Имате ли домашни помощници?

• 33 076
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
ако синът ми един Час преди да излезне ми заяви  ,Че иска тоЧно определено нещо - то тогава - на експресните програми на пералнята и сушилнята  и за 40 мин. съм готова newsm44

Това ако знаеш колко е вредно....  Tired

И аз не обичам сушилните. Само ток хабят, ненужна вещ  Stop

Pixie, на илипините можеш да си вземеш помощница която живее у вас дори за само 25$ НА МЕСЕЦ. Ние живяхме там в хотел тип Serviced Residence и апартаментите там имаха и по една стаичка за помощнички, и то при положение, че всеки ден ни чистиха апартаментите  Crazy
Но за 25$ на месец и аз нямаше изобщо да се замислям. Сега плащам 35 Евро за 3 заса + пътни  Crossing Arms

# 91
В Зимбабве една моя леля имаше няколко помощници - една за чистене, готвене, имаш и един, който поддържаше двора и отваряше вратата тя да не се мори. Друг свят.
Работата на черно не си е работа, особено за по-дълъг ангажимент.
Иначе, аз съм смятала, че за около 400 евро месечно всеки ден ще идва сутрин жена с роля на камериерка, аз не държа изобщо да ми мият прозорците всяка седмица или нещо такова, а да е подредено и относително чисто. Просто нашите нужди са таквиа, ние сме разхвърляно семейство и имаме нужда някой да идва да оправя легла, да подрежда, да пусне пералня, или да простре, да избърше прах... всеки ден да ми е хубаво, а не само в съботата след посещението:)) ех, мечти...

# 92
  • далечно

и аз така. Пералнята ни и тук и вкъщи е комбинирана със сушилня, живяла съм и в сграда, където е имало обща сушилня (отделен уред), ами... при дрехи сушени в сушилня ми липсва онова чувство на дрехи изсъхнали на слънце. Както и много ме терзае сушенето в сушилното ни помешение, което практикувам повечето време  Tired, т.е. между септ. и май.

В сегашната ни къща има простор отзад, при гаражите, естествено не се вижда откъм съседите или откъм улицата, така че си го ползвам без да се опасявам, че ще представя на целокупното селско население гледка на пижами, примерно.

# 93
ако синът ми един Час преди да излезне ми заяви  ,Че иска тоЧно определено нещо - то тогава - на експресните програми на пералнята и сушилнята  и за 40 мин. съм готова newsm44

Това ако знаеш колко е вредно....  Tired

за кое е вредно?

# 94
  • далечно
за околната среда от гледна точка на ненужна консумация на ел.енергия  Peace - поне от моята камбанария.

# 95
за околната среда от гледна точка на ненужна консумация на ел.енергия  Peace - поне от моята камбанария.

а, ок, Щом не вреди на дрехите, става Wink

# 96

И аз съм на това мнение.

Бях го споделила в "нашия дом", май ме помислиха за луда  Confused

Единствено приемам ако си някъде на много студено и влажно.

# 97

И вода. Да се пуска една дори експресна програма за една дреха и после и сушилня, е лудост от тая гледна точка.

# 98

И за дрехите е вредно. Изхабяват се много по-бързо, изтъняват. Нали знаеш какви неща вадиш от филтрите, те са дошли от дрехите.

Омекотителите също не са ми по вкуса, ако имаше наЧин и без прах щях да пера.  Laughing
Пък и си мисля Че не е лошо детето ми да знае Че не може да ме поставя пред свършен факт. Ако се е сетило в последния момент, ще си ходи с каквото има, и може би следващия път ще мисли навреме.

Последна редакция: ср, 06 май 2009, 19:18 от Vjara

# 99
  • Italia

И за дрехите е вредно. Изхабяват се много по-бързо, изтъняват. Нали знаеш какви неща вадиш от филтрите, те са дошли от дрехите.

Омекотителите също не са ми по вкуса, ако имаше наЧин и без прах щях да пера.  Laughing
Пък и си мисля Че не е лошо детето ми да знае Че не може да ме поставя пред свършен факт. Ако се е сетило в последния момент, ще си ходи с каквото има, и може би следващия път ще мисли навреме.

АбсолЮтно съгласна.  Peace

# 100
В страни като Дания примерно където вали почти всеки ден изобщо не е рационално да сушиш дрехи навън. Просто няма шанс да изсъхнат. Трябва да има специално помещение, влагоустойчиво, проветриво и в същото време да е топличко за да може да изсъхнат дрехите. Не всеки може да отдели такова място. В нашето мазе имаме простор, но не е достатъчен за всички дрехи. Освен това зимата не се отоплява и дрехите съхнат с дни. Случавало се е преди да изсъхнат да замиришат на мухъл. Така че в подобни случаи сушилня колкото и да харчи пак е по малко от постоянно отопление на специализирана за сушене на дрехи стая.

# 101
  • в шоки-land
NikiFin, томблер е машината 3а сушене, а сушилня ка3вам на помещението, кьдето простирам дрехите да сьхнат....то е сьс специална СЕкомат -машина, която и3смуква влагата и така и3сьхват дрехите....

томблерьт наистина хаби много енергия, но пьк много го харесвам 3а хавлиени кьрпи и спално бельо - и3ли3ат невероятно меки....3а друго и3бягвам да го пол3вам....

при нас на семейство 3а пране се пада  цял  един ден- от 07.00 до 22.00 ч., така че работещите имат вь3можност след работа 3а 4 чАса да се справят с прането....

сега отивам да гладя  Crazy....няма да ме огрее момиче 3а гладене, О`Харич  Hug Heart Eyes

# 102
Bee. 

mama007 , ами защо да не е хубава работа. И за 10 евро на час си е просто идеално, още повече, че е на черно и не плащаш данъци предполагам. И пак се чудя как успяваш да запълниш тези 9 часа. Една средно голяма къща се чисти за идеално за максимум 4 часа, като това включва  и чистене на кухня и баня. Прането го върши пералня. Освен гладенето да отнема много ама недоумявам кво толкова може да се събере за гладене за 1 седмица.  И едва ли всяка седмица миеш прозорци. Аз бременна в 9 месец, всъщност един ден преди да родя, измих всички прозорци на къщата, която е голяма за около 3 часа. Явно не ти е хич стресиращо и си е блага работа направо.
NikiFin най-малката къща която чистя има 9 стаи ,3 бани и 5 WC.Най-голямата ми къща е с 14 стаи, 5 бани и 6 WC.Обитава я семейство с 5 деца и е направо "Пълна лудница"(да ме прощават Рачков и Зуека).Не само,че не се чудя какво да правя,но най-често не ми остава време да си изям сандвича за обяд.Днес бях в тази къща и освен,че я изчистих цялата, смених чаршафите, пуснах 10 перални и още толкова сушилни и изгладих половината.Само да поясня,че в тази къща се глади всичко-чаршафи,дрехи,белИО(ох,не знам къде е мекото ЙО),хавлии включително и парцалите с които чистя. Crazy Мъжът носи 7 дни в седмицата панталон с ръб и риза.Ох,стана много дълго.

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 00:28 от mama007

# 103
В страни като Дания примерно където вали почти всеки ден изобщо не е рационално да сушиш дрехи навън. Просто няма шанс да изсъхнат. Трябва да има специално помещение, влагоустойчиво, проветриво и в същото време да е топличко за да може да изсъхнат дрехите. Не всеки може да отдели такова място. В нашето мазе имаме простор, но не е достатъчен за всички дрехи. Освен това зимата не се отоплява и дрехите съхнат с дни. Случавало се е преди да изсъхнат да замиришат на мухъл. Така че в подобни случаи сушилня колкото и да харчи пак е по малко от постоянно отопление на специализирана за сушене на дрехи стая.
Абсолютно! Тук / Ванкувър/ също вали целогодишно, само лятото спира и не мога да си помисля да нямам сушилня. Нашето мазе също е празно, но не бих сушила там, защото е влажно. Това, което сме направили с еко мисъл е, че всичките ни ел. уреди са енергоспестяващи, аз ползвам много малко прах, пера с хладка вода, без омекотител- ползвам понякога хлебна сода за омекотяване на хавлии и чаршафи и най-важното- не пера всяка облечена веднъж дреха или пък калъфките за възглавници всеки ден, имаше такава тема в КМ- дори мислех да им предложа да ги въртят и да ги ползват поне два дена. Дрехите не са се захабили кой знае колко, мъжът ми разни любими тениски на по 10 години, дето още стават.

# 104
Не, нямам, и не мисля, че някога ще имам (за чистене, гладене).
Бих си взела обаче някой да готви, защото много мразя това досадно домакинско задължение  Close .
Аз също използвам сушилня. Понякога, ако е топло ги суша на сушилника. Само за една блуза не бих пуснала пералнята и сушилнята. Все едно да си пусна миялната машина за една чаша!

Общи условия

Активация на акаунт