126 закръглени дупета по немските шосета

• 14 973
  • 302
  •   1
Отговори
# 240
RD, аз бях завършила английска гимназия. Ходех на курсовете към Гьоте Институт и се явих на ДСХ след г3, защото иначе щах много да се забавя. Още не знам как съм успяла да взема изпита. Като отидох в унито, нищо не разбирах на лекциите в началото, но постепенновсичко  си дойде на мястото. Общо взето езикът не е от решаващо значение според мен.

Пращали ли сте колети до България? Само с dhl ли се пращат. Интересува ме до 2кг.

# 241
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Пращали ли сте колети до България? Само с dhl ли се пращат. Интересува ме до 2кг.

http://www.posttip.de/

тук виж кое ще ти е най-изгодно  Peace

# 242
 Joy Joy Joy
Благодаря!

# 243
Още не знам как съм успяла да взема изпита. Като отидох в унито, нищо не разбирах на лекциите в началото, но постепенновсичко  си дойде на мястото. Общо взето езикът не е от решаващо значение според мен.

Като го поназнайваш не е от значение, да.

Изброй, моля те, по-конкретно, кои са другите фактори за добър първоначален старт и успешна интеграция, които стоят на челните места пред езика?

# 244
  • Немция
В Тенгелман има една с много добро качестово .Също и тази на алнатура, даже е по-добра от българската. Ти от коя пробва, че не ти хареса? Виж досега боб не съм виждала свестен.
Няма Тенгелман при мен. На Алнатура съм изпробвала от кафевия вид, ама вече с точност не мога да отговоря след всичките различни видове, които минаха през тенджерата. В един момент спрях с експериментите и минах само на бг леща, ама ето, че и тя се видоизмени. Боб купувам вече само на консерви тук, без подправки. Няма сваряване иначе, а и при него проблемът с люспите е актуален.

RD, въпросът с интеграцията е толкова индивидуален, както и всеки отделен човек.
Без добри познания по езика и ако си сам тук, трудно бих могла да си представя едно нормално начало в чужда държава.
Моите първоначални говорни познания бяха скромни, повече теоретични,но гледах малко дете тогава, което почти не говореше(още не следвах), а и имах близка роднина в града, в който живеех и знаех, че можех да разчитам на нея, ако нещата се оплескат.
Началото беше трудно, после пък нещата за мен се промениха в положителен смисъл, но... пак да повторя, че е много различно при всеки. Един по-трудно се адаптира, докато друг би се почувствал на място при една и съща ситуация.

# 245
Говорех за учене в университета. Смисъл, че имаше хора, които идваха от немски гимназии и пак не можеха да се оправят с щудиума.  За интеграцията естествено, че е важен езика, но и желанието да се интегрираш Grinning Защото ако не знаеш много добре немски, може да работиш над това и да учиш докато си тук, да търсиш контакти с немци и т.н. Наистина е индивидуално за всеки. Там, където попаднах аз, бяха общо  взето добре настроени към чужденците. Не познавах никой, но пък като започваш да учиш общо взето бързо се запознаваш с нови хора. Имаше и доста българи студенти, които също помагат (е не винаги:) Сега честно казано ми е по-трудно да завързвам нови познанства (живеем в нов град от месец).

# 246
Виж досега боб не съм виждала свестен.

От турски магазин взела ли си  newsm78

# 247
Говорех за учене в университета. Смисъл, че имаше хора, които идваха от немски гимназии и пак не можеха да се оправят с щудиума следването.
Моля ти се, не говори смешки. Лоши български студенти, завършили гимназия, има и в България.

Да те разбирам, че след първоначални знания, език се учи на място? Това ли е?

# 248
Бибит, Кайзерс е Тенгелман  Peace

Добро утро, все пак  Laughing

# 249
  • Немция
Лично за мен детегледаческия ми период беше по-лесен, макар че езикът ми не беше на ниво. Трудното дойде, когато следвах и работех- животът ми се беше превърнал в една бясно въртаща се въртележка Mr. Green, често нямах свободно време да се насладя на ежедневието.
Но университетът(примерно) дава добър старт за една успешна адаптация- защото предлага много възможности за контакти и нови запознанства. Пак си е до човека-по-контактните успяват по-бързо да си намерят своята среда.

Татяна, не си спомням вече дали съм пробвала боб от турски магазин(но е много възможно, защото пазарувам редовно при турците). Отдавна го карам на консервиран боб или си нося(или ми носят) добруджански такъв.
Голяма дискусия отворих на лещено-бобена тема. Laughing
A, да,в НРВ ни Кайзерс, ни Тенгелман ми се е мярвал пред очите. Благодарско за помощта ти все пак. bowuu

# 250
В Дюселдорф знам един Кайзерс  Mr. Green

# 251
  • Немция
Може, може. Аз лично не познавам тази верига, от вас съм я чувала.
Дезита ще ми е главен навигатор тогава в Dü. Wink

# 252
# 253
  • Немция
Tатяна, мерси! Оказа се, че има и в Есен от тази верига.  bouquet

# 254
Спасих те  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт