Re: КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 14 - таксите

• 29 530
  • 302
  •   1
Отговори
# 45

Може ли и аз да питам нещо: Защо се интересуваш от частното образование, след като вече си направил своя избор?

Може, и ще ти отговоря. Направили сме избор за 5-7 клас. След това СМГ не отговаря на стратегията ни. След това можеби ще опитаме в ЧУ - АК или ДУ - езикова гимназия. Немска, защото с английския сме достатъчно добре и ще е ненужно дублиране. А може и кой знае какво друго да стане до тогава.

Иначе споря едно, защото обичам да убивам времето със спорове в нета, и второ, защото ме дразнят мненията на някои родители, че видите ли само ЧУ е достатъчно добро за техните деца, а учещите в ДУ са будали, пебс и пр.

# 46

Може ли и аз да питам нещо: Защо се интересуваш от частното образование, след като вече си направил своя избор?

Може, и ще ти отговоря. Направили сме избор за 5-7 клас. След това СМГ не отговаря на стратегията ни. След това можеби ще опитаме в ЧУ - АК или ДУ - езикова гимназия. Немска, защото с английския сме достатъчно добре и ще е ненужно дублиране. А може и кой знае какво друго да стане до тогава.

Иначе споря едно, защото обичам да убивам времето със спорове в нета, и второ, защото ме дразнят мненията на някои родители, че видите ли само ЧУ е достатъчно добро за техните деца, а учещите в ДУ са будали, пебс и пр.

И Вие ли ще учите или само детето? Joy

# 47
Е с това ме разсмя Laughing
И аз се ядосвам на мненията, че родителите дали децата си в ЧУ са го направили, защото са будали, с пари в излишък, решили да прехвърлят на някой друг отговорността за децата си...
И за това се пъна да споря, без да обичам да го правя!

# 48

второ, защото ме дразнят мненията на някои родители, че видите ли само ЧУ е достатъчно добро за техните деца, а учещите в ДУ са будали, пебс и пр.

Е, такива мнения са вече пълна простотия. Не мисля, че точно при нас в "клубчето" ни ще срещнеш такова мнение. Аз също се дразня на "изцепки" от двете страни в ЧУ и ДУ. И слава богу, за толкова години в частното образование, не сме попадали на такива, каквито ти описваш. Но пък нетолератно поведение към децата от ЧУ - бол. Sad
Ти изглежда си "куцузлия" точно на такива родители от ЧУ да се натресеш. Или пак боравиш с "градски легенди", както бяха ти писали в предната тема.

# 49
# 50

Първото ти твърдение е очевидно и неоспоримо. Виж за второто  newsm78
Интересен профил си нарисувал - значи децата отиващи в ЧУ са непрокопсаници, които не са успели да се класират в добри държавни училища \ с уговорката, че са открили такива\ и чиито родители очевидно са намерили начин да плащат.
От друга страна родителите на децата в държавните училища са будали и плебс  Sick - това как го измисли не знам просто, но живи да ги ожалиш и децата от държавните училища.
Е тогава къде да учат децата ни?
И би ли могъл тогава \ питам от чисто любопитство\ да ми кажеш аз да речем в коя категория ще попадна?!
Едното ми дете учи в държавно училище от което за сега съм супер доволна и от госпожата съм супер доволна.
Другото ми дете учи в частно училище и това беше първото му желание и най-добрия вариант според нас със съпруга ми.
Аз в коя графа съм?
Нищо лошо няма в споровете самата аз ги обичам, но може би защото стоя винаги с името си тук никога не обиждам насрещната страна и не се опитвам да я тикам в измислени от мен категории. Просто се опитвам да схвана гледната и точка и да извлека плюсовете и минусите от позицията на опонента, за да мога да извлека от всяка ситуация 100%.
Пожелавам ти достатъчно сили и материално благополучие, за да преминеш успешно от категорията на родители с деца влизащи си където и както поискат в категорията на баровците \ защото ако дъщеря ти влезе в АК, а това е твърде вероятно предвид добрата и подготовка, ще ти се наложи да вложиш доста средства\.
От друга страна толкова ли няма добро държавно училище - защо пък се целиш в АК или като застраховка, ако не влезете в желаното държавно  Wink Laughing

# 51
  • София
Моят досегашен опит с частните учебни заведения ми носи удовлетворение. Надявам се и занапред да е така.
Пожелавам на родителите в този форум също да изпитват благодарност към детската градина или училище, което посещава/т/ детето /децата му - независимо дали са държавни, частни или общински.

# 52

Първото ти твърдение е очевидно и неоспоримо. Виж за второто  newsm78
Интересен профил си нарисувал - значи децата отиващи в ЧУ са непрокопсаници, които не са успели да се класират в добри държавни училища \ с уговорката, че са открили такива\ и чиито родители очевидно са намерили начин да плащат.
От друга страна родителите на децата в държавните училища са будали и плебс  Sick - това как го измисли не знам просто, но живи да ги ожалиш и децата от държавните училища.
Е тогава къде да учат децата ни?
И би ли могъл тогава \ питам от чисто любопитство\ да ми кажеш аз да речем в коя категория ще попадна?!
Едното ми дете учи в държавно училище от което за сега съм супер доволна и от госпожата съм супер доволна.
Другото ми дете учи в частно училище и това беше първото му желание и най-добрия вариант според нас със съпруга ми.
Аз в коя графа съм?
Нищо лошо няма в споровете самата аз ги обичам, но може би защото стоя винаги с името си тук никога не обиждам насрещната страна и не се опитвам да я тикам в измислени от мен категории. Просто се опитвам да схвана гледната и точка и да извлека плюсовете и минусите от позицията на опонента, за да мога да извлека от всяка ситуация 100%.
Пожелавам ти достатъчно сили и материално благополучие, за да преминеш успешно от категорията на родители с деца влизащи си където и както поискат в категорията на баровците \ защото ако дъщеря ти влезе в АК, а това е твърде вероятно предвид добрата и подготовка, ще ти се наложи да вложиш доста средства\.
От друга страна толкова ли няма добро държавно училище - защо пък се целиш в АК или като застраховка, ако не влезете в желаното държавно  Wink Laughing

Леле, леле. В какво се превръщат споровете тук - казно се изкривява, някому се приписват неказани неща и пр. Но форматът на самия форум е доста тежък и неудобен за да се аргументирам, а и вечерта е към края си и вече мисля да се разкарвам от тук.  Само ще кажа, че това за застраховката не съм го казал аз, аз някой съвсем друг го публикува като извадка от вестник "Труд". Аз - ни при чем, както казват руснаците.

Дали ще влезем в АК - божа работа. Но мисля, че шансът е голям и за всеки случай съм заделил достата средства да отлежават за целта.

Последно, защо когато обобщавам, че има родители с такива и такива възгледи, ти ме контрираш с аргумента, че ти не си такава???

# 53
Някой си, да, точният цитат е от в. Труд и аз се замислих за това, но мисля, че Лени има предвид изказването ти за ПЧМГ спрямо СМГ от предната тема, където имахте задочен спор. Поне аз така изтълкувах нещата.

# 54
Леле, леле. В какво се превръщат споровете тук - казно се изкривява, някому се приписват неказани неща и пр. Но форматът на самия форум е доста тежък и неудобен за да се аргументирам, а и вечерта е към края си и вече мисля да се разкарвам от тук.  Само ще кажа, че това за застраховката не съм го казал аз, аз някой съвсем друг го публикува като извадка от вестник "Труд". Аз - ни при чем, както казват руснаците.

Дали ще влезем в АК - божа работа. Но мисля, че шансът е голям и за всеки случай съм заделил достата средства да отлежават за целта.

Последно, защо когато обобщавам, че има родители с такива и такива възгледи, ти ме контрираш с аргумента, че ти не си такава???

Просто защото констатациите ти са меко казано засягащи останалите пишещи в темата, а тук сме свикнали да сме толерантни.
И никога никой от нас не би нарекъл някой друг - будала, плебс и т.н.

Не виждам и причина да си толкова обиден, защото в предната тема точно ти писа че в ПЧМГ влизат деца, които не са попаднали в СМГ?! Или и тук си непричом?!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=373299.300
Аз още там ти писах, че има и такива деца, за които да речем ПЧМГ е било първо желание, а не 2-ро \ в нашия клас от 18 деца - това са поне 8\. И причини за това има доста повярвай ми. Синът ми се подготвяше на курсовете в СМГ и затова ще си спестя някои от нещата, които бих могла да кажа относно учебния процес там и относно част от учениците учещи там, но ги проучвах доста детайлно и на практика със съпруга ми решихме, че това не е подходящото училище за сина ни - и това решение взехме още в средата на април, май - много преди да се състоят изпитите за прием там.
Както и да е - надявам се да продължим дискусията си, но без взаимни квалификации и обиди - никой не ги заслужава - нито аз, нито ти, нито четящите и пишещите тук  Peace

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 20:12 от Lennyh

# 55
Моя роднина избра за двете си деца пътя СМГ - АК. Момчето сега завършва АК, а момичето е 7 клас - СМГ. Според нея СМГ се е влошила за тези няколко години - без да е навлизала в подробности? Не се учудвам. Много учители от СМГ са в различни ЧУ, противно на мнението на Някой си ( при това със сигурност). Пък разбира се, е възможно неговото дете да го учат "дами, чиито мъже печелят добре"-нямам си идея, някой от старите добри преподаватели са още там - със сигурност обаче учителския състав не е както едно време!

# 56
Всеки си има предпочитания за училищата. Аз например в СМГ не бих си пуснала детето да учи. Следвах 5 г. с доста завършили именно тази гимназия , бяха симпатични, но на повечето от тях им трябваше доста време да се освестят , някои не успяха изобщо, а имаше и доста тъжни инциденти. Та нещо имаявно в обстановката там  newsm78

# 57
Всеки си има предпочитания за училищата. Аз например в СМГ не бих си пуснала детето да учи. Следвах 5 г. с доста завършили именно тази гимназия , бяха симпатични, но на повечето от тях им трябваше доста време да се освестят , някои не успяха изобщо, а имаше и доста тъжни инциденти. Та нещо имаявно в обстановката там  newsm78

Математиката е фундаментална наука, чисто теоретична. Залагането на чиста математика съвсем не е най-удачният избор за успех в живота по принцип. Но тук говорим главно за СМГ в периода 5 - 7 клас, когато по математика се учи това, което после остава - елементарна математика, логика, комбинативност и пр.  Интегрално и диференциално смятане едва ли ще вършат работа в живота дори на инженерите.

# 58
  • София
Извън спора, който се води от няколко страници:
Българско школо са приключили със събеседването с децата, очаква се резултатите кои деца са приети да ги съобщят до края на месеца, таксата ще е 6500лв, остават и тази година в старата сграда...

Това беше училището, което харесах за дъщеря ми...малко се притеснявам от покачването на такстата, най-вече другата година ако се преместят в новата сграда, какво увеличение да очакваме Sad и ще можем ли да си го позволим ...

Последна редакция: пн, 27 апр 2009, 12:14 от anelima

# 59
Извън спора, който се води от няколко страници:
Българско школо са приключили със събеседването с децата, очаква се резултатите кои деца са приети да ги съобщят до края на месеца, таксата ще е 6500лв, остават и тази година в старата сграда...

Това беше училището, което харесах за дъщеря ми...малко се притеснявам от покачването на такстата, най-вече другата година ако се преместят в новата сграда, какво увеличение да очакваме Sad и ще можем ли да си го позволим ...
Изобщо не искам да се заяждам, а питам съвсем открито - има ли неприети деца, чиито родители могат да плащат? Питам, защото това е една от главните причини за негативизма ми към ЧУ. Когато проучвахме навремето навсякъде прокламираха какви ли не входящи препитвания, тестове и пр. форми на подбор. Директорите описваха с апломб каква "гъста цедка" слагат и как подбират само интелектуалния елит от набора. А после се оказваше, че единственият критерий е да можеш да си плащаш.  Та на какъв процент деца се отказва? В АК например отказват на 3-4 от 5 деца. Това си е подбор.  Как е в другите училища? По колко деца се борят за място и на какъв процент отказват прием?

Общи условия

Активация на акаунт