97 Американска без-паника-за-свинския-грип тема

• 13 149
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Не ми се връща 2 страници назад но явно трябва да уточня че когато използвах израза "следиш" явно някои хора са ме разбрали супер неправилно.
Когато казах "следиш темата" нямах в пред вид "шпионираш темата".
Следиш се употребява и в смисъл : проследявам , наглеждам, наблюдавам... Пример: "Аз не следя сериала Family guy" . "Да следиш развитието на децата..."
Смятах че е ясно какво съм искала да кажа ,но след   коментара по-горе  разбрах че НЕ е.
-----------------------------

На който му е интересно ето различията на Пре К за  всеки щат http://nieer.org/yearbook/states/ и таблица за възрастта на енролмент http://nieer.org/yearbook/pdf/appendices.pdf#page=13
От тук разбрах че всъщност нашето преК е всъщност funded by Georgia lottery  Simple Smile

# 166
Кейси, няма проблем, наистина  Simple Smile   Нищо лично не приемам по форуми. Аз пък чета тука, когато ме налегнат различни "натоварващи съображения" и хвърлям око за да се разсея...  Тия последните дни са ми малко гуфи защото се приготвям за нещо стресово.

Вики, благодаря за сайта!

# 167
Момичета искаме да отидем на почивка във Флорида.Но се чудим и се маем ,къде да отидем.Последно мислим за  Clearwater, FL и Fort Myers, FL.Моля ,ако някой има впечатления от тези две места да сподели. Simple Smile
Pety, нямам представа за двете места, ние първата половина на април бяхме на това място:
http://www.newportbeachsideresort.com/index.php?page=home.php
Доволна съм, имаше често разни организирани неща за децата (бинго, артс&крафтс, състезание за правене на пясъчен замък)- голямо облекчение за нас, да не се налага непрекъснато ние да им мислим забавления. Не съм допускала, че ще дойда то такъв момент - да ми харесва да лежа покрай басейна или на плажа, и толкоз. Бяхме и извън мястото, разбира се, даже обществен транспорт имаше, но не това ни е подействало отпочиващо.

# 168
Pety, аз съм била в Нейпълс, но не на семейна почивка.
http://www.naplesgranderesort.com <-- тук бях (конференция + няколко дни с приятелка и наета кола за обикаляне). Имаше (в следконферентните дни) доста семейства с деца. Честно казано не съм се интересувала какво да правили, но опции със сигурност има.
Ние доста пообиколихме с колата, вкл. Маями и околия.

Кейси, не търси Цонка, дай съвет за Флорида.  Wink

# 169

Доволна съм, имаше често разни организирани неща за децата (бинго, артс&крафтс, състезание за правене на пясъчен замък)- голямо облекчение за нас, да не се налага непрекъснато ние да им мислим забавления. Не съм допускала, че ще дойда то такъв момент - да ми харесва да лежа покрай басейна или на плажа, и толкоз. Бяхме и извън мястото, разбира се, даже обществен транспорт имаше, но не това ни е подействало отпочиващо.
Блажка благодаря за информацията.  bouquetНие този път точно такава почивка търсим.Да лежим на плажа или покрай басейна , а децата кротко да си играят покрай нас.
Кюбит,Пикси  благодаря и на вас.  bouquet

# 170
Пети, за деца на Кий Уест аз харесах следното http://www.parmersresort.com/.   Имат апартаменти с кухня (за да сложим поне бутилка мляко), отделни спални, и бани. На нас ни хареса защото беше настрана от голямата тълпа, ако търсите нещо по-тихо и закътано. Ще ви трябва кола, обаче.   В този комплекс, препоръчвам апартамент, не ефишънси.

Не към Кий Уест, но към Сарасота, пак за деца http://www.palmbayclub.com/.   Приятен комплекс с модерни, напърлно оборудвани апартаменти, но препоръчвам единствено  тези в  Tower  сградата, директно на брега.   Ако се обаждате, трябва да специфирате.  Плажът е приличен, имат тенис кортове, и няколко басейна, с плажни играчки и дори детски сърфинг боардс вътре в апартаментите. 

За без деца, казвай! Имам съвсем различни предложения  Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: нд, 03 май 2009, 21:49 от Pixie

# 171
Пак се оказа, че нищо не знам за училищната система в УСА  Rolling Eyes. Аз до сега смятах, че прискул и приК е едно и също, пък то друго било. Вики, мерси за линка, много интересно. Не знаех, че щатски спонсорирани програми имало, макар че в МН се оказва, че 90% от децата не са в тези програми, явно информацията ми е за тези 90%, в които се класираме, все пак добре, че не се класираме за хед старт, ама знае лки човек, какво ще го сполети...

Сериозно се уплашвам, като откривам нова и нова информация за учебната и училищна система. Прилича ми на поле, по което има безброй камъни и трябва да всички да се обърнат, защото под всеки има нещо потенциално важно... и аз си мислех, че коликите са трудно нещо.... Tired

# 172

Сериозно се уплашвам, като откривам нова и нова информация за учебната и училищна система. Прилича ми на поле, по което има безброй камъни и трябва да всички да се обърнат, защото под всеки има нещо потенциално важно... и аз си мислех, че коликите са трудно нещо.... Tired
О, Биз, не се плаши! Интересува те твоето дете в конкретното му място, толкова. По същия начин, по който съм чувала, че няма универсален лек за колики (на практика не знам какво са). В един момент не ти вършат работа ни статии от вестници, ни статистики, ни официални учебни програми, ни форумски мъдрости, включително моите, защото разликите са не само на ниво щат, ами стигат до ниво община, училище, отделен клас. Вчера бяхме на сладолед с една майка и децата й, и като се появи някаква друга, и като заговориха ... все едно за друго училище ставаше дума. Единственото, което ти пожелавам за в бъдеще, е да има около тебе поне един друг родител, с който да имате някаква обща основа за споделяне. Иначе всеки се движи в някаква негова си орбита, и както се изрази една майка в групов и-мейл по друг повод - "знам, че всеки си пази в тайна политиките", поне това е нещо общо, пазенето на тайна, никой иска да бъде считан за особняк. Гледаш си детето, и това е.

# 173
тамън реша че съм я понаучила тая държава-и пак,скуеър уан..мерси за инфото Вики и Кейси,много любопитно..
*
фенове сме на гълфа във флорида; наемаме кондо-уолмарт за манджа и леж по плажа по цял ден..инак аз лично гласувам за ол инкл мексико и къпричке дай да ям,но не давааааааат..
*
попаднах случайно на

http://www.umrigar.com/

за феновете на лахири,не е същата класа,но за мен лично ми харесва..

# 174
Мимичета благодаря на всички за предложенията.Ние решихме да отидем в Fort Myers Beach .Една флоридска форумка много ни помогна в избора за което и благодаря.  bouquet

# 175
Биз, не оставяй паниката да те завладее.  Simple Smile Не че съм вряла и кипяла и на мен ми предстои, но някак си не го приемам толкова навътре и не хабя много енергия в тази насока. И сякаш това ми помага към момента, поне в избора ми на градина и прискул към момента.
Дори и от няколкото теми за училища и детски градини тук, можеш да останеш с параноята, че ако не избереш правилната градина или киндергардън, или начално училище и айде, детето ти е обречено и край. Пък и ако е в общинско училище, ай, ай. Или, ако не пише на четири, не познава сайт думи и т.н. и т.н. Дано е ясно, какво имам предвид, че не обичам да съм многословна и не обичам да се дообяснявам  Simple Smile Та, не й се давай на учебната система или по-скоро на субективните вманиачени мнения за нея.  Simple Smile
Единствено миз я разбирам, защото на финалната права вече е важно.

# 176
Някой от вас гледал ли е Jesus Camp? Направо ми се уплаши окото...Миз, само за теб филмче.  ooooh!

# 177
Някой от вас гледал ли е Jesus Camp? Направо ми се уплаши окото...Миз, само за теб филмче.  ooooh!
Да, гледала съм го. Не е фън.

# 178
Аз мисля, че всичко е много индивидуално. Ако детето е готово за сайт думи на 4 и се интересува, и учителите и родителите преценят, че това е ОК, не виждам нищо "вманиачено". Аз не използвам епитети като "незаинтересовани" за хора, които не познавам, така че, Кейси, ограничи своите. Мисля, че тука разменяме мнения за многото опции на училища и програми, а не пасваме judgment за светогледа на другите.   Всеки може да реши за себе си коя информация е полезна и коя не, и едва ли има нужда да интерпретираш чужди мнения за другите. 

Като става дума за училища, предпочитам мнения, придружени с реални факти, а не абстрактни чувства, и съм благодарна на много хора тука, които са изказали такива  Peace

P.S. Надявам се, че никой няма да чака да стигне до "финалната права" за да започне да мисли за качеството на обучение.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 04:37 от Pixie

# 179
Никак не обичам да си виждам името удебелено.  Simple Smile
Пикси, казах и по-напред, не ми обръщай внимание. Странно, че мислиш, че аз го правя спрямо теб и възприятията ти за някои неща. Дори не знам, какви са те, даже и да си ги изразила писмено тук... Simple Smile

Я дайте пак за с.е.к.с.а.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт