Отговори
# 210
  • София
Здравейте,
много сте изписали. Няма да засегна всички теми.
Първо да кажа добре дошли на новите мамчета  Hug. Лека бременнност и едно пухкаво бебче на финала.
Ани, и аз имах дни когато много усешах бебо, а напоследък хич. И аз почнах по малко да се притеснявам, но знам че всичко е наред. Все пак още са мънички. В петък съм на преглед и ще го видим как се развива.
За спането по корем, аз спя с присвит един крак и така горе долу ми е удобно. Ако се обърна по гръб обаче почвам да се задушавам, незнам дали и при вас е така. Та най-често спя на една страна или на полустрана.
За раждането - аз мисля, че споменах вече, при мен проблема беше, че имах силни много болезнени контракции, иначе самото ми раждане премина много бързо и успешно и без всякакви намеси. Та аз затова съм си за напълно естествено раждане, както и други майчета казаха без упойки и окситоцини и други, но разбира се ако се наложи няма начин да бъдат избегнати.
Някой попита как ще се справяме с 2 малки деца. Ами нашата кака ще бъде живот и здраве на 2 г. и 8 месеца, когато бебо се роди. То и сега ми е доста трудно само с нея, защото тя е изключително палава и енергична и ми отнема цялото свободно време, но вярвам, че ще се справя. Все пак докато бебето проходи се надявам, че ще помъдрее малко  Simple Smile. Иначе отсега си се виждам как количката е застопорена някъде по площадката, а аз пак си се набирам след каката както обичайно, или как я нося с една ръка, а с другата бутам количката  Laughing. Трябва да почна да вдигам гирички  Laughing. Както и да е. Ще се справим, като ни дойде до главата ще намерим начини.

# 211
Ронка, и аз така мисля- изглежда колкото майки по земята- толкова различни истории за раждания. да не забравяме и че всеки има различна издържливост на болка, така че това допълнително индивидуализира раждането.
важното е всичко да приключи добре за мама и бебо...
пожелавам го на всички ни от сърце.  baby_neutral

# 212
пък и ако беше лесно- Господ щеше да нареди мъжете да раждат   Joy

# 213
пък и ако беше лесно- Господ щеше да нареди мъжете да раждат   Joy

Нали Господ е в мъжки род - да не е луд  Joy Joy Joy.

Аз имам висок праг на болката и някакси мисля, че всичко ще е наред. Имам и широк ханш и ако бебо не е с глава като на брат си ще бъде лесно.
Аз днес пак съм с главоболие, а съм на бачкане... Надявам се до довечера да ми мине, че малкия е при майка ми и с мъж ми сме младоженци - да не оползотворяваме вечерта пъшкайки от главоболие, а примерно да хапнем някъде  Joy...

# 214
пък и ако беше лесно- Господ щеше да нареди мъжете да раждат   Joy

Нали Господ е в мъжки род - да не е луд  Joy Joy Joy.

Joy Joy Joy Това много ми хареса!

Бе то и аз уж търпя на болка, с широк ханш съм, но си е болка. То няма как да е без де. Въпросът е, че когато нещата се случват напълно естествено всичко е много по-лесно.
Има една тема за раждането у дома. Много полезна информация има в нея за натуралното раждане. Аз не бих се навила на раждане вкъщи, въпреки, че тук се практикува. По-скоро ще е същият процес, но в болница. Много е важно да се заемат позите които се чувстваме добре. А не както при мен, в МД София ми казваха да не сядам, защото седя на главата на бебето. Sick Joy Тук поне знам, че и на челна стойка да застана никой няма да ми държи сметка, пък и езика като не го знам добре ще ми е още по-лесно... Joy
Още е рано да говорим за това, като му дойде времето пак ще ги обсъждаме тези неща. Много е важно дишането, позите, топлият душ и т.н..... Whistling

Пак щях да забравя да кажа за справянето с 2 малки деца. Разликата между моите живот и здраве ще е 3г и 3м. Ема ми е сравнително кротка и послушна. Нямам ядове с нея, остава и бебето да е кротичко като нея и мога още 10 деца да отгледам. Wink

# 215
Пак щях да забравя да кажа за справянето с 2 малки деца. Разликата между моите живот и здраве ще е 3г и 3м. Ема ми е сравнително кротка и послушна. Нямам ядове с нея, остава и бебето да е кротичко като нея и мога още 10 деца да отгледам. Wink

Те за това съм си поръчала момиченце , ама в крайна сметка, каквото дойде  Wink . Стига с това раждане . Радвайте се на момента, на ритничетата на бебчето, пейте му, говорете му, и  слушайте сърцето си накрая. Всеки знае сам за  себе си какво е най-добре. Аз съм за естественото раждане, така родих и първия път. Вярно не ми беше леко. Но минава. На мен ми бяха нужни 4 месеца да се  възстановя от раждането, защото ми подскача докито на коремчето, че да излезе бебчо, та ми и понамачка ребрата. Нямаше кой да ми помага вкъщи, но така се мобилизира и мъжът, като вижда , че ви е трудно, се втурка повече. Да  ви кажа, не се правете на героини  като се приберете, почивайте си, когато можете, колкото можете. Работа има постоянно, няма да се свърши. Вие с бебчо сте свършили огромен труд, заслужавате да "презареждате на често батериите ", така да се каже Simple Smile .
  Аз още не усещам бебчо, късно го усетих и първия път, че не бързам. Знаете ли, в късните бременности може и да се будите нощем заради някое ритниче на бебо .

