Акробатчетата януарски се множат, а скоро и зъбки ще им порастат

• 12 705
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Лорини, същата е с ръцете. Всичките и ръкави са мокри....
Трябва да сменя значи бибките....

# 136

ей само кафе не пия...и алкохол...това са нещата, които не употребявам заради кърменето...плюс цигари, но пък и никога не съм пушила, така че те автоматично отпадат...а как обичам виенско кафе...

сега беше времето в почивните дни да се видим, който е тук, понеже София се поизпразни и е по-спокойно...ама така както сме тръгнали с организацията на среща ще се видим догодина януари... аз освен кафето друго исках да пиша, ама забравих какво...

# 137
Ето ме и мен  Hug
Тати и бебе се хранят аз си хайманосвам в нета  Twisted Evil
Ние вчера попътувахме /на гости при баба и дядо/ и общо взето ревливото се държа прилично, с изключение на момента, в който решиха, че ще го возят в количката. Ние с баща му им разправяме, че няма да мине номера, ама-тц - не слушат. Две минути след това горко се покаяха, защото такива кански писъци и ревове бяха, че  направо #Crazy И вече окончателно реших, че няма да го мъча в количката - на разхозки само с кенгурото и така.
Сладурчеста и Радостчо и аз да се запиша в отбора на вегитарианките. Аз месо никога не съм яла, в резултат на което от край време съм си с анемия. Ама какво да направя като не ми е вкусно?!? Та в тази връзка се сещам, че някой /вече забравих кой, извинявайте/ беше питал за нормалните стойности на хемоглобина. 120-180 са.
Толкоз от мен за сега, че мисля да извеждам мъжката част от фемилито на  разходка някъде  Hug
П.П. Иники къде се изгуби?!? и като казах Иники се сетих онзи ден какъв скандал си спретнах с банда таксиджии, щото съм цитирам: "Паркирала на стоянката им" . Ей, много гадно племе са, да знаете / дано само не обиждам някой/ ама бива ли така - исках да скокна само до магазина на "Чико" за биби на малкия, защото напоследък са много кът, а те като наскачаха - щели да ми пукат гумите на колата и т.н. Та ми се наложи да обикалям като ненормална с колата, да търся място за паркиране, а то задръстване, защото "Мария Луиза" е в ремонт - просто ужас . Чудо голямо щеше да стане, ако ме бяха оставили за две минути на стоянката. Официално им обявявам война  #Cussing out
Чао отново, че си имам бебе за гледане  Wink

# 138
Добро утро нашата борба с яденето продължава.
Ставах през нощта да се цедя в 3,00 ч, след като беше яла в 00,00 ч и изцедих 160 мл.
Вчера през деня направих същото като тя не беше яла и за 3 часа се бъха събрали едва 85  мл  Shocked  ,вечерта я дохраних с тези 85 мл в 21,00 ч и си ги изяде, днес ще видим как е , ако ще да я слагам през 30 мин на гърдата ще го правя, само и само да не додавам от шишето ,че лошо като се научи на лесното.
Запасила съм се се със жито ,лактогонни чайове, пък да видим.
Лек и слънчев ден .

# 139
Абе и при нас нещо не работи това със спането с бебето и сукането.. Демек от известно време Кало си спи до мен, ама хич не ще и да стане да яде. Гърдите ми камък, ще се пръснат, то в началото не беше така, пък туй хич и не чува..  Crazy

За месото - аз си хапвам, но избягвам свинското - само на кебапчета и кюфтета ми харесва  Mr. Green Но пък мисля на Кало да му давам всичко, пък той каквото си хареса това ще яде.

Мим, как така 4-ка?  Shocked Те нали бяха от 7 кила нагоре?? Или аз пак нещо не съм разбрала..

Иначе за бройката пампи сигурно и при нас към 150 отиват.. Ние сме на Памперс 3-ка, които в Джъмбо пакета са 82, т.е. около 2 пакета на месец, т.е. 66.80 лв. Ех, Лорини, добре, че ме накара да сметна  Laughing

Бубченце, аз откога се карам с таксиджии, просто не е истина.. Е, при мен по различен повод де. Ама айде  ще разкажа  Mr. Green - прибирам майка ми от автогарата и хващаме ОК от тези, дето си стоят отпред. Живеехме в Банишора тогава, а тя е супер близо до автогарата. Добре, обаче от автогарата няма спирки на удобни превозни средства на градския, а мама с куфари и трябва с такси да се приберем (да не говорим, че можем да си хванем такси само щот ни е кеф например, а не щот имаме нужда). Та качваме се и като казах къде и оня ми вика - ееее, ти знаеш ли го къде е това - след 2 завоя и сме там! И аз му обясних, че много добре знам къде е - аз там живея  Laughing. И се почна една тирада - що не сме се качили в онова менте дето 15 лв щяло да ни вземе, майка му каза, че поради същата причина, поради която той не си купува дрехи от Витошка, а от Илиянци..  Laughing И т.н., и т.н. И кво излиза - аз си плащам по тарифата, ако искам пък и за 2 метра ще се кача - нали има начална такса, нали имат обявени тарифи. Като не им е кеф да изработят шефа да увеличи тарифите на 15 лв. за 2 км. да видим дали ще изработват повече пари така  #Cussing out

Хайде, че много стана, пък трябва да ядем и да излитаме за Бургас  Heart Eyes

П.П. Сладурчеста, ти за 4 часа път се чудиш... От София пътувахме 7.5 часа до Силистра  Laughing Яде след 2 часа, щото бяхме спряли на една бензиностанция след Правец (! - 2 часа до Правец!) и щото спряхме се събуди. След това си спа 5.5 часа  Shocked  Laughing Давидим сега до Бургас как ще се представи, стискайте палци да не ни се налага да спираме много често  Praynig

Хайде, чао ви!

# 140
аз памперсите си ги купувам от Турция, така че не повече от 40 лева на месец давам
ама нали съм безотговорна, плащам двойно, защото и Стефания още джари с пампа  Mr. Green

# 141
аз памперсите си ги купувам от Турция, така че не повече от 40 лева на месец давам
ама нали съм безотговорна, плащам двойно, защото и Стефания още джари с пампа  Mr. Green

аааааааааааааа без такива...без камъни в мойта градина... Hug Hug Hug нали знаеш, че си ми слабост адашкеее  bouquet

# 142
  • София

Свате, ко ша ги правим такива серливи....Големите де hahaha Викам хайде да обуем слипове с коли специални - нееее, папеса и това си е. Иначе изкарва с един 24 часа. Но тъпо и упорито не ще да обуе гащи. Взех му едни боксерки да е съвсем като тате-да видим.
За смяна на шишетата питах една мацка от Авент и ми каза, че може да се ползват и година - две, стига да не са видимо наранени.

сега беше времето в почивните дни да се видим, който е тук, понеже София се поизпразни и е по-спокойно...ама така както сме тръгнали с организацията на среща ще се видим догодина януари... аз освен кафето друго исках да пиша, ама забравих какво...

Кой е несериозен - ние кварталните не можем да се съберем...Хем на Бубчето и предложих аз да разхождам ревящия Делян, а тя все спящия Георги... Crossing Arms

# 143
Зозима, много полезна информация си дала за самолетите, ще се възползвам от нея и аз, благодаря! Оказа се, че и ние скоро ще трябва да летим. Само да те питам дали има значение колко е голяма количката, че на нашата рамката се сгъва отделно, а коша си е доста голям. Как мислиш, дали ще имаме проблеми?
Smiling_Sisi, туй с такситата и аз си го знам по дефиниция. Аз затова си мислех като раждах, пеша до болницата да ходя. Ама добре че тук таксиджиите не са такива, щото май позакъснях и Ивка на улицата в една класическа английска нощ щеше да се роди... Laughing Щом се качих в таксито и напъните започнаха... (бяхме извикали друго такси, но ни го взеха под носа  #Cussing out).  Laughing
Лорини, на нас около 45 памперса на седмица ни отиват.
Радостчо, аз имам приятелка вегетарианка и тя ми обясни разни работи, та ми станаха ясни. Peace

Благодаря ви за отзивите за моите предложения за заглавия. Ето още няколко:

Януарчетата ни добри, сучат и насън дори.
Януарчетата опознаха си ръчичките, сега и на краченцата пръстенцата искат да си ги изпапкат всичките.
Януарчетата на ръцете на мама се подпират и в(ъв) скута й с краченца пружинират.
Януарчетата в креватчетата си се изправят и главичи над решетката подават.
Захранване започна вече, порасна януарското човече.
Януарчето усмихва се и пее, щастлива майка му се смее.
Вятър вее, дъжд вали, януарчето във къщи (вкъщи) си стои.
Януарчето доброто, слънчице е то самото.
Като волни птички, тичат януарчетата всичките. (пак переспективно  Laughing)
Рано слънцето изгрява, за разходка януарчето се стяга.
Хей лъжичка, хей ги две, хапва (зеленчуково пюре) януарското дете.
Папка, слушка и расте, януарското дете.
Лятното небе синей, януарчето с(ъс) глас се смей.
Лятно слънчице навън пече, щастливо януарчето расте.
Мама, татко, кака, батко, гушкат януарчето си сладко.
На планина или пък на море, заминава (или не  Laughing) януарското дете.

Айде спирам, че май попрекалих...  hahaha

Доника, бяло винце пийвам, шъ знайш!(шегув  Laughing)

П. П. И едно последно от мъжа ми: Мъничките януарчета, са добри другарчета. (носталгично hahaha)

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 14:07 от yagodka

# 144
Това, че количката е от две части, не е проблем. И нашата е такава. Просто ти дават два стикера.

Това за люлките го пропуснах, забравих, че летите с дълъг полет. В големите самолети има люлки (basinetts), да. Но няма значение кога се качваш в самолета, а трябва да се свържеш с регионалния център на компанията. Люлки могат да се закрепят на определени редове, така че с това трябва да съобразят на чек-ина. За кошчетата за кола има значение кога се качваш(както писах, се предлагат в Бритиш и някои други компании), дават се на принципа "кой превари", но предполагам, че ги има само за кратки полети. За собствено кошче за кола се плаща място със сигурност, ако искаш да го ползваш в самолета, какво правиш на летището, си е твоя работа. Количката е част от багажа на бебето, превозва се в багажника без допълнително заплащане. И ти я дават на перона, да. По време на престоя за прекачване си я ползваш в транзитна зала, ако искаш.

И все пак е добре да питаш в авиокомпанията, защото всяка си има различни правила (и самолетите са оборудвани различно, макар и да се един и същи модел).

От сайта на Луфтханза: Infants aged under two years have a free allowance of one bag plus a fully collapsible pushchair; under the 'Weight Concept' one bag with a maximum weight of 10 kg and under the 'Piece Concept' one bag with maximum weight of 23 kg. A seat must be booked for any child who will turn two years old during the journey. Please note that the date of the return flight is the determining factor for the age limit.   
top Transportation of pushchairs, wheelchairs or walking aidsAt most stations you can keep your pushchair, baby buggy, wheelchair or other walking aid that you depend on until you board the aircraft. 
A foldable pushchair or baby basket we transport free of charge. A pram will be transported in the cargo hold.

The pram or wheelchair will be given to you, wherever possible, after disembarking the aircraft. Please beware that the place where the items are returned can vary depending on the location at your destination.

Не писах за течностите, сигурно знаете, но аз да кажа. В ръчния багаж се разрешават течности в опаковки по 100 мл, поставени в прозрачен плик, чийто общ обем не надвишава един литър. Изключение са само детските храни - мляко, кърма, сок. Трябва да бъдат опитани при секюрити чека пред служителите. За повече информация за разрешени предмети в ръчния багаж, проверете сайтовете на летищата, тъй като за Америка, Англия, Австралия и др. има специални изисквания.

Ами май това е.

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 14:48 от zozima

# 145
  • Варна
Сиси, да, на 4ка сме, и да, дават ги от 7кг. Ама, са идеални, хем Елия е 5.700 някъде в момента.

# 146
памперсите с ластични ленти са умалени

# 147
Към мамите-вегетарианики, драго ми е да си пообщуваме Simple Smile Не знам на детето дали ще давам месо. Малко ми е труден този въпрос. Знам, че той трябва да избере, но в момента, когато изборът се пада на мен, какво да направя? Ако му давам, а той после реши, че не иска? А ако не  му давам, а се окаже, че на него му харесва, а аз съм го лишавала?

Нали съм по естествените неща, вижте какъв сайт за натурална козметика намерих. При това цените са супер. Има и етерични масла и други хубости. Нямам думи!
http://www.aroma-drops.com/objects.php?cid=7

# 148
Ягодке ти ме кефиш...да не си поетеса...ако не си   bouquet  bouquet  bouquet , пък и да си пак де   bouquet  bouquet  bouquet

Мим как при 5700гр 4ка памперс...??? Катерина е към 6кг вече та и отгоре и още сме с 3ка т.е. между 4кг и 9кг... и на моменти пак ми се виждат големи...

за месото, то нали затова се дава да опита...ако му хареса-ок, ако не-не...аз към месото чак такива скрупули нямам, лично аз хич не обичам...но покрай Коко нещо се разядох...предпочитам сладко да не яде...може, но във вид на плодове...ама да видим де...иначе аз мисля да и давам само правени от мен пюрета, каши и сокове...пък и имам късмет с майка градинарка, отглеждаща в двора си разнообразни неща...

ей, ама никакви ви няма днес...пролича си хубавото време...ама мнооооооого вятър...

P.S. айде бе хорица смилете се над мен...само аз ли съм със спящо бебе и без мъж...

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 22:01 от lorini

# 149

айде черпя торте от мен да мине  newsm08 newsm19

Общи условия

Активация на акаунт