заплата, а и няма намерение да го прави, но мога ли аз да си внасям допълнителни осигуровки и при майчинство и болнични НОИ да вземат и тези пари предвид?
Ако има такъв вариант аз бих се гръмнала, че не съм знаела, понеже тогава толкова много питах как да си подсигуря по-високи вноски, но моята шефка ми отказа....и единствен вариант и остана или смяна на работното място/дори да е фиктивно второто/ или допълнителен договор към друга фирма, но той може да е само на 4 часа. Peace Мамичката им мръсна на тези работодатели, които прецакват служителките си!

Гледам БТВ, дават за децата и зъбите им. Казвайте, къде да водим Тони бе? Предните му зъби стават жълти, правят едни петна и аз не знам какво да го правя - търкаме, но смисъл няма /относно промяна/, казаха ми за някаква техника с покриване на зъбите с покритие, което спирало този процес, но те и сега вече такива не са за гледане. Язък, че е усмихнато дете! ooooh!

# 256
  • София
Мамичката им мръсна на тези работодатели, които прецакват служителките си!
В този дух да споделя, че имало приказки да ме съкращават от работа, защото съм с малко дете и не съм ходела редовно на работа  Mr. Green Днес вече ми е смешно...

Аги, профилактични, безплатни прегледи ли има или просто добър детски зъболекар търсиш?

# 257
Добро утро!
Вени и аз предлагам две места в нашата кола, но сме само за съботата.
Данче, добре сме. Пъпките почти завяхнаха, а до преди ден-два се чудех как ще изчезнат, имаха ужасен вид. Симона е все така бясна. Иначе за антибиотика беше точно така, пиейки го избиха няколко пъпки, като го спряхме избиха многото. А Т-то май спря с първата пъпка.
Успех в търсенето на работа. Аз в момента си мечтая да работя в гугъл. Били си взели няколко стотин овчици, за да пасат от ливадата пред офиса, вместо да я косят. Мога да им ги паса.

# 258
  • София
Момичета, много сте мили. Ще помисля как може да се съчетаем, две места значи ли, че ще може да се сложи столчето на Мати, защото иначе неможем да пътуваме?

# 259
Вени, моля те да решиш днес, защото до края на седмицата трябва да преведем пари, а те чакаме за потвърждаване на бройката първо!  Peace

# 260
Обадих се сега на мой приятел, който е стоматолог - той е внимателе и би трябвало да прегледа Тони възможно най-приветливо Laughing Да реши какво да правим, за да спре ако е възможно този процес. Чета сега по темата, но не съм давала зимфлуор редовно, даже по-скоро никак, нито с шише е ял дълго време, нито нищо, но пък АБ знаем, че е пил доста....
Трети ден ясла, днес ще е по-хладно, да очаквам разхремавяване най-вероятно.... Rolling Eyes

# 261
Аги, в яслата да не дават флуорирано мляко? Каква вода пие? С каква паста миете зъбите?

# 262
Ти пък, флуорирано мляко , не думай!  Crazy Днес ще попитам!
Вода пие чешмяна, особено тази в къщата ни не минава по много тръби, както в блоковете и е хубава.
А относно пастата - не е нанодент или как там беше, ами ползва Колгейт деткска, има флуор в нея, но не вярвам да е голямо количеството му... newsm78
Май ще му купя хомеопатична!

# 263
Не знам колко е количеството на флуор в тия пасти, ако изплаква зъбите и плюе е ОК, но ако гълта оабче - не е хич, аз доскоро миех на Альо с Билка - хомеопатичната  Peace Сега пак сме на Ненедент  Peace
А за млякото - поне тук големи спорове бяха да не е флуорирано  Tired ooooh!

# 264
  • Варна
Данче, недей така бе мила, ако знаеш как съм си скъсвала д..тоот преводи точно при военните. Има и хора, които работят, баш в счетоводството няма как да се скатаваш като сте само 2 човека. Просто г-жата ще опъва пак сама, а оная ще си джътка болнични. При мен целта е само реални осигуровки и стабилна работа.
Сега пак има голям проблем, как да напусна предната работа и да взема пари от оня идиот  newsm78 Мотка ме за края на седмицата, не знае че ще офейквам, а хотела искаха на 15ти да назначават. Мен ми се искаше да ми на 4часов в старата работа и на 8 часов в ховата, ама какво оправдание да измисля за пред шефа  ooooh!
Снощи излизах с колегите от офиса, малее, само аз не съм се оправила още.. Всеки работи, поръчва, а аз закръглих сметка от 4.80 Embarassed Поне беше много весело и приятно.
Никича го слагам по-надолу в писанието щото е мноого по-добре, сега даже яде като гладен, то май си е гладен де. Стана късно и искаше да хапва. Кашля още яко, но поне няма Т, вчера дигна пак до 38 и я свалил сам.

# 265
И аз надничам, ама няма кой знае какво за писане.

Аги, аз пък скоро разбрах, че децата с черни зъби, които съм виждала, им били такива от това запечатващато, което ме потресе  Shocked Все ми се струва , че по-добре жълти отколкото черни.
Ема са и бели зъбките, обаче са почнали да се криват предните. Явно е наследствено, баща й на 1 юни слага брекети , моите на са в идеален ред, ама горе долу ги оправиха, та явно и тя ще е така. Ще чакаме постоянните да видим как ще са. И в тази връзка щях да ви питам дали вие им миете зъбките. Аз давам първо тя и после търкам аз, ама честно много ми е досадно, защото обикновено я гоня из банята с четката.

Иначе Ема е добре , на вилата още, утре си идва. На мен много ми е домъчняло, тя си ми е голямо другарче и я чакам с нетърпение. Първите дни ми беше добре, защото си починах, излъскахме всичко вкъщи и сега цял ден гледам сайта с детските градини  Whistling. Не че е сигурно къде и дали ще я приемат, но не мога да реша между две градини коя да е на първо място. Първата ми е зад блока, а втората на 15 минути от нас , но до блока на майка ми и свекитата. И така не знам дали не е по-удобно те да я взимат , пък баща й след работа да я прибира от там. Чакам до края на седмицата да видя как ще се подредат опашките и ще размествам сигурно. А има пък една , която не ми е много удобна , но ако е на първо място посочена, според мен са ни най-големите шансове. Голяма обърквация. То така стана с недостига на места, че трябва да сме доволни където и да е само да е вътре, но всъщност не е така. Това са си четири години и сега с малко бебе, все пак трябва и да ми е удобно.

# 266
  • София
Тина, какво е това "запечатващото"? Сефте го чувам.  Embarassed

Аги, за мен това си е баш зъбна флуороза.
Смятам флуора за отрова и се опитвам да я избягвам всячески. Има го във водата и в храната, та не виждам смисъл да ползвам флуорообогатени продукти. Емо все още ползва бебешкия ненедент. Макар, че прави смешни опити да плюе не мисля въобще да му давам да ползва паста с флуор, то и ние не ползваме.

Последна редакция: ср, 13 май 2009, 14:06 от ra4e

# 267
Извинете предварително за СПАМ-а.
Добре де КРАСЕ, аз ли не разбирам или....Значи, наистина съжалявам, че не си спечелила мястото при военните ти.Но от друга страна защо така подхождаш към нещата!Близнашката майка очите и нямало да видят от болести?!?! ShockedАз много се съмнявам, че ще е преднамерено.В същото време твоята ЦЕЛ е да бременееш по време на болнични и после 2 г.майченство-е това не е ли преднамерено?И в двата случая женицата, която в момента работи сама, ще продължи да го прави сама, нали?
А че са нагласени конкурсите въобще и не се съмнявам Twisted Evil.Ето това е гадното.
Съжалявам , че си в подобна почти безработна ситуация, разбирам че не е лесно и никому не го пожелавам, вярвам ,че ще огрее слънце и на твоята улица Peace.

# 268
  • Варна
Ваня, аз няма нищо лично против жената. Но явно тя е отишла просто ей така, без да им визия как после ще си гледа децата, и т.н. А колкото до моето бременеене, което една химера, нали се сещаш че по закон щях да си работя 1 година преди това и т.н. Аз гледах като на възможност да имам сигурна и постоянна работа, даваща ми възможност да навляза в сфера, която е по-лесна за реализация при евентуално оставане без работа. По принцип на мен армията ми харесва, свикнала съм й и имах желанието и мотивацията да се върна. Ако ме бяха взели и родях и т.н. пак щях да си се върна там да си работя до пенсия  Peace Според мен е глупаво и не етично да наемеш човек, който все още получава майчински и няма кой да му гледа 2те деца, пред такъв който няма никакви доходи, квалифициран е и детето му е на ясла. Тя дори не знаеше кога можеше да почне работа, почна се едно мънкане ...
Предполагам, че изказванията са ми били грешно разбрани. В крайна сметка всеки се урежда както може, баща ми като бивш командир на поделение, каза че винаги би предпочел офицерската жена, просто ей така от солидарност.
И още нещо при положение, че ще освободи още едно място октомври пак, лично аз бих взела на работа сега по-нуждаещият се. Все пак един офицер взема 1200лв

# 269
Привет и от нас,

при мен е пълна лудница, ама пълна. Имам чувството че всички задачи за една година трябва да ги върша преди заминаването ни за Варна  Crazy Ще местим стаята на Милена, съответно ме чака ходене до Икеа, сглобяване на мебели, разглобяване на други и пак сглобяване в другата стая, за подреждане и т.н. да не говорим  ooooh! Пролетно чистене още не направих, данъчната декларация и тя трябва да е готова до 31., и освен това продължава моята лекарска одисея. В сряда ще ходя на много спец. вид снимка от която уж се виждало, дали синузита ми е причинен от лигавицата на синузите, или случайно от зъбите. Та така при нас....  Tired

Другото е, че за огромно мое съжаление трябва за сега да откажа присъствието ни на Усоето  Sad Ще имаме само един уикенд в БГ, а най-добрата ми приятелка живее в Пловдив и може само тогава да си дойде във Варна за да се видим  Sad Тя ми е приятелка от 20 години и сме много близки, не сме се виждали от 1 година и следващия път ще се видим чак догодина, за това не искам изобщо да пропусна да се видя с нея. Много тъпо стана, и ви моля да приемете извиненията ми, не ми е лесно да взема това решение но не мога да се разкъсвам. Обаче това не е окончателно още, има вероятност тя да има възможност да се освободи от работа през седмицата и в такъв случай с удоволствие ще дойдем  Hug Но това ще се решава в последния момент...
Дано ме разбирате поне малко  Sad

Общи условия

Активация на акаунт