# 216
Знаете ли, в късните бременности може и да се будите нощем заради някое ритниче на бебо .
А понякога не може и да се заспи от тях! Heart Eyes Heart Eyes

Хайде ние вече излизаме, че парка ни зове. До сега увещавам Ема да излезем, а тя се дърпа. Shocked От време на време й става нещо и иска само приказки да чета и песнички да пея, ама то репертоара се изчерпва бързо. Simple Smile

# 217
Здравейте момичета! Толкова много сте изписали, че незнам дали някога ще ми остане време да изчета всичко. Честито на майчетата усетили бебенцата си  bouquet Аз не съм много сигурна,че съм го усетила още Thinking Преди 2-3 дни така ми се стори,но от тогава - нищо? Успях да прочета малко от дебата за раждането,който се е провел тук. Но, аз си мисля, че е още рано за това. Аз съм раждала нормално и мисля пак да бъде така,ако всичко е наред. Иначе за болката си боли, няма какво да се лъжем, според мен е по-важно да свърши по-бързо и успешно,а не дали боли или не.  Имах леко раждане - не бяхме измъчени нито аз, нито бебето. Пожелавам такова пак на себе си и на всички бъдещи майчета Hug Мислете позитивно и не се настройвайте предварително имаме много, време до есента.
Извинявам се , че не съм писала отдавна,но бях за 1 седмица в Амстердам със сестра ми на гости и от емоции не ми остана време за интернет там Embarassed Тук съм от 2-3 дни и не мога да се нагушкам с  детенцето, че се е затъжило милото. Иначе там прекарахме страхотно, това ми беше подарък за рожденния ден от мъжо Hug
Желая ви спокоен ден и хубав празник утре.  bouquet

# 218
Здравейте мами тези дни ме нямаше бяхме малко по провинцията да си починеме.Малкия ми дивак се побърка от кеф по цял ден навънка не можехме да го прибереме.По късно ако ми остане време може да пусна някоя снимка от нашата почивка.Аз близнаците ги усетих още преди около 2 седмици но за сега леко а си представям какво ще става по натам като станат по големи.Това е за сега от мене.

# 219
като че ли вече започнаха да се прибират екскурзиантите... хайде, че ни липсвахте.

# 220
Здравейте и денсв следобяд от мен.
Бях навън с мъжа ми и както ви казах е диво каране, за да се отиде до някъде.
Не метрото все още не е пуснато. Трябва да пуснат първата отсечка септември, но сигурно както всичко тук ще се забави. Много лъжат тия хора, та не се учудвам, че разправят, че е пуснато.
Да добре, че октомври ще се роди и от тогава вече почва захлаждането. Аз да му мисля до тогава с големия корем. Иначе климата тук има едно предимство, сега се сещам. Няма да ми се налага да купувам зимна количка Simple Smile

# 221
Здравейте мили бъдещи и настоящи майки! Дано не се включвам късно в темата.
От Плевен съм и също със мъжлето ми чакаме октомврийско бебе!
Както се задава по думите на доктора - май момче ще е!
На 27 години съм и след едногодишни опити успяхме.
Бременността ми протича засега, пък и дано за в бъдеще спокойно, единствено имаше един период - първото тримесечие безспирно повръщане, но то отмина, остана само гаденето  Grinning.
А гаденето май е доста упорито и засега не изчезва!
За усещането на бебето - аз вече го усещам, но сравнително рядко. Доколкото обаче съм запозната през тези периоди на бременността той е будно само 5-6 часа от денонощието, затова тези, които не го усещате често - не се безпокойте!
Желая на всички приятно изкарване на празника и нека Свети  HugГеорги бди на всички ни!

# 222
chip4e добре дошла и все така да ти е лека бременността. А неразположенията - всяка ги има  в различна степен. Но ще търпим - къде ще ходим.  Laughing
Лека вечер момичета от мен и до утре.  bouquet

# 223
Здравейте и от мен.
Е тези дни пък така мързелувам,че край няма.То с тия дъждове,само в леглото и на масата.Срамота.Едни бързи закуски към 11,обяд-ядем в 18-19ч и пак в леглото.Добре че е детето та да излизаме по малко.
Относно разликата при децата,при нас ще са точно 4 год.Но Ники ми е разбрано дете,палаво е ,но някак има граници.Надявам се,че ще бъде спокоен и с бебето.Дано.
А за ритането на бебо-Ники ми беше толкова спокоен,с дни не съм го усещала,но аз много ходех и той си се люшкаше.Така се шашках,но ми бяха казали с чаша студена вода на екс и лягам.Ето така го размърдвах EmbarassedТакива случай на изместване на корема в някоя посока,или да се усеща краче-при мен не е имало.

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 19:16 от dessy77

# 224
Здравейте мамчета, аз се завърнах прочетох ви и бързам да ви пиша. Починах си добре и се завърнах пак в София да побачкаме още малко. Първо честити празници на всички празнуващи и добре дошли на новите мамчета-леко и приятно бременеене ви пожелавам.

Общи условия

Активация на акаунт