Отговори
# 210
запис и от мен Simple Smile

# 211
А можеш ли да ни разкажеш повече за изпита?

За изпита не знам някакви особени подробности. В 10 ч. започнаха да извикват децата по входящ номер /този, който училището дава, след като си подадеш документите за кандидатстване/.
Всяка групичка /мисля, че бяха по 12 деца/ се взимаше от учител, с който групата влизаше вътре в училището. И това е. Ние родителите пием кафе, пушим, вълнуваме се повече от децата.  Crazy
След около час и половина, отново всеки учител си изкарва групата и се обявява номерът на детето. Докато не си го "познае" някой, името се повтаря многоктратно. Хи-хи това беше доста отпускащо и смешно!
Дъщеря ми каза, че вътре са били 2 госпожи. Едната им чете задачата, другата засича времето на GSM-а  Laughing След малко казват спрете, кой до където е стигнал и се започва четене на другата задача. Това е по думите на дъщеря ми. Също каза, че тя е питала дали може да се поправя и госпожата е казала, че може! Но дали наистина може и признава ли се поправеното, никак не е сигурно!  Peace Питайте като подавате документите. Аз съм чувала, че не може да се поправя!
Задачите ги изнасят-решени, около 40 мин. след началото на изпита, отпред на стъклата на училището и всички снимат кой с каквото може!
Иначе оценяването е реално. Дъщеря ми има 3 грешки /частично от 3 различни задачи/ и получи 72 точки! Чудесен резултат при условие, че решаваше сама по дадените примери. Почти никой не е помагал, дори да и чете условията Grinning  Последното влязло дете беше с 81 или с 82 точки! Нещо такова, не съм сигурна.
След като излязат резултатите в 3-дневен срок може да се подаде молба и да се прегледа работата на детето.
Задачите ги имам с много гадно качество, снимани с телефон. Ще се опитам утре да ги пусна в темата.
Успех на всички!

# 212
  • София
А класирането за момчета и момичета общо ли е или отделно? В наредбата пише, че е отделно. Но на практика така ли е?

# 213
Последното дете влязло миналата година беше с бал 79.Мисля,че нямаше равна квотата за момчета и момичета.Просто по бал първите 78.Нещо такова. vesselai почисти си пощата, че  е пълна или просто ми дай лична , на която да ги изпратя.

# 214
Запис и от мен!

Досега се подготвяхме по книжките от миналата година, но мисля в понеделник да отида да взема новите. Някой има ли представа колко струват?

Училището не ми е фикс идея, ако стане ОК, ако не здраве да е! Резервния вариант ни е 122, в което също има транспорт и ме устройва напълно!

Пишете, че водите децата си на логопед, такъв специалист ли е необходим за подготовка?

П.П.
Ако може и на мен тестовете - g_yosifova@abv.bg

# 215
А класирането за момчета и момичета общо ли е или отделно? В наредбата пише, че е отделно. Но на практика така ли е?
Няма разделяне на момчета-момичета. До където удари чертата!
titty, май балът беше по-висок от 79?  newsm78
Освен да са се отказали деца и да е паднал балът по-надолу. Сигурно това е на второ класиране. Аз ходих само веднъж да проверя резултата. Гледай човек как може да си пропусне шанса. Е, ние сме по-далеч от 79, но не очаквах да са се отказали деца. Там се кандидатства на всяка цена. Всеки пише само да пробвам, но не вярвам някой да се откаже, ако приемат детето му.  Peace

# 216
  • София
Просто по бал първите 78.Нещо такова.
Интересно ми е колко дечица кандидатстват за тези 78 места. Някой има ли идея?

# 217
Здравейте и от мен, мама на наборка вероятна кандидатка за НУУК Simple Smile

Преди години когато синът ми кандидатства там, имаше през априлската ваканция курсове за подготовка...някой знае ли дали още има и кога е записването за тях?

# 218

Преди години когато синът ми кандидатства там, имаше през априлската ваканция курсове за подготовка...някой знае ли дали още има и кога е записването за тях?

Не съм чувала да има курсове, но в понеделник ще звънна да питам

# 219

Не, няма такива курсове. Отпаднали са преди няколко години.  Peace

А за броя на кандидатстващите-миналата година бяха около 360-400 деца. Горе-долу са по 3-4 деца за едно място!

# 220
  • София
Не, няма такива курсове. Отпаднали са преди няколко години.  Peace
А за броя на кандидатстващите-миналата година бяха около 360-400 деца. Горе-долу са по 3-4 деца за едно място!
Даже по-скоро по 5 излиза да са за 1 място.
За курсовете и аз питах. Даже 2 пъти - на място и по телефона. И на мен ми казаха, че вече няма.

# 221
Не подкрепям думите - изпита е СТРЕС, шок за децата и т.н.Това, което и аз бях пропуснала в наредбата е текста за време. Това е най - важното.ВРЕМЕ!Децата не разполагат с повече от 5 минути на задача.

За различните по трудност задачи времето за решаване едно и също ли е?
Редно е за по-трудните да имат повече време. Например задачата, която приличаше на судоку с картинки от миналата година...малко се съмнявам да се решава за 5 минути.

# 222
  • София
За различните по трудност задачи времето за решаване едно и също ли е?
Редно е за по-трудните да имат повече време. Например задачата, която приличаше на судоку с картинки от миналата година...малко се съмнявам да се решава за 5 минути.
Аз също не мисля, че лабиринтът и судоку-то могат да се решат за Х 5 минути. Както и онази с липсващите предмети. Предполагам, че за всяка задача обаче времето е еднакво (така е и редно, според мен, защото на всеки са лесни и бързи за решаване различни неща).
Аз виждам спасението тук (а така мисля да инструтирам и детето да действа) - да се връщат по малко на недовършеното винаги, когато имат време. Например задачите с довършването на буквите, пъзъла, липсващите блокчета в кубчето или онова със звездичките едва ли отнемат повече от 1-2, максимум 3 минутки всяка.
Така си го представям сега. На практика вече какво ще стане - ами ще видим.  Mr. Green
Да са живи и здрави.

# 223
Това си е супер идея,  но дали имат право да се връщат... newsm78

Аз съм останала с впечатлението, че изтече ли времето за определена задача си дотам...

# 224
  • София
Катрин, мислиш, че им събират листата един по един ли?  newsm78
Нали цялата работа се запечатва в плик, как биха организирали това събиране и идентифициране после?
Не ми се вярва.
Предполагам, че ще се включи някоя от мамите, чиито деца са минали по този път и ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт