Яд ме е на себе си че съм толкова наивна!

• 4 699
  • 40
  •   1
Отговори
# 30
Само за един човек бих го направила. И знам, че никога няма да ме предаде. Приятелка ми е от както се помня, в много тежки ситуации ми е помагала, и финансово и материално, и никога няма да и откажа, стига да имам възможност.
Съпругът ми знае, какво чувствам към нея, и никога не би се противоставил, особено пък за пари, ама и аз никога не бих скрила от него, ако ще и десет лева да са.

# 31
  • sofia
В подобни моменти на умопомрачение, мъжа ми ме отрезвява  Laughing
А баш с роднини не бих се замесила (имам си обичка на ухото), с приятели пък съвсем.....интересно никой не ми иска 20-30 лв....все над 100, ама няма.....и вече се научиха и никой не ми иска.

# 32
Не се ядосвай, всеки прави грешки  Peace Със сигурност ще излезеш от ситуацията с повече опит...
Сега в крайна сметка жената ще върне ли парите?
Искрено ти съчувствам, наведнъж са ти се случили две лоши неща - задлъжняваш с пари и губиш приятелка  Confused

# 33
Както каза някой по-рано- пари, които мога да прежаля- да, давам и на мен са ми давали.

Но поръчител за пред банка- вече не. Преди години станах поръчителка на една колежка (нямаше как, и тя стана на мен)
е, аз си върнах заема, а след време се оказа, че имам да връщам и нейния Twisted Evil - тогава се искаха 5 поръчителя и всичките и платихме заема, а тя се оказа, че е изчезнала в Кипър.

Честно казано дори и сега да я видя .... #2gunfire #Cussing out #2gunfire #Cussing out

# 34
Ами давам и съм давала пари на заем на приятели. На близки хора (роднини) обаче, като че ли съм по-предубедена и доста по-трудно давам на заем. Някак роднините,  като вземат заем от теб смятат, че понеже сте "една кръв" може и да не е чак толкова задължително да си спазят обещанията. С приятели никога не съм имала проблем. То затова и ги смятам за приятели, а не просто познати. Винаги мога да разчитам на тях за всичко и им отговарям със същото. Осъзнавам, че това е рядкост в днешно време - хора, които са ти семейство без да са ти роднини, които ти помагат без да очакват възвращаемост .., така че явно в това отношение съм късметлийка.

# 35
Някой да си спомня репликата на Бай Ганьо-"имал си,дал си...". Sunglasses

# 36
Моите приятели и аз знаем, че такива неща между приятели не се случват Т.е. едно е да вземеш 100 кинта за някои и друг ден, спешно. Друго е някой друг да ти оправя финансовите бакии. Никога няма да поискам такова нещо от приятел, и аз съм сигурна, че и моите приятели от мен няма да поискат. Дет се вика, наистина е оправдано при здравословен проблем, иначе - моите си бакии са си мои, и приятелите ми мислят така. Истината е, че никой от тях не е толкова закъсал.  newsm78
А по каква причина човекът не може сам да си изтегли заема, не ми се ще да мисля.

# 37
  • някъде другаде
Давам пари в заем , но които имам в наличност. Да изтегля на друг заем - никога. А поръчител съм ставала , но на хора на които имам доверие и засега не са ме предали , че то и ти си и имала доверие , смятала си я за приятелка.

# 38
не,не бих направила подобно нещо. вече съм си патила така че втори път не се хващам на това. Naughtyняма значение дали  е приятел или роднина.забиването на ножа в гърба може да бъде от всеки.

# 39
С право се ядосваш на себе си.

Но щом имаш мъж и собствено семейство, предполага се, че имаш достатъчен житейски опит, за да преценяваш такива ситуации, а и преди 2-3-4г. имаше бум с проблемните поръчителства, така че би трябвало да си наясно, колко риск крие това, камо ли лично да изтеглиш заем за друго лице.

Общо взето тези случаи завършват със скандали и край на познанството, обвиняван и наритан винаги е кредитодателят. Винаги. Той е най-черен, най-неразбран, най-лицемерен, никога не се е очаквала такава реакция от него, а другият е "чист като сълза".

Аз лично не давам пари в заем - за тази цел има банки, не тегля чужди кредити, не поръчителствам. Всеки да се оправя според възможностите си.

Дано случаят приключи добре за теб!

# 40
Мога да го направя само за брат ми или за майка ми. За никой друг!

Общи условия

Активация на акаунт