Свински грип /Swine Flu/

• 26 457
  • 571
  •   1
Отговори
# 270
  • Насред хаоса
минка уинчестър, непресъхващ извор на песимизъм си ти.  Всички ни е страх, не е нужна повече паника. Да гледаме по-позитивно на нещата.  Peace

# 271
  • София
Ситуацията е много интересна. От години умишлено не гледам новини, но сега ще си пусна едни да видя за какво става въпрос. Медиите доста се компрометираха с преувеличени новини и сензации, но лошото е, че благодарение на това дори и да възникне реална опасност няма как да я отличим от милионите измислици и да се предпазим. Дано да се включи лекар или фармацевт по темата за Тамифлу, защото аз съм чувала от такива, че лекарството може да се нарече просто плацебо. Доколкото си спомням струва около 100 лв, а МЗ имали 75 000 дози. Още по- интересно.

# 272
минка уинчестър, непресъхващ извор на песимизъм си ти. 
вярно е Simple Smile сори просто съм яко ошашкана

ама вярвах че световната икономическа криза ще се оправи за нула време пък.

# 273
  • Бургас
Аз не разбирам каква е тази паника. Вирусът е убил само хора в Мексико. Другите заразени са се оправили. Не разбрах да има починали извън Мексико. Там по - принцип грипните епидемии не са като тук. Имунитета е друг. Да не говорим, че не е ясно как са го лепнали.
Аз почвам да се чудя дали не са ги ползвали за опитни зайци и сега да замазват положението. Защото из Европа грипа си е грип. Няма смъртни случай, протича средно тежко....

# 274
  • Насред хаоса
Не знам за "Тамифлу", но съм гледала научнопопулярен филм за "Реленца" години преди да го пуснат в производство. Та хората, които са го разработили, първо са се постарали да разберат коя част от ДНК-то на грипния вирус остава винаги непроменена независимо от мутациите. Това било слабото място на вируса и са разработили "Реленца" така, че да атакува точно него - блокира го и не позволява на вируса да напуска заразените клетки и да навлиза в други, тоест предотвратява разпространението му из тялото. Това помня.

# 275
  • France
Сега е моментът, астролога Лещански да се произнесе компетентно относно  "свинския" грип  Mr. Green

# 276
.
Аз почвам да се чудя дали не са ги ползвали за опитни зайци и сега да замазват положението. Защото из Европа грипа си е грип. Няма смъртни случай, протича средно тежко....
Sesana, абсолютно си го мислех това, но се въздържах да го напиша.
Ще ви дам един такъв простичък пример.
Аз се занимавам с антивирусна програма.Кой, мислите, произвежда ВИРУСИТЕ и спайчетата, които се лепят по комповете на потребителите?
Та и тук-дали смятате, че големите фармацевтични играчи не си пускат от време на време собственоръчно произведените вируси, за да си тестват/или продадат лекарствата?

# 277
  • Варна
Доста е вероятно Tired

# 278
  • София
Щом производителите на оръжие си организират войни, за да ги продават всичко е възможно. Въпросът е има ли опасност или не и на каква база да преценим това щом нямаме достоверен източник на информация?

# 279
Понеже се чудите да ви обясня понеже детето е пило Тамифлу. Миналата година лекарката му го изписа като щадящо средство за борба с първите признаци на грипа. Оправи се много бързо, но братовчедка му, която беше с доста изразени симптоми не можа и и изписаха антибиотик. А може и при нея да е имало и бактериална инфекция- не помня.
Така че Тамифлу помага само ако грипът е в началото доколкото аз разбрах Rolling Eyes
Между другото е обявена 5та степен на тревога, а 6та е най-високата. Панираха ни вече Rolling Eyes

# 280
  • София
И аз това казвам, вече почвам да се замислям лекичко, все пак това си е 5-та степен, бе хора, не е медийна прищявка и заигравка.

# 281
Ахааамс... Гадно Rolling Eyes...Утре заминаваме на почивка, а ми се е свило сърцето. Е в България ще бъдем (слава богу, че се отказахме от Анталия, че може и границите да затворят), но все пак като знам колко народ се връща в Родината по такива празници ooooh!

Чета мненията ви и ми се струва, че сред вас има медицински лица. Специално monda ми звучи сякаш е лекар. Ако има компетентни, дайте разяснения , моля  bouquet

# 282
  • София
Мисля, че Монда не е лекар, но може да е компетентна.
Аз пък за пръв път чувам, че може да затворят границите. Това сериозно ли е? Не го виждам като възможност, ако стане, ще плеснем и ще се прегърнем, това ще ни върне в първи клас, ние имаме бизнес пътувания.

# 283
Ами ако обявят 6та степен може и да стане. Във Франция спират полетите от и до Мексико, нали? Ако това чудо се разпространява с бързи темпове, може и да се предприемат кардинални мерки. Не знам, дано е истерия, дано , но всеки ден степента расте Praynig

# 284
И аз взех да се притеснявам. Постоянно имам контакт с хора, които пък са постоянно по Аерогарата. Много близка моя приятелка пък днес замина за Щатите. Дано всичко отшуми бързо и възможно най-безболезнено. Tired

Общи условия

Активация на акаунт