Оазис в пустиня гореща, бъбриви арабки приютява за 111-та среща

• 25 292
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Панда, ама и ти се една лудетинааааа. Ама риск губи, риск печели, виж с каква печалба си се върнала от Пакистан.

Дай малко географски понятия да визуализирам пътешествието ти...откъде е Шазана, откъде е Танвир, къде си обикаляла и прочие...Разказах тази история на мъжа ми и предизвиках половинчасова гневна реч...все едно аз съм омъжила Шазана насила. А какво става с техния брак, тя свикна ли?

Деси, предвиждам блестящо бъдеще за  Дреби.

А може и тук да поместиш някоя задачка, но с понижена трудност...аз съм завършила МГ,  но не по мое желание, родителското тяло ме накара да уча там НАСИЛА. Shocked

# 226
охххххххххх, докато ви прочета и почти всички ви няма вече. Simple Smile а,добър вечер и от мен!
абе много пишете за Иран, снимки качвате... БРАВО! БРАВО! Simple Smile
Didona007 - много се радвам,че си толкова наясно в живота в Иран и че имаш братовчед там. сигурна съм,че можеш много да разкажеш още. аз не съм била в арабска държава,нито в Иран и всичко ми е различно и необичайно. за това ако може да разкажеш още неща за там,дори и обикновени ежедневни порядки и истории, ще ти бъда много благодарна.
аз не знам,дали ще отида там това лято,но когато ми го спомена любимия,че иска да ме заведе,малко се стреснах,но и се зарадвах. някоя от вас беше сложила адрес на форум със снимки от Иран и като видях как са облечени младите момичета,какви модерни обувки носят, как да с вталени дрехи и големи слънчеви очила, някак си ми светна пред очите. една много мила приятелка-иранка ми казва все да не слушам,какво говорят хората и ми казва,че всъщност кърпата се слага едва ли не символично,а не е задължително да скрива всичката коса, че носят и дрехи с открити китки, сандали с отворени пръсти и т.н... тоест,че не е чак толкова строго,както казват повечето хора. но казва,че е така само в големите градове. тя е от техеран и казва,че там е много различно. но аз съм слушала и чела много различни мнения и вече очаквам да е най-лошото и строгото и все мисля,че тази моя приятелка скрива някои неща,за да не ме стресира. ето,Ани разказа,че ги е гонила нравствената полиция,че не са били с непрозрачни чорапи, че си е махнала кърпата,за да си оправи косата в таксито... и това също се реални истории...
аз лично за себе си се надявам,че ако отида някой ден,ще ми хареса най-вече семейството му,а законите и държавата все ще ги преглътна. важното е да ми хареса на мен семейството му и те да харесат мен. защото по-голям ще е проблема,ако те не ме приемат (както е с моите роднини Sad ) и ако ще в най-райското кътче да ме заведе,все ще е едно. но виждам,че всичко тук се запалиха по темата за Иран и това много мои помага!!! благодаря ви! срамота е,че аз не съм сложила нито една снимка до сега за Иран!  Embarassed още съм нова във форумите и не се оправям добре.

# 227
  • Varna
ПАНДИ4 Hug
Страхотна история имаш newsm10
ЧИНГИЗ Hugмойто диване заспиваше със енциклопедиите като Даянка-сладуранка.
Душко това да не идва от Заралийската кръв бе newsm78. Млад мъж е вече но си ги пази тези енциклопедии още- за спомен Grinning
Ще заспя върху клавиатурата още малко ама да се разпиша, че съм жива и успях да ви прочета.
Лека нощ момичета Hug

# 228
ЛЕКА НОЩ,ДЕЛТА! Simple Smile ПРИЯТНИ СЪНИЩА! Simple Smile

# 229
Шазана я оставих там.След 3 месеца тя се върна в UK и след 1 година Сажи дойде тук.Беше странно в началото но свикнаха-имаха време да се поопознаят ,Сажи да свикне с новите неща в UK и така.Имат бебче на 3 месеца.Моя мъж е от Мърдан -малко градче на около 40-50 км от Пешавар.Работеше в Изламабад- в call center на САЩ банка.Оттам му е и US акцента.Навремето като се запознахме започнахме нашата туристическа обиколка от Пешавар,После Изламабад,Муррей,Лахоре и отново изламабад.Това беше 1 ми пътуване до там Сега като си спомня смях ме избива-на никoй не бях казала къде отивам хахаха.Спомням си че се обадих на сестра ми по телефона от Лахоре и тя пощуря .Ехх луди млади години бяха

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 00:01 от PandaKhan

# 230
Добър вечер,ако има някой буден Laughing
Страхотни снимки, разгледах ги всички.Била съм в единия парк на разходка и в ресторанта Дарбант.В парка бяхме късно вечерта, все едно беше ден - така осветено и пълно с хора.Нещо което в България не може да се случи.
Паулина,аз също съм виждала така облечени момичета по улиците,НО в Техеран.По малките градове и села почти нямаше.Много зависи от семейството.А и сега полицията може да не е с толкова строги правила.Щом ходят боси, лакирани .

