И април вече отминава, наддава бавно НОЕМВРИйска мама

• 11 017
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Аз да ви се оплача, като се прибера от работа и нямам търпение да си легна, през нощта ставам 2-3 пъти, което ме убива и сутрин се чувствам сякаш не съм спала. А от няколко дни имам и сърцебиене, както си ми тупка по-силно сърчицето и следва една по-голяма пауза и пак туп и през нощта това направо ме побърква. Днес ако не завали и не ме домързи ще отида до личната за едно ЕКГ че взех вече да се притеснявам Simple Smile

# 136
maymunski - до колкото знам е нормално да ни е по-ускорен пулса. Нещо от рода, че се увеличава количеството кръв в организма ни и съответно сърцето трябва да изпомпва повече. Това води до сърцебиенето и до задъхване. Все пак питай доки.
аннтония - на мен ми взеха 60 лв. за ФМ, но беше само обикновен ехограф не 3Д и не исках запис на диск. Мисля, че не го поема здравната каса. В същност не знам за какво ги плащаме тия осигуровки ? #Cussing out

# 137
  • Варна
аннтонияАко всичко се поемаше от здравната каса щеше ли някой изобщо да се записва на частна ЖК ....
Здравната Каса поема само две ехографии за цялата бременност и то на обикновен ехограф, а относно изследванията само кръв и урина два пъти за стандартни изследвания мисля( за изследванията не съм много сигурна какво включва).
Така че моля не се учудвай толкова че ФМ не се покрива от Здравна каса  newsm12 все пак сме в България

# 138
Здравейте мами! Едвам прочетох всичко написано.  Crazy
Ходих вчера на ФМ и днес на БХС. Засега всичко е наред с бебето. Дано и занапред да е така. Пожелавам на всички да изкараме лека и безпроблемна бременност.  Praynig
Аз пия фолиева киселина и витамини Центрум Матерна, предписа ми ги доки и аз му се доверявам и си ги пия.
Василена прекрасно клипче. Peace
Нана радвам се, че всичко е наред след падането. Hug
За спането ту спя, ту се будя, абе щура работа. Пишкането е по няколко пъти и през нощта, но не ги броя. Просто ставам със затворени очи Joy и отивам.
На новите момичета добре дошли и леко бременеене!
Момичета весело изкарване на почивните дни Ви желая. Няма да мога да пиша, защото ще съм извън града.  Hug

# 139
  • София
Нито ФМ, нито БХС се поема от здравната каса. По-добре не разчитайте само на касата, защото наистина прегледите и изследванията за бременни са доста ограничени и недостатъчни по мое мнение.

На мен ФМ ми взеха 60 лв. като пуснаха 4Д за малко да видим бебо  Heart Eyes Иначе искат 100 лева за по-обстойно гледане на 4Д, снимки, клипче и запис на диск.

# 140
Какво е ОЗИ   Rolling Eyes На нищо не ми прилича...

Относно храненето смея да кажа, че се храним сравнително здравословно у нас. В смисъл не пържа нищо, ядем разнообразни плодове и зеленчуци (доста домашни сред тях), постни ястия, истинско био пилешко месо (т.е. от село Wink). Никога не бих купила майонеза, маргарин и др. такива и да ги предложа на децата. Просто за хапването се старая доста, защото за тях е от огромно значение как се хранят. Когато не успея, гледачката на Кари приготвя супа или нещо друго, винаги има кой да сготви, така че това не е проблем.

# 141
  • София
Просто за хапването се старая доста, защото за тях е от огромно значение как се хранят. Когато не успея, гледачката на Кари приготвя супа или нещо друго, винаги има кой да сготви, така че това не е проблем.

Tess, как се казва дъщеря ти, моята е Карина, да не са адашки  Heart Eyes
Не знам какво значи ОЗИ  Rolling Eyes

Имате ли идея, дали морбилито е опасно за бременни? Сега прочетох, че има епидемия в Бургас, а ние натам сме се запътили за празниците...

# 142
Моята е Карен  Simple Smile Почти са си адашки  Wink

# 143
Просто за хапването се старая доста, защото за тях е от огромно значение как се хранят. Когато не успея, гледачката на Кари приготвя супа или нещо друго, винаги има кой да сготви, така че това не е проблем.

Tess, как се казва дъщеря ти, моята е Карина, да не са адашки  Heart Eyes
Не знам какво значи ОЗИ  Rolling Eyes

Имате ли идея, дали морбилито е опасно за бременни? Сега прочетох, че има епидемия в Бургас, а ние натам сме се запътили за празниците...

Мисля ,че шарката е опасна ,да, и трябва да се пазим, особено в началото на бременността.Тук пише повече :
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_613_0.html.

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 16:22 от krea1

# 144
Маймунски, и аз съм така със сърцето, но не всеки ден. Обикновено вечер като легна.
Интересно, че като карам колело не ми се отразява.  Thinking
Аз съм мързел и заложих на биопюрета при захранването. Време да готвя по един картоф  и морков нямам. Като стана на година и половина някъде започнах да гортварствам редовно. Искренно завиждам за детската кухня. При нас такова животно няма. Иначе плодове и зеленчуци, консумираме главно био заради дъщеря ми, а месо от ферма. Но на био-то от Биомаркета вкуса им е като на обикновенните. Аз поне не правя разлика. Доматите и краставиците са просто безвкусни. Миналия ден си купих едни турски домати да си оправя вкуса. Хич зле не ми се отразиха. Преди години пък едни български биокраставици ги бяха спряли поради съдържание на нитрати над нормата.

# 145
Най-сетне ви изчетох.
Аз май малко позакъснях с тези първи изследвания,но нямах никакво време.През последните седмици голямо бягане беше.В събота се омъжих и покрай сватбата имаше много задачи.
Освен всичко друго имах пак зацапване,но сега и то почти спря.Просто защото си почивам много.
Я ми кажете нали не е късно другата седмица след празниците да си правя първите изследвания? newsm78
Благодаря предварително!   bouquet

# 146
Най-сетне ви изчетох.
Аз май малко позакъснях с тези първи изследвания,но нямах никакво време.През последните седмици голямо бягане беше.В събота се омъжих и покрай сватбата имаше много задачи.
Освен всичко друго имах пак зацапване,но сега и то почти спря.Просто защото си почивам много.
Я ми кажете нали не е късно другата седмица след празниците да си правя първите изследвания? newsm78
Благодаря предварително!   bouquet

ехеееее!!
Ами честито на младата булка!!!!!!!!
И аз ще ги правя тогава, не би трябвало да е късно!!!!
Почивай си и много глезене за мама и бебо!

# 147
elena vasileva Честита сватба.
Аз да се похваля най-сетне днес ме изписаха от болницата,че нали заради "умните" ми шефове решиха да излезна в болнични,а то не е концерт по желание...та както и да е днес излезнах и то като за капак вали. Tired
Да си призная побърках се в болницата будих се на три часа като родилка,че при нас в родилното бебета ги носят на три часа при мамите да ги хранят.И като ревнат в един глас 9 бебета ( толкова бяха по време на моя престой ) си е направо цяла детска градина  Crazy .
Аз исках да попитам...няма ли поне една мама от Димитровград?Че откачих вече сама  ooooh!
По междудругото докато бях в болницата ме гледаха на ехографа  ( Laughing Laughing Laughing ) въпреки че беше мисия невъзможна,тъй като докторката едвам успя да му направи снимка ( а и трябваше за картона ми ),така мърдаше човечето че... Laughing
чухме сърчицето всичко си му е наред само дето много шава  Hug
Хубав ден на всички

# 148
Тес, браво , за здравословният начин на живот.Покрай полвинчо и аз се храня здравословно, също нищо не пържим, ядем ядките в суров вид, повече зеленчуци и плодове, готвя предимно със зехтин.За нас био продукти не купувам, само за дребната!
Честито госпожо Василева, дълъг и безоблачен семеен живот Hug
Мопси, на мен много ми се услажда сиренето от турските магазини.От там купувам и кори за баница.

# 149
Благодаря ви,милички!Вече съм Дойчева Embarassed,ама ще си оставя така името на аватара за сега. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт