126 закръглени дупета по немските шосета

• 14 974
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
Бубе, чип картата не ли е в теб, н нея пише  Peace

Ей да ви кажа каква приятна изненада имах днес, оказа се че защото не бяхме пратили на фирмата един документ от застраховката, те не платили техният дял, та днес дойде фиша за заплата със заплатата + техният дял за първите 3 месеца на годината, около 900?   Mr. Green

# 91
Бубето каза:
Цитат
щом сме осигурени към мъжа ми, който работи и се осигурява?
което според мен, само по себе си показва, че НЕ са приват....

Актив кур, задължителен кур, бре бре бре  Laughing
Joy

# 92
  • Немция
Не съм се изразила изчерпателно за частната застраховка- тя може да бъде сключена и по собствен избор, без да имаш собствена фирма. Нямаше как да не знаеш, ако бяхте частно застраховани- доколкото знам, при частната се плаща отделна сума и за жената , и за детето, докато при държавната цялата фамилия е осигурена на базата на месечната застраховка на мъжа.
Мисля си, че сте с държавна - тя е по-често срещаната. Попитай мъжа си, той няма начин да не знае.

# 93
Мда за всеки член ( Mr. Green) се плаща отделно, но нас ни теглят примерно една сума всеки месец, което може пак да заблуждава  Crazy

# 94
  • Germany
Бубе, получавате ли сметки от прегледи и като ходите в аптеката плащате ли лекарствата и после да ви връщат парите за тях и за прегледите също ? Ако е така значи сте частно, ако не - значи държавно  Peace Но на картата пише, както ти е казала Татяна  Peace

# 95
Здравеите момиьета,

аЗ съм Анди от Берлин. Искаше ми се да благодаря на всиьки вас, които се отЗоваха и помогнаха на Филипьо и неговото семеиство. Мама и деько бяха в Берлин от 25.04 до днес. Всиько мина много добре, маиьето беше много спокоина Защото благодарение на париьната помощ, всиько За тях двамата беше уредено.

БЛАГОДАРИМ  Hug  bouquet Hug  bouquet Hug

На всиьки мами и семеиства тук пожелавам, Бог да е с вас и да ви паЗи  Praynig

# 96
Разбира се, че ще попитам мъжа ми. Просто ми е интересно за застраховките. Не плащаме нищо допълнително, освен това, което му отдържат от заплатата. На картата ми пише само VERSICHERTEN KARTE, номер и до кога е валидна.
Днес ходих на преглед и платих само една такса от десет евро /исках да си взема направления от лекарката, тя ме изненада приятно, кото ми каза, че за очен и гинеколог не се нуждая от направления, аз смятах, че винаги е нужно направление/. Това ми е първото ходене на лекар. Мъжа ми ходи също веднъж на лекар, не сме получавали сметка, за нас не ни се е налогало да си купуваме лекарства. За прегледите на децата не сме получавали сметки, лекарствата им в аптеката са ми ги давали безплатно.

# 97
Бубе, някакъв символ трябва да има. Но щом плащате само това, което ви отдържат от заплатата, сте с държавна.
Обаче ако отиваш на очен и женски без направление, нали трябва да платиш пак по 10евро  newsm78

# 98
Мда за всеки член ( Mr. Green) се плаща отделно, но нас ни теглят примерно една сума всеки месец, което може пак да заблуждава  Crazy
А за всяка членка? Mr. Green
Фактът, че теглят е показателен Wink държавните направо си ги спират от заплатата и не се отразява на контото в този смисъл... Simple Smile

# 99
  • Немция
Мъжа ми ходи също веднъж на лекар, не сме получавали сметка, за нас не ни се е налогало да си купуваме лекарства. За прегледите на децата не сме получавали сметки, лекарствата им в аптеката са ми ги давали безплатно.
Taка както го описваш сте държавно застраховани.

Днес ходих на преглед и платих само една такса от десет евро /исках да си взема направления от лекарката, тя ме изненада приятно, кото ми каза, че за очен и гинеколог не се нуждая от направления, аз смятах, че винаги е нужно направление/.
При домашната лекарка ли си била? Направление ти трябва за всеки отделен специалист- при един от тях(обикновено при домашния) се плаща еднократно 10 евро за период от 3 месеца и за всеки друг ти е необходимо отделно направление, за да не ти си наложи да плащаш пак 10 евро.
Единствено зъболекарят прави изключение- той си таксува други 10 евро на месец, за него няма възможност за направление.

# 100
Днес бях при домашната. Разбрах къде било разковничето, благодарение на вас, ако отида с направелние на специалист - не плащам десет евро такса, ако съм без - плащам.
Благодаря ви момичета   bouquet

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 16:30 от ~Бубето~

# 101
  • Немция
ако отида с направелние на специалист - не плащам десет евро такса, ако съм без - плащам.
Точно така. Приятно мотане по лекари- разбира се, да е без сериозна причина ,а само профилактично. Wink На направлението пише за какъв специалист става дума.

# 102
Малее колко сте изписали пак Crazy Хората работят ей, а те актив-к**рове бистрят:crazy:

Асе, честито! Много дълги години да сте щастливи и да се обичате.

# 103
Aся, въzрастните са по 16.02 на месец, деzата са по 3,40. Застраховките са сключени към www.lvm.de Застраховките са zа Absicherung für Zahnersatz, Heilpraktikerbehandlungen und Sehhilfen für gesetzlich Versicherte. Zahnersatz 30%, Heilpraktikerbehandlungen, Brille/Kontaktlinsen 80%, тук има и максимални суми zа определено време, но не ми се пише всичко, тъй като предполагам, че всяка zастрахователна компания има раzлични суми. Горе_долу това са цените им.
Бубето каза:
Цитат
щом сме осигурени към мъжа ми, който работи и се осигурява?
което според мен, само по себе си показва, че НЕ са приват....
И аz така първо помислих, но се zамислих, че иzречението може така да иzглежда_ "щом сме осигурени  към мъжа ми , който работи частна работа и се осигурява частно беz да zнае Бубето? " За това добавих в скоби  Wink

Последна редакция: ср, 29 апр 2009, 16:54 от Чиколина

# 104
Чиколина, доплащате по 3,40 на преглед или на месец за дете?

Общи условия

Активация на акаунт