# 231
Номадка, едва ли на Хаменей му дреме какво става във Венецуела, поне аз доколкото разбрах Десито визира вселенския император, но с тази нострадамовска завоалираност на изказа лесно става объркване...

Казвам си заключителното слово за Иран: Никой не отрича, че тези неща се случват, и че настоящия режим е омразен за много хора, но това, което ме дразни, че нещата се изкарват десет пъти по-черни отколкото са в действителност. Всяко споменаване на Иран предизвиква безкрайни дискусии по форумите, а не съм забелязала някой да бере грижа за хилядите сексуални робини от Източна Европа, Азия, Африка, които биват подмамвани в Западна Европа с обещания за работа, заключвани, тормозени, препродавани от сутеньор на сутеньор, защото консуматорът в Амстердам, Париж и Лондон иска разнообразие...Този консуматор са НАШИТЕ мъже, тоест мъжете от нашето 'цивилизовано' общество. Хиляди момичета с разбита психика, разбити мечти и разбити възможности за нормален живот. Но светът е по-склонен да се потриса от жена в забрадка, или жена заключена да е поредна съпуга, отколкото жена заключена и изнасилвана от различни мъже по 50 пъти на денонощие...предполагам пак поради подсъзнателния стремеж да се успокояваме, че при 'нас' всичко е много по-добре. Този проблем съществува и в момента  в нашето общество, в съседния квартал... под носа ни....Така че няма нужда дадено общество, личност, или националност да се демонизират ИЗЛИШНО и да се очаква и на теб точно това да ти се случи ако отидеш там...и при двата случая забелязвам, че доста от момичетата се вкарват в проблеми поради наивност - едната не му искала документ за брак, другата се доверила на съмнителни обещания за работа...А другите 'тумори' на обществото ни...тях още дори не съм ги споменала...
               МОНСУНЧЕ smile3501 много вярно е всичко,което си писала.Мнението ми  абсолютно съвпада с твоето.Физически и психически тормоз в/у жената има и тук в Б-я,и в др.европейски държави.Преди 11г.имах колежка,която страдаше от такъв тормоз тук в нашия град.Мъжът и я заключваше у тях,взимаше тел-апарат със себе си,и дори беше сложил решетки на прозорците.А моята приятелка от дет.години която е женена за сириец, изживя с него дори  по-лоши неща от написаните в книгата.Аз бях свидетел на някой от тях,но в крайна сметка нещата се наредиха за сега добре.Както 5-те пръста на ръката ни не са еднакви,така и хората не са.Навсякаде има добри и лоши.Да се молим добрите да са повече.                  ДЕЛТИЧКА-честита ти радост в къщи smile3525    ПАНДА-страхотна история  bouquet          МОМИЧЕТА- Hug Hug Hug  bouquet ЛЕКА НОЩ!

# 232
.Мисля си , че е много важно човек да е в нужното състояние на духа , на мислите и прозренията си за света за да приеме положително ограниченията на средата , начина на живот на различните от него и обществото , с което е свикнал. На мен , в този етап от живота ми - начина на живот в Иран , не би ме стресирал и ограничил ...така мисля от тук , в този момент , не отричам , че може и да има стрес при реален живот там ....Но съм сигурна , че ще ми е много интересно и вълнуващо. Преди 20тина години , обаче стреса и неприемането щеше да  ми е тотален , но тогава бях лудо вино.... Embarassed
smile3501 smile3501 smile3501

Мигче, шумно аплодирам това ти изказване. толкова си права, двама човека могат да отидат на едно и също място и единия да види всичко само в розово, другия само в черно. Често виждаме това което ни се иска да видим ....или да помиришем. Имам една смешна история с миришенето. Веднъж служебно трябваше да се срещна с една българка в Лондон. Тогава не носех хиджаб и тя незнаеше че съм женена за пакистанец. близо до нас застанаха едно семейство пакистанци в национални дрехи и тя се намръщи и ми прошушна съучастнически: 'Усещаш ли ги как миришат?' No comment, тя напълно искрено си вярваше, че долавя лоша миризма.

Панда, много се радвам за твоята приятелка, че все пак е свършило добре. Мъжът ми познава много такива момчета, главно кашмирци, които са женени за момиче отраснало в Англия и впоследствие са се разделили, ако не и някоя по-голяма трагедия....Тия родители са ненормални да женят деца без съгласието им, и със съвсем различена манталитет. Обикновено всеки оплаква момичетата, но за момчетата също не е никак лесно.За тах е най-нормалното нещо на света да имат уреден брак, те имат известни очаквания за семейството си, а се оказват в една непозната държава, с непознати нрави, и една жена чието държание ги шокира (защото е по-близко до английското).Имаше един който го бяха поробили направо, изтеглили го в Англия, карат го да работи в семейния магазин на момичето като роб, а тя (жена му ) не го пуска да припари до нея, и така известно време сух режим, плюс робски труд, и накрая раздяла, бих казала момчето още не може да осъзнае точно какво му се е случило.

Сетих се за името на фирмата халал - Меркез. Техните саламчета пък се казват Муратчо ли беше, Хасанчо ли...ама беше някакво турско име с окончание 'чо'.

Ако ще имате време за соушъл лайф в БГ мога да те свържа с едно семейство във Варна (бг-ка, пк-ец)...ако ще сте някъде там де...

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 04:54 от Monsoon_rain

# 233
      ДОБРО УТРО АРАБЕЛКИ!         Опс,днес съм първа тук. Hug Лек ден на всички.          Съжалявам че не мога да поднеса хубаво кафе и закуска ,но още не знам как става номера.Извинете ме Praynig                   kaffeetrmker_2    Оставям друг да се справи.

# 234
  • Varna
Гутен Сабахлен  Шехерезадктееееееееееееееее Hug
Хайде на закускитеееееее

Хайде на айранчетоооо и на едно усмихнато кайвенцИИИИ

Arabskibliasak-Душко, това нов Ник ли е , че аз от дъртизъм може и да не се сещам newsm78

# 235
Добро утро! Хайде закуската от мен.

Покрай вас ще стана добра домакиня, макар за сега само виртуално. А твоята история, Пандичка е като за някой романтичен филм с приключенски примес.
Присъединявам се към изказванията на Миг незабравим и Монсун.Аз познавам жени, чиито мъже са страшно ревниви и лоши, та  ги и бият даже. Лощи хора има навсякъде, както и добри (особено в този форум- това си беше жива четка от моя страна- но е истина).
Приятен и спорен последен работен ден.Целувки  Heart Eyes

# 236
Добро утро,принцеси  Heart Eyes

Делтичка ти ли ни омеси баницата(е,то това на тутманик мяза),но аз за баницата те питам-вчера сутринта те бях питала как я правиш-и други неща,но сигурно си била край завърналият се любим

Другарче и аз като Ди,аплодирам твоя пост bowuu-наистина всичко зависи от
от очите,с които виждаме и от сетивата ,с които възприемаме Hug
Помня,че като се омъжих и споделих на моя човек,че се притеснявам дали ще ми хареса в Ливан,че си ги представях едни работи Crazy-
а той ми каза,дори и в Сомалия(щото тогава имаше бедствия и глад там)
да ти предстои да ходиш,ако си настроена да приемеш нещата добре,ще ти хареса,а ако искаш само да търсиш лошото ще го видиш Crazy-А и не мога да ги разбера тия хора,дето отиват на
екскурзия в някоя страна и само се възмущават от това или онова Crazy.Една позната била в Египет-вместо да се възползва от възможността да обогати и зарадва душата си,тя само ходела и сумтяла-та като се върна не спря да опява колко били мързеливи(сякаш плаща на някой да работи при нея Laughing),
колко били мръсни и миришели(все едно някой я е заставил да ги мирише  Laughing),,колко мухи имало по пазара и ей такива  неща-А като я питах -Ми ти само това ли прави в Египет ,събираше лоши впечатления-Друго не видя ли newsm78-а тя-Кракът ми няма да стъпи повече там Crazy-все едно,че на някой му дреме Laughing-Такива хора според мен,имат дълбок психологически проблем Laughing(мъжо пък ми казва,четакива имали комплекси и така си ги избивали)...и той побесняваше на времето като го питаха ония гадните въпроси за Исляма-дали трябвало жената да преспи с родата Sick-Леле,като го питаха така две от сервитьорките в ресторанта,все едно ,че му бръкнаха в окото(тогава нали беше млад и зелен лесно се газираше от такива тъпизми Laughing)-и казва на тази дето го попита-Бе те ,би ли си легнала с баща ти-щото при нас свекърът се води като баща на булката,а тя му е като дъщеря...сервитьорката се смути,но се оправдава,че така била чула и чела Crazy...а той продължи...А като четеш не мислиш ли-как може да правим така със жените,щом прелюбодеянието е смъртен грях Crazy(порсти хорица има всякакви)

Дина-добре си се завърнала Heart Eyes-Сега за организатор ли са те хванаи-дано успееш да уредиш нещата,а претенциите да бъдат сведени до минимум Peace

Деси
,и ние сме на твоето дередже Laughing-след почивните дни идват преговори и изпити-
Големия слава Богу е добре,но и аз като теб се моря с учебника по математика,който на всичко отгоре е на английски,природознанието също-Да не мислите,че знаех какво точно е сухожилие и хрущял на английски преди,сега вече и това знам(може и да ми потрябва някога Laughing)..а в тази връзка,понеже свършиха учебника по английски-хората си направиха парти-
аз им направих една много хубава поздлавителна торта,която отцеля цяла-целеничка до моментът на рязането и Laughing

Латея-къде си
Sad
Теди-днес ти е за последно  animal085-а след почивните дни се готви да ни помагаш със задачи(ако се наложи де Laughing)-то математиката и на мен ми беше лесна някога,но отдавна беше-сега само си припомням как с моите приятелки си блъскахме главата и решавахме уравнения Laughing(хубаво беше)

При нас в Ливан вчера се случиха едни хубави събития(в политическия живот)-та вчера и днес черпят хората с баклава по улиците-Хайде почерпете се и вие
/color]

Една снимка за настроение

Последна редакция: чт, 30 апр 2009, 09:56 от DUA

# 237
добро утро аз пак бързам за работа  немога да смогна да ви изчета всичките ма много сте бързички Hug Hug Hug  чао  и весели празници гери дадох ти палномошно  bouquet

# 238
  • София
Здравейте мами и бъдещи такива Heart Eyes
Днес ме е обхванал трудов ентусиазъм и даже си върша работата с кеф Mr. Green и как няма да е така, перспективата за почивка ме окрилява hahaha Joy
Ако ще мятате задачи насам, нека да е от понеделник нататък.Днес вечерта поемаме с едни приятели на малко пътешествие /тридневно/ из БГ.Плановете бяха и за шестте дни, ама  мъжът е дежурен от понеделник. Sad То погледнато отвсякъде и за мен е по-добре така.По този начин все пак ще имаме време за подготовка за матурите.Отделно каката я насадили да представлява техния клас на състезание между 6-тите класове от типа на Стани богат веднага след почивните дни.Ама лошото е ,че въпросите няма да са с избираем отговор като в предаването, а в разказна форма... Rolling EyesТа като сборуваме множеството зададени въпроси по история, Човек и природа, география, български език, литература и английски - направо ми се завива свят.. ooooh!
Панда, много интересна история  bouquet
Делта, що се ослушваш, ааааа,нали се разбрахме за кратко да оставиш настрана порядъчното ни захранване и да се заемеш с разказването на истории от открито море...  Hug
Латеа,мерни се за малко поне насам, да не те мислим  Hug
Дуа,за решението на Трибунала  в Хага ли черпиш?
Отивам да дам изява на обзелото ме незнайно как желание за труд, после ще се появя пак..
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 239
  • по пътеката
добро утро! недейте всеки ден да сменяте никове, шашнах се- всеки ден ли има нови!
утре и при нас е  по4ивен ден! линда с кеф го 4ака и брои дните, хи4 не е мераклийка на ранното ставане като нсе!4е тука и събота се работи до обяд!
нсе, какви матури, не е ли малка? нови пак глупости ли има? я, обясни какви са новостите в обазованието? то и тук май има, едно колежи за умниците се рпавят, другите както дойде, пилотни у4илища! каква ли у4ени4ка ще е ! аз съм много изискваща, баща й супер либеро, можело на арабски както искаш тъй да ти е краснописа! мойта със смятането също не е мой ген! аз съм малко като теди,но то й математика се променя, да не говорим за бг граматика!
деси, има ли шанс да се оправим с зада4ите на арабски? тоест аз да се  оправя с терминологията? или ми трябва зубаркане пак!  #Crazy newsm78 Embarassed
панда, много романти4но и авантюристи4но, ти ме мина  по адреналин и риск! Peace Hugнаистина с тези уредени бракове си е голяма бомба със закъснител, както и липсата на опознаване предварително! много бариери си остават непреско4ени ,даже за цял един живот!
дуа, какво е станало, 4е от музика в ушите ,не съм 4ела за ливан, май последно беше новината за хайфа и сие!няма да откажа баклави4ката, поздравления!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт