Отговори
# 390
Помощ! Моля, за помощ не мога да разбера, какво се иска в задачата със звездичките от тест 2009.
Ако някой е наясно, какво трябва да се прави, моля да сподели.

Става въпрос за тази задача

# 391
Трябва да подредиш квадратите (със звездичките) последователно. Всеки следващ квадрат и разположение на звездичките в него е следствие или продължение на предишния. Все едно звездичките се местят по една , а другите остават непроменени спрямо последното преместване. Така ако се започне от позиция 1 (оградената с моливчето), следващата стъпка е най-долу вляво (най-дясната звездичка се е преместила надолу, следващата стъпка - 3 (на реда по средата, най-вдясно, и втората звездичка се е преместила надолу и т.н. Hug

# 392
Благодаря. Направо съм щастлива, че не трябва аз де се явявам на тези тестове  Joy

# 393
Александра е отговорила, но и аз да кажа: по простичко можеш да кажеш на детето да проследи как звездичките започват да падат една след друга на долното редче и после на по-долното и така докато паднат всички!  Peace
За тях е много лесно да си го представят!
Задачите, на които трябва да каже, колко парчета от кубчето няма, ми изглеждат по-трудни от тази! Детето трябва да има пространствено мислене!  Rolling Eyes

# 394
  • София
Може да попитате, когато подавате документите!  Peace
И за мен ще бъде интересно!
Аз попитах миналата седмица.
Потвърдиха, че няма квоти (целяло се да няма полова дискриминация). Жената обаче се позова на нова наредба, която аз никъде не виждам. Но, както и да е. Местата са общо за момчета и момичета - потвърдено от научната лаборатия.

# 395
  • софия
Мамчета качих ви снимки на теста от 2009г на който се яви синът ми.Ние се подготвяхме само 1месец,и то аз го подготвях след работа вечер и то когато не е уморен.Не влезнахме макар ,че според мен резултатите му бяха чудесни за краткото ни време 70т.Говорих с моя позната на която детето влезе там и нейното мнение беше че без подготовка от учителите там е почти невъзможно да влезе Wink,направете си изводити сами.Два пъти седмично на уроци при учителките срещу 20-30лв.Късмет на всички подготвящи се за изпита  bouquet

# 396
 искам да попитам, на изпита четат ли им условията на задачите? Как става - издекламирват условието или го обясняват на децата?

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 15:36 от chevroleta

# 397
Мамчета качих ви снимки на теста от 2009г на който се яви синът ми.Ние се подготвяхме само 1месец,и то аз го подготвях след работа вечер и то когато не е уморен.Не влезнахме макар ,че според мен резултатите му бяха чудесни за краткото ни време 70т.Говорих с моя позната на която детето влезе там и нейното мнение беше че без подготовка от учителите там е почти невъзможно да влезе Wink,направете си изводити сами.Два пъти седмично на уроци при учителките срещу 20-30лв.Късмет на всички подготвящи се за изпита  bouquet
Браво на вас. 70ч. е страхотен резултат. Ако нямаше някое и друго "избрано" щяхте да сте вътре с тези точки. Както и ние.

# 398
искам да попитам, на изпита четат ли им условията на задачите? Как става - издекламирват условието или го обясняват на децата?

Мисля, че ги четат 2 пъти; не обясняват (имам предвид с по-прости думи), но питат децата дали са разбрали. Какво става обаче, ако някое каже, че не е разбрало, нямам представа.

# 399
  • столицата
Здравейте. Аз искам да попитам как решавате от  първия учебник, издание 2004г- задача Ж8 и по-конкретно примерите на страница 121 и 122?

# 400
Raffaello, благодаря за отговора! Просто условията са така написани, че ако не познава задачите няма шанс едно дете да разбере какво се иска от него.
galimar, на 121 стр. нещата все още имат логика - търсят се фигурите максимално близки до тези на таблото - кръгче - сплескано кръгче, звездичка с пет лъча - звездичка с четири лъча, квадратче - правоъгълниче /сплескано квадратче  Mr. Green/, но на 122 стр. капитулирах! Абсурд да разбера! Ще чакам довечера мъжът ми да се върне от работа и ще му го покажа. Той поне има по-математическо и логическо мислене от мен, дано схване логиката тук. Ако междувременно разбереш принципа, кажи, че и мен ме заинтригува! Praynig

# 401
...но на 122 стр. капитулирах! Абсурд да разбера!
Ако имаш възможност да споделиш задачите тук с нас като ги сканираш и качиш ще бъде от полза да ги коментираме.
А и темата ще стане по-интересна.

# 402

Фран Джонсън , ето това са двете конкретни задачи, които затрудняват galimar и мен. Иначе малко по-назад в темата има линк откъдето могат да се качат трите тетрадки от 2004.  Peace

# 403
За втората задача:
Търсим колко празни квадратчета допълват ,за да стане цял квадрат, както по-точно го обясни svetlaem.
Втората фигура под образеца свързваме с 6,защото белите квадратчета са 4 и търсим този брой горе във 9-те фигури.
Третата с 9

Колонката вдясно:
Горна фигура-с 2
Средна под нея с 8
Последна с 1

Не знам дали правилно обясних.

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 09:40 от Фран Джонсън

# 404
Сега ще погледна и първа задача.
Триъгълник с 5
Петоъгълник с 9

Правоъгълник с 2