КЮФТЕТА ФРИКАСЕ

  • 36 846
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 769
Правих скоро  кюфтенца със сметанов сос.У дома много се харесаха Hug

# 16
  • Мнения: 427
Аз също ги пържа, а тази рецепта я правя с домати като ориза го слагам суров.

# 17
  • Мнения: 7 640
мастър, благодаря за подробното описание Hug



Блогът на Габи е страхотен  bouquet

# 18
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 237
И у нас само аз си ги ям. И дори слагам чесън в белият сос, за ужас на домочадието  Mr. Green

Така пък стават три пъти по-вкусни.

# 19
  • Мнения: 6 390
Правя ги по тази рецепта - много  вкусно  Peace Кюфтенца с бял сос
и аз по подобен начин, преди година пак от форумска рецепта - едно от най-лУбимите яденета у нас  Sunglasses
Аз слагам лука, моркови и целина малко да поври, после ги пасирам и чак тогава пускам Кюфтенцата - кайма - 250-300 гр с едно пакетче ориз - мисля че 100гр се води... и едно яйце е в сместа с подправки разбира се, малки Кюфтенца като топчета за пинг-понг правя, като са готови добавям кофичка кис. мляко - голяма вкусотия

# 20
  • Мнения: 549
И аз ги приготвям като Мастерчето,става разкошно.

# 21
  • Мнения: 16
Нужни са ви:
500 г кайма, 50 г ориз, 1 глава лук, 1-2 с.л. олио, 2 яйца(само жълтъците),200 г кисело мляко, сол, черен пипер и малко брашно(за овалване на кюфтетата).

Слагаме да заври 600мл вода с нарязания на ситно лук, олиото и малко сол. Щом заври, пускаме добре оваляните в брашно кюфтета, приготвени от каймата,ориза и подправени със сол и черен пипер. След като се сварят, правим застройка от 2 жълтъка и киселото мляко

# 22
  • France
  • Мнения: 726
А как се правиха кюфтета с доматен сос?
Май както фпикасе,ама вместо мляко и яйце се добавят домати newsm78

# 23
  • Мнения: 16
500гр. кайма
1 филия хляб, накисната във вода
1 яйце
1кг. домати
2 глави лук
1 глава чесън
2с.л. брашно
50мл. олио
магданоз,чубрица,чер.пипер,сол на вкус

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с хляба (изстискан), яйцето, подправките и половината лук (ситно нарязан). От получената смес се приготвят малки кюфтенца, които се овалват в брашното и се пържат за кратко в мазнината, но не до пълна готовност (да се запечатат). В същата мазнина се слагат останалия лук, също ситно нарязан и настъргани на ренде домати. След като са се посгъстили доматите се добавят ситно нарязания чесън, магданоз и кюфтенцата. Ястието се оставя на тих огън за около 30мин. да се задуши.

# 24
  • France
  • Мнения: 726
Гинес, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт