И април вече отминава, наддава бавно НОЕМВРИйска мама

• 11 015
  • 302
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте на всички,да се отчета-вчера бях на лекар,видяхме бебчето,така сладко риткаше newsm47,направо се разтопих от радост.Ще си правя ФМ през 20-та седмица,а от БХС се отказах.Много хубав ден на всички бъдещи майчета newsm51!

# 121
  • София, Борово
Аз четох за разни витамини и май ще си купя на Хип за бременни.
Не знам дали а добри, но са изключиелно вкусни, като сокче Simple Smile
Да се включа по темите за пюрета и т.н. Аз захрани с с готови на Гербер и ХИП, после Семпер. Синът ми ги предпочиташе пред домашните, освен това сега ползвам кухня и съм доволна. Аз работя по 10 часа и нямам време да готвя разнообразни храни. Взимам от ОЗИ, преди това смених няколко кухни, но ОЗИ за мен са най-добри Peace
Предпочитам всяка свободна минута да е за игри и т.н със синът ми.
За спането, аз от няколко дни спя по-добре. Пишкането нощно време намаля до1 път.

# 122
На мен говенето не ми отнема време, готвя всичко в машината- на пара-риба, пиле , зеленчуци.
Анитка, усещането да видиш малкото човече е страхотно Hug

# 123
Здравейте, ноемврийски мамчета и аз съм новичка тук и повечко май чета. Но вчера бях на при чичко доктор и така ми се иска да се похваля.  Embarassed На моето малко човече, сърчицето му бие вече. newsm03  Втора бременност ми е, но е толкова различна от първата. С малката не ми ставаше лошо, в 4 и половина сутринта се събуждах с мисълта за пържени филии с мед, а сега ... Sick, не искам да чувам тази думичка.  Карам я на плодове и зеленчуци. А що се отнася до витамините, предния път мисля, че пиех матерна  newsm78, а док сега ми каза да пия само фолиева.

# 124
Наскоро купувахме био домати - е нямаха никакъв вкус.Аз се отнасям малко скептично към био продуктите, специално в България.
Но на баба ми доматите на село 100% са био Mr. Greenама стават чак август Simple Smile.

Иначе за детската кухня, може да не е най-доброто, но хич не обичам да стоя в кухнята ooooh!, а пък по три различни манджи всеки ден е абсурд за мен да сготвя.....не съм никак добра домакиня май Simple Smile

# 125
Аз също смятам да си взема витамините на Hipp,за тях определено има по-добри отзиви отколкото за Centrum Materna!
Изследванията за токсоплазмоза не се поемат от касата и както вече сте прочели те са 2 изследвания и в Бургас 2-те общо струват 34 лв.

# 126
Гадене -сутрин,заедно с  Sick
Иначе не се деля от вас ,момичета- нощем голямото пишкане Embarassed Embarassedто и преди си ходех,ама сега....
krea1 добре дошла!

# 127
  • София, Борово
аа, сетих се за БИО-то да добавя. Като захранвах Виктор с жълтък и купих БИО Яйца, които се оказаха с почти бял жълтък, което според мен не е много нормално... За други БИО продукти не мога да дам коментар, защото не съм опитвала освен Кисело Мляко, което ако е БИО наистина, то ще да е доста вредно предвид суровината, която дават българските крави.

# 128
Гадене -сутрин,заедно с  Sick
Иначе не се деля от вас ,момичета- нощем голямото пишкане Embarassed Embarassedто и преди си ходех,ама сега....
krea1 добре дошла!

Благодаря!  Hug

А що се отнася до био продуктите и аз съм скептично настроена, звучи ми като " смолянските" картофи и "смилянския" боб.  Laughing

# 129
  • Пловдив Белащица
valichkaaa, от самите витамини не се пълнее. Просто на някой им повишават апетита.

la belle, IgM и IgG единствено показват дали се изследването е за старо заболяване или за ново. То е и за Цитомаговируса, Хламидия, както и за други, които след прекарано боледуване остават в кръвта. Ама и аз как го обясних. Не съм нито лекар, нито лаборант, така че надявам се ме разбра.

А клипчето ми е от ФМ. Даже една позната ми каза, че давал доктора ама на следващия преглед (16-18 г.с.), така че не се и надявах на запис на 4Д. Но се зарадвах, най-вече че бъдещият татко успя да види бебето (нямаше как да дойде с мен). Каза че сега по се виждало  Laughing (сравнява го с обикновено узи). А и беше много впечатлен, че толкова малко пък си има крака и ръце. Изобщо не почни какво съм му казала, че видяхме на предишния преглед  Crazy

Гаденето уж е на заминаване, ама има включвания с повръщания. Най-гадното е, че от около три седмици имам непрекъснато гаден вкус в устата (както като съм болна) и по обед съм много жадна, но чувствам сухота само в устата. Миналата бременност нямах такива екстри.

