Дъжд вали и вятър вее, а МАРТенското бебе почва да се смее!

• 13 313
  • 294
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Поли24, шегуваш се за салама, нали?   Crazy ooooh! А първата част от поста ти ми звучи много познато  Tired
Цветка, рано е още за гърне, но ако искаш виж тази тема, за ЕБХ - естествена бебешка хигиена. Бях почнала с баткото, но след едно разстройство ни се провали работата и не продължих.

# 241
  • София
poli24, шпека да не би да му е бил под ръка???? newsm78
Не че нашият не обмисля варианта с кебапче да залъгваме детето, че нали все пада бибата, а така ще има какво да прави бебка....Слава богу, още не съм го хващала да прави така.
Иначе за вниманието и ние сме така, макар се старая да не обръщам внимание постоянно на детето, защото иначе и до тоалетната не мога да стигна.

# 242
  • Ловеч
След първата консултация точно на месец сме: 53см и 3700гр, докторицата рече че малко е наддал и ни вика на контролно мерене след 10ина дена, а на мен не ми се струва малко - все пак спадна до 3070гр. Добре че е кърмаческият, че иначе щях да се панирам. Детето си изглежда добре, храни се през около 3часа, спокоен е/не е гладен/, нощно време ако му дам да яде повръща..... ми значи съвсем нормално ми се струва. 6хранения са установени 3дена след раждането, тя ми казва да го храня по-често за да наддава - ми сега да го събудя да яде ли - не ми се струва логично. Ама какъв хаотичен пост се получи, голяма работа че не е станал 5кила на един месец.
Другото което ни каза е да не правим масажи - детето било доста енергично/ако не си дояжда как ще е толкова енергично, ама нейсе - добре съм непукист/, ваксините били свършили - та и нея след 10ина дена и направление за ортопед ще ни даде пак тогава. Само пъпките дето са му излезли по лицето ме притесняват, но засега няма да ги мажем или третираме - да видим дали ще отшумят.
За обличането забравих да пиша миналия път: вкъщи е 19-20градуса, боди с къс ръкав, леко гащеризонче с петички и една блузка отгоре, вечер слагам понякога чорапки. Днес го изведох на обяд с боди къс ръкав, блузка, тънък анорак, дънки с подплата и чорапки с терлици/ не смеях да сложа маратонките че щяха да ме обявят за пълен шантавелник/. А в по-студените дни излизаме с домашните дрехи без горната блузка и космонавта/не го завивам с нищо/.
Поли да се чуди човек да плаче ли или да се смее.

# 243
Здравейте!
Искам да попитам мамите ,чийто бебоци вече пропускат нощното хранене ,на колко дни почнахте и не се ли подмокрят толкова часове като не им сменяте памперсите.
Ние си се храним в 3 и в 6 сутринта,но ако не сменя пампата в 3часа става целия мокър.
И ако не ви пропускат пампите през тия дълги нощни паузи ,то моля споделете коя марка ползвате и кой номер!!!
Благодаря предварително!

# 244
Нашия тати пък иска да му дава бира Crazy...ама ша ма хване за.... Mr. Green
Светле, аз като го изкъпя към 8 и като му сложа памперса, чак в 6 сутринта го сменям.Ама той и не пикае чак толкова вечер.

# 245
.......
Я да питам от кога може да се "понадигат" количките - къде мога да прочета  newsm78
....
Зеленко, по спомен, след 5-ти или 6-ти месец

Цветка, на гърне Боби се приучи чак към 2 години и няколко месеца (не помня точно), а нощния пампрерс много дълго време след свалянето на дневния. Накратко, има още доста време  Peace

Поли24, мила много съжалявам за случилото се Sad представям си какво ти е

The_light_2008, Лора още си цоква през нощта, но дали се храни или само се успокоява не знам. Тя спи до мен и като помрънка малко аз и бутна цицата и след малко е заспала. Нощен памперс не  сменям от самото начало (един път ми се наложи, когато се наака), не пропуска и не се подмокря. Ползвам на `Памперс`-4-9 кг.

# 246
Мерси за отговорите  Hug то ясно че е мнооого рано за гърнето, ама ми беше интересно  Peace
Elwing това с изхождането не ми стана много ясно точно как става, докато му даваш да суче на детето  newsm78 Ама май много сложно, ще го чакаме да почне да седи, пък на гърне ще се учим  Peace
Светле, Борката също е с 3-ката на Канбебе (4-9кг). Напоследък и аз почнах да не сменям памперса по нощите. Като го сложа в 8.30ч(след банята) та до 5.30/6ч. Повечето пъти е сух, щото и не яде кой знае колко много нощем, но понякога, когато е мърдогъзица, се е случвало памперса да се поразлепи и да пропусне. (то в какви ли не пози спим на зазоряване ooooh! той до мене, връз мене, само и само да си открадна още няколко минути сън...и в интерес на истината тогава е изпускал памперса)

# 247
Направо се учудвам! Явно Денис пикае много,защото ако не сменя в 3 през ноща памперса е чисто мокър!
Сиа на памперс кой модел ползваш? Аз съм пробвала с оранжевия пакет ама пропускат.Купих и на Либеро ама ми се струват нещо дефектни (едни криви са) и груби,защото му се отбелязват дупчици и му се зачерви пишата от тях.
Ние сега слагаме 2-ка от 3 до 6 кг.
от 4 до 8 мисля,че ще са му големи доста.Вашите деца колко килограма са та чак на 3-ка сте минали? Shocked

# 248
За памперсите - сега на Петя слагам памперс след къпането в 9 и после сменявам утринта в 9!Ако е  яла в 3 сменявам и преди хранененто в 6 сутринта!
На баткото съм сменявала памперси по много пъти през ноща, но той се будеше често, пиеше вода и чай и мляко и имах чувството че беше все мокър, не само памперса ами и дрехите!Случвало се е по три пъти на нощ да го преобувам!
И с малката и с баткото ползвам Памперс!

# 249
The light , аз също не сменям памперса вечер, издържа около 10 часа и ние сме на Хъгис-3ка от 5-9кг. Ние ядем 1 път през нощта в 5 .
Зеленко, аз също мисля към 5-6 месец.

# 250
  • София
Цветка, не съм го пробвала номера с ЕБХ докато се кърми бебето, само го дебнех като тръгне да се напъва или го "подканях" да пишка. Някой път сега забелязвам, че на Алекс му е по-лесно да ака като е голичък (открих топлата вода Crazy), но не мога да го държа дълго време така, у нас е хладничко. Като дойде лятото ще се упражняваме. Simple Smile
Дъ лайт, щом пропускат вече са му малки  Peace Не гледай за какви кг са. И ние като свъришм пакета минаваме на 3-ка. Нощем сменям памперс поне един път.
Айрис, не разбирам много, но 650гр ми се вижда добре.   Rolling Eyes Няма угодия за д-рите - ако качват много - мрънкат, ако е малко - пак.  ooooh!

# 251
Любима, аз минах през кърмаческа стачка в началото но 2 мес. Cry-беше много тежко,но се преборих...Повече търпение и близост с детето и не се отказвай.В кърмаческия се консултирах с Бу-тя е консултант по кърмене,ако искаш ще ти дам скайпа й-още я питам за разни неща...Успех baby_neutral

# 252
и аз да кажа за памперсите - ползвах на памперс , но се отказахме от тях понеже много й се зачерви дупето - казаха ни , че понеже е с алое вера много бебета алергизират и явно моето е от тях...
минах на `пуфис 3ка от 4-9 кг и съм много доволна

сменям памперса на беба всеки път преди да се храни т.е около 5 пъти на ден и всеки път и мия дупето на чешмата, не ползвам никакви мокри кърпички - в началото ползвах на памперс но тя пак получи алергия Thinking

# 253
Момичета хайде по едно виртуално коктейлче по случай рождения ми ден - 32 Wink. Наздраве  Laughing

а иначе аз тъкмо се посвестих малко, че тоя първи цикъл след раждането - ужас кръвта ми изтече 2 дена само лежа и единствено ставам да храня бебето, но вече съм по-добре

# 254
Момичета, давайте заглавия за новата тема, че гледам наближава....
За памперсите-последно взех на Кан Бебе да ги пробвам и не съм доволна хич.На няколко пъти ми се е случавало да преобличам Радослав, докато с Хъджиса нямах и един пропуснат памперс.Другият път ще взема тях.

Общи условия

Активация на акаунт