Отговори
# 315
  • Мнения: 5 001
Пина,благодаря!  Hug Hug Hug Hug

# 316
  • София
  • Мнения: 3 581
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно

# 317
  • Мнения: 519
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
    Ами какво е месото,в смисъл за готвене(с мазничко),рибица,бут,котлети?Защото имам рецепта за вратни пържоли,но става и за рибица(цяло парче).

# 318
  • Мнения: 1 456
Обожавам фурми и се чудя какво мога да приготвя с тях.Вероятно нещо сладко

# 319
  • София
  • Мнения: 3 581
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
    Ами какво е месото,в смисъл за готвене(с мазничко),рибица,бут,котлети?Защото имам рецепта за вратни пържоли,но става и за рибица(цяло парче).
от бут е - даже си е нарязано за готвене на парчета и не става за пържоли. Нещо с късчета трябва да е

# 320
  • Мнения: 9 453
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
    Ами какво е месото,в смисъл за готвене(с мазничко),рибица,бут,котлети?Защото имам рецепта за вратни пържоли,но става и за рибица(цяло парче).
от бут е - даже си е нарязано за готвене на парчета и не става за пържоли. Нещо с късчета трябва да е

Хапки с меден лук и кашкавал

Ред хот порк омлет

пържено свинско месо с патладжани



Обожавам фурми и се чудя какво мога да приготвя с тях.Вероятно нещо сладко

Пълнени фурми със сирене - страхотно предястие, но за любители на сладко соленото
Наслада от Елче - Delicias de Elche - на Габи

# 321
  • Мнения: 27 523
Не мога да си направя хубави пържени кюфтета  Close Или се стягат и стават на кръгли топки, или се разпадат (каймата ми е смес свинско с телешко), или вътре остават сурови, или тричави и на трохи... много обичам, винаги ям някъде страхотни кюфтета и не мога и не мога да си ги направя  Tired
Знам рецептата, спазвам уж... кажете за пърженето - колко мазнина - на дъното или да потъват, като за кашкавал-пане?  Thinking

# 322
  • София
  • Мнения: 3 581
пеп-4о, благодаря много  bouquet

# 323
  • Мнения: 22 867
Блонди, ако си любител на експериментите, може да пробваш тези Виенски кюфтета. Защо са виенски не знам, така съм записала рецептата, но стават сочни и крехки вкусни кюфтенца.( поне за нашия вкус!)

400 гр кайма (свинско и телешко),
100 гр майонеза,
2 с.л. нишесте,
1 яйце,
1 скилидка чесън,
сол,
чер пипер смлян,

2-3 с. л. олио или зехтин

Към каймата добавете майонезата и нишестето. Леко разбийте яйцето и смесете с месото. Изстискайте скилидката чесън и добавете към сместта. Посолете, сложете черния пипер. Хубаво разбъркайте, покрийте съда и оставете в хладилника за около два часа.
Нагрейте в тефлонов тиган мазнината, направете кръгли кюфтенца от каймата, леко ги приплескайте и изпържете от двете страни на среден огън до образуване на зачервена коричка. Покрийте тигана с капак и ги дръжте на огъня още 10-ина мин.

Сетих се, че съм ги правила и със пилешко месо - ситно накълцано или смляно, тогава пък са съвсем крехки и сочни.

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 22:15 от labrex

# 324
  • София
  • Мнения: 462
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
Ако искам да опека мъфини, а имам само 3 хартиени формички,мога ли в останалите места на тавичката да сложа фолио?
Вариантът с намсляване и набрашняване не става, защото тавичката не ми се струва читава и ме е страх да не залепнат с все покритието.

# 325
  • Мнения: 1 777
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
Ако искам да опека мъфини, а имам само 3 хартиени формички,мога ли в останалите места на тавичката да сложа фолио?
Вариантът с намсляване и набрашняване не става, защото тавичката не ми се струва читава и ме е страх да не залепнат с все покритието.

За фолио не знам ,но можеш да използваш пекарска хартия.

# 326
  • София
  • Мнения: 462
Нямам, иначе щях .Благодаря за отговора.
Ако някой знае за фолиото , нека да обади

# 327
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
Ако искам да опека мъфини, а имам само 3 хартиени формички,мога ли в останалите места на тавичката да сложа фолио?
Вариантът с намсляване и набрашняване не става, защото тавичката не ми се струва читава и ме е страх да не залепнат с все покритието.


Имаш предвид алуминиево фолио, нали. Слагай, само ще е играчка да го нарежеш и сложиш в гнездата.

# 328
  • Мнения: 9 453
аз веднъж пекох едни бисквитки така на фолио, вместо на хартия, че не видях че свършила. Е, трудно ги отлепвах  #Cussing out не като на хартията.

# 329
  • Мнения: 27 523
Редовно си пека браунис или кексчета с фолио, няма проблем  Peace

Мерси, Лабрекс, за рецептата  Hug Ще ги пробвам, само дето тук нишесте май няма  Rolling Eyes И тия 10 мин покрити в тигана - без да ги обръщам и след като са изпържени, така ли? Няма ли да загорят?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт