И април вече отминава, наддава бавно НОЕМВРИйска мама

• 11 019
  • 302
  •   1
Отговори
# 105
Витамини аз не искам да пия, с тях и без тях, на мен и зъбите ми се развалят, и косата ми си отива, добре, че после ми пораства отново, иначе - не знам. Само фолиева, но пък нон стоп я забравям...

# 106
Благодаря ви за посрещането. Hug
Виждам,че за витамини си говорите та да се включа,аз пиех миналия месец центрум матерна сега пия фолиева киселина.На мен пък ми каза лекаря матерната да я пия до края с първото фолиевата я пиех пак през цялото време.За матерната както казва Янечек не се пълнее но и аз съм чувала,че се почива не се пие непрекъснато въпреки че моя лекар не ми е казвал.

# 107
Здравейте и от мен.
За витамините на мен док още като ми потвърди бременността и ми изписа ПРЕНАТАЛ, които са огромни  Shocked и в тях има голямо количество фолиева киселина 1000млг и отделно аз си поемам и от американската фолиева киселина ама нещо от 2 дена не съм я пила . То си има достатъчно във витамините. ТА док. каза че тези витамини са за 3 месеца вътре има 100 хапчета аз ги пия от края на 5 г.с и ми остават някъде към 45 хапчета. Направо едвам ги гълтам както ги сложа в устата и започва да м исе повдига.
А за клипчето на ВАСИЛЕНА нямам думи много е яко. Аз съм утре на преглед ама незнам дали ще ми прави и на мен такова клипче или само нормално ще ме гледа. Но аз не си давам зор ако ще прав ид аправи важното е всичко да си му е наред на бебето. е това е от мен усмихнат и приятен ден. Пък по късно може д асе включа отново. Hug

# 108
baby_`06, добре дошла и на теб  Hug
Gulja, в Англия препоръчват да се пие фолиева до края на самата бременност. Казват, че не вреди с нищо и я има във витамините, които взимам.

# 109
  • Варна
Здравейте момичета,

А какво ще кажете за плодовете и зеленчуците от България - защо сте толкова сигурни, че си набавяте всички необходими витамини от тях - аз съм по скоро скептична към продуктите които купуваме от пазара отколкото към витамините в шишенце или на сиропче...
Е, ако имате баба и дядо на село който отглеждат натурално и пращат е отделен въпрос, но иначе се замислете какво ядем newsm12
Моят доки е твърдо ЗА newsm10 витамините и аз си пия Центрум Матерна и нямам оплаквания засега от тях

# 110
Добро утро и от мен Simple Smile
Аз засега пия само фолиева киселина, ама вече влязох в 4-ти месец та не знам? Другата седмица съм на преглед и ако не забравя тогава ще питам Simple Smile

# 111
За витамините- моят лекар и против приема на витамини,питах го специално за това.Пия само ФК. Peace

# 112
момичета а как се справяте със спането? Аз си спа нормално по принцип но с това будене нощно време зада пишкам направо ме съсипва и после цял ден ми се спи. И при вас ли е така. А и забелязвам че от 2-3 дена насам само ми се повдига и като хапна ми се оправя, но това не  е всичко след като хапна и мине примерно 1 час и пак започва повдигането, а не мога да ям толкова често. При вас случва ли се такова нещо?  newsm78

# 113
Ми общо взето спя си нормално ставам понякога,понякога ми се пие вода по цяла нощ.
Хапването-същата работа като Биляна гади ми се като съм гладна като се наям всичко се оправя и след половин час отново ми се гади а пък ако преям направо два часа не мога да се оправя.

# 114
Леле, нова тема и вече на осма страница...
Аз вчера бях на доктор. На ехографа се видя вече човече, а не точка!!!!
Сърчицето тупкаше, тупкаше...
Сега трябва да ходя на ФМ и на тест за Даун...
Ох, дано всичко е наред....

# 115
  • София, Борово
Привет на всички  bouquet
аз не мога да ви смогна на четене Laughing за това ще ме извините, че първо пиша, а после ще чета.
За витамините- само фолиева и не смятам да пия други. Фолиевата ще си пия през цялата бременност, тя е много полезна освен за бебето и за майката, добра и за кърмене след това. Не случайно се нарича "женски витамин".
С предишната бременност пих Центрум Матерна и мисля, че от тях се надух много. Освен това синът ми се роди с голяма фонтанела, а не с малка, както някой беше написал по-долу.
Сега е сезон на естествените витамини и ще се възползвам от тях.
Аз понеже съм с нисък белтък и пия също и протеин.
Добре дошли на новите мами, с пожелание за лека и успешна бременност  bouquet
Хубав ден на всички, аз се залавам с работа.. ooooh!

# 116
  • home!sweet home!
Спането за мен е кошмар. Ставам точно през два часа да пишкам, в 10, 12, 2, 4, 6 часа  #Crazy А течности не пия, откъде тези води незнам. Явно качените кила са ми течности само /или предимно/  newsm78

# 117
Витамини, не пия засега, тук се препоръчва естественното им набавяне!Това ми напомни на темата- кое е по-добро за децата готвеното от мама или готовите пюрета?Много майки твърдят , че готовите пюрета имат голям конторол и няма нитрати в зеленчуците и плодовете, но аз пък съм твърдо за готвеното,е и пюрета давам, но задължително яде по едно готвено ядене на ден.Купувам на дъщеря си само био продукти!(съжелявам , че се отклоних от темата, тези неща ще ни вълнуват другата година Wink )
През тази бременност ще гледам да ям повече плодове, мъжо е фен и в нас винаги има по-кило от всичко, ама пък аз май се насилвам да хапвам повечко.Ако преценя , че не приамам достатъчно ще си взема витамини, по добре изкуствени отколкото нищо.

# 118
Момичета да ви питам дали някои има впечатления от д-р Врагалева от Мц Фемина.
Аз се записах при нея. Намерих дори една тема специално за Фемина във форума и повечето мнения за нея бяха положителни. Остава само на чакаме. Ти кога си на преглед? Аз съм на 21.05.

Спането и при мен е проблем... Задължително се будя в 3.00часа, за да ходя до тоалетна и после се ококорвам и няма заспиване до към 5.00часа. Ще откачаааааааа  #Crazy
От витамините пия само ФК. За сега ми каза лекарката.

Имам и едно питане, ако на някой му е известно. Понеже държа да си направя изследване за токсоплазмоза, то поема ли се от касата или не?!
От Вита ми казаха да ходя във вирусологията направо.

Аннтония честито сърчице.

# 119
Аз четох за разни витамини и май ще си купя на Хип за бременни. Зеленчуци много обичам, обаче плодове  Sick От всички плодове, които сега са на пазара - само ягодите харесвам. Кивита, банани, ябълки, портокали - направо не мога да понасям, но понеже не пия витамини засега и се тормозя с ябълките, които са ми най-малко гадни от останалите.
mari_rus, и аз съм за домашните пюрета, но по принцип обичам да готвя и това не ме товари допълнително. И съм абсолютно против гнусната детска кухня.

Общи условия

Активация на акаунт