Давате ли колбаси и какви

• 8 795
  • 125
  •   1
Отговори
# 30
Давам и няма как да кажа, че не давам като види салам или кренвирш веднага казва АМ-АМ. Доскоро се криехме от нея да не се дразни, но и като отидем на гости или ние имаме гости винаги налита на мезетата. Колко са вредни знам, но какво да направя да оставя детето да реве до масата за парченце салам немога да го направя.

# 31
Ще следя темата Peace
Не съм давала никакви колбаси до сега, но вече ми се иска понеже често закусва кашкавалки, масло и сиренце + жълтък на филийка и ми се ще да предложа и колбас.
В тази връзка искам да попитам има ли филе което да не е пушено а само варено Thinking. Пушеното не ми се нрави и няма да дам Sunglasses

# 32
  • Бургас
в общи линии-полезен салам,колбас,луканка,суджук...и т.н. няма!във всички книги за детското хранене пише тези храни да се избягват,особено при малки деца.
моят принцип е детето да ги опита,ако му харесат-да му давам,но рядко.колкото по-малко,толкова по-добре.а ако не ги иска,още по-добре.

# 33
Давам.Купувам колбаси на Тандем.

# 34
  • до една звездичка
има ли филе което да не е пушено а само варено Thinking.

И на мен това би ми било интересено да разбера...

# 35
Преди няколко дни дадох на дъщеря ми да опита от пилешко филе,но иначе не давам никакви колбаси и т.н.

# 36
голямата след 2.г започнах да й давам... на малката й е много рано още...

# 37
Започнах да давам на 1.5г. Предимно на Тандем.

# 38
има ли филе което да не е пушено а само варено Thinking.

И на мен това би ми било интересено да разбера...
Купувала съм шунка от магазин за деликатеси, която уж била печена, а не пушена (към 17 лв/кг).В Била май също съм виждала  печена шунка на Никас.
Иначе аз също към 2-год. възраст започнах да давам от време на време пуешко филе.Чела съм рецепти от една френска авторка за детски гозби с шунка и зеленчуци, май качествено филе е по-добре от каймата, с която готвят в държавните млечни кухни.

# 39
  • София
Може да се направи и домашна шунка- печена или варена- от месо. В нета има много рецепти. Wink

# 40
  • Пловдив
Давам.Много обича шунка и кренвирши....не е от най-полезната храна,но аз не съм от родителите,които ''треперят'' над децата си толкова вманиачено,че да го лишавам от неща като тези,например.То ако ще е така,да не почвам да изброявам,че истински млека,сирена,кашкавали и т.н. вече няма....и нали се сещате,че нищо не трябва да му давам.....и не само аз,а всички ние.

# 41
Въздържам се от даването на колобаси. Не съм убедена в качеството на никой нито в начина на приготвяне за да предлагам колобаси на дъщеря си. Има време ще започне и от тях да яде.

# 42
  • София
Да, давам. Той и без това месо не иска да яде - купувам му кренвирши на Тандем, които много обича и въобще колбаси на Тандем.

# 43
Абе тук повечето сте написали,че не давате,пук гледам по улиците децата редовно си хапват снадвичи с такив аколбаси и закуски,айде стига смешки вече....
Давам каквото му се яде,не прекаляваме  с нищо обаче.... Peace

# 44
  • София
Давам пражка шунка на Тандем и филе. Всеки ден хапва и по две тънки парченца суджук. Много често иска да му купя кремвирш, но повече от един път в седмицата не давам, защото изобщо не ми се мисли какво са мляли в тези кремвирши.

Общи условия

Активация на акаунт