Витаминки смятам да пийна малко след четвъртия месец. Че съм много несериозна с плодовете. Даже и към дъщеря ми съм несериозна. Тя много обича всякакви плодове и зеленчуци, ама майка й като не се сеща да яде, не се сеща и да предлага. Хубаво, че детето си иска да й купувам, та покрай нея и аз хапна малко. Не че не ги обичам, ами просто не се сещам.
Иначе миналата бременност смених три вида витамини. Пих и Центрум, но от А до Цинк (или нещо такова беше), тогава бяха спряли от производство Матерната, точно заради някакви спорни съставки и дозировки, както и въздействие върху плода. Също пих Топ Левюр и Supple Maman (тези имат и магнезий вътре).

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 13:54 от wassilena

# 130
Чувала съм много противоречиви мнения за био продуктите, но контола е доста голям!Зеленчуците и плодовете , които аз вземам(био) , не са огромни и толкова вкусни като другите, морковчетата са едни по-дребни , точно като от градината на баба ми!Тук био храните са доста по-скъпи, и определено вярвам ,че са по биологични от другите плодове и зеленчуци-мотанти Simple Smile
Пилетето, което вземам е един вид био, води се пиле гледано във ферма.

# 131
И аз се будя всяка нощ точно в 3,30ч. но не защото ми се пишка. Просто се въртя като шугава в леглото. После задължително и точно в 6,15ч. Като стане време да ми звъни часовника за работа в 7,00ч. съм заспала дълбоко.  Cry
Витамини - спрях ФК, но си пия Центрум матерна тия дни, защото спрях да си правя фрешове всеки ден. Особено тези от моркови и ябълки са ми много сложни с миенето на сокоизтисквачката след това.
Майка ми и баща ми ми носят от време на време селски яйца и домашно подквасено мляко - в началото ми бяха много странни на вкус - забравили сме истинските храни  от едно време.
Иначе четох, че от 13-та до 16-та седмица трябва да наблягаме на рибата и ще се пробвам да го спазвам.

# 132
  • София
Здравейте  Hug

Много бързо пишете и доста теми сте подели едновременно  Crazy

Добре дошли на новите мами    bouquet

За био-продуктите - имам им вяра, но не и в България. Тук няма контрол за нищо, камо ли за био тинтири-минтири  Mr. Green Жалкото е, че си нямам баба на село да ми праща собствено производство  ooooh!

Не знам как сте вие с апетита, но аз имам огромен, невероятен, постоянен апетит, яде ми се основно месо и хляб и не мога да се удържа  ooooh! Този път явно ще се дебелее сериозно  Tired Пиех Матерна в началото, но моят доки каза, че много отварят апетита и ги спрях, сега пия само фолиева киселина. За жалост апетита не ми е спаднал. За радост повръщането ми свърши  Praynig Мисля да пия фолиева до края, със сигурност няма да ми навреди  Peace

За пишкането - правя го постоянно и денонощно  Mr. Green

За храненето на децата - аз съм фен на детската кухня и хич не обичам да готвя  Blush Комбинирането на работа, съпруг и дете е достатъчно предизвикателно, за да си прибавя и готвеното към менюто  Mr. Green Между другото съм открила много добра нова частна детска кухня в София - Ян Бибиян се казва. Всичко, което съм поръчвала досега от тях (в последните 2 седмици) е много добро. Преди бяхме на Ози...

Василена, сега като гледах ти клипчето, съжалих, че и аз не си взех. Задоволих се само със снимка на този етап. На следващата ФМ обаче съм задължително с видео  Laughing

ЗА д-р Врагалева от МЦ Фемина съм чувала добри отзиви от приятелки, които ходиха при нея на ФМ миналата година  Peace

До по-късно   bouquet

# 133
Опа!

Имам едно питане Simple Smile
Значи за ФМ ми искат 90 лв... Толкова ли струва на 3D? Не се ли поема от касата?
Иначе за витамини си пия Vitaral, но гледам да не се престаравам много.
За спането... Като пън, ама никакви проблеми... Добро ми е бебчето не ме тормози.
Само дето съм изгубила интерес към работата си, ама...

# 134
Добър ден на всички! На мен ми смениха малко длъжността и достъпа  до интернет ми е ограничен, та чак и нова тема видях и чак 9 страници  Laughing

Такаааа.... Василена просълзих се, невероятно клипче...

На трите ни нови мами - добре дошли!! Лека и безпроблемна бременност!

За пишкането - на нощ по 2-3 пъти....

За витамините - и аз като Билянка съм на Пренатал

Още какво писахте... - а да за свинския грип - аз да си призная малко ме стреснаха прогнозите по ТВ....

Е май това е от мен - до следващия път - сигурно в новата тема